Zupa pieczarkowa inaczej

Zupa pieczarkowa inaczej

Zupa pieczarkowa inaczej

Wyszła super, jestem pewna, że będę ją robić częściej. Super nadaje się na imprezy i nie tylko. Do garnka włożyć masło, rozpuścić i dodać posiekaną cebulkę. Jak już cebulka lekko zmięknie dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć co jakiś czas mieszając, aż grzyby lekko zmiękną i puszczą sok. Wlać wywar, dodać listki laurowe, ziele angielskie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu około pół godziny. Na koniec wlać śmietanę i zamieszać. Rozgrzać patelnię i wrzucić pokrojony w kostkę bocz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, boczek, zupa pieczarkowa, grzyby, impreza, pieczarki, chleb, chleb mieszany

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.