Leczo z pieczarkami, kiełbasą i paprykowym miksem 245wyłączeniu palnika zostawiamy leczo pod przykryciem jeszcze z 5-10 minut, aby smaki "dobrze przeszły". Następnie próbujemy całość potrawy, opcjonalnie można ją jeszcze doprawić. Leczo podajemy same, z kromką chleba lub z innymi ulubionymi zestawieniami. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszki
Zdrowa zapiekana owsianka bananowo karobowa 319higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 1 średni banan 7 łyżek płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżka (płaska) karobu proszku z Chleba Świętojańskiego od firmy Bakra 1/2 szklanki mleka opcjonalnie 1/2 banana do podania Przygotowanie Do misy blendera wkładamy obranego banana, dodajemy 1 łyżkę karobu oraz 1/2 szklanki mleka, miksujemy.Następnie dodajemy płatki owsiane
Słodkie okruszki
Wiosna idzie, nie ma całowania! 187prostu pytamy retorycznie "A czego można się było spodziewać?" i dalej apatycznie jeździmy walcem. I nawet buziaków na pocieszenie nie ma- nie po takich kanapkach. Na dobrym, podpieczonym chlebie lub bułce ulubiony twarożek śmietankowy, a na nim drobno pokrojone listki czosnku niedźwiedziego. Bajka! Ale nie taka, w której książę na koniec całuje księżniczkę. Raczej ją nokautuje czosnkowym oddechem
les mirabelles
Fasola z papryką 188dodać paprykę i przyprawy i smażyć przez ok. 10 minut. Warzywa przełożyć do fasoli, dodać pomidory a następnie gotować do momentu aż papryka będzie miękka. Fasolę można podawać z chlebem, ryżem lub samą
Mama Gotuje
Domowy paprykarz szczeciński 171rybą, czyli paprykarz szczeciński. Dla mnie pierwsze skojarzenie jakie z nim mam to brzydka (wręcz paskudna) puszka, z której po otworzeniu wyłaniała się ryżowo-rybna pasta do smarowania na chlebie. Nie powiem, żeby mi to nie smakowało. Dawniej co jakiś czas po tego typu hiciory sięgałem nie ze względu na cenę, a na smak. Moim zdaniem połączenie smaków w paprykarzu
Blendman
Domowy smalec z cebulą i jabłkiem 342cebula i jabłko nie opadły na dno. Jeśli chcecie przechowywać nienapoczęty smalec dłużej, warstwa czystego tłuszczu na wierzchu mu tylko w konserwacji pomoże i niczego nie mieszajcie. Świeży chleb, najlepiej domowy, do niego ten właśnie smalec i ogórek kiszony. Piwo albo kieliszeczek czystej, na trawienie. W prostocie siła! SKŁADNIKI 600g surowej słoniny 400g wędzonej słoniny 1 duża cebula /ok.170-200g
Karo in the Kitchen
Pasta z awokado i twarogu 205Dobrych, aromatycznych past nigdy dość. Świeży domowy chleb i puszysta, pyszna pasta do niego, czego chcieć więcej na śniadanie? no chyba tylko kubka aromatycznej kawy czy herbaty. Zapraszam na znakomite śniadanie. Pasta z awokado i twarogu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
OGNISTY GULASZ – GOTHIC II: NOC KRUKA – pieczone „gołąbki” w czerwonej kapuście 338pieprzu. Jeśli lubicie tradycyjny sposób podawania gołąbków, możecie dodać do sosu nieco koncentratu pomidorowego. PODANIE Upieczone mięso w kapuście polewamy zagęszczonym sosem własnym i pałaszujemy z dodatkiem pajdy wiejskiego chleba. Osoba, która spożyje gulasz otrzymuje jeden punkt do atrybutu siły. Mimo, iż w grze wygląda tak samo jak zwykły gulasz i gulasz Thekli, to znacząco różni się składem i smakiem
Nerds Kitchen
Chleb z trzech mąk, z wędzonką 158chleb praktycznie nie wymaga dodatków. Wystarczy położyć plasterek pomidora lub ogórka, może być twarożek z rzodkiewką - według smaku i uznania. Składniki: -1 kg mąki 750 -35 dkg mąki 650 -10 dkg mąki żytniej razowej -10 dkg drożdży -20 dkg wędzonki -1,2 l ciepłej wody -czubata łyżka cukru -3 łyżeczki soli -2 łyżki cebulki granulowanej Wędzonkę kroimy
Maminek kulinarny
Tarta czekoladowa 220rumu )opcjonalnie) 2 jajka 2 żółtka 2 łyżki cukru Przygotowanie : Spód : Mąkę i kakao wymieszać w misce, dodać cukier i masło zmiksować do czasu uzyskania konsystencji okruszków chleba. Dodać żółtko i wodę, po czym zmiksować aż ciasto się połączy. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie cisto wyłożyć
Codzienne Gotowanie
Pyszne do pudełka 178drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami
GRUBY WAŁEK
Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi 199dookoła gęsi). Możecie ją też tym tłuszczem wtedy delikatnie polać po wierzchu – wystarczy 2-3 łyżki. Tłuszcz przyprawiacie solą, pieprzem, ziołami i przerabiacie na smalec! Możecie zjeść z chlebem albo wykorzystać do smażenia. W kuchni staropolskiej nic się nie marnowało… Podobnie z podrobami – zróbcie z nich farsz do pierogów i na drugi dzień zapraszacie przyjaciół na wspólne
GRUBY WAŁEK
Surówka z marchewki 210jestem jakaś inna, to wiecie wszyscy. Dokoła wszyscy pieką ciasta, świętują dni czekolady czy naleśnika, a ja jem surówki. A właściwie przerabiam marchewki. Sałatki, surówki, serniki, chleby. Wychodzi na to, że moim ulubionym warzywem jest marchewka. A ja przecież nie jestem fanką marchewki. Ot, lubię, ale szału nie ma. A jeszcze mi ... [Read more
Gotuj z Blue Raven
SZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA 171will stay liquid, turn the kitchen off and take the lid from the pan. Teraz delikatnie zdejmij jajka z patelni przy pomocy długiej, szerokiej łyżki albo łopatki, ukrój kromkę chleba i jedz! Smacznego! Now gently remove the eggs from the pan with a spoon or spatula, cut yourself a piece of bread and eat! Bon appetite! Share this entry Share
Martyna Cooks
Pasta tahini z czarnego sezamu 211popularna w kuchni Dalekiego Wschodu, w kuchni arabskiej i żydowskiej. To jeden ze składników hummusu, może być stosowana też do różnych sosów, dipów, koktajli lub po prostu do smarowania chleba. Można ją oczywiście kupić gotową, ale zrobienie tahini jest bardzo łatwe i według mnie nie warto, bo wiemy co jemy. Wystarczy tylko blender i sezam. U nas dzisiaj tahini
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie