rozmiarów. Formy te znakomicie nadają się do wypieku i same w sobie są dekoracją ciasta, jego opakowaniem. Służą m.in. do wypieków: keksów, panettone, tart, ciast typu pie, babek, pierników, chleba oraz ciast na różne okazje. PapilArt, to wspaniałe formy, foremki, papilotki, które doskonale nadadzą się do codziennych, jak i świątecznych wypieków . Na Święta Wielkanocne możemy w szybki i prosty
Słodkie okruszkiSyty, smaczny obiad Składniki 250 g mięsa mielonego 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka papryka, chili świeże zioła, bazylia i oregano mąka pszenna … Czytaj dalej Pulpeciki mięsno-warzywne w sosie
czarrna od kuchniłono przyrody. Kto wie jak zakończy się ta przygoda w plenerze? A co w koszyku? Mogą się tam znaleźć owoce, bagietka, domowe ciasto, sałatki zamknięte w słoiku, pasty do chleba typu hummus, koktajle owocowe, pralinki w czekoladzie, sery pleśniowe…Jedzenie powinno być lekkie, sezonowe, niezbyt ostre. Na pikniku najlepiej się sprawdza jedzenie, które można jeść palcami, nie brudząc się
Bon Appetit Małgorzatylubicie. Ja podam Wam mój pomysł, ale bez problemu możecie go zmodyfikować. Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, 2 porcje Produkty 2 x jajko, 2 x kromka chleba żytniego, 1 x pomidor, 1 x ogórek konserwowy, 4 x plaster szynki z indyka, szczypiorek, sól, pieprz, bazylia, olej. Przygotowanie Na początek myjemy dokładnie jajka, pomidora i szczypiorek. Na patelni
Fit&Fast KitchenLimoni & Menta Piperita- włoski orzeźwiający napój o połączeniu smaków cytryny i mięty pieprzowej Krakersy naturalne niesolone Mulino Bianco Ciasteczka mini Oreo Mąka orkiszowa Mulino Bianco ciasteczka Canestrini Chleb tostowy Masło orzechowe Konfitura do serów biffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy „wierzchołek góry” smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki
Słodkie okruszkiPysznego mięsa zawsze chętnie spróbuję i nie pogardzę. Ta szyneczka może być podana do obiadu albo jako wędlina na chleb. Aromatyczna, soczysta, krucha godna polecenia. Szynka w sosie teriyaki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNastępnie roladę rozwinąć (ostrożnie!) z folii (można ściągnąć też siatkę) i podpiec dodatkowo z 15 minut (aby nabrało rumianego koloru). Podawać na gorąco (na obiad) lub po schłodzeniu (do chleba
Di gotujektórego nie może zabraknąć przy potrawach z fasoli- nie tylko ułatwia trawienie, ale ciekawie podbija smak nieco mdłej fasoli. Prosta, o interesującym smaku, do której niezbędna jest tylko... pajda chleba! :) * fasola biała- 2 szklanki * cebula- 2 bardzo duże * czosnek- 1 duży ząbek * wino półsłodkie- 50 ml * masło klarowane- 2 czubate łyżki * oliwa z oliwek- 2 łyżki * suszony majernaek- 1 łyżeczka
Kraina Miodem Płynącagorące masło. Sos powinien być puszysty i gęsty. Ugotowane szparagi możemy przekroić wzdłuż na 2 części, podajemy je z sosem na bazie masła i żółtek. Do podania możemy dodać chleb posmarowany masełkiem
psgotujemyochota na burgery jednak zaskoczę was bo to nie będą mięsne burgery tylko z plackiem ziemniaczanym. Zainspirował mnie Big Fat Dad Piecze pyszne bułeczki i chleb. Składniki na rozczyn: drożdże świeże 50 g mleko ciepłe pół szklanki cukier 1 łyżka maka pszenna 4 łyżki Składniki na buły: mąka pszenna typ 500 300 g mąka orkiszowa
Różowa kuchnianastał sezon na kapuchę ! Niezmienny dodatek do wiosennego obiadu. Świetnie komponuje się nie tylko z klasycznym mielonym, kopytkami czy knedlami. Taką kapustkę uwielbiam z kromką chleba. Po prostu wiosna na talerzu. Przepis jest bardzo prosty, w wielu domach znany. Smaku młodej kapusty nie zaburzam cebulą czy przyprawami. Ona sama w sobie ma tą słodycz i doskonały aromat. Przystawka
kawawszklancedrugie dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (stone) rodem z najmodniejszych francuskich restauracji. Tak powstała nazwa Winestone. W restauracji goście znajdą zdrowe jedzenie, regionalne specjalności, wino, a także chleb świeżo pieczony na zakwasie z rodzynek. Zgodnie z nowoczesnymi trendami koncepcja Winestone ma otwartą kuchnię. W prostej i minimalistycznej aranżacji przestrzeni dominuje połączenie fioletowego i czarnego koloru z drewnianymi, dużymi
królestwo garówsamodzielnym daniem. Zwłaszcza w tym drugim przypadku warto podać go pełnoziarnistym pieczywem, choć można i z ziemniakami lub kluskami. Ambitniejsi mogą również spróbować podania w wydrążonym bochenku chleba – jednak prawdziwym wyzwaniem może wówczas okazać się samo spożycie niezwykle sycącego w takiej konfiguracji posiłku. Bigos 2016-05-03 17:12:49 Bigos, czyli polskie danie narodowe w wersji możliwie bliskiej tradycji
Kulinarna Pokusaogniu około 40 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki zagęścić mąką rozrobioną w odrobinie wody. Przyprawić solą pieprzem i ewentualnie cukrem. Można podawać z ziemniakami lub po prostu z chlebem. Smacznego
talerz przyjemnościmięsem, trochę mi tego smaku brakowało, ale mięsa w domu nie było, a do sklepu już nie miałam czasu pójść. Ledwo udało mi się z Zuzią pójść po chleb, bo plac zabaw był ważniejszy. Jak dla mnie danie pyszne, ale ciut za ostre. Mąż miał inne zdanie i bardzo sobie chwalił. Nawet resztę wziął do pracy. Zuzia też dostała
Anioszek w kuchni