chleb - 26084 przepisów (strona:1210/1739)

Mąka kokosowa – jak zrobić i do czego używać 99

szczelnie zamknij. Do czego używać mąki kokosowej? Sposobów na wykorzystanie mąki kokosowej w kuchni jest naprawdę wiele. Sprawdzi się idealnie zarówno do wypieku ciast i ciastek, jak i domowego chleba. Na blogu już niedługo pojawi się kilka przepisów z jej wykorzystaniem. Mam nadzieję, że Wam zasmakują przepisy z jej wykorzystaniem. Artykuł Mąka kokosowa – jak zrobić i do czego używać

Blendman
Placek a'la po węgiersku, czyli bardziej po mojemu 236

cebula i trochę kukurydzy. Taki strogonow , który robiłam tutaj - klik , tylko z dodatkiem kukurydzy i bardziej gęsty. W jeden dzień był z plackami, a drugi Panowie zwyczajnie zjedli z chlebem. Młody jak prawie godzinę, bo takie dobre było i musiał zjeść do końca :-))). Udanego dzionka :-) Składniki gulasz: 400 g mięsa z indyka (lub innego) 2 większe papryki 1/2 puszki kukurydzy

kruche babeczki
Sałatka z serem halloumi 173

tygodnia greckiego w Lidlu, z myślą o grillu, ale jakoś się tego grilla nie doczekał. Miałam śliwki, miałam trzy figi, które kiedyś wrzuciłam do koszyka. Miałam resztkę sałaty, czerstwy chleb i otwarty krem balsamiczny. Przydałyby się jeszcze orzechy, ale w domu nie było ;) Ta sałatka to taki obiad pomiędzy latem a jesienią. Ciepłe śliwki duszone z figami to już bardzo

bistro mama
Mleko kokosowe 123

jego produkcji wręcz idealny, bo z pozostałych po odsączaniu mleka wiórek można zrobić mąkę kokosową! Mąka kokosowa jest idealna do wypieków takich jak ciastka i ciasta, ale również do chleba. Wiórki kokosowe są bogate w żelazo, fosfor, potas, kwas foliowy i wiele innych witamin i minerałów. Regulują pracę jelit. Warto włączyć zarówno same wiórki, jak i mleko z nich wykonane

Blendman
Omlet z bobem i koprem 145

niskiej temperaturze na złoty kolor. Po 3 minutach przewróć ostrożnie na drugą stronę i smaż jeszcze przez minutę. Wyjmij omlet na talerz i pokrój na kawałki. Podaj z perskim chlebem barbari . The post Omlet z bobem i koprem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
W podróży po zakątkach Toskanii 141

Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy" to książka, która zabierze Was w podróż po słonecznej Toskanii, pachnącej świeżym chlebem, pomidorami z oliwą, a także chrupiącymi, morelowymi cantuccini. Od razu będziecie mieli ochotę pobiec do kuchni! Artykuł W podróży po zakątkach Toskanii pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Policzki wołowe w wyśmienitym sosie z pieczoną papryką 160

woda odparowała, niż zagęszczać go mąką, czy czymkolwiek innym. Na koniec doprawiam jeszcze do smaku i gotowe. Takie policzki można serwować jako odrębną potrawkę z kromką pysznego, pełnoziarnistego chleba. Może to być świetny sos do wszelkiego rodzaju klusków. Ja podałam z kaszą jęczmienną. Mięsko rozpływa się w ustach, całość jest paprykowo-słodka i ostra zarazem, wyśmienite danie

Pichceniomania
Tortilla kukurydziana 162

Tortilla jest to nazwa nadana przez Hiszpanów, określająca płaski chleb który znaleźli w Meksyku wśród Azteków w XVI wieku. Słowo "tortilla pochodzi od hiszpańskiego słowa" torta ", co oznacza okrągły placek. Składniki: 30 dag mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej ½ kostki margaryny 1,5 szklanki wody gazowanej olej do smażenia sól Składniki na farsz: 25 dag drobiowego mięsa mielonego 1 czerwona

Tradycyjna Kuchnia
Płaski chlebek z pieprzem zielonym 143

chlebek ma kształt nietypowy, a smak wyjątkowy.  Pieprz marynowany został dobrze rozdrobniony z bazylią i ciastem połączony,  to  sprawiło, że chleb smakuje niebanalnie, dość oryginalnie.  Ostrość przy każdym kęsie jest wyczuwalna, a sama kromka lub z masłem jest idealna .   Składniki: 40 g świeżych drożdży, 550 g mąki pszennej typ 480, ½ łyżeczki cukru, 300 ml wody

Moniki Smakołyki
masło orzechowe 136

którzy wręcz się zajadają masłem orzechowym , a są tacy co nie przepadają za nim Ja masło orzechowe lubię, ale jako dodatek do potraw, nie przepadam za masłem orzechowym na chlebie. Przepis na to masło jest bardzo fajny, smakuje ono jak kupne, nawet lepiej :-) Zaczynamy SKŁADNIKI -1 łyżka oleju rzepakowego -0,5 łyżeczki soli -400g orzeszków ziemnych niesolonych -1 łyżka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sałatka z awokado, kurczakiem i sosem musztardowym 130

mięso z piersi kurczaka (ok. 100g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 10g), - kromka chleba (ok. 30g) - ulubione przyprawy: np. papryka słodka, papryka ostra, curry. Sposób przygotowania 1. Rozdrabniamy liście sałaty. 2. Awokado, ogórka

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Tosty francuskie 139

Tosty francuskie to kromki chleba, najlepiej czerstwego, namoczone w rozbitych jajkach, często z dodatkiem mleka lub śmietany. To dobry sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Namoczone w jajku kromki smaży się z obu stron do zrumienienia i podaje z dżemem, miodem, cukrem pudrem lub świeżymi owocami. Moje tosty przygotowałam z chałki i podałam z owocami i sosem ze zmiksowanych truskawek

Smakowity Blog Kulinarny
Lipnicki bigos z cukinii – kuchnia podkarpacka 183

warzywami. Prezentowałam już kiedyś smaczny i zaskakujący bigos z cebuli , dzisiaj natomiast proponuję bigos z cukinii. Jego dużą zaletą jest bogactwo warzyw i lekka konsystencja. Można go podać z chleb lub z tłuczonymi ziemniakami. Również z kaszą mu po drodze :) Przepis pochodzi z Korso Kolbuszowskiego (07.09.2016), a jego autorkami są gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich w Lipnicy. Składniki: 1 duża

Trzeci talerz
Racuchy z rodzynkami 155

był łatwy. Postanowiłam zrobić na słodko racuchy - ostatnio były naleśniki, więc to było zdecydowanie coś innego. Zamiast jabłek dodałam rodzynki, których miałam aż nadmiar w domu, pozostałości z przygotowywania chleba z rodzynkami i sernika. Wyszły tak pyszne, że nawet mój Mąż przed obiadem kilka podkradł;D Nie powiem, że było to słodkie;) - pod każdym możliwym względem. Zaczynamy!;D Składniki: (wyszło

Zasmakuj Kuchni
Gnocchi Sardi 172

tradycyjnej kuchni sardyńskiej dominują potrawy lądowe, pasterskie, proste, pożywne, możliwe do przygotowania również w trudnych warunkach. Wśród produktów wiele jest suszonych, co ułatwia ich przechowanie. Głównym artykułem spożywczym jest chleb. Ten tradycyjny, pasterski ma kształt cieniutkich, chrupiących placków, nazywanych pani carasau lub pani pistoccu. Sardynia to też królestwo mięs, wędlin, serów, warzyw, owoców, ziół, ale także makaronów, a wśród nich

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania