ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:477/1282)

Tort Jagodowo – Cytrynowy 137

Przywiezione z Polski leśne jagódki idealnie wpasowały się w całość wypieku. Trzy cytrynowo – jagodowe, ucierane biszkopty smakują przepysznie. Są mięciutkie, rzekłabym wilgotne, długo pozostają świeże. Krem śmietankowy, którym przełożone są blaty ciasta nadaje całości lekkości i kusi by sięgnąć po kawałek więcej. Jeśli macie dostęp do świeżych lub zamrożonych już jagódek to wypróbujcie koniecznie. Idealne ciasto na zakończenie letniego(...)kwadratowe lub okrągłe o boku (średnicy) 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy po równo na 3 formy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Jeśli nie macie 3 jednakowych form polecam upiec każdy blat oddzielnie. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru

Made By Mom And Son
Najlepsze czekoladowe babeczki 184

wysypujemy mąką. Jeśli używamy silikonowych pomijamy ten krok. W przypadku gdy nie mamy foremek z kominem można w środek foremki wstawić np foremkę do pieczenia rurek z kremem obsmarowaną masłem i wykładać ciasto dookoła. My właśnie tak robiliśmy i bardzo dobrze się wszystko upiekło.  Po upieczeniu babeczki wyciągamy z foremek i stawiamy do góry nogami, aby wystygły. Dekorujemy

Kuchnia od dwojga
Ciasto czekoladowe z truskawkami 185

dołu). Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Brownie Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym Raffaello z truskawkami Ciasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami Murzynek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});       Zapisz Zapisz Zapisz

Oryginalny smak
Porzeczkowiec 208

Ciasto porzeczkowiec to jeden z pyszniejszych wypieków. Czekoladowe i wilgotne ciasto przełożone dżemem z czarnej porzeczki oraz kremem twarogowym i śmietankowym.  - można je piec w tortownicy  - bez potrzeby nasączana ciasta - popularne ciasto na Święta i na Sylwestra

AniaGotuje.pl
Rurki z kremem 101

Przyjemnie chrupkie ciasto i delikatny, rozpływający się z ustach krem śmietankowy...Marzenie każdego łasucha.  Wielkim tego deseru jest to, że same rurki można upiec nawet kilka dni wcześniej, odłożyć do pojemnika, a kremem napełnić przed podaniem. Zaoszczędzamy czas na przygotowanie deseru lub mamy deser awaryjny kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. RURKI Z KREMEM Składniki: (ok.28(...)Każdy pasek nawijamy na foremkę do formowania rurek posmarowaną lekko masłem. Nawijanie zaczynamy od węższej strony foremki. Ciasto posypujemy z jednej strony cukrem i układamy foremki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. krem: Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i odrobinę ekstraktu waniliowego lub soku z cytryny.  Krem przekładamy do rękawa cukierniczego

Bon appetit mon amie
Wielkanocne ciasta II 187

moje nowe pomysły- przepisy niebawem. Kilka z nich natomiast już znacie. Lista ciast świątecznych: Makowiec japoński Pani walewska Brazylianka  Orzechowiec Duetka z galaretką i kremem Pijak Sernik na biszkopcie z brzoskwinią Ciasto Kawowo Karmelowe Czekoladowy Cytrynowiec Mazurek z masą kajmakową i czarną porzeczką Smacznego i udanych wypieków

Domowe ciasta
Ciasto “Jamajka” z galaretką i bananami 109

Poznajcie mój przepis na pyszne, wielowarstwowe ciasto, które zachwyci każdego łasucha! Czekoladowy spód, banany, galaretka i warstwa pysznego kremu z bitej śmietany i mascarpone – mniam! Ciasto Jamajka z galaretką i bananami przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi słodkości. Jest naprawdę bardzo smaczne. Przypomina mi nieco klasyczny kopiec kreta wzbogacony o galaretkę i czekoladę, które doskonale [...] Artykuł Ciasto “Jamajka

Pogotujmy.pl
Ptysie z kremem patissiere CROQUEMBOUCHE 119

ciasto jest letnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy mikserem. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wygniatamy ciasto – wielkości orzecha włoskiego – ciasto urośnie. Pieczemy przez 20-25 minut.   Krem: 1 litr mleka 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 6 jajek 1-2 laski wanilii Mleko gotujemy w garnku. Dodajemy ziarenka z laski wanilii i same laski

MojaQchnia.pl
Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą 799

oraz przesiane kakao z mąką ziemniaczaną. Blaszkę w której piekło się ciasto wyłożyć ponownie papierem do pieczenia. Wyłożyć bezę i wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i piec jeszcze 30 minut. Wystudzić. Wyjąć z papierem z blaszki. Krem: 500 g mascarpone 300 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru(...)wody, 50 ml soku z porzeczki Ciasto przełożyć do blaszki, w której się piekło. Nasączyć go. Posmarować konfiturą z porzeczki. Nałożyć krem, wyrównać górę. Bardzo delikatnie oderwać bezę od papieru i przełożyć na wierzch ciasto. Włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Inspiracja

Moja Galeria Smaku
Ptysiowy torcik z tuńczykiem 132

Ptysiowy torcik na kolację czemu nie. Zapewniam że jest pyszny, szybki do zrobienia. Ciasto parzone zrobimy w mig. Jako nadzienie użyłam fajnego tuńczyka Princes który idealnie nadaję się do farszów, kremów wytrawnych. Powiew wiosny z dużą ilością warzyw czyli tak jak lubię. Wykorzystałam to co miałam, także dodatki to już inwencja własna. #MasterTuńczyk   ciasto ptysiowe: 5 jajek wielkość(...)stopni góra dół i piekę 25 minut aż się zrumieni. W ten sam sposób piekę drugi blat. Z pozostałego ciasta robię trzeci blat ale już mały, i robię kleksy i słupki na papierze. Blaszkę ostania  piekę już krócej. Krem: Do miski przekładam odsączonego tuńczyka, dodaję pieprz, serek i miksuję blenderem. Na końcu dodaję jogurt i mieszam łyżką. Żelatynę namaczam

wesoła kuchnia
Korzenne Banoffee z Piankami Marshmallow 170

blendujemy lub rozdrabniamy widelcem. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy wymieszaną z proszkiem, sodą i cynamonem mąkę. Stopniowo dodajemy jajka i mleko. Ucieramy do połączenia składników. Następne dodajemy zblendowane banany. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki natłuszczamy masłem. Wykładamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około(...)suchego patyczka. Lekko studzimy, wyciągamy z formy i odwracamy na parę minut do ‚góry nogami’ w celu wyrównania zbyt wyrośniętego wierzchu ciasta. Ponownie odwracamy ciasto. Przekrawamy wzdłuż uzyskując 3 blaty. Krem: 300 ml śmietany kremówki 48% 1 banan 50 g + garść pianek marshmallow 1 puszka karmelu (lub słodzone mleko skondensowane, gotowane ok. 1,5 h) Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno

Made By Mom And Son
tęczowy cytrynowy dinotort 174

krem: 300 ml śmietanki kremówki cytryna 1 jajko 1 żółtko 40 g masła 80 g cukru łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: bita śmietana liście mięty ozdoby papierowe na piku (dinozaury) sok z połowy cytryny Przygotowanie kolorowych biszkoptów jest dość czasochłonne, dlatego najlepiej podzielić je na dwie tury. Ja tak zrobiłam, najpierw ubiłam ciasto z 3 jajek a później(...)cukrem pudrem. Żelatynę rozmieszać w kilku łyżkach wrzątku. Do ubitej śmietany dodać krem cytrynowy i żelatynę. zmiksować. Podzielić na 5 części. Każdy blat ciasta nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Przekładać je kremem i układać w kolejności jak kolory tęczy. Tort wyjdzie dość wysoki, dobrze jest wbić w niego dwa patyczki szaszłykowe, żeby trzymał się prosto. Boki i wierzch

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczki Milky Way 150

dziecko wprost je uwielbiałam! Dawno nie miałam okazji jeść tych batoników, więc kiedy wpadłam na ten przepis stwierdziłam, że jest to idealny sposób na nadrobienie zaległości Krem jest dość słodki, ale mocno kakaowe ciasto sprawia, że są wprost idealne. Babeczki Milky Way około 12 babeczek Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej 120 g cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 150 g masła 2 jajka 3 łyżki mleka 3 batoniki Milky Way Krem: 6 batoników Milky way 250 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) 1,5 szklanki mleka w proszku 200 g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: batoniki Milky Way do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Każdy batonik dzielimy n a4 kawałki. Masło ucieramy

PatiGotuje
kremówka 197

który sama wypróbowała. Jak zwykle po swojemu wprowadziłam pewne zmiany i upiekłam:) Kremówki z tego przepisu są bardzo dobre: w sam raz słodkie, ciasto delikatnie się listkuje, ale chyba bliżej mu do kruchego niż francuskiego, krem jest zwarty, bardzo budyniowy. Ciastka ładnie się kroją, znakomicie prezentują. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej 1 szkl kwaśnej śmietany (dałam jogurt grecki) szczypta

6niebo
Brownie czekoladowo miętowe 176

łyżeczki soli masa: 115 g masła 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku 1,5 ekstraktu miętowego 3 łyżki gotowego kremu marshmallow zielony barwnik (opcjonalnie) wierzch 200 g czekolady 100 g masła Przygotowanie: ciasto: Masło rozpuszczamy z czekoladą, studzimy Białka ubijamy na sztywno i odstawiamy. Żółtka ucieramy z cukrem,dodajemy rozpuszczoną z masłem czekoladę, sól, mąkę i kakao(...)masa: Masło rozpuszczamy z cukrem, dodajemy mleko w proszku, ekstrakt miętowy i opcjonalnie barwnik,a następnie lekko studzimy.  Do przestudzonej masy dodajemy krem marshmallow, odstawiamy na kilka minut,a gdy zacznie gęstnieć wylewamy na ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. wierzch:  Czekoladę rozpuszczamy z masłem, przestudzoną masą polewamy wierzch ciasta

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania