ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:471/1282)

Chlebek z łososiem wędzonym 167

planem, o którym, oczywiście, zapomniał. Rybka więc leżała, a wiadomo, że zbyt długie leżenie rybkom nie służy. Zakasałam więc rękawy, zagniotłam drożdżowe (no dobrze - Walle zagniótł), przygotowałam krem serowy, zapakowałam go w ciasto razem z łososiem - i upiekłam. Wyszło pysznie! Co prawda najlepszy jest w dniu pieczenia (następnego warto lekko go podgrzać), ale znika niesamowicie szybko. Idealny jako dodatek(...)zupy kremu, na szybkie śniadanie (nie trzeba robić kanapek), czy na kolację.  Spróbujecie...? Drożdżowy warkocz z wędzonym łososiem Składniki: (na 2 chlebki) 600 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 150 ml letniego mleka 150 ml letniej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko 55 g masła nadzienie: 200 g serka kremowego 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Profiteroles nadziewane kremem pomarańczowym z advocatem w polewie czekoladowej 147

wariacja kremu i sosu to w dzisiejszych czasach  tylko kwestia naszej wyobraźni, także do dzieła Kochani! Ja wybrałam wersje tradycyjną ale z troszeczkę innym kremem:) Składniki: (na 30 - 40 ptysiowych kuleczek) Ciasto parzone: 125 g masła  200-250 ml wody 250 g mąki pszennej 4 jajka Krem pomarańczowy: 600 g śmietany kremówki 36% starta skórka z 1 pomarańczy(...)łyżeczki advocata kilka kropli świeżego soku z pomarańczy 1 łyżeczka cukru pudru Polewa czekoladowa: 80 ml wody 80 g cukru 200 g deserowej czekolady 1 łyżeczka whisky Przygotowanie: Ciasto parzone: 1. Do garnuszka z wodą dodajemy masło. 2.Podgrzewając doprowadzamy do wrzenia, wtedy dodajemy mąkę. 3. Zmniejszamy ogień i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gdy masa będzie odklejała się

KreatywnePiny
MISSISSIPPI MUD PIE 151

nożem. Śmietankę usztywniłam żelatyną, ale nie jest to konieczne, pod warunkiem, że nie zamierzacie przechowywać ciasta w lodówce dłużej niż dzień. SKŁADNIKI SPÓD 220 g /1i1/2 szklanki mąki  4 łyżki cukru pudru 4 łyżki gorzkiego kakao 150 g zimnego masła 1 jajko KREM CZEKOLADOWY 300 ml śmietanki 30% 180 g gorzkiej czekolady 200 g miękkiego masła 200 g cukru(...)przenosimy ciasto do formy, spodem do góry. Lekko dociskamy dłońmi do dna i boków formy, odklejamy folię.  Spód nakłuwamy widelcem, przykrywamy folią aluminiową (dno i boki) i obciążamy np. suchym ryżem, grochem, fasolą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut, następnie wyjmujemy folię z obciążeniem i pieczemy 10 minut. Wyjmujemy na blat, zostawiamy do wystygnięcia. KREM: Piekarnik nagrzewamy

cool and minty
Tort piernikowy z masą orzechową 89

roku na święta Bożego Narodzenia przygotowałam tort piernikowy z masą orzechową . Ciasto jest mięciutkie, a w połączeniu  z kremem orzechowym i dżemem wiśniowym szybko zniknęło ze stołu. Składniki: Ciasto piernikowe: (tortownica 20 cm) 150 g masła 90 g miodu 180 g cukru 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżki przyprawy do piernika 1 szklanka maślanki 3 jajka 300 g mąki

Pyszności Słodkości
Pyszna szarlotka, jabłecznik na kruchym cieście 209

cukinii. I nie mogłam…po prostu nie mogłam, nie zrobić z TYM ciastem klasycznej szarlotki na kruchym cieście. Tutaj nie potrzeba żądnych dodatków, samo ciasto i warstwa jabłek. Bez żadnych kremów-sremów, pianek czy czegoś tam jeszcze. Zdecydowanie polecam to ciasto do wszelkich wypieków z kruchym ciastem w roli głównej. Będzie idealne do nadziewania, przekładania

Mieszam w Garnku
Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami 142

Może kiedyś? Jak na tak opasłe tomisko, zdjęć jest znikoma ilość, lecz ta książka nadrabia czymś innym. Tutaj znajdziemy wytłumaczenie wielu technicznych aspektów pieczenia ciast i robienia do nich mas i kremów i dekoracyjnych różyczek z masy cukrowej. Opisuje jak w cieście działa proszek do pieczenia, jogurt, kwaśna śmietana, dlaczego użyć kakao w proszku, a nie czekoladę w proszku. Podaje

Posadzone i zjedzone
Tort chałwowo-orzechowy 129

minut) orzechów włoskich. Pierwszy blat ciasta nasączamy ponczem, wykładamy ok 1/3 masy chałwowej. Przykrywamy drugim blatem ciasta, który również nasączamy wykładamy owoce i przykrywamy trzecim. Pozostałym kremem smarujemy dość grubo boki oraz wierzch ciasta. Na koniec posypujemy czekoladą oraz orzechami, wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Włoskie ciasto karnawałowe - Schiacciata alla fiorentina 166

ostatniego dnia karnawału. Ciasto jest bardzo delikatne w smaku, aromatyczne i puszyste. Oryginalny przepis nakazuje, aby upieczone ciasto miało maks. 3 cm, było udekorowane cukrem pudrem, kakao i kwiatem lilii, która jest herbem Florencji.  M ó j przepis urozmaiciłam dodatkiem kremu  czekoladowo-pomarańczowego.  Smacznego!   **** La schiacciata alla fiorentina è un tipico dolce di Firenze(...)ultimo aggiungete il burro. Frullate la crema fino a ottenere una consistenza cremosa. Per ultimo aggiungete la scorza d'arancia grattugiata, poi mescolate il tutto.  Ciasto kroimy w kwadraty i podajemy z kremem czekoladowym. **** Tagliate la torta a quadrati, servitela con crema di cioccolato. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Oreo cake 127

lubią oreo, a już na pewno moja siostra. Składniki: Na ciasto: 250 g margaryny 8 łyżek wody 1 cukier wanilinowy 4 łyżki kakao 1 szkl. cukru  4 jajka (białka i żółtka osobno) szczypta soli 1,5 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka Na krem biały: 600 ml śmietanki 30 % 3 tabliczki białej czekolady (3x100g(...)rozkruszone ciasteczka (kremem w stronę ciasteczek). Krem ciemny: Mocno schłodzoną śmietankę z mleczną czekoladą ubić mikserem (jak w przypadku poprzedniej masy), nałożyć na wierzch ciasta, wyrównać powierzchnię. Ozdobić pozostałymi ciasteczkami i odłożonym kremem z białej czekolady. Smacznego

My sweet a life
Nutella ze śliwek 81

Szczerze mówiąc w smaku też bardziej przypomina dżem niż nutelle, więc w sumie nie wiem skąd wzięła się taka nazwa, może ze względu na wygląd. Krem jest bardzo smaczny i może służyć do przełożenia ciasta, jako nadzienie do naleśników albo dodatek do pieczywa.     Składniki: 1 kg śliwek węgierek 1 szklanka cukru 70g kakao     *** Śliwki myjemy, przekrawamy(...)gładką masę, a następnie gotujemy przez 1 godzinę, lub dużej – do otrzymania gęstej konsystencji. Cały czas gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia, co jakiś czas mieszając *** *** Gorący krem czekoladowy nalewamy w słoiki i zakręcamy. Pasteryzacja nie jest potrzebna *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII

Blog z Apetytem
Tort kostka 123

góry i z dołu, która nada im większej stabilności) Poncz do nasączenia biszkoptów: 1,5 szklanki letniej wody Sok z połowy cytryny Sok z połowy pomarańczy Składniki na krem czekoladowy: 200 g czekolady mlecznej 200 g czekolady ciemnej 660 ml śmietanki 30-36% Czekolady kruszę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Odstawiam do przestygnięcia. W tym czasie ubijam śmietankę na sztywno(...)biszkopcie rozsmarowuję 300 g dżemu z czarnej porzeczki, a na dżem wykładam krem czekoladowy. Na górę kładę drugi biszkopt, który nasączam drugą połową ponczu. Biszkopty z kremem wstawiam do lodówki na 2 godziny. Następnie kroję biszkopt na pół, jedną połówkę smaruję pozostałym dżemem, w ciasto wbijam patyczki stabilizujące (u mnie to akurat patyczki do szaszłyków) i nakładam drugą połówkę. Biszkopt

Słodki sentyment
Tort Frozen 151

blaty na tort, kakaowe. 500 ml śmietanki do ubijania 36% 2 łyżki cukru pudru galaretki- czerwona,niebieska, 2 łyżki żelatyny - gotowa masa cukrowa biała barwnik do ciast niebieski i zielony opłatek cukierniczy - krem maślany pod masę cukrową, przepis poniżej Każdą galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu, ale dodając nieco mniej wody. Wlewamy w naczynia prostokątne(...)pomocą internet ,gdyż w tej kwestii byłam ciemna jak tabaka w rogu. Podaję przepis na podstawowy krem maślany , który można wykorzystać pod masę cukrową. kostka masła (200g ) 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka kilka kropel olejku do ciast waniliowego lub śmietankowego półtorej łyżki mleka w proszku, u mnie  BEBIKO 2 Użyłam konkretnie tego mleka, gdyż potrzebowałam do dwóch

Z Kuchni Do Kuchni
Maślane bułeczki (Panini al burro) 146

Przepyszne maślane bułeczki, w sam raz na niedzielne śniadanie. Cudownie mi ę kkie, puszyste, pachnące masłem. Polecam podawać je jeszcze ciep ł e z kremem z ricotty i czekolady.  SKŁADNIKI Ciasto na 10  bułeczek 250 gr mąki pszennej 65 gr masła (wcześniej wyjętego z lodówki, żeby było miękkie) 40 gr cukru 125 ml mleka 3 żółtka(...)zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 bułeczek. Uformowane bułeczki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Bułeczki pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Krem Czekoladę pokroić w kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Po ostygnięciu czekoladę wymieszać

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania