ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:472/1282)

Tort Frozen 151

blaty na tort, kakaowe. 500 ml śmietanki do ubijania 36% 2 łyżki cukru pudru galaretki- czerwona,niebieska, 2 łyżki żelatyny - gotowa masa cukrowa biała barwnik do ciast niebieski i zielony opłatek cukierniczy - krem maślany pod masę cukrową, przepis poniżej Każdą galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu, ale dodając nieco mniej wody. Wlewamy w naczynia prostokątne(...)pomocą internet ,gdyż w tej kwestii byłam ciemna jak tabaka w rogu. Podaję przepis na podstawowy krem maślany , który można wykorzystać pod masę cukrową. kostka masła (200g ) 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka kilka kropel olejku do ciast waniliowego lub śmietankowego półtorej łyżki mleka w proszku, u mnie  BEBIKO 2 Użyłam konkretnie tego mleka, gdyż potrzebowałam do dwóch

Z Kuchni Do Kuchni
Maślane bułeczki (Panini al burro) 146

Przepyszne maślane bułeczki, w sam raz na niedzielne śniadanie. Cudownie mi ę kkie, puszyste, pachnące masłem. Polecam podawać je jeszcze ciep ł e z kremem z ricotty i czekolady.  SKŁADNIKI Ciasto na 10  bułeczek 250 gr mąki pszennej 65 gr masła (wcześniej wyjętego z lodówki, żeby było miękkie) 40 gr cukru 125 ml mleka 3 żółtka(...)zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 bułeczek. Uformowane bułeczki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Bułeczki pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Krem Czekoladę pokroić w kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Po ostygnięciu czekoladę wymieszać

La grande e la piccola cuoca
Domowe markizy kokosowe 140

Zapraszam Was dziś na domowe ciasteczka. Kruche ciasteczka z kokosowym kremem idealnie pasują do kawy czy herbatki, Składniki: ciasto: 1 szkl mąki+ do podsypania szczypta soli 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki mąki kokosowej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 100 g masła krem: 125 g ricotty 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka śmietanki 1 łyżka wiórków kokosowych(...)szklanki wykrajamy ciastka. Resztki ciasta ponownie zagniatamy i wałkujemy oraz wycinamy ciastka i tak do końca ciasta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ciasteczka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu studzimy. Krem: Masło rozpuszczamy i lekko chłodzimy a następnie miksujemy razem z pozostałymi składnikami kremu na gładką masę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Rolada biszkoptowa z rabarbarem 127

Rolada z bitą śmietaną Rolada to ciasto mojego dzieciństwa, zdecydowanie. Mama przygotowywała ją bardzo często, obowiązkowo z kwaśnym dżemem i kremem maślanym. Zastanawiam się co przygotowywała częściej, bo równie dobrze kojarzy mi się sernik z czekoladowym ciastem. Rolada biszkoptowa to bardzo proste i szybkie ciasto . Bardzo lubię je robić, bo nie wymaga ode mnie wiele pracy, a tę z kolei(...)plony, bardzo liczę na obfite w rabarbar przyszłe sezony. Spójrz również na inne rolady na blogu: Rolada tiramisu Rolada z kremem kokosowym i marakują Rolada orzechowa Rolada z budyniem Rolada z masą z mleka w proszku Rolada biszkoptowa - składniki: Ciasto: 4 duże jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Rabarbar: 3 laski rabarbaru

MamaOskarka
Prosty tort Drip Cake z motylkami 64

ostygnięciu (najlepiej na drugi dzień) ciasto przekroić na 3 części.  Krem do przełożenia.   Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno, a następnie stopniowo połączyć z serkiem mascarpone.   Krem podzielić na 3 równe części. Krem do obłożenia. Krem przygotować w taki sam sposób jak krem do przełożenia. Ale uwaga!  Przygotowujemy go po złożeniu i schłodzeniu tortu(...)posmarować 1/2 dżemu i 1/3 kremu z mascarpone, położyć drugi spód - nasączyć, posmarować pozostałym dżemem oraz wyłożyć kolejną porcję kremu i umieścić ostatnią część biszkoptu, którą także należy nasączyć.   Wierzch i boki posmarować resztą kremu. Tort schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc i po tym czasie dokładnie oraz równomiernie posmarować świeżo przygotowanym kremem do obłożenia. Tort ponownie schłodzić

Di gotuje
Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella 165

tłuszcz. To już wystarczający etap, do produkcji kremu. Jeśli lubicie idealnie gładkie mazidła i Wasz blender jest wystarczająco mocny, blendujcie dalej, na idealnie gładkie masełko. Krem idealny do naleśników, na kanapkę do przekładania ciast czy nadziewania naleśników ale i babeczek. Świetnie nadaje się do wyjadania łyżeczką wprost ze słoika, ale o tym ciii Drukuj Domowy krem z orzechów laskowych(...)kakao. Mieszamy i przekładamy do słoiczka 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/domowy-krem-orzechow-laskowych-ala-nutella/ BosowKuchni   ps. Koniecznie pochrupcie jeszcze ciepłe orzechy laskowe   Artykuł Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Malinowe pocałunki, ptysie pod kruszonką 130

Składniki:   ciasto ptysiowe: 125 ml mleka 3,2% 125 ml wod 125 g masła 140 g mąki 1 szczpta soli 4 jajka kruche ciasto: 90 g masła 110 g mąki 100 g cukru krem: 300 ml śmietany 2 łyżki cukru pudru maliny Wykonanie: Ciasto kruche: Zagniatamy wszystkie składniki na kruche ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części, a każdą(...)cukierniczego i wciskamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Na cieście ptysiowm układamy po 1 krążku ciasta kruchego.  Blaszke wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, a potem zmniejszam temperaturę do 175 na kolejne 10 minut.  krem: Śmietanę ubijamy z cukrem, nakładamy na przekrojone ptysie, dodajemy maliny

Bon appetit mon amie
Ciasto nieprzyzwoicie czekoladowe 125

Gotowe ciasto zostawiamy do ostygnięcia i dopiero wtedy wyciągamy z blaszki. Wedle uznania posypujemy cukrem pudrem, oblewamy polewą lub lukrem. Można także przełożyć je dowolnym kremem, ale i bez tego ciasto jest po prostu przepyszne. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Ciasto Orzeszek Wiewióra bez pieczenia – prosty przepis na pyszny deser 80

Ciasto Orzeszek Wiewióra bez pieczenia to bardzo pyszny i słodki deser z orzechową nutą. Ciasto składa się z masy budyniowej, kremu typu Nutella, orzeszków ziemnych w karmelu i krakersów. Wyobrażacie sobie taką pyszną kompozycję? Nie jest skomplikowane i szybko się je robi, ale jak to z ciastami bez pieczenia bywa, trzeba się uzbroić w cierpliwość, gdyż kilka godzin musi odstać(...)żółtka 60 g mąki pszennej (pół szklanki) 60 g mąki ziemniaczanej (pół szklanki) 3 łyżki kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Orzechy w karmelu: 100 g orzeszków ziemnych bez łupin, niesolonych 180 g cukru łyżka wody łyżeczka masła   Dodatkowo: około 100 g kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella (pół słoika) około 150 g krakersów (niecała paczka)   Przygotowanie Zaczynamy

e-PrzepisyKulinarne
Prosty miodownik z masą budyniową 179

łyżka kakao ü   3 łyżki wody Przygotuj: garnuszek dużą blaszkę  papier do pieczenia Zaczynamy od przygotowania kremu. Gotujemy budyń , według instrukcji na opakowaniu, z tym, że dodajemy szklankę cukru . Odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie ciasta zaczynamy od rozgrzania piekarnika na 180°C. Masło rozpuszczamy z miodem i studzimy. Mąkę mieszamy z cukrem , sodą , jajkiem i przestudzonym masłem(...)miodem. Wyrabiamy do połączenia składników i dzielimy na 3 placki. Pieczemy na papierze do pieczenia na złoty kolor ok.10-12 minut. Najłatwiej ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia lub folii spożywczej (przezroczystej). Wracamy do kremu. Ubijaczką dobrze rozcieramy masło na krem (ja to robię w mikserze), a następnie dodajemy przestudzony budyń. Na jeden placek nakładamy połowę kremu i przykrywamy

Bazując na smaku
Pychotka jabłkowo-orzechowa 179

słodycz masy orzechowej doskonale komponuje się z lekko kwaśnymi jabłkami z galaretką, puszysty biszkopt nie wymaga żadnego nasączania a kropką nad „i’ jest słodko gorzka polewa czekoladowa. Tradycyjne ciasto z nutką nowoczesności, tym przepisem walczę w konkursie swojej ulubionej firmy  #beko o swoje marzenie, trzymajcie kciuki za mnie a #ciastojakzobrazka   upieczcie może na Nowy Rok ? nie pożałujecie ! Duża(...)minut aż masa zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch dodawać po łyżce zimnej masy orzechowej, wlać spirytus zmiksować aż powstanie gładki puszysty krem. W tym momencie przystępujemy do przełożenia ciasta: jeden blat biszkoptu wkładamy powrotem do blaszki, wykładamy połowę tężejącej  masy z jabłkami, przykrywamy drugim biszkoptem, lekko dociskamy dłonią wykładamy krem orzechowy , wygładzamy łyżką

Wanilia i Kardamon
mini kopczyki kreta z truskawkami 196

oraz słodkie i miksujemy. Dodajemy wymieszane i przesiane suche składniki. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki, wyłożonych papierowymi, najlepiej nie karbowanymi papilotkami. Pieczemy przez ok. 25 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. składniki na krem: 250 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 25 g czekolady gorzkiej 1/2 galaretki(...)dodajemy lekko stężałą galaretkę oraz stratą na drobnych oczkach czekoladę i miksujemy. Z każdej babeczki wycinamy środek ciasta, tak aby powstała tzw. miseczka, resztę ciasta kruszymy. Do każdej wkładamy pokrojone w kosteczkę truskawki następnie krem śmietanowy i formujemy małe kopczyki, na końcu posypujemy pozostałym, pokruszony ciastem i lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki na ok 2 godz

Domowy Smak Jedzenia
Prosta tarta z waniliowym kremem z ricotty oraz serka Apetina i truskawkami 144

jajko szczypta soli 3-4 łyżki cukru (u mnie jedna łyżka stewii) łyżka jogurtu naturalnego Krem: 1 opakowanie naturalnego, kremowego serka Arla Apetina 1 opakowanie ricotty (250 gram) 1/2 laski wanilii 4-5 łyżek cukru Ponadto: 700 gram truskawek Składniki na ciasto kruche zagniatamy szybko, wałkujemy, wkładamy do formy tarty (wystające boki odcinamy), nakłuwamy ciasto w wielu miejscach(...)połowę w drobną kostkę, drugą część w ćwiartki. Wyciągamy upieczony spód, nakładamy truskawki pokrojone w drobną kostkę, następnie gotowy krem (dodatek serka Arpla Apetina sprawia, że krem możemy nałożyć na jeszcze ciepłe ciasto i nic się z tym nie stanie). Całość dekorujemy truskawkami pokrojonymi w ćwiartki. Gotowe

Mango Papaja
Karmelowy przekładaniec 111

Miodowe płaty, przełożone budyniem i masą kajmakową. Zwieńczone orzechami. Składniki na ciasto: 60 dag mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 jaja 2 żółtka 200g masła 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy Składniki na krem: 2 opakowania budyniu waniliowego 500ml mleka 4 łyżki cukru 50g masła puszka masy kajmakowej Mąkę wymieszać z sodą, posiekać(...)minut. Forma to ok 20x30cm. Budynie ugotować zgodnie i instrukcją na opakowaniu. Do gorącego dodać masło. Jeszcze ciepłym kremem przełożyć pierwszy upieczony blat. Do pozostałej części kremu dodać kajmak. Przełożyć nim kolejne warstwy ciasta. Wierzch posypać orzechami.  Smacznego

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania