ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:478/1282)

Magiczne ciasto – HIT! 1739

robi się jedną rzadką masę, którą wylewa się na blaszkę, a podczas studzenia ciasto rozwarstwia się na trzy części. Góra jest biszkoptowa, środek jest kremem, a dół przypomina zbitą masę budyniową. Ciasto robiłam już dwa razy, jest bardzo smaczne i efektowne. Plus za wielką radość i czekanie niczym dziecko, czy się uda. W wykonaniu jest bardzo łatwe, należy jednak wykonywać

Mojewlasne.pl
Pani Walewska (Pychotka) 1771

natomiast gdy dokładnie zrozumie się z jakich warstw się składa to już takie złożone w przygotowaniu wcale nie jest (choć nie powiem, że nie jest czasochłonne ;)). Ciasto składa się z dwóch placków przełożonych kremem budyniowo-maślanym. :) Diabeł tkwi jak zawsze w szczegółach a dokładniej jakie warstwy składają się na jeden placek. :) Otóż jeden placek składa się z ciasta kruchego, warstwy(...)rózgą obydwie mąki oraz żółtka. Wlać mieszankę na gotujące się mleko. Zagotować cały czas mieszając. Wystudzić. W misce utrzeć masło na puch, dodawać budyń po łyżce. Gotowym kremem przełożyć wystudzone placki. Wstawić ciasto do lodówki na noc. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Bezglutenowe ciasto daktylowo-jabłkowe (fit) 141

Zapraszam na pyszne ciasto w wersji fit. Ciasto jest delikatne i słodkie-a to dzięki kremowi daktylowemu Daktynella oraz dodatkowi ksylitolu. Dodatek masła orzechowego oraz musu jabłkowego dodaje ciastu super miękkości oraz lekkiego aromatu orzechowo-jabłkowego. Polecam Składniki: 75 g masła (bez laktozy) 2 łyżki masła orzechowego 120 g kremu daktylowego Daktynella 2 jajka 2 łyżki ksylitolu 80 g musu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Babeczki z kremem kakaowym i owocami 140

chłodny jesienny wieczór zapraszam na pyszne babeczki z kremem kakaowym i owocami. Babeczki doskonale poprawią humor podczas jesiennej chandry. Ucieszą podniebienie niejednego smakosza. SKŁADNIKI : Ciasto: 1,5 szklanki mąki, ½ kostki masła, 3 łyżki cukru pudru, 3 żółtka, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, Krem: 2 jajka, ½ szklanki cukru, 150g masła, 1,5 łyżki kakao, 1 kieliszek likieru Chocotella Dalkowski, Dodatkowo: dowolne ulubione(...)stolnicę i łączę z masłem. Dodaję cukier puder, żółtka oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję. W cieście wykrawam krążki. Kawałkami ciasta wyklejam foremki na babeczki. Babeczki piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Krem: Jajka razem z cukrem ubijam około 15 minut nad kąpielą wodną. Masę odstawiam do przestudzenia. Masło razem z kakao ucieram na puszystą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Francuskie z Czekoladą – Serduszko 271

zagotować. Gorącą śmietanką zalać czekoladę, odstawić na około 20 sekund i następnie mieszać, aż czekolada się rozpuści, powstanie jednolity krem ( patrz FILM ). Krem czekoladowy nakryć folią spożywczą i odstawić do przestygnięcia około 20-30 minut. 2. Jedno ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego jak największe serce (wzór serca(...)można wyciąć z papieru lub tak jak ja, użyć formy do pieczenia, patrz FILM ). Wycięte serce ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować kremem czekoladowym, zachowując około 1cm odstęp od brzegu ciasta. 3. Z drugiego ciasta francuskiego również wyciąć serce, o takiej samej wielkości co pierwsze i nakryć nim ciasto z czekoladą. 4. Następnie czekoladowe serce ponacinać zaczynając

Mała Cukierenka
Ciasta na Wielkanoc 118

sernik z kremem kajmakowym       Odrywana drożdżowa babka z czekoladą      Sernik z malinami    Babeczki makowe z kremem truskawkowym      Sernik z frużeliną żurawinową      Ciasto drożdżowe z czekoladą i wiśniami       Pełnoziarnista babka z marchewką i bakaliami      Tarta cytrynowa z kremem brzoskwiniowym

Passions hobbies life
Wafle z kremem kajmakowym 115

Wafle z kremem z mleka skondensowanego. Lubicie wafle, takie z kremem, przekładane? Wafle z kremem zawsze kojarzą mi się z babcią, która robiła najlepsze przekładane wafle

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lemon curd 83

Wszyscy w naszej Rodzinie przepadają za angielskim kremem cytrynowym – lemon curd , no może z wyjątkiem Ani. Każda ilość to za mało – jak mówi Mama

niecodziennikpary
Biszkopt Mascarpone z Malinami 149

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Ciasto kawowe 131

Pora na nowy przepis- być może przyda Wam się w te Święta, a to już za tydzień – więc Kochani- ostatni dzwonek. A zaproponuję Wam tortową wersję

Domowe ciasta
PROSTE I SZYBKIE CIASTO "JADĄ GOŚCIE" 158

takiej sytuacji? Ja najczęściej sięgam wtedy po ciasto francuskie i przygotowuję szybkie ciastka. Tym razem jednak przygotowałam na szybko ciasto dosłownie z 3 składników. Wyszło naprawdę smacznie :) Składniki: * około 300g gotowych podłużnych ciastek francuskich (użyłam  Brześć ) * 1 paczka gotowego kremu do tortów o smaku truskawkowym * 200 ml mleka Wykonanie: Wszystkie ciastka francuskie przekroić na pół. Wyłożyć nimi spód blachy(...)miski wlać mleko, wsypać krem do tortów, miksować do uzyskania gęstego kremu. Krem wyłożyć na paluszki francuskie. Na wierzch ułożyć obok siebie ciastka francuskie. Ciasto wstawić do lodówki. Przyznam, że nie jestem zwolenniczką gotowych kremów i sięgam po nie w ostateczności. Można tu użyć zarówno dowolnego smaku kremu jak i śmietanę kremówkę lub krem do karpatki

Zrób to smacznie
Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym 203

wyjęciu ciasta z lodówki rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na ciasto kładziemy kuleczki ceramiczne i wkładamy do piekarnika na około 30 minut do zrumienienia. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. 3 W międzyczasie przygotowujemy krem - mascarpone rozcieramy mikserem, a następnie dodajemy do niego masło orzechowe i cukier puder. Delikatnie miksujemy do połączenia się składników. 4 Na ostudzony spód ciasta wykładamy powidła śliwkowe(...)następnie masę orzechową. 5 Całość ozdabiamy jajeczkami i bukszpanem. 6 Ostawiamy na jakiś czas, aby powidła wsiąknęły w ciasto. *wpis powstał we współpracy ze sklepem online Bazylia.pl Artykuł Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Drożdżówki z Nutellą 170

Kolejny pomysł na drożdżówkę z dodatkiem pysznej Nutelli. Nie wiem jak Wy, ale ja wprost przepadam za tym kremem czekoladowym:) W połączeniu z ciastem drożdżowym tworzy naprawdę smaczny duet około 16 bułeczek 3 godziny składniki: 600 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 250 ml mleka 125 g masła 5 łyżek cukru szczypta soli 3 jajka Nutella wykonanie: Drożdże włożyć

Ania i Marcin gotują
kopuła z rolady z puszystym serowym nadzieniem a'la Charlotte Royale :-) 243

nazwą Charlotte Royale,  robi się je w misce, która wykłada się pokrojoną na plasterki roladą biszkoptową, a całość wypełnia się dowolnym nadzieniem-może być to krem, pianka czy co chcemy :-) Ciasto pięknie wygląda i jest pyszne. Polecam. Ja moją kopułę robiłam z rolad biszkoptowych posmarowanych domowym dżemem truskawkowym. Nadzienie zrobiłam ze śmietanowo-serowej masy-pianki. Wszystko się rewelacyjnie komponuje

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Proste cakepops – ciasto na patyczkach 269

babeczek kiwi, bo takie akurat zostały mi z poprzedniego dnia, możecie jednak wykorzystać dowolny przepis na babeczki np. proste waniliowe . Jeśli ciasto będzie zbyt suche i nie będzie chciało się lepić możecie dodać do niego trochę kremu maślanego lub żeby masa nie była zbyt słodka po prostu miękkie masło. Do przygotowania dzisiejszych lizaków oprócz babeczek i kremu potrzebne będą: patyczki(...)tego przepisu ), cukrowe koraliki, wykrawaczki kwiatuszki i cieniutkie wstążki. Babeczki dokładnie kruszymy i zagniatamy rękami, jeśli masa jest zbyt sypka, żeby uformować z niej kulki dodajemy krem maślany lub miękkie masło. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny. Formujemy z niego kulki, układamy na papierze do pieczenia i przekładamy na 5 minut do zamrażarki. W czasie, kiedy ciasto chłodzi się

Ciastkozercy