ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:469/1282)

Słoneczne ciasto z brzoskwiniami 167

piękny słoneczny dzień zapraszam Was na słoneczne ciasto z brzoskwiniami :) Składniki: ciasto - 8 jajek - 6 łyżek cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 8 łyżek mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem - 100 g białej czekolady - 1 szklanka mleka - 3 jajka - 2 łyżki cukru kryształu - 1 łyżka cukru waniliowego - 2 i 1/2 łyżki żelatyny(...)brytfanki wyłożone papierem do pieczenia o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez około 30 minut. Wystudzone ciasto kroimy na dwie równe części. Krem: mleko zagotowujemy a czekoladę łamiemy na kawałki. Jajka ubijamy z cukrami na parze i nie przerywając ubijania powoli wlewamy mleko. Dodajemy czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia

Zainspirowana w kuchni
Ptysie z kremem budyniowo - nutellowym . 141

krem budyniowy :) Zapewniam Was że z takim kremem też wyśmienicie smakują:)                           Zapraszam :)                            Składniki na ciasto parzone(...)jajek                          Składniki na krem :                       2 budynie waniliowe Winiary

Sama słodycz i szczypta chili
Tort lawendowy 493

znalazłam suszone kwiatki lawendy, które można wykorzystać do przygotowania różnych potraw. W mojej głowie od razu pojawił się jednak pomysł na ciasto. I to ciasto nie byle jakie! Przedstawiam Wam dziś biszkoptowy tort ombre z kremem śmietankowym i borówkami. Do tego dekoracja z kwiatów lawendy! Możecie mi wierzyć, zapach przy wysypaniu na stół zawartości woreczka z lawendą jest obłędny. Czułam(...)całkowitego wymieszania. Krem przykrywamy i wkładamy do lodówki. Borówki myjemy dokładanie i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Na pierwszy blat nakładamy cienką warstwę kremu i przykrywamy o ton jaśniejszym kolorem. Powtarzamy ze wszystkimi spodami. Gotowe ciasto można wyrównać ostrym nożem, ja jednak wolę go nie obcinać, a nierówności zakryć kremem. Kiedy cały tort jest już pokryty kremem śmietanowym łatwo możemy

Ciastkozercy
Tort lawendowy 385

znalazłam suszone kwiatki lawendy, które można wykorzystać do przygotowania różnych potraw. W mojej głowie od razu pojawił się jednak pomysł na ciasto. I to ciasto nie byle jakie! Przedstawiam Wam dziś biszkoptowy tort ombre z kremem śmietankowym i borówkami. Do tego dekoracja z kwiatów lawendy! Możecie mi wierzyć, zapach przy wysypaniu na stół zawartości woreczka z lawendą jest obłędny. Czułam(...)całkowitego wymieszania. Krem przykrywamy i wkładamy do lodówki. Borówki myjemy dokładanie i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Na pierwszy blat nakładamy cienką warstwę kremu i przykrywamy o ton jaśniejszym kolorem. Powtarzamy ze wszystkimi spodami. Gotowe ciasto można wyrównać ostrym nożem, ja jednak wolę go nie obcinać, a nierówności zakryć kremem. Kiedy cały tort jest już pokryty kremem śmietanowym łatwo możemy

Ciastkozercy
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 337

Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi, kremem mascarpone i prażonymi migdałami :) Gdy wszyscy pieką wielkanocne baby, ja jak zwykle muszę się wyłamać :) Wymyśliłam sobie, że upiekę pyszne, aromatyczne ciasto marchewkowe. Kiedyś zapragnęłam marchewkowych muffinek i wyszło mi dwanaście spektakularnych mini-zakalców :) Od tamtej pory dłuuugo się zbierałam, żeby upiec takie ciacho, choć wiedziałam, że może być fenomenalne, jeśli zrobi się

Kraina Tysiąca Smaków
Tort czekoladowy z owocami leśnymi 136

owoców, wymieszaj i schłódź. Kiedy frużelina wstępnie ostygnie wstaw ją do lodówki aby odrobinę stężała. Do miski dodaj śmietanę, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Jeśli góra ciasta jest nierówna bo się nieco zapadła odkrój boki aby stworzyć w miarę równą powierzchnię. Przekrój ciasto na dwa blaty. Na paterze na której podasz tort(...)blat, na nim rozsmaruj połowę kremu a następnie 1/3 frużeliny. Połóż drugi blat na dodatkach i powtórz czynności – krem i frużelina. Z porcji w przepisie powinno Ci zostać trochę frużeliny, możesz ją zjeść lub dodać jej więcej do ciasta Górę tortu udekoruj świeżymi owocami, po czym wstaw ciasto do lodówki aby schłodzić całość. Smacznego! Artykuł Tort czekoladowy z owocami

nietylkopasta.pl
Domowy krem orzechowo czekoladowy 123

konsystencji. W razie potrzeby dodać odrobinę mleka lub zimnej, przegotowanej wody. Przygotowany krem przełożyć do czystego słoika i odstawić do lodówki.W ciągu kilku godzin krem zgęstnieje. Przygotowanie domowego kremu orzechowo czekoladowego było dla mnie zarazem testem nowego blendera KitchenAid Diamond, który wypatrzyłam sobie na Favi.pl - piękne mieszkanie (wyszukiwarka produktów z ponad 100 sklepów, nie tylko z branży(...)naczynia Bloomingville - jedno z nich jest widzicie na zdjęciu domowej nutelli. Przy okazji zapraszam po przepis na Proste ciasto piernikowe , gdzie jest też zdjęcie moich ostatnich zdobyczy z platformy Favi.pl Ps. Blender KitchenAid Diamond zdał egzamin na szóstkę z plusem. Domowy krem orzechowo czekoladowy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
TARTA TATIN Z BRZOSKWINIAMI I KREMEM JOGURTOWYM 107

rozkosz. To idealna propozycja lekkiego deseru na letnie przyjęcie w ogrodzie. Czas przygotowania : 30 min Porcja dla 4-6 osób : ● 1 gotowe ciasto francuskie do formy o średnicy 24 cm* ● 5 brzoskwiń ● 60 g cukru Na krem jogurtowy : ● 1 jogurt kremowy ● 60 g drobnego cukru ● 1 laska wanilii (lub cukier waniliowy) ● 6 cl mleka ● 12 cl śmietany kremówki Przygotowanie : Laskę(...)odwróć jednym ruchem formę do góry dnem, tak, aby na wierzchu znajdowały się brzoskwinie. Podawaj tartę najlepiej jeszcze ciepłą (lekko przestudzoną) z kremem jogurtowym, możesz wyłożyć go na tartę lub podawać obok. *Dobrej jakości ciasto, zawierające masło, a nie margarynę. Jeśli wolisz, możesz przygotować własnoręcznie ciasto francuskie lub kruche

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ciasto Góra lodowa (z mlekiem w proszku) 2297

żółtka, na koniec mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia przesiewamy do ciasta i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach do połączenia. Wylewamy do blaszki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni. Studzimy i kroimy na dwa blaty. KREM  2,5 szklanki mleka zagotowujemy w garnku, a resztę składników oprócz masła miksujemy(...)Powstałą masę dzielimy na pół-do jednej połowy dodajemy jeszcze łyżkę mleka w proszku a do drugiej łyżkę kakao-miksujemy. Biszkopty kroimy na połówki SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy i dajemy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem, ponczujemy i nakładamy drugą połowę kremu. Następnie układamy połówki biszkoptów cieciem do dołu tak by stały pionowo. Następnie wylewamy naprzemiennie masy z mlekiem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 351

znanego już Wam mojego przepisu na naleśniki, który znajdziecie TU . Aby tort był wysoki, użyłam podwójnej porcji ciasta, z którego wyszło mi 19 naleśników, a które smażyłam na patelni o średnicy 22 cm.  Myślę, że połączenie pysznych naleśników, z kremem budyniowym i mascarpone oraz dżemem truskawkowym to taki pewniak, który sprawdzi się na wielu rodzinnych uroczystościach, ale również(...)popołudnie czy na zwykłych plotkach przy kawie :) Spróbujcie! SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI (na około 19-20 sztuk, smażonych na patelni o średnicy 22 cm): podwójna porcja na ciasto z TEGO przepisu SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY: 600 ml mleka 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) (można pominąć i dodać ziarenka z 1 laskii wanilii) 3 żółtka 4 łyżki

Słodko-Słony Świat Ilony
Ptysie z kremem rabarbarowym 176

polecam wam zrobić ptysie z kremem rabarbarowym. Krem jest delikatny, orzeźwiający o lekko kwaskowym smaku. Do kremu najlepiej użyć mocno czerwonego rabarbaru wtedy kolor kremu będzie bardziej różowy. Ja niestety nie mam takiej odmiany. Składniki: Ciasto na ptysie: 250 ml wody 125 g masła 1 szkl mąki pszennej 4 jajka Krem rabarbarowy: 700 g rabarbaru 200 g cukru 1 mała(...)Masę przekładamy do szprycy z końcówką gwiazdki i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskamy szprycą z ciasta okrągłe kształty. Robimy spore odstępy, bo ptysie znacznie urosną. Pieczemy około 20-25 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu studzimy na metalowej kratce. Krem rabarbarowy: Rabarbar pokroić w małą kostkę, zasypać cukrem. Dodać sok z cytryny i startą skórkę. Odłożyć na około

Ala piecze i gotuje
Porzeczkowiec 86

sody oczyszczonej Masa serowa: 200 g masła 500 g serka do serników 5 łyżek cukru pudru Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Dodatkowo: 2 słoiczki dżemu porzeczkowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto kakaowe: Olej, wodę, szklankę cukru i kakao umieścić w garnku, zagotować do rozpuszczenia się cukru. Odstawić(...)sodą, delikatnie połączyć składniki szpatułką. Ciasto wylać na formę z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 o C . Pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Przekroić wzdłuż na dwa blaty. Masa serowa: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie partiami dodawać biały ser, cały czas ucierając. Krem śmietankowy: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić powoli, dosypując

niecodziennikpary
Babeczki leśny mech 142

sztuk) : Babeczki : szklanka mąki pszennej tortowej  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki oleju  2 jajka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 230 gramów szpinaku rozmrożonego i rozdrobnionego Krem:  500 ml śmietanki kremówki  1 śmietan-fix konfitura jagodowa /1 łyżka cukru pudru + 1 cukier wanilinowy Przygotowanie: Babeczki: Jajka zmiksować z cukrem, stopniowo dodawać olej cały czas(...)przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry  babeczek, pokruszyć. Krem: Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać śmietan-fix, 2 łyżki konfitury, lub cukry. Krem wyłożyć na babeczki, obsypać pokruszonym ciastem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Babka z buraków czerwonych z kremem czekoladowym 159

łyżeczki kakao 2-3 łyżki cukru Wykonanie: Całe jajka ubijam z cukrem na puszysty krem, dodaję olej, potem mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia. Wsypuję otręby oraz przyprawy, a  na końcu dodaję starte buraki. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem i posypuję otrębami. Wykładam ciasto do formy i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury(...)Wyjmuję i studzę. Zimne wyjmuję z formy.  Śmietanę mieszam z kakao za pomocą łyżki, dodaję cukier do smaku i gotowe. Kremem można posmarować całą babkę po wierzchu, lub osobno nałożyć na talerzyk przy cieście

Ciasteczkowy Potwór
Króliczy tort z malinami 181

dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 25cm. Piec około 35-40 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Poncz: 1/2 szklanki soku z malin,  1/4 szklanki wody. Sok zmieszać z wodą. Odstawić.  Krem maślany: 600 ml mleka,  200g masła,  100g(...)mąki. Gotować, aż masa zgęstnieje jak budyń. Całkowicie ostudzić. Miękkie masło utrzeć z miękką margaryną na puszystą masę (około 10 minut). Dodawać po łyżce budyniu. pierwszy blat ciasta nasączyć ponczem, rozsmarować trochę kremu, powtykać połowę malin i posypać połową pokruszonej bezy. Przykryć drugim blatem ciasta, powtórzyć czynność. Przykryć ostatnim blatem ciasta, wierzch oraz boki dokładnie posmarować kremem. Masa plastyczna

Z miłości do słodkości