ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:470/1282)

Porzeczkowiec 79

sody oczyszczonej Masa serowa: 200 g masła 500 g serka do serników 5 łyżek cukru pudru Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Dodatkowo: 2 słoiczki dżemu porzeczkowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto kakaowe: Olej, wodę, szklankę cukru i kakao umieścić w garnku, zagotować do rozpuszczenia się cukru. Odstawić(...)sodą, delikatnie połączyć składniki szpatułką. Ciasto wylać na formę z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 o C . Pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Przekroić wzdłuż na dwa blaty. Masa serowa: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie partiami dodawać biały ser, cały czas ucierając. Krem śmietankowy: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić powoli, dosypując

niecodziennikpary
Babeczki leśny mech 138

sztuk) : Babeczki : szklanka mąki pszennej tortowej  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki oleju  2 jajka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 230 gramów szpinaku rozmrożonego i rozdrobnionego Krem:  500 ml śmietanki kremówki  1 śmietan-fix konfitura jagodowa /1 łyżka cukru pudru + 1 cukier wanilinowy Przygotowanie: Babeczki: Jajka zmiksować z cukrem, stopniowo dodawać olej cały czas(...)przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry  babeczek, pokruszyć. Krem: Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać śmietan-fix, 2 łyżki konfitury, lub cukry. Krem wyłożyć na babeczki, obsypać pokruszonym ciastem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Babka z buraków czerwonych z kremem czekoladowym 154

łyżeczki kakao 2-3 łyżki cukru Wykonanie: Całe jajka ubijam z cukrem na puszysty krem, dodaję olej, potem mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia. Wsypuję otręby oraz przyprawy, a  na końcu dodaję starte buraki. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem i posypuję otrębami. Wykładam ciasto do formy i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury(...)Wyjmuję i studzę. Zimne wyjmuję z formy.  Śmietanę mieszam z kakao za pomocą łyżki, dodaję cukier do smaku i gotowe. Kremem można posmarować całą babkę po wierzchu, lub osobno nałożyć na talerzyk przy cieście

Ciasteczkowy Potwór
Króliczy tort z malinami 177

dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 25cm. Piec około 35-40 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Poncz: 1/2 szklanki soku z malin,  1/4 szklanki wody. Sok zmieszać z wodą. Odstawić.  Krem maślany: 600 ml mleka,  200g masła,  100g(...)mąki. Gotować, aż masa zgęstnieje jak budyń. Całkowicie ostudzić. Miękkie masło utrzeć z miękką margaryną na puszystą masę (około 10 minut). Dodawać po łyżce budyniu. pierwszy blat ciasta nasączyć ponczem, rozsmarować trochę kremu, powtykać połowę malin i posypać połową pokruszonej bezy. Przykryć drugim blatem ciasta, powtórzyć czynność. Przykryć ostatnim blatem ciasta, wierzch oraz boki dokładnie posmarować kremem. Masa plastyczna

Z miłości do słodkości
Czeko - ciacho 133

Czeko - ciacho to nic innego jak czekoladowy biszkopt z kremem kakaowym i polewą z ... czekolady! Ciasto pieczone w keksówce - idealna porcja na spotkanie w gronie najbliższych. Polecam dla miłośników czekolady a dzisiaj upieczone z okazji Walentynek 💕 Składniki (forma 11x30): - biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao(...)ół) lub do tzw. "suchego patyczka". Wyjmujemy ciasto z piekarnika i po 15 minutach, za pomocą nitki przekrawamy na 2 części. Do miski wlewamy śmietankę i ubijamy na sztywną masę - pod koniec ubijania dodajemy mascarpone, cukier puder i kakao i ubijamy (na małych obrotach) do uzyskania jednolitej konsystencji. Powstały krem kładziemy między biszkoptami. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - ja zagotowałam

Alutka-Gotuje
Ptysie z kremem z białek 384

Składniki: (na około 20 sztuk w zależności od wielkości ptysiów) Ciasto parzone: 125 g masła  200-250 ml wody 250 g mąki pszennej 4 jajka Krem z białek: 6 białek 400 g cukru 180-200 ml wody opcjonalnie: odrobina syropu malinowego ze świeżych malin- by krem był różowy. albo opcjonalnie: odrobina kwasku cytrynowego albo opcjonalnie odrobina soku z cytryny(...)łyżeczki Ja wybrałam opcję z sokiem z cytryny Uwaga:  Kremu starczy na około 10-15-20 sztuk w zależności od wielkości ptysiów i ilości kremu jaki położycie na ptysiu. Przygotowanie: Ciasto parzone: 1. Do garnuszka z wodą dodajemy masło. 2.Podgrzewając doprowadzamy do wrzenia, wtedy dodajemy mąkę. 3. Zmniejszamy ogień i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gdy masa będzie

KreatywnePiny
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 242

bezowe wypieki są bardzo łatwe do przygotowania. Poniższy tort nadziałam oraz udekorowałam świeżymi malinami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej bezy.  Składniki na porcję dla 6-8 osób: na 2 blaty bezowe 4 białka(...)następnie rozsmarować sos agrestowy i na tym ułożyć 1/3 owoców (malin, borówek). Następnie całość przykryć drugim blatem bezowym i z wierzchu posmarować pozostałym kremem śmietanowym. Na sam koniec tort ozdobić resztą świeżych owoców oraz listkami mięty. Ciasto schować do lodówki i mocno schłodzić.  Etapy przygotowywania sosu agrestowego Składanie tortu

Ugotować
Urodzinowe ciasto z serem i jabłkami 145

zdjęciach wychodzi ;-). W każdym bądź razie, zrobiłyśmy je z Miśką specjalnie dla mojej mamy z okazji Jej urodzin. Smakowało, ba, było pyszne, chrupiąca skorupka ciasta na górze, pod nią serowy krem, skrywający aromatyczne jabłka, z dnia na dzień smakował coraz bardziej. Składniki: na ciasto: 300 g mąki pszennej 2 średnie banany 100 g cukru 200 ml oleju roślinnego/lub

greenscarf
Ciasto półkruche z białkową pianką i brzoskwiniami 114

jada się raczej suchych ciast. Nawet na Wielkanoc na stole nie ma babki. Królują za to owoce, kremy, galaretki, musy i pianki. To ciasto można robić w zasadzie cały rok i dowolnie zmieniać owoce. Ja użyłam świeżych brzoskwiń, ale mogą być również z puszki ( tutaj mój przepis na takie przetwory ). Ciasto, jak zawsze, zniknęło zanim zdążyło ostygnąć, a to chyba

Życie zamknięte w smaku
Tort czekoladowy z solonym karmelem podany ze stoutem 124

Zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia, wystudzić. Wystudzoną masę czekoladową zmiksować z masłem, schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Pierwszy krążek ciasta ułożyć na paterze, posmarować 1/3 kremu i posypać niewielką szczyptą soli. Przykryć drugim blatem, posmarować kolejną warstwą kremu i oprószyć solą. Położyć ostatni krążek, resztą masy posmarować boki i wierzch ciasta. Schłodzić

Domowa cukiernia Ewy
Lemon curd - krem cytrynowy 153

Bardzo smaczny, gęsty krem o intensywnym, cytrynowym smaku. Idealny jako nadzienie do tart, babeczek, do przekładania ciast i ciasteczek, ale także do naleśników, gofrów i podjadania prosto ze słoika :) Składniki (na mały słoiczek ok. 200 g): skórka otarta z połowy cytryny (dokładnie umytej i sparzonej) 60 ml soku z cytryny (1,5 cytryny) 3 żółtka 6 łyżek cukru

Domowa Cookierenka Agi
Jesienne babeczki z jeżami 245

cukrowej ( np. tej domowej ). Moje jeże posadziłam na prostych czekoladowych babeczkach z dodatkiem kremu z twarożku, świetnie nadadzą się jednak także na dekorację jesiennego tortu czy ciasta. Składniki na babeczki Składniki na krem +zielony barwnik spożywczy Do dekoracji: marcepan czekolada czekoladowa posypka Babeczki przygotowujemy według przepisu . Ważne, żeby całkiem ostygły przed nałożeniem kremu. Z marcepanu kulamy różnej wielkości kulki

Ciastkozercy
Najprostsze ciasto ze śliwkami według przepisu mojej cioci 129

chwilę, a samo ciasto zawsze wychodzi znakomite. Nawet po kilku dniach dalej jest miękkie, słodkie i po prostu pyszne. Jeśli nie lubicie spędzać dużo czasu nad kremami, biszkoptami, bezami – to jest ciasto dla Was! Składniki: pół kostki margaryny 3 jajka szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki według uznania Przygotowanie Na początku oddziel

Rozdomowiona
Ciasto w klimacie Batonika Kinder Country i Oreo, czyli Moje Ciasto Duo 233

messegera dostałam link od niego z dopiskiem "zrobisz? 😇" Nie było wyjścia, nie w kwestii kulinarnych zachcianek nie potrafię odmówić mojemu dziecku. Poczytałam kilka przepisów i to całe ciasto to nic innego jak krem do tortów, który czasami robię przełożony ciastkami. Poszłam do kuchni i zaczęłam mieszać proporcje z głowy. Przy okazji wymyśliłam sobie, że zrobię ciasto Duo, czyli w dwóch

Blondynka Gotuje
Karpatka 238

Większość produktów każdy z nas ma codziennie w swojej lodówce. Karpatka o której dzisiaj mowa nie należy do bardzo słodkich ciast. Składa się z dwóch blatów z ciasta parzonego i z przepysznego kremu budyniowego. Oczywiście krem można przygotować na bazie kupnego budyniu, jednak zapewniam, że o wiele smaczniejszy i nie bardziej pracochłonny jest ten domowy.  Polecam serdecznie;)  Składniki

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania