ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:485/1282)

Biszkopt z kremem malinowo-śmietanowym i kremem serowo-czekoladowym 159

Witajcie :)  Nie macie pomysłu na ciasto? to dzisiaj mam dla Was proste i pyszne ciasto ze składników które akurat miałam w domu. Biszkopt przełożyłam dwoma kremami jeden na bazie bitej śmietany i malin z galaretką a drugi na bazie sera białego nutelli i przezroczystej galaretki cytrynowej.  Ciasto jest proste w wykonaniu i nie może się nie udać . Zapraszam(...)przekładamy do blendera i miksujemy z 2 łyżkami cukru,nutellą i mlekiem, następnie wlewamy do galaretki cytrynowej i energicznie mieszamy. Krem wykładamy na górną część biszkoptu i posypujemy wiórkami kokosowymi ale nie koniecznie jeśli ktoś nie lubi wiórek. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki najlepiej na noc. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Waniliowe babeczki z mango 155

mango i pysznym kremem jogurtowym :)       Przepis na te babeczki jest uniwersalny , można je serwować z rozmaitymi nadzieniami lub kremami. Wyśmienicie smakują z dodatkiem owoców :) Babeczka to w języku angielskim cupcake czyli ciasto z filiżanki . Istnieją dwie teorie pochodzenia tego określenia  Jedna z nich mówi że wzięło się od filiżanek w których pieczono te pyszności(...)naturalnego Mango Wykonanie : W misce wymieszaj , mąkę z proszkiem . W drugiej misce na małych obrotach ubij masło z cukrem na puszysty krem. Do masy dodaj jajka i cukier waniliowy, delikatnie wymieszaj . Stopniowo dodawaj mąkę i mleko miksując ciasto na niskich obrotach aż wszystkie składniki się połączą. Nakładaj  ciasto do polowy wysokości papilotki lub foremki na babeczki w środek ciasta

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Bounty 150

Ciasto wykonałam na wzór batoników "bounty". Batoniki bounty są bardzo mocno kokosowe w środku i na zewnątrz oblane grubo czekoladą.  Są słodkie i pyszne. Ciasto bounty to czekoladowy, miękki biszkopt przełożony niebiańskim kremem kokosowym oblany czekoladą. Idealne na następny dzień. Najlepsze i najbardziej podobne do batoników ciasto kokosowe.  "BOUNTY" Biszkopt 5 jaj ( w temp. pokojowej ) 2/3 szkl. mąki(...)nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 20-25 min. do suchego patyczka ( czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika ).  Ostudzony biszkopt przekroić na pół.  Krem 3 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 200 g. masła 200 g. wiórek kokosowych Do garnka wlać 2 i 1/2 szkl. mleka, zagotować. Dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia

Kuchnia Paulettes
Ciasto Kubuś 209

czas miksując. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Dno formy o wymiarach 23 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa Kubusiowa: 1 l soku przecierowego Kubuś 3 budynie śmietankowe bez cukru 200 g masła(...)serka waniliowego 1 zagęstnik do śmietany Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, serek homogenizowany i zagęstnik do śmietany, zmiksować, aż masa zgęstnieje, schłodzić. Wykonanie - na wystudzony biszkopt wyłożyć krem przecierowy, wyrównać. Odłożyć do stężenia. Na stężony krem wyłożyć schłodzoną masę śmietankowo - serową, wyrównać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć startą czekoladą lub owocowymi posypkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tarta z serkiem mascarpone, truskawkami i kiwi 220

gazecie - został przeze mnie zmodyfikowany -   i czekał, czekał - aż się wreszcie doczekał wykonania :) SKŁADNIKI  Ciasto: 200 g mąki tortowej 100 g zimnego masła (najlepiej wsadzić na 10 min. do   zamrażarki) 100 g cukru pudru 2 żółtka Krem 250 g śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 białka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego(...)Przygotowujemy owoce  do dekoracji. Truskawki kroimy w ćwiartki, kiwi - w plasterki. Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki. Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Moje Kuchenne Rewelacje
Tartaletki z borówkami i malinowym kremem 114

Kruche ciasteczka ze świeżymi borówkami połączone z orzeźwiającym malinowymi kremem to świetna propozycja małej słodkości do codziennej kawki. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła extra 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Krem malinowy: 1 budyń malinowy         250ml mleka(...)zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Krem malinowy Połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
RURKI Z KREMEM KAWOWYM 315

pyszne rurki podwójnie kawowe podane z łagodną kawą, idealne na miłe rozpoczęcie sobotniego dnia     SKŁADNIKI Ciasto: 125 g masła, 1 ½ szkl. mąki, ½ szkl. śmietany, szczypta soli Krem kawowy: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g masła, 3 łyżeczki kawy mielonej Subtil , 3 łyżki likieru kawowego Dodatkowo: 1 białko, 2 łyżki cukru kryształ, 3 łyżki masła(...)Rurki smarujemy masłem. Każdą rurkę owijamy ciastem zaczynając od góry, nakładając ciasto na siebie. Białko lekko ubijamy. Rurki owinięte ciastem smarujemy białkiem a następnie posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 15-18 min w 180 stopniach. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku, studzimy. Mleko zagotowujemy z cukrem (1/3 szkl. mleka odlewamy). Odlane mleko rozrabiamy z budyniem, dodajemy

słodki bratek
Szarlotka z kisielem 136

weekend. Jest słodka i krucha. No czy może być coś smaczniejszego na jesienny wieczór niż pachnąca jabłkami, domowa szarlotka? Polecam Wam również przepis na „Szarlotkę z kremem”. Szarlotka z kisielem Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 250 g margaryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 1 kg jabłek (waga po obraniu) około 1/2 szklanki cukru

PatiGotuje
Ciasto czekoladowe z profiterolkami 94

warte polecenia.     Składniki: Ciasto parzone na profiterolki: 125ml wody (pół szklanki) 40g masła pół szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli Krem do profiterolków: 100g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżki cukru pudru Ciasto czekoladowe: 115g mąki pszennej 130g cukru 40g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 1 jajko 125ml mleka 60ml oleju(...)krem: do misy miksera wlewamy śmietankę, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i miksujemy całość do uzyskania gęstej konsystencji *** *** Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką do nadziewania i robiąc małe dziurki wypełniamy nim profiterolki. Gotowe wkładamy do lodówki *** *** Ciasto czekoladowe. Wszystkie składniki poza wrzącą wodą muszą mieć temperaturę pokojową. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę

Blog z Apetytem
Miodownik karmelowy 441

Wariacja na temat naszego ulubionego Miodownika. Postanowiłam nieco urozmaicić przepis, gdyż miałam ochotę na ciasto z masą kajmakową. Zamieniłam tradycyjny krem na masę karpatkową, a powidła na kajmak. Ciasto jest nieco pracochłonne ale naprawdę wyjątkowe, polecam wypróbowanie również wersji tradycyjnej. http://mania-gotowania.blogspot.com/2012/12/witam-oto-moj-pierwszy-przepis.html Miodownik karmelowy   Składniki: Ciasto: 500 g mąki 1 czubata łyżeczka sody 1 jajko 3 łyżki miodu(...)cały czas mieszając, aby uniknąć grudek. Krem studzimy, a następnie schładzamy w lodówce. Przygotowane blaty nasączyć rumem. Placki smarować najpierw masą krówkową, potem kremem. Pozostawić na całą noc pod przykryciem (nie w lodówce). Kiedy placki zmiękną ciasto należy przechowywać w lodówce. Uwaga!! Jeśli nie mamcie 3 takich samych blaszek, to można rozwałkować ciasto w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia używając

Mania Gotowania
Sernik z amarettini i lemon curd 170

dodatkiem kremu cytrynowego oraz z  dodatkiem włoskich morelowych ciasteczek amarettini , wierzch stanowi cytrynowa pianka. Ciężko sobie odmówić dokładki.Jeśli nie posiadacie domowego kremu lemon curd kupicie go w sklepie  Kuchnie Świata Składniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 10 dag zimnego masła 30 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 żółtko Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego ½ szklanki cukru(...)zmiksować krótko do połączenia, na sam koniec dodać lemon curd i ponownie zmiksować. Wylać na schłodzone w lodówce ciasto, na wierzchu ułożyć ciasteczka. Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku około 40 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia. Krem: cytrynowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i ser mascarpone oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnego kremu, pod koniec dodać

Wanilia i Kardamon
Ciasto Malakoff 121

Austriackie ciasto Malakoff. Pyszne połączenie biszkoptów, ponczu, kremu i migdałów. Jest proste, łatwe w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia, skomplikowanych składników i urządzeń. Jeden wieczór i mamy super ciasto na każdą okazję. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 137

kakao oraz przyprawą do piernika, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach miksera ciasto przekładamy do formy (25x35cm lub 22x37cm) wyłożonej papierem do pieczenia biszkopt pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowy studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Krem budyniowy: 1 ½ szklanki mleka razem z cukrem i wanilią zagotowujemy do   pozostałego mleka(...)warstwę galaretki powinno się wyłożyć drugą część kremu, mi jak już wspomniałam go zabrakło dlatego zrobiłam warstwę z bitą śmietaną zamiast warstwą kremu budyniowego, tak naprawdę ta śmietana nadała lekkości), którą przykrywamy drugim blatem biszkoptu na wierzchu ciasta rozsmarowujemy polewę czekoladową, którą dodatkowo możemy ozdobić np. perełkami itp. Źródło: http://gotujmy.pl/ciasto-piernikowo-porzeczkowe,przepisy-biszkopty-przepis,233750.html

Słodkie zapomnienie
Torcik truskawkowo-kokosowy 471

cytryny, wymieszać - formę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie umieścić jeden z blatów biszkoptowych - blat dokładnie nasączyć połową ponczu - drugi blat nasączyć ponczem, zanim przykryjemy nim masę truskawkową PRZYGOTOWANIE CIASTA - masę truskawkową przełożyć na nasączony biszkopt, wyrównać - drugim nasączonym biszkoptem przykryć masę truskawkową, delikatnie przyciskając go do masy - całość schłodzić FROSTING - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej niemal do zawrzenia, zdjąć(...)dodać posiekaną na mniejsze kawałki białą czekoladę, wymieszać do uzyskania gładkiej jednolitej polewy - polewę ostudzić, schłodzić przez kilka godzin w lodówce - schłodzoną polewę ubić do powstania gęstego kremu - gotowym frostingiem udekorować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi - całość ponownie schłodzić - ciasto podawać schłodzone, przechowywać pod przykryciem w lodówce

Smakołyki Bereniki
Rolada naleśnikowa z kremem borówkowym 155

smaku :) chyba po prostu jednak przysuszyłam zbyt długim pieczeniem (bo przy zwijaniu nie, ale przy przekładaniu lekko zaczęła mi pękać...). Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 jajka 2 łyżki cukru 3/4 szkl. mleka 1 szkl. mąki 2 łyżki oleju rzepakowego Krem borówkowy: 250g mascarpone 5 łyżeczek cukru 200g borówek amerykańskich + borówki do dekoracji Sposób przygotowania: Rolada: Jajka miksujemy z cukrem, następnie dodajemy(...)jeszcze około 10-15 minut (czas zależny będzie od grubości ciasta). Gorący placek zwijamy wraz z papierem do pieczenia wzdłuż krótszego boku (ciasto jest cienkie, więc wzdłuż dłuższego rolada byłaby długa, ale bardzo cienka). Zostawiamy do ostudzenia. Krem: Mascarpone przekładamy do miski, wsypujemy cukier i borówki amerykańskie. Blenderem miksujemy na gładki krem. Roladę naleśnikową rozwijamy, nakładamy 2/3 kremu i ponownie

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania