ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:492/1282)

Ciasto Hukzulka 178

Wyborne ciasto o śmiesznej nazwie, która nawet nie wiadomo co oznacza :-) Do czego można je porównać ? Najbardziej przypomina Panią Walewską (Ciasto Wawelskie, Pychotka), tyle, że do kremu dodaje się masę krówkową zamiast budyniu. Poza tym w przypadku Hukzulki pianę miesza się z kisielem, co dodatkowo nadaje ciastu owocowego aromatu. Dżem można także zamienić na owoce, wtedy uzyskamy bardziej letnią wersję

Arabeska waniliowa
Ciasto Malakoff 96

Austriackie ciasto Malakoff. Pyszne połączenie biszkoptów, ponczu, kremu i migdałów. Jest proste, łatwe w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia, skomplikowanych składników i urządzeń. Jeden wieczór i mamy super ciasto na każdą okazję. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Stefanka na herbatnikach z kremem czekoladowym 96

również z czekolady. Ciekawie wygląda, nie wymaga pieczenia i z pewnością posmakuje każdemu, no bo któż nie lubi czekolady :-) Do zrobienia tego ciasta użyłam dosyć dopasowanej formy, ale myślę, że i bez niej można sobie poradzić, ponieważ krem jest dosyć stabilny i nie rozpływa się na boki. Z formą jest po prostu wygodniej i nie trzeba pilnować herbatników

Arabeska waniliowa
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 114

kakao oraz przyprawą do piernika, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach miksera ciasto przekładamy do formy (25x35cm lub 22x37cm) wyłożonej papierem do pieczenia biszkopt pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowy studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Krem budyniowy: 1 ½ szklanki mleka razem z cukrem i wanilią zagotowujemy do   pozostałego mleka(...)warstwę galaretki powinno się wyłożyć drugą część kremu, mi jak już wspomniałam go zabrakło dlatego zrobiłam warstwę z bitą śmietaną zamiast warstwą kremu budyniowego, tak naprawdę ta śmietana nadała lekkości), którą przykrywamy drugim blatem biszkoptu na wierzchu ciasta rozsmarowujemy polewę czekoladową, którą dodatkowo możemy ozdobić np. perełkami itp. Źródło: http://gotujmy.pl/ciasto-piernikowo-porzeczkowe,przepisy-biszkopty-przepis,233750.html

Słodkie zapomnienie
Torcik truskawkowo-kokosowy 450

cytryny, wymieszać - formę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie umieścić jeden z blatów biszkoptowych - blat dokładnie nasączyć połową ponczu - drugi blat nasączyć ponczem, zanim przykryjemy nim masę truskawkową PRZYGOTOWANIE CIASTA - masę truskawkową przełożyć na nasączony biszkopt, wyrównać - drugim nasączonym biszkoptem przykryć masę truskawkową, delikatnie przyciskając go do masy - całość schłodzić FROSTING - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej niemal do zawrzenia, zdjąć(...)dodać posiekaną na mniejsze kawałki białą czekoladę, wymieszać do uzyskania gładkiej jednolitej polewy - polewę ostudzić, schłodzić przez kilka godzin w lodówce - schłodzoną polewę ubić do powstania gęstego kremu - gotowym frostingiem udekorować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi - całość ponownie schłodzić - ciasto podawać schłodzone, przechowywać pod przykryciem w lodówce

Smakołyki Bereniki
Rolada naleśnikowa z kremem borówkowym 139

smaku :) chyba po prostu jednak przysuszyłam zbyt długim pieczeniem (bo przy zwijaniu nie, ale przy przekładaniu lekko zaczęła mi pękać...). Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 jajka 2 łyżki cukru 3/4 szkl. mleka 1 szkl. mąki 2 łyżki oleju rzepakowego Krem borówkowy: 250g mascarpone 5 łyżeczek cukru 200g borówek amerykańskich + borówki do dekoracji Sposób przygotowania: Rolada: Jajka miksujemy z cukrem, następnie dodajemy(...)jeszcze około 10-15 minut (czas zależny będzie od grubości ciasta). Gorący placek zwijamy wraz z papierem do pieczenia wzdłuż krótszego boku (ciasto jest cienkie, więc wzdłuż dłuższego rolada byłaby długa, ale bardzo cienka). Zostawiamy do ostudzenia. Krem: Mascarpone przekładamy do miski, wsypujemy cukier i borówki amerykańskie. Blenderem miksujemy na gładki krem. Roladę naleśnikową rozwijamy, nakładamy 2/3 kremu i ponownie

Kolorowy Przepisownik
Orkiszowe ciasto z kremem z ricotty oraz galaretką i truskawkami 156

Idealne ciasto na weekend! Lekkie, wilgotne i orzeźwiające. Polecam, szczególnie w tej porze roku! Składniki: Na biszkopt orkiszowy: 3 jaja, osobno białka i żółtka 3-4 łyżki cukru 5 łyżek mąki orkiszowej typ 2000 2 łyżki mąki ziemniaczanej Na krem: 200 gram sera ricotta 100 gram białej czekolady 1 łyżka whiskey (opcjonalnie) 2 łyżki wody kokosowej Poza tym: 250 gram(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem wody kokosowej oraz whiskey. Następnie studzimy czekoladę. Ricottę ubijamy i dodajemy po jednej łyżce rozpuszczonej czekolady. Wykończenie ciasta Pierwszy blat układamy na talerzu i smarujemy go dżemem truskawkowym, następnie nakładamy krem z ricotty i przykrywamy całość drugim blatem. Na wierzchu układamy owoce według uznania. Kiedy galaretka będzie odpowiednio gęsta wylewamy ją na wierzch ciasto

Mango Papaja
KNEDLE Z KASZY JAGLANEJ I TWAROGU ZE ŚLIWKAMI – dietetyczne – BE FIT! 275

straganach ciągle możemy spotkać soczyste śliwki , które kuszą nas swoim wyglądem i smakiem. Robiłam już oczywiście ciasta z ich dodatkiem – ucierane i drożdżowe , robiłam krem zwany czekośliwką , muffinki i różne inne przetwory. Dziś zapraszam Was na pyszne knedle ze śliwkami. Ale nie takie zwykłe knedle, bo będą one dietetyczne oraz zdrowe i wskakują do działu BE FIT. Przygotowane(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wypłukaną kaszę jaglaną gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, całkowicie studzimy, a następnie miksujemy z łyżką wody na „krem”. Do kaszy wsypujemy mąki oraz ser biały, zagniatamy. Uwaga! Gdyby ciasto było bardzo klejące zwiększamy odrobinę ilość mąki – uważajmy, by nie przesadzić, bo ciasto zrobi się twarde. Ważne jest wystudzenie kaszy – ciepła znacznie

Ostra na Słodko
Babeczki cappuccino 139

babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na zrobienie kremu budyniowego . Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić “do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej(...)zjadamy kawałka ciasta, który zostaje ;) będzie jeszcze potrzebny. Do każdej babeczki nakładamy rozpuszczoną czekoladę. Czekoladę przykrywamy kawałkiem ciasta, który wycięliśmy (można nieco go przyciąć – tak, ten kawałek wolno zjeść ;) ). Kiedy babeczki są zupełnie zimne dekorujemy je kremem i ziarenkami kawy. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Babeczki cappuccino pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
ŚMIETANOWIEC Z OREO 165

opakowanie dużego oreo- na boki i wierzch Wykonanie: *Biszkopt: Białka od żółtek. Ubijamy pianę,stopniowo dosypujemy cukier, miksujemy. Dodajemy żółtka, miksujemy. Mąkę miksujemy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do ciasta. Mieszamy. Pieczemy 25 min w formie 25 cm . Tak samo przygotowujemy drugi, ciemny biszkopt, na koniec razem z mąką i proszkiem do pieczenia dodajemy kakao. pieczemy tak samo. Studzimy. * Biszkopty(...)jasny biszkopt, nasączamy.  * Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy sok z cytryny, miksujemy. Oreo bardzo drobno siekamy, tak samo postępujemy z czekoladą. Dodajemy do śmietany, mieszamy. 1/3 kremu wykładamy na blat z ciasta. Rozsmarowujemy.  Tak samo postępujemy z kolejnymi blatami ciasta, układając kolory biszkoptu naprzemiennie.  *250 ml śmietany ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i sokiem z cytryny

Z Majeczką w kuchni
MIODOWNIK Z MASĄ BUDYNIOWĄ, KAJMAKIEM I ORZECHAMI W KARMELU 191

odsącz na sitku, dzięki temu nie będą gorzkie. Masło stop w rondelku dodaj orzechy i miód, masę gotuj aż zacznie się karmelizować, zrobi się złota. Wylep trzeci blat ciasta i wylej na niego orzechy z karmelem, rozprowadź równomiernie. Pieczemy 18 do 20 minut. Blaty studzimy całkowicie. Warstwy: - 1 powidła śliwkowe - 1 puszka kajmaku czekoladowego - 1,5 opakowania budyniu waniliowego(...)łyżki masła Do rondelka wlej 350 ml mleka, dodaj masło. W kubku rozmieszaj proszki budyniowe zresztą mleka, wlej do rondelka i mieszaj ciągle aż powstanie gęsty krem budyniowy. Na wystudzony blat ciasta, wyłóż i rozprowadź 1/2 słoika powideł, wylej gorącą masę budyniową, przykryj od razu drugim blatem i lekko dociśnij. Wyłóż resztę powideł, kajmak i przykryj trzecim blatem z orzechami

SMYKWKUCHNI
Wegańskie ciasto z rabarbarem level 2 101

cierpliwości (tężenie masy) ale smak tego ciasta warty jest oczekiwania. Składniki (na dużą prostokątna blachę) szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml oleju 200 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego waniliowego) 4 łyżki cukru (ideał to trzcinowy nierafinowany) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego szczypta soli krem: 1 kg rabarbaru (oczyszczonego, pokrojonego(...)cały cas mieszając do mleka z sokiem rabarbarowym. Gdy masa zgęstnieje dodajemy rabarbar i masło- mieszamy do idealnego połączenia się masy- odstawiamy do przestygnięcia. Upieczone ciasto nasączamy pozostałym sokiem z rabarbaru, kładziemy na to krem rabarbarowy i cierpliwie czekamy kilka godzin aż masa idealnie stężeje. Dodatkowo na górę ciasta położyłam rabarbar przesmażony z cukrem (3 minuty), startym na tarce buraczkiem

greenscarf
Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami 2784

kochani. Pamiętajcie: „Gotowanie jest dla ludzi”   Zapraszam do zapoznania się z przepisem na ciasto bez pieczenia „krok po kroku”.   Autorem tego ciasta oczywiście jest niezawodna Bogusia. Składniki:   300 g herbatników 300 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 60g 1 łyżeczka esencji waniliowej 6 łyżki cukru 200 g masła (temperatura pokojowa(...)cukier i przestudzoną ale nie stężałą żelatynę.   Rozsmaruj przygotowany krem na warstwie herbatników.   Posyp całość startą czekoladą. Przed podaniem schłódź w lodówce przez kilka godzin.   Smacznego!   Zapraszam również po inne nasze DESERY ! Artykuł Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Leśne babeczki z mascarpone 145

dzisiejszym dniu mam dla Was coś słodkiego 😍 A mianowicie pyszne babeczki ze szpinakiem i kremem z mascarpone...smak babeczek jest fenomenalny! Najbardziej zaskakujące jest w nich to, że smak szpinaku jest niewyczuwalny. Ostatnim razem robiłam ciasto z zamrożonego szpinaku, tym razem postawiłam na świeży szpinak i kolor ciasta wyszedł jeszcze bardziej piękniejszy.  Babeczki możemy nie tylko przygotować na różnego(...)będzie intensywnie zielony. Kolejnym etapem jest przygotowanie kremu. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, mascarpone oraz sok z cytryny i mieszamy do połączenia składników. Krem nakładamy równomiernie na babeczki i przykrywamy go pokruszonym ciastem. Na środku każdej babeczki kładziemy truskawkę. Gotowe! Życzę smacznego

kulinarne odsłony pati
Kocie muffinki i krem daktylowy z Newellą 249

Już dawno nie udało mi się upiec takich dobrych muffinek! :) Okazało się, że wszystkie dodatki, które wpadły do ciasta - skórka pomarańczowa, cynamon, jagody goji, Newella, nasiona chia - świetnie się ze sobą połączyły i w efekcie powstały pyszne, aromatyczne muffinki. Krem, który zdobi wierzch, powstał z eksperymentalnego(ale bardzo udanego!) połączenia daktyli z Newellą, która(...)nadała mu lekkości. Całość naprawdę jest pyszna i myślę, że zasmakowałaby wszystkim, nawet tym, którzy sceptycznie podchodzą do zdrowszych wersji wypieków.  Kocie muffinki i krem daktylowy z Newellą Składniki na 10 muffinek na ciasto: 1/2 szklanki mąki gryczanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki poppingu z amarantusa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka

FitKot