ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:496/1282)

Ciasto serowo-orzechowe 174

cukru waniliowego - 60 g rodzynek - 150 g margaryny krem - 3 szklanki mleka - 1 budyń śmietankowy - 4 żółtka - 4 łyżki cukru kryształu - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 250 g masła - 1 puszka brzoskwiń piana - 4 białka - 150 g cukru kryształu - 150 g wiórków kokosowych - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ciasto orzechowe - 4 jajka - 100 g cukru kryształu(...)orzechy, mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy w 180 C około 30 minut. Ciasta gotowe, więc pora na przygotowanie kremu. Do garnka wlewamy 2 szklanki mleka oraz cukier, zagotowujemy. W drugim naczyniu mieszamy pozostałe mleko, budyń, mąkę oraz żółtka. Do gotującego się mleka wlewamy masę

Zainspirowana w kuchni
Wiśnia z makiem wg Aleex 165

smaków: masa śmietanowa z wiśniami, mak i czekolada. Nie zawiodłam się. Ciasto smakuje wyśmienicie. Polecam. Składniki: Ciasto makowe: • 4 jajka • 170 g suchego mielonego maku • 3/4 szklanki drobnego cukru • cukier wanilinowy • 3 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: • 500 g serka mascarpone • 250 ml śmietanki 30% • 4 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 C ok. 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. 9. Przygotować krem śmietankowy. Składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. 10. Serek, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubijać do uzyskania gęstego, jednolitego kremu. 11. Kolejny krok

W mojej kuchni
Kruche babeczki z mascarpone i owocami 250

oryginalny kształt dzięki zastosowaniu foremki do wycinania w kształcie kwiatka. Składniki: Ciasto kruche – 300 g maki pszennej – 150 g masła – 100 g cukru pudru – 3 żółtka – 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 12-18% – masło do smarowania foremek Krem – 250 g sera mascarpone – 300 ml śmietany(...)minut. Krem – Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać przemieszany uprzednio ser mascarpone i krótko ubić. – Krem przełożyć do foliowej tuby i wycisnąć do korpusów babeczek z kruchego ciasta. – Ozdobić babeczki pokrojoną na ćwiartki truskawką i borówkami

To co kocham
TARTA Z KREMEM JAGLANO - KOKOSOWYM (WEGAŃSKA, BEZGLUTENOWA, BEZ PIECZENIA) 134

słowami uznania. To było niesamowicie przyjemne popołudnie w towarzystwie najlepszych przyjaciół i pysznego jedzenia. Będę Wam częściej przyrządzać to ciasto, obiecuję! :-)  Tarta pełna smaków... Znalazły się w niej pełne zdrowia orzechy włoskie, migdały, sezam, słonecznik, suszone owoce. Bazą kremu były odkwaszająca organizm kasza jaglana i delikatne w smaku, pełne zdrowotnych właściwości mleko kokosowe. Wszystko polane wykwintną czekoladą z karobu(...)papierem do pieczenia. Umieszczamy w lodówce. Ugotowaną kaszę, stałą część mleka kokosowego i resztę składników na masę umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy do uzyskania gładkiego kremu. Powstałą masę wykładamy na orzechowy spód ciasta. Nakładamy na nią pokrojone w plasterki banany. Składniki na polewę dokładnie mieszamy. Wylewamy na wierzch ciasta, a następnie dekorujemy ziarnami kakaowca i fistaszkami. Umieszczamy w lodówce

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasto na coca coli – z ciasteczkami i malinami 126

przekroić wzdłuż na dwie części. Galaretki rozpuścić w 4, 5 szklankach gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Spód ciasta przełożyć z powrotem do foremki, wyłożyć na nim galaretkę i poukładać maliny (lekko wcisnąć). Odstawić do lodówki. Przygotować krem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno(...)koniec ubijania dodać jogurt, cukier puder i przestudzoną żelatynę - zmiksować. Do kremu dodać pokruszone ciasteczka i delikatnie wymieszać ( 3- 4 ciastka odłożyć do dekoracji). Krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać i przykryć drugim plackiem ciasta. Wstawić do lodówki. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z miodem. Wyłożyć polewę na ciasto i równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni.  Ciasto udekorować odłożonymi, pokruszonymi ciasteczkami

Nie tylko w kuchni
Ciasto drożdżowe, cukrowo- śmietankowe 105

Uwielbiam to delikatne, puszyste, baaaardzo proste do przyrządzenia i po prostu przepyszne ciasto drożdżowe. Dzięki dodaniu śmietanki pod koniec pieczenia, wydaję się, że ciasto to jest przełożone delikatnym kremem śmietankowym. Jeśli lubicie drożdżowe wypieki, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis Składniki na formę 21cm: – 250g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 100g mleka – 2 jajka – 15g świeżych(...)mleko i jedną łyżkę cukru, wymieszać i odstawić na około 15 minut do ruszenia. Następnie dodać jajka, ekstrakt wanilii i masło – wymieszać. Powoli dodawać przesianą mąkę mieszając łyżką. Ciasto wyjdzie miękki i lepkie. Przygotowane w ten sposób ciasto przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie wyrośnięte ciasto wyłożyć do formy, uprzednio wyścielonej papierem

Smaki Armine
Daktylowe babeczki brownie z kremem kokosowym i malinami 157

Daktylowe babeczki brownie z kremem kokosowym i malinami T ych babeczek po prostu musicie spróbować. W brownie daktylowym zakochałam się od pierwszego wejrzenia, a pierwsza degustacja była zapowiedzią poważnego uzależnienia od tego smaku. Mięsiste, wilgotne, mocno czekoladowe babeczki wspaniale komponują się z kremowym, kokosowym nadzieniem, a wieńczące wszystko maliny stanowią kwaskowy, odświeżający akcent. Zapewniam Was, że jeśli tylko upieczecie(...)wspaniałe maleństwa to będziecie do nich wracać nie raz. Jeśli nie macie takich foremek to z powodzeniem możecie użyć foremek do muffinków. Możecie łyżeczką wybrać część ciasta z upieczonej muffinki i kremem wypełnić wydrążony otwór. Składniki na ok 9-10 babeczek 300 gramów daktyli 2 banany 2 jajka 60 gramów gorzkiej czekolady 1 łyżka (czubata) masła orzechowego 2 łyżki (czubate

olalacooking
Proste ciasto piernikowe 174

bardzo wykwintnie. Proste ciasto piernikowe ma jeszcze jedną ogromną zaletę - można je przygotować na dzień lub dwa przed  świętami, a po upieczeniu przełożyć powidłami lub kremem i ozdobić polewą czekoladową. Proste ciasto piernikowe składniki na dwie formy Heritage  z kominem o średnicy 22 cm i wysokości 8 cm 120 g masła 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
TARTALETKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM I MALINAMI 250

szklanki mąki pszennej * 1 jajko * 100 g masła * 1 łyżka cukru * szczypta soli * krem czekoladowy do nadzienia * maliny do dekoracji Wykonanie: Wszystkie składniki (poza kremem i malinami) zagnieść na jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość około 5 mm. Szklanką wycinać koła. Foremki do tartaletek wylepić wyciętymi szklanką kołami. Foremki z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około

Zrób to smacznie
Mazurek cytrynowy z bezami 188

przykleić za pomocą białka rant dookoła ciasta. Ciasto ponownie schłodzić przez 45-60 minut. Ponakłuwać gęsto widelcem. Piec 15-18 minut w 200°C aż ciasto będzie rumiane. Wystudzić na kratce. Krem cytrynowy 1 jajo 1 żółtko (białko zachowujemy na bezę) skórka otarta z 1 cytryny , najlepiej niepryskanej 4 łyżki soku z cytryny 90-100 g cukru 50 g schłodzonego(...)koniec krem powinien wyraźnie gęstnieć. Po dodaniu ostatniego kawałka podgrzewać jeszcze 2-3 minuty mieszając. Gdyby w kremie pojawiły się grudki, przetrzeć przez sitko. Odstawić do przestudzenia. Gdy będzie jeszcze lekko ciepły wymieszać z limoncello i rozsmarować na kruchym cieście. Udekorować bezami, cukrowymi jajkami i bratkami jadalnymi. Bezy 1 białko szczypta soli 60 g drobnego cukru Białko umieścić w misie

Pełny talerz
Ciasto na herbatnikach bez pieczenia 197

Masło dobrze utrzeć, do masła dodawać po łyżce zimnego budyniu, dalej miksować. Na samym końcu dodać serek, dobrze wymieszać. Składanie ciasta: Dwa listki waflowe ułożyć na okrągłym podkładzie 27 cm, jeden obok drugiego, posmarować frużeliną malinową, następnie nałożyć porcję kremu kakaowego i znów przykryć waflami i kremem. Ułożyć na kremie warstwę herbatników petit beurre blacky i znów postąpić(...)samo w tej kolejności. Frużelina malinowa listki waflowe krem kakaowy herbatniki petit beurre blacky frużelina listki waflowe krem kakaowy listki waflowe cienka warstwa kremu herbatniki petit beurre blacky Czekoladę rozpuścić ze śmietanką, polać ciasto polewą, posypać płatkami migdałowymi. Ciasto jest najlepsze następnego dnia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Tort Marcello 687

kakao 1 i 1/2 szkl cukru 1 i 1/2 łyżki proszku do pieczenia zapach rumowy Krem: 2 kostki masła 5 jajek 1 i 1/4 szkl cukru 100 g kakao Poncz : 1 szkl wódki 1 i 1/2 szkl wody zapach rumowy cukier do smaku Przygotowanie : Ciasto : Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy kakao, mąkę, proszek i zapach - dokładnie(...)łyżek ciasta. Rozsmarowujemy je na cienki placek i pieczemy ok. 10min w 180 st C w dobrze nagrzanym piekarniku. Tak postępujemy z resztą ciasta, aż do skończenia się masy (mi wyszło 11 blatów). Krem : Do małego garnuszka wlewamy wodę, tak na ok 1/4 wysokości i ją zagotowujemy. Do miski wbijamy jajka. dodajemy cukier i stawiamy ją nad parującym garnuszkiem. Ubijamy

charlotte gotuje
Ciasto z ptasim mleczkiem (kokosowe) 236

ciasta zainspirowałam się zdjęciami w internecie. Zrobiłam jego własną wersję - z kokosową nutą.   W skrócie jest to: kakaowy biszkopt, krem budyniowy, ptasie mleczko, galaretka i polewa czekoladowa. Co prawda - zajmuje ono troszkę czasu, ale efekt wszystko nam wynagrodzi. Ciasto nie tylko ładnie wygląda, lecz ogólnie jest pyszne! (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Biszkopt: 5 jajek(...)pierwszej części biszkoptu wyłożyć 1/2 masy, poukładać ptasie mleczko (3 rządki, jedno za drugim), a pomiędzy kostki wlać tężejącą galaretkę. Całość posmarować resztą kremu, przykryć drugą częścią biszkoptu i polać polewą (rozpuszczoną czekoladę połączyć ze śmietanką). Ciasto wstawić do lodówki, aby stężało (najlepiej na całą

Di gotuje
Słodkości na przyjęcia dla najmłodszych 167

końcu dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz drobno posiekane migdały i orzechy włoskie. Ciasto przelewamy do kwadratowej formy o boku 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Brownie pieczemy ok. 25-30 minut. Upieczone brownie odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem czekoladowy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę  i masło. Brownie kroimy w prostokąty, następnie dekorujemy kremem(...)mieszamy. 4 foremki w kształcie misia smarujemy masłem i oprószamy m ą k ą . Ciasto przelewamy do foremek. Misie pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.   W międzyczasie przygotowujemy krem czekoladowy. Ugotowany i ostudzony budyń miksujemy z miękkim masłem do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem czekoladowy przekładamy

La grande e la piccola cuoca
Czekoladowe ciasto na herbatnikach przekładane owocami (bez pieczenia) 82

Zapraszam na pyszny deser bez pieczenia. Herbatniki przekładamy słodkim czekoladowym kremem bez dodatku cukru i orzeźwiającymi owocami. Polecam Polecam również inne ciasta bez pieczenia: Rafaello na krakersach , tort jogurtowy , jagielnik z brzoskwiniami . Składniki: Do przekładania warstw: herbatniki Warstwa owocowa: banan, gruszka, morele, brzoskwinia Krem czekoladowy: 2 szklanki (240 ml) daktyli bez pestek 2 łyżki (10 ml) niesłodzonego kakao 1 szklanka(...)układamy kolejną warstwę herbatników. Wykładamy na nią resztę kremu i znowu układamy herbatniki. Do głębokiego naczynia wykładamy stałą część z 400 ml mleka kokosowego w puszce i miksujemy ręcznym blenderem przez kilka minut. Dosypujemy mieszankę śmietany fix i cukru pudru i miksujemy do uzyskania sztywnej konsystencji. Rozprowadzamy na wierzchu naszego ciasta. Ciasto można udekorować roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą wymieszaną

Lamarida.pl