ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:495/1282)

777. Dyniowa owsianka & ciasto na Halloween. 163

Kakaowa dyniowa owsianka  z kremem karmelowo-czekoladowym; borówkami i figą   Ciasto upieczone, mam tylko nadzieje, że je dowiozę w całości do szkoły xd Ps. Nie patrzcie na ten "porządek" dookoła

More food, love and dreams
Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami 218

zmieniła zdanie i zrobiłyśmy misz masz. Biszkopt z przepisu Małej cukierenki , tylko zamieniłyśmy białą czekoladę na mleczną, mus z Cakes by Kejt , a wzorem mama się zainspirowała z Passionfruit. Ciasto zachwyciło gości. Na początku chcieli po jednym maleńkim kawałeczku podzielonym jeszcze na pół, a później chcieli dokładki. Biszkopt był bardzo lekki i puszysty, ze wspaniałym posmakiem czekolady, masa delikatna(...)cukrem pudrem i mascarpone ubić na sztywną masę. Ciasto rozwinąć ze ścierki i przełożyć do keksówki na spód wyłożyć część masy malinowej i krem ze śmietany i mascarpone (odrobinę zostawić na zdobienie góry ciasta), na masę wyłożyć pozostałą część malin i resztę masy malinowej. Ciasto zamknąć (to będzie spód). Odwrócić keksówkę na talerz i włożyć do lodówki

Lili w kuchni
Pora na ciasto dyniowe 135

piekarnika na 20 minut i pomaszerowałam do sklepu chcąc nie chcąc. W okresie dyniowym przyrządzam mnóstwo dyniowego puree , z którego między innymi gotuję krem dyniowy . Najczęściej jednak dodaję dyniowe puree do wszelkich wypieków. Ciasto z dynią jest pyszne, nie mówiąc już o wspaniałym kolorze, które mu nadaje dynia. Mam sentyment do dyniowych ciast i piekę je często. Jeśli(...)przygotowałam dzisiejsze ciasto. Dyniowe ciasto jest w dynię! Uwielbiam ja piękny kolor, smak i łatwość w przyrządzeniu. Ciasto z dynią jest również bardzo aromatyczne. Nic dziwnego znajdziecie w nim mnóstwo korzennych przypraw, w tym mój ulubiony cynamon, którego dzisiaj zrobiłam pokaźne zapasy. Lubię wilgotne ciasto z dodatkiem czekolady, więc dodałam jej sporo. Całość zakończyłam cynamonową posypką. To ciasto to moja

codojedzenia
Tarta z musem rabarbarowym, bitą śmietaną i pistacjami 451

rabarbarowego (ja zostawiłam na całą noc). Śmietanę kremówkę ubijać na wysokich obrotach, aż zgęstnieje. Dodać cukier puder i ubijać jeszcze 2-3 minuty, aż powstanie gęsty krem. Wyłożyć bitą śmietanę na schłodzone ciasto i posypać posiekanymi pistacjami

Kulinarne Inspiracje
Angielskie ciasto ucierane 244

umieściła na blogu, gdybym dzisiaj nie postanowiła zrobić małego przeglądu zdjęć, które mam na dysku. Pamiętacie jeszcze mój  torcik w kształcie lalki ? Ciasto powstało zaraz po nim, by wykorzystać pozostały krem i okazało się naprawdę dobre. Przepis pochodzi ze strony BBC , ale trochę go doprecyzowałam  i wyszło świetne. Puszyste, mięciutkie i wilgotne. Idealne do lekkiego kremu lub bitej(...)przekładamy je np. dżemem i bitą śmietaną, owocami i bitą śmietaną lub lemon curd. Tak naprawdę możemy użyć dowolnego nadzienia i to jest fajne, a ciasto może być za każdym razem inne. Ja wykorzystałam kremy z  tego przepisu , a udekorowałam je dżemem wiśniowym. Może nie wyszło najpiękniejsze, ale za to jak smakowało! Ciasto ma bardzo przyjemny smak i jest

Ratunku obiad
rolada szpinakowa z kremem brzoskwiniowym 222

proszkiem do pieczenia (mieszamy np. drewnianą łyżką). Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (36×36 cm). Pieczemy przez ok. 20 -25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do lekkiego przestudzeni, usuwamy papier, przekładamy na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. składniki na krem brzoskwiniowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki

Domowy Smak Jedzenia
Mleczna kanapka z karmelem 346

wersję ciasta zrobiłam klasycznie, zniknęło z prędkością światła. Kolejnym razem dołożyłam cienką warstwę kajmaku i równie szybko zniknęło. Bardzo puszysty czekoladowy biszkopt i mleczny krem.......pycha! To lepsze niż sklepowa mleczna kanapka! Składniki: na ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju(...)krem: 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki cukru 200-250 g miękkiego masła cukier waniliowy ponadto: masa kajmakowa w puszce 100 g czekolady gorzkiej 100 ml. śmietanki 30 % 2 łyżki masła Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo żółtka i cukier i olej. Na koniec na bardzo małych obrotach lub ręcznie wmieszać przesianą i wymieszaną mąkę

Pysznie & Pięknie
Krem z mascarpone do babeczek, tortów i ciast 198

Gdy nie mam czasu na długie wypieki lub nachodzą mnie niespodziewani goście wyjmuję ze spiżarni paczkę korpusów do babeczek i napełniam je kremem, do tego trochę

Mania Wypiekania
WISIENKA BEZ PIECZENIA 216

Ciasto bez pieczenia z wiśniowym dżemem oraz kremem kokosowym. Idealne na szybkie małe co nie co do kawki. A co najważniejsze, przepyszne połączenie smaków. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/25 CM: KREM: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny 20 dag kokosów ORAZ: 0,5 opakowania kakaowych herbatników (z dużej paczki) 0,5 opakowania(...)połową kremu kokosowego. Wygładzamy a następnie układamy zamoczone w kawie biszkopty. Między biszkopty wykładamy pozostały dżem a na wierchu smarujemy kremem. Wyrównujemy i posypujemy kakao. Chowamy na 2-3 godzinki do lodówki. Po tym czasie można już kroić, ale ciasto najsmaczniejsze  jest po nocy w lodówce.  Smacznego

Pani na deser
Ciasto z twarogiem, malinami i płatkami owsianymi 247

proszkiem do pieczenia. Dodać do masła. Wymieszać Ciasto będzie lekko się rozsypywać. (Można dodać trochę śmietany). Przygotować nadzienie. Twaróg, jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować na krem. Formę natłuścić. Do formy wyłożyć 2/3 ciasta i równomiernie rozłożyć.Na wierzch wyłożyć masę twarogową. Wyrównać. Wyłożyć owoce (mrożonych nie trzeba rozmrażać). Lekko wcisnąć. Posypać resztą ciasta jak kruszonką. piec w temp

kulinarnajamka.blogspot.com
FRANCUSKIE ROGALIKI Z MALINOWĄ MARMOLADĄ 322

gwarancję, że cokolwiek z niego zrobię - będzie smaczne :-))) Kiedy dysponujemy już  gotowym ciastem, zrobienie  takich rogalików to kwestia 30 minut. Fajnie co? :) Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) 3 łyżki grubego cukru do dekoracji 2 łyżki  mąki do posypania blatu stołu Wykonanie:  Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu

Walijskie Pichcenie
Tort migdałowo-czekoladowy 130

tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody Sok z połowy cytryny Sok z połowy pomarańczy Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej

Słodki sentyment
Ciasto orzechowo – imbirowe 132

Jest bardzo proste w przygotowaniu! A jak zrobić takie ciasto orzechowo – imbirowe? Składniki 200 g orzechów włoskich 1/4 szklanki tartego imbiru skórka otarta z 1/3 cytryny skórka otarta z 1/3 pomarańczy 4 małe jajka 100 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki kardamonu szczypta cynamonu krem orzechowy 6 łyżek masła orzechowego 2 łyżki serka twarogowego (użyłam(...)180C przez ok. 40-50min. W małej miseczce łączymy masło orzechowe, serek, cukier i śmietankę. Całość możemy utrzeć łyżką, bez potrzeby użycia miksera. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Na już schłodzone wykładamy krem orzechowy i dekorujemy orzechami, kawałkami czekolady, owocami. Smacznego! Jeżeli nie przepadacie za imbirem, możecie go zamienić na tartą marchewkę. Wtedy jednak warto zmniejszyć ilość cukru

Raj dla Podniebienia
Rolada biszkoptowa z kremem cytrynowym 181

Rolada biszkoptowa to efektowne ciasto, które w przygotowaniu jest banalnie proste. Wystarczy upiec biszkopt, przełożyć go kremem, udekorować i gotowe! Składniki: na biszkopt 3 jajka (m) niepełna szklanka mąki pszennej niepełna szklanka cukru niecałe 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego na krem niepełna szklanka zimnego mleko 1 krem cytrynowy do dekoracji cukier puder półplasterki(...)ciasto. Piec około 15 minut (do zrumienienia biszkoptu). Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia. W międzyczasie przygotować krem: tzn zimne mleko zmiksować przez około 4 minuty z kremem cytrynowym. Przygotowanym kremem przełożyć roladę biszkoptową. Najlepiej, aby zawinięcie było na samym spodzie, ponieważ dzięki

Ugotować
Ciasto Śmietankowe z Owocami i Białą Czekoladą 429

całość dodając białą czekoladę do masy śmietankowej, w otoczeniu ciemnych biszkoptów. Wyszło smacznie i lekko. Wilgotne, mocno nasączone syropem czekoladowe blaty, przełożone bardzo delikatnym kremem śmietankowym z białą czekoladą, przełamane owocami, polane gorzką czekoladą – ciasto idealne na każdą okazję. Będzie smakować również z każdymi innymi owocami, ze świeżymi jak również w syropie. Bardzo Wam polecam. Składniki na biszkopt(...)Gruszki oddzielamy od syropu. Syrop zostawiamy (około 0,5 szklanki). Gruszki kroimy na małe kawałki. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem do uzyskania płynnej konsystencji. Wykonanie: Pierwszy blat ciasta nasączamy połową syropu, nakładamy połowę kremu, posypujemy połową gruszek, nakładamy resztę kremu i przykrywamy drugim blatem, nasączonym pozostałym syropem. Wkładamy do lodówki na około godzinę. Następnie na wierzch ciasta układamy gruszki, polewamy rozpuszczoną

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania