ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:505/1282)

Pijana śliwka vel. śliwka w czekoladzie 3489

proszek do pieczenia = 2/3 szkl.) Przygotowanie śliwek i ponczu ( wg przepisu WŻ , wykonać min 12 h przed przygotowaniem ciasta) ok. 3/4 szkl. wody 3 łyżki cukru 40 dag suszonych śliwek kalifornijskich, pokrojonych w kostkę/paseczki 1/2-3/4 szkl. wódki lub rumu Krem budyniowy (gotowy lub domowej roboty) krem karpatkowy Delecta 200 g masła zambrowskiego Polewa czekoladowa 150 g czekolady(...)dalej ubijać. Dodawać po trochu mieszankę mąk i delikatnie wymieszać szpatułką (już nie ubijać mikserem!). Piec w temp. 170ºC przez ok. 35-40 min. Krem karpatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Złożenie ciasta . Zdjąć przy pomocy noża wierzchnią warstwę biszkoptu. Nasączyć. Nałożyć krem, następnie pokrojone śliwki i całość zalać polewą czekoladową (wszystkie składniki polewy wrzucić do garnka z grubym dnem

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tarta i tartaletki z borówkami 139

masła 1/3 szklanki cukru pudru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:  1 mały kubek śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: borówki lub inne owoce galaretka owoce leśne + 300 ml gorącej wody Sposób wykonania: 1. Zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut. 2. Formę do tarty posmarować masłem, wyłożyć(...)180st.C. 3. Ciasto całkowicie wystudzić. 4. Śmietanę mocno schłodzoną ubić z cukrem, a następnie dodać serek mascarpone i zmiksować. 5. Na tartę wyłożyć krem, posypać borówkami, a na wierzch wylać tężącą galaretkę. 6. Ciasto schłodzić w lodówce. Z podanej porcji wyszła 1 tarta oraz 6 mniejszych tartaletek, które dla odmiany zrobiłam z nektarynką.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tort kokosowy z kremem budyniowo maślanym 100

takiej samej temperaturze) utrzeć na śmietanę. Następnie dalej ubijając dodawać budyń. Na koniec możemy dodać do smaku brandy. Ciasto przekroić w poprzek na dwa placki. Placki można nasączyć mocną herbatą z cytryną i cukrem, którą można doprawić brandy. Krem podzielić na trzy części – dwie większe i jedną mniejszą. Na jeden placek nałożyć pierwszą większą część kremu, na nim ułożyć drugi

królestwo garów
Mini Torcik Podwójnie Czekoladowy 277

trudność tego torcika, to jak dla mnie proste. Bałam się kremu, że może mi nie wyjść, bo nigdy nie robiłam tego typu kremów - niespodzianka! Banalnie proste! Zachęcam Was do zrobienia tego tortu! Ps. Uwaga to ciasto nie pójdzie w cycki, hehe! To bomba kaloryczna, ale co tam! Coś nam się od życia należy :) Składniki na ciasto czekoladowe ciemne(...)małej tortownicy o średnicy 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 175 stopni przez około 25 minut do suchego patyczka. Po tym czasie ciasto wyciągnęłam i odstawiłam do przestudzenia. Krem z mlecznej czekolady i kawy: 500 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 350 g mlecznej czekolady, posiekanej 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę kremówkę wlałam

Blondynka Gotuje
Pączki z kremem budyniowym 186

połowy porcji i tak podaję przepis. Zmianą było to, że  nie dałam skórki i soku z cytryny do ciasta. Gdybym robiła pączki z dżemem, na pewno dałabym cytrynę. Sposób wykonania - jak w Kuchni Polskiej . Domową produkcję pączków zaczęłam od kremu: Pączki z kremem budyniowym 30 sztuk Krem: 3 żółtka 50 g drobnego cukru 20 g mąki pszennej(...)gotowania mleka (z gwizdkiem, z podwójnym dnem wypełnionym wodą) Od kiedy mam taki garnek, zawsze gotuję w nim budyń i kremy na bazie żółtek i mleka. Nic a nic nie przywiera do dna i się nie przypala. Ciasto na pączki: 500 g mąki pszennej tortowej 50 g drożdży świeżych (lub 15 g drożdży suchych) 50  cukru 250 ml mleka

Posadzone i zjedzone
Krem z kabaczka z chrzanową nutą i karmelizowanym jabłkiem 155

jabłek wrzucić do kremu, część można zostawić do dekoracji. Krem z kabaczka z chrzanową nutą i karmelizowanymi jabłkami podawać na ciepło.   Podobne przepisy Krem szparagowy biały Krem z pieczonej marchewki Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post(...)webkit-transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Krem z kabaczka z chrzanową nutą i karmelizowanym jabłkiem pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Tarta kokosowa z bitą śmietaną 180

wysypać suchą fasol. Piekarnik nagrzać do temp. 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 20 minut. Następnie usunąć papier z fasolą i piec jeszcze około 15 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Kokosowy krem budyniowy: 5 żółtek 140 gr cukru 60 gr skrobi kukurydzianej 700 ml mleka ( u mnie puszka mleka kokosowego + mlek o do wymaganej(...)Caly czas należy mieszać krem, aby si ę nie przypalił. Zdjąć garnek z gazu, dodać wiórki kokosowe. Ostudzić. Często mieszać krem, aby nie utworzył się korzuch. Ostudzony krem wyłożyć na wierzch ciasta. Ciasto wstawic do lodówki na przynajmneij 4 godziny lub na całą noc. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i prażonymi paseczkami kokosa. Przepis z netu na „Coconut

Mia Cucina Sofieta
Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia) 132

SKŁADNIKI Kruche ciasto 250 g m ą ki pszennej   125 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1 pomarańcza Krem pomarańczowy 1 pomarańcza 2 jajka 100 g cukru 70 g śmietany 30% Dekoracja 50 g kandyzowanej sk ó rki pomarańczowej   50 g bitej  śmietany **** INGREDIENTI Pasta frolla(...)przygotowujemy krem pomarańczowy. Miksujemy jajka z cukrem, dodajemy otartą  skórkę z pomarańczy, wyciśnięty sok z pomarańczy a na sam koniec śmietanę. Krem dokładnie mieszamy, przelewamy na spó d podpieczonego ciasta. Pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. **** Crema all'arancia Nel frattempo preparate la crema all'arancia. Sbattete la uova

La grande e la piccola cuoca
Ciasto z kaszy jaglanej i warzyw pod kołderką mozarelli, i pesto 198

ostry, niebanalny, w połączeniu z kaszą i warzywami idealny.  Mozzarella i pesto ciekawie się tu wkomponowały i swojego smaku całości nadały.  Ilość składników może zniechęcić Was do ciasta przygotowania, ale przyprawy to podstawa smaku tego dania.  Uwierzcie mi, że naprawdę bardzo łatwo je się przygotowuje, a efektu smakowego nikt, nie pożałuje.   Składniki na okrągłą formę(...)wysmarowanej masłem i podsypanej bułka tartą. Wierzch wyrównujemy i wstawiamy na dolną półkę, do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Pieczemy ok. 30 min, aż kasza wchłonie cały krem i będzie miękka. Kiedy „ciasto” będzie upieczone, na wierzch układamy sera pokrojonego w plastry. Wkładamy z powrotem do gorącego piekarnika, zapiekamy kilka min, do momentu, aż ser zmięknie i zakryje całą powierzchnię

Moniki Smakołyki
Ciasto z masą chałwową na białkowcu 87

zużycia miałam sporo białek, które zostały z pieczenia ciasta kruchego, postanowiłam zrobić ciacho z kremem. Upiekłam al'a biszkopt z samych białek, które przełożyłam delikatnym kremem o smaku chałwy waniliowej, całość wykończyłam słomką ptysiową (u mnie akurat o smaku cynamonowym, ale można użyć zwykłej). Składniki na formę o wymiarach 25x25 cm Na ciasto: 200 ml białek ( białka

Krylowa Kuchnia
Babeczki Dextera 162

miksujemy kilka minut, aż powstanie gładke ciasto. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i wszystko mieszamy. Ciasto nalewamy do foremki wyłożonej papilotkami (do 2/3 wysokości papilotki) i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 25 minut. Gotowe babeczki studzimy i dekorujemy. Krem: 400 g śmietany 36% 4 czubate łyżki serka mascarpone 4 płaskie łyżki cukru pudru 2 opakowania preparatu(...)przykrycia przez ok 15-20 minut, aż zmniejszy swoją objętość o połowę i zrobi się gęsty. Jeszcze ciepłym, ale nie gorącym skrapiamy obficie babeczki udekorowne kremem i "szkłem".  Przepis na babeczkowe ciasto znaleziony wieki temu u Cukrowej Wróżki . Inspiracje: Moje Wypieki , Kraina Sosny

Zawsze głodna!
Tort kokosowo-limonkowy 155

wcześniej nagrzanego piekarnika na 170C wstawiamy tortownicę na 30-40 minut ciągle pilnując aby nie przypalić. Wyjmujemy i odkładamy aby ostygło. W czasie gdy robi ciasto się piecze przygotowujemy bazę na kremKrem [składniki]: Do tego potrzebujemy: -> 1 opakowanie serka mascarpone -> 1 jogurt grecki -> Pół szklanki wiórek kokosowych + do dekoracji -> Sok z połowy limonki(...)układamy przekrojone na pół truskawki . Truskawki przykrywamy cienką warstwą kremu. Na to kładziemy 2 biszkopt. Pozostałość kremu rozsmarowujemy na górze oraz po bokach tortu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi oraz układamy na wierzch pokrojone truskawki. Wkładamy do lodówki najlepiej na noc [ minimum 1-2] aby ciasto się połączyło. Smacznego! J Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Góra lodowa 101

połączenia składników. Bardzo ważnym etapem jest delikatne mieszanie masy jajecznej z mąką, ponieważ biszkopt rośnie wyłącznie dzięki ubitym jajom. Gotowe ciasto przekładamy do formy o wymiarach 20x30cm. Pieczemy 40 minut w 170st C. Studzimy. Dzielimy na dwie części. Krem :  2 szklanki mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym zagotować. Pozostałą część mleka wymieszać z mąką i żółtkami. Wylewamy(...)formy wykładamy biszkopt, nasączamy go kawą. Na wierzch wykładamy połowę kremu maślanego. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu, który również nasączamy kawą i przykrywamy kremem. Biszkopty kroimy na pół, zanurzamy w kawie i pionowo wbijamy w wierzch ciasta w bliskich odległościach. Polewamy polewą jasną i ciemną. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Smacznego

Słodki Zakątek
Ciasto z musem jabłkowym 424

przekroić na dwie części, pierwszą przełożyć do formy, rozsmarować chłodny mus jabłkowy, gdyby jabłka były zbyt rzadkie włożyć do lodówki, żeby lekko stężały, na jabłka delikatnie rozsmarować krem budyniowy, przykryć drugą częścią ciasta, lekko docisnąć, schować do lodówki do schłodzenia, na schłodzone ciasto rozprowadzić polewę czekoladową

KUCHNIA POLSKA
Szach-mat wg siostry Anastazji 463

wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 160 st około 20 min.Ciasto wystudzić i przekroić na dwa placki-cieńszy podstawa ciasta oraz grubszy do pokrojenia w paski o szerokości 1 cm.  Krem:na mleku ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu i dodać 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szk letniej wody,wymieszać .Budyń przykryć z góry(...)cukier puder oraz 3 łyżeczki namoczonej i rozpuszczonej letniej żelatyny, zmiksować.Ubitą kremówkę dodawać porcjami do zimnego budyniu i mieszać delikatnie łyżką do połączenia się składników. Warstwy ciasta:placek cienki posmarować delikatnie kremem,ułożyć paski biszkoptu w odległości 1 cm ,wypełnić kremem przestrzenie między paskami,ułożyć resztę pasków na przemiennie z dolną warstwą ponownie wypełnić wolne przestrzenie i na górze

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania