ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:511/1282)

Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii 104

wyczuwalnego siemienia. Mąkę kukurydzianą, ryżową i ziemniaczaną wymieszać rózgą, odłożyć. W occie/soku z cytryny rozpuścić sodę, odstawić. W dużej misce umieścić cukinię, dodać krem daktylowy, ocet/sok z cytryny z sodą, wymieszać, dodać suche składniki, wymieszać. Ciasto przelać do formy, następnie umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 st. grzałka góra-dół. Piec około 50 min do 1 godziny, do suchego patyczka(...)około pół szklanki, jeżeli wyjdzie mniej dopełnić wodą. W occie/soku z cytryny rozpuścić sodę, odstawić. W dużej misce umieścić cukinię, dodać olej, dodać krem daktylowy, ocet/sok z cytryny z sodą, wymieszać, dodać suche składniki, wymieszać. Ciasto przelać do formy, następnie umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 st. grzałka góra-dół. Piec około 50 min do 1 godziny, do suchego patyczka

moj przepis na
Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii 185

wyczuwalnego siemienia. Mąkę kukurydzianą, ryżową i ziemniaczaną wymieszać rózgą, odłożyć. W occie/soku z cytryny rozpuścić sodę, odstawić. W dużej misce umieścić cukinię, dodać krem daktylowy, ocet/sok z cytryny z sodą, wymieszać, dodać suche składniki, wymieszać. Ciasto przelać do formy, następnie umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 st. grzałka góra-dół. Piec około 50 min do 1 godziny, do suchego patyczka(...)około pół szklanki, jeżeli wyjdzie mniej dopełnić wodą. W occie/soku z cytryny rozpuścić sodę, odstawić. W dużej misce umieścić cukinię, dodać olej, dodać krem daktylowy, ocet/sok z cytryny z sodą, wymieszać, dodać suche składniki, wymieszać. Ciasto przelać do formy, następnie umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 st. grzałka góra-dół. Piec około 50 min do 1 godziny, do suchego patyczka

moj przepis na
Ptysiowe łabędzie 119

Ptysie z kremem, bitą śmietaną, masą jajeczną. Wszystkie są przepyszne. Forma podania również jest ważna. Delikatne ciasto parzone w kształcie łabędzi.   Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja Składniki na krem: 0,5 l mleka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)pieczenia wyciskać okrągłe porcje ciasta, w sporych odstępach (mocno rośnie). W takiej samej ilości, co okrągłe porcje ciasta wyciskamy haczyki, posłużą nam za głowę i szyję łabędzi. Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 30 minut. Po upieczeniu wystudzić, przekroić wzdłuż. Krem:  Żółtka, mąki rozmieszać w pół szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem waniliowym. Ugotować budyń. Wystudzić

Słodki Zakątek
puchowe ciasto cytrusowe 625

Lekkie i puszyste orzeźwiające ciasto w sam raz na ciepłe dni. Krem zrobiłam na bazie lemon curdu, z tym, że połowę cytryn zastąpiłam pomarańczami. Dało to ciekawy smak, nie jest zbyt kwaśne. Nie radzę jednak użyć samych pomarańczy- próbowałam i było zbyt mdłe. Takie pół na pół jest w sam raz dla miłośników niezbyt przesłodzonych deserów.  *foremka(...)Delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w 175*C. Wystudzić. Z ciasta ściąć wierzch i pokruszyć go drobno do miski. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku i przestudzić. Płynną ale chłodną galaretką nasączyć biszkopt.  Przygotować krem: Jajka i żółtka rozbełtać. Do rondelka wrzucić masło, cukier, jajka, sok i skórki z pomarańczy. Wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada gigant 98

Rolada gigant z kremami chałwowymi – od dawna chodziła mi po głowie i tam, w tej głowie, wygląda o wiele lepiej No rzeczywistość nie zawsze chce współgrać z wyobrażeniami, ale smak jest fantastyczny, więc dzielę się z Wami przepisem Składniki na biszkopt: 5 jajek ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka kakao Uwaga: szklanka(...)ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną oraz kakao mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Ciasto rozsmarowuję na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (40×30 cm) i piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Biszkopt wyciągam z piekarnika, nakrywam ściereczką i odwracam

Słodki sentyment
Rolada gigant 99

Rolada gigant z kremami chałwowymi – od dawna chodziła mi po głowie i tam, w tej głowie, wygląda o wiele lepiej No rzeczywistość nie zawsze chce współgrać z wyobrażeniami, ale smak jest fantastyczny, więc dzielę się z Wami przepisem Składniki na biszkopt: 5 jajek ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka kakao Uwaga: szklanka(...)ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną oraz kakao mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Ciasto rozsmarowuję na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (40×30 cm) i piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Biszkopt wyciągam z piekarnika, nakrywam ściereczką i odwracam

Słodki sentyment
Tarta z truskawkami i masą budyniową 569

zawsze staram się je do końca dobrze wykorzystać;)) Dlatego zrobiłam kruchą tartę z pyszną masą budyniową i świeżymi truskawkami. Krem jest bardzo delikatny i wspaniale komponuje się z truskawkami. Zapewniam, że na jednym kawałku się nie skończy!  Ciasto: 125g masła lub margaryny,  1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,  3 łyżki cukru,  3 łyżki zimnej wody(...)napęczniała. Do gotującego się mleka wlać rozrobioną masę z żółtek i mąki oraz żelatynę. Ostudzić.  Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wyłożyć na ciasto, w masę wetknąć kilka truskawek, resztę rozłożyć na wierzchu. Schłodzić. Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku, przestudzić. Tężejącą galaretką posmarować truskawki, by nie ściemniały. Schłodzić

Z miłości do słodkości
Ciasto Jamajka 186

Bardzo popularne ostatnio, pyszne i proste w wykonaniu ciasto, które z pewnością zachwyci Waszych domowników i gości :) Delikatne, niezbyt słodkie i bardzo ładnie prezentuje się na

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki Duplo 118

Słodkie babeczki, lekko waniliowe. Przygotowane z wykorzystaniem batoników Duplo. Udekorowane delikatnym, kakaowym kremem na bazie bitej śmietany. Proste i smaczne. Polecam! Składniki: Ciasto: 2 jajka 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli ½ szkl. cukru ½ szkl. mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 ¾ szkl. mąki pszennej ½ szkl. rozpuszczonego i ostudzonego masła 5 batoników Duplo Krem: 250 ml. śmietany(...)łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kakao Dodatkowo: batoniki Duplo do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka roztrzepać z mlekiem, masłem i ekstraktem z wanilii. W drugiej misce połączyć ze sobą wszystkie suche składniki. Wsypać do mokrych i wymieszać. Na koniec dodać pokrojone na kawałki Duplo. Masę przelać do formy wyłożonej papilotkami do ¾ ich wysokości

Nastoletnie Wypiekanie
Makowa panienka 195

Pierwszy raz zrobiłam to ciasto na święta Bożego Narodzenia i szczerze mówiąc zakochałam się w nim. Bardzo delikatny, lekki biszkopt z makiem i krem na bazie budyniu z nutą cytrynowego smaku jest bardzo orzeźwiający. Ciasto pięknie się prezentuje i jest idealne do kawy. Składniki: na biszkopt: 8 białek 4 żółtka 150 g drobnego cukru 150 g suchego maku(...)zmielonych migdałów 100 g wiórków kokosowych na krem: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka pół szklanki cukru cukier waniliowy 1 kostka miękkiego masła (200 g) pół szklanki soku ze świeżo wyciśniętych cytryn otarta skórka z jednej cytryny oraz: 100 g wiórków kokosowych(uprażonych na suchej patelni na złoty kolor) pół szklanki wody

Pysznie & Pięknie
Pyszne ciasto leśny mech 160

szklanki Mąka ziemniaczana 1/2 szklanki ( można zastąpić pszenna tortową) Olej 2/3 szklanki Cukier 3/4 szklanki jajka 3 ( w temperaturze pokojowej) proszek do pieczenia 2 łyżeczki Szpinak świeży 200 g Krem: Śmietanka 30 % 200 ml Serek mascarpone 250 g Cukier puder 3 łyżki Poncz do nasączenia: woda 1/4 szklanki Sok z cytryny łyżka Cukier puder łyżeczka Dodatkowo: Owoc granatu 1 Przygotowanie(...)część pokruszyć lub wydrążyć łyżką tylko zieloną część ciasta. Śmietankę ubić z mascarpone oraz cukrem pudrem na puszystą masę. Dolną część biszkoptu nasączyć ponczem. Wyłożyć kremem śmietankowym i posypać pokruszoną częścią biszkoptu. Na koniec ciasto posypać granatem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody
Ciasto z sercem 173

lukier: szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny lub gorącej wody kilka kropel barwnika (opcjonalnie)   Wykonanie:   Ciasto czerwone: Masło miksujemy z cukrem,  cukrem z wanilią i szczyptą soli na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy po 1 jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Wsypujemy mąkę z proszkiem i miksujemy do powstania gładkiego ciasta(...)upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Wystudzone ciasto kroimy na kromki grubości 1,5cm. Z każdej wycinamy foremką serce.   Ciasto jasne: Masło miksujemy z cukrem,  cukrem z wanilią i szczyptą soli na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i po 1 jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy

Smak mojej kuchni
tort Pilsudskiego ? - tort z kaszy manny 363

Przygotowałam tort dokonując kilku modyfikacji. Nie użyłam zapachów tortowych, zamiast margaryny użyłam masło, nasączyłam biszkopty naparem z herbaty z dodatkiem brandy a i do ciemnego kremu dodałam 1 łyżkę brandy, dla wzbogacenia smaku. Ciasto przygotowałam w tortownicy o średnicy 18 cm. Do przygotowania tortu użyłam biszkopty firmy Gurgul . Być może tort, którym zajadał się Marszałek Piłsudski był właśnie z nich(...)ciemny krem, na nim ułożyć drugą warstwę biszkoptów, również je nasączyć. Na nie wyłożyć jasny krem. Wyrównać. Odstawić do lodówki, aby krem zastygł. W tym czasie przygotować galaretkę (u mnie cytrynowa), odstawić aż lekko stężeje. Na wierzchu ciasta ułożyć galaretkę. Ciasto odstawić do lodówki na parę godzin. Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku, Dworek Milusin, od 1 września tego roku jest

królestwo garów
Puszyste pączki – najlepszy przepis 100

wybrałam (trochę z przypadki spieniony, puszysty lemon curd. Muszę przyznać, że był to dobry wybór. Słodkość pączków została idealnie zbalansowana przez kwaskowy smak tego kremu cytrynowego. Pączki przygotowane są z ciasta drożdżowego . Duże znaczenie ma proces wyrastania ciasta. Nie może być zbyt szybkie, ponieważ pączki po usmażeniu będą gorzkie w smaku. Po wymieszaniu ciasta z rozczynem drożdżowym ugniatamy tak długo(...)nadziałam puszystym kremem cytrynowym. Przygotuj sobie szeroką plastikową strzykawkę (taka bez igły), rękaw cukierniczy z długą tylką lub jednorazowy i wąski worek cukierniczy. W woreczku umieść wcześniej wymieszaną marmoladę i wstrzyknij ją z boku do każdego pączka. Notes Jeśli nie masz drożdży świeżych i chcesz użyć drożdży suszonych, to nie szykuj zaczynu. Wówczas wszystkie składniki na ciasto na pączki umieść

SmartBake.pl
Tort czekoladowy z jeżynami i borówkami 135

borówkami Skadniki: Biszkopt : 5 jajek 5 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego (opakowanie) 50 g czekolady w proszku 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 200 g gorzkiej czekolady 1 utrwalacz do śmietany Dodatkowo: około 200 g borówek około(...)Później dokładnie łączymy ze sobą oba kremy. Dolny blat smarujemy masą i układamy na niej około garść borówek. przykrywamy kolejnym blatem i znowu smarujemy kremem, tym razem posypujemy go jeżynami. Następnie znowu kładziemy kolejny blat ciasta, smarujemy masą, posypujemy borówkami i przykrywamy ostatnim blatem. Całość ozdabiamy pozostałym kremem, a na koniec owocami. Gotowy tort wkładamy do lodówki na kilka godzin

PatiGotuje