ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:515/1282)

rolada szpinakowa z kremem brzoskwiniowym 176

proszkiem do pieczenia (mieszamy np. drewnianą łyżką). Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (36×36 cm). Pieczemy przez ok. 20 -25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do lekkiego przestudzeni, usuwamy papier, przekładamy na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. składniki na krem brzoskwiniowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki

Domowy Smak Jedzenia
Mleczna kanapka z karmelem 303

wersję ciasta zrobiłam klasycznie, zniknęło z prędkością światła. Kolejnym razem dołożyłam cienką warstwę kajmaku i równie szybko zniknęło. Bardzo puszysty czekoladowy biszkopt i mleczny krem.......pycha! To lepsze niż sklepowa mleczna kanapka! Składniki: na ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju(...)krem: 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki cukru 200-250 g miękkiego masła cukier waniliowy ponadto: masa kajmakowa w puszce 100 g czekolady gorzkiej 100 ml. śmietanki 30 % 2 łyżki masła Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo żółtka i cukier i olej. Na koniec na bardzo małych obrotach lub ręcznie wmieszać przesianą i wymieszaną mąkę

Pysznie & Pięknie
Krem z mascarpone do babeczek, tortów i ciast 143

Gdy nie mam czasu na długie wypieki lub nachodzą mnie niespodziewani goście wyjmuję ze spiżarni paczkę korpusów do babeczek i napełniam je kremem, do tego trochę

Mania Wypiekania
WISIENKA BEZ PIECZENIA 164

Ciasto bez pieczenia z wiśniowym dżemem oraz kremem kokosowym. Idealne na szybkie małe co nie co do kawki. A co najważniejsze, przepyszne połączenie smaków. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/25 CM: KREM: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny 20 dag kokosów ORAZ: 0,5 opakowania kakaowych herbatników (z dużej paczki) 0,5 opakowania(...)połową kremu kokosowego. Wygładzamy a następnie układamy zamoczone w kawie biszkopty. Między biszkopty wykładamy pozostały dżem a na wierchu smarujemy kremem. Wyrównujemy i posypujemy kakao. Chowamy na 2-3 godzinki do lodówki. Po tym czasie można już kroić, ale ciasto najsmaczniejsze  jest po nocy w lodówce.  Smacznego

Pani na deser
Ciasto z twarogiem, malinami i płatkami owsianymi 196

proszkiem do pieczenia. Dodać do masła. Wymieszać Ciasto będzie lekko się rozsypywać. (Można dodać trochę śmietany). Przygotować nadzienie. Twaróg, jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować na krem. Formę natłuścić. Do formy wyłożyć 2/3 ciasta i równomiernie rozłożyć.Na wierzch wyłożyć masę twarogową. Wyrównać. Wyłożyć owoce (mrożonych nie trzeba rozmrażać). Lekko wcisnąć. Posypać resztą ciasta jak kruszonką. piec w temp

kulinarnajamka.blogspot.com
FRANCUSKIE ROGALIKI Z MALINOWĄ MARMOLADĄ 268

gwarancję, że cokolwiek z niego zrobię - będzie smaczne :-))) Kiedy dysponujemy już  gotowym ciastem, zrobienie  takich rogalików to kwestia 30 minut. Fajnie co? :) Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) 3 łyżki grubego cukru do dekoracji 2 łyżki  mąki do posypania blatu stołu Wykonanie:  Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu

Walijskie Pichcenie
Tort migdałowo-czekoladowy 82

tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody Sok z połowy cytryny Sok z połowy pomarańczy Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej

Słodki sentyment
Ciasto orzechowo – imbirowe 95

Jest bardzo proste w przygotowaniu! A jak zrobić takie ciasto orzechowo – imbirowe? Składniki 200 g orzechów włoskich 1/4 szklanki tartego imbiru skórka otarta z 1/3 cytryny skórka otarta z 1/3 pomarańczy 4 małe jajka 100 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki kardamonu szczypta cynamonu krem orzechowy 6 łyżek masła orzechowego 2 łyżki serka twarogowego (użyłam(...)180C przez ok. 40-50min. W małej miseczce łączymy masło orzechowe, serek, cukier i śmietankę. Całość możemy utrzeć łyżką, bez potrzeby użycia miksera. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Na już schłodzone wykładamy krem orzechowy i dekorujemy orzechami, kawałkami czekolady, owocami. Smacznego! Jeżeli nie przepadacie za imbirem, możecie go zamienić na tartą marchewkę. Wtedy jednak warto zmniejszyć ilość cukru

Raj dla Podniebienia
Rolada biszkoptowa z kremem cytrynowym 129

Rolada biszkoptowa to efektowne ciasto, które w przygotowaniu jest banalnie proste. Wystarczy upiec biszkopt, przełożyć go kremem, udekorować i gotowe! Składniki: na biszkopt 3 jajka (m) niepełna szklanka mąki pszennej niepełna szklanka cukru niecałe 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego na krem niepełna szklanka zimnego mleko 1 krem cytrynowy do dekoracji cukier puder półplasterki(...)ciasto. Piec około 15 minut (do zrumienienia biszkoptu). Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia. W międzyczasie przygotować krem: tzn zimne mleko zmiksować przez około 4 minuty z kremem cytrynowym. Przygotowanym kremem przełożyć roladę biszkoptową. Najlepiej, aby zawinięcie było na samym spodzie, ponieważ dzięki

Ugotować
Ciasto Śmietankowe z Owocami i Białą Czekoladą 369

całość dodając białą czekoladę do masy śmietankowej, w otoczeniu ciemnych biszkoptów. Wyszło smacznie i lekko. Wilgotne, mocno nasączone syropem czekoladowe blaty, przełożone bardzo delikatnym kremem śmietankowym z białą czekoladą, przełamane owocami, polane gorzką czekoladą – ciasto idealne na każdą okazję. Będzie smakować również z każdymi innymi owocami, ze świeżymi jak również w syropie. Bardzo Wam polecam. Składniki na biszkopt(...)Gruszki oddzielamy od syropu. Syrop zostawiamy (około 0,5 szklanki). Gruszki kroimy na małe kawałki. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem do uzyskania płynnej konsystencji. Wykonanie: Pierwszy blat ciasta nasączamy połową syropu, nakładamy połowę kremu, posypujemy połową gruszek, nakładamy resztę kremu i przykrywamy drugim blatem, nasączonym pozostałym syropem. Wkładamy do lodówki na około godzinę. Następnie na wierzch ciasta układamy gruszki, polewamy rozpuszczoną

Made By Mom And Son
Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami 112

Delikatnie wilgotne, z chrupiącymi orzechami, przełożone kremem z dodatkiem serka mascarpone. Wypróbujcie je koniecznie. Artykuł Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Ciasto PRINCE POLO z brzoskwiniami i galaretką 312

Zapraszam na pyszne, szybkie w przygotowaniu „ciasto prince polo” z brzoskwiniami i galaretką. Przepis dostałam od czytelniczki Pani Marzeny Szportun, bardzo dziękuję. Wafelki mieszamy z ubitą

Mała Cukierenka
Deser jogurtowy z czereśniami 161

Przepis na krem jogurtowy podpatrzyłam w przepisie "Malinowy tort z kremem jogurtowym" w książce Dr. Oetkera "Ciasta na zimno" wydawnictwa Weltbild . W tej książce znajdziecie wspaniałe przepisy na torty, rolady oraz torciki lodowe. Każdy znajdziecie w tej książce wiele wspaniałych alternatyw na ciasta bez pieczenia! Składniki: 300 ml jogurtu naturalnego, 100 ml śmietany 18 %, 16 g cukru waniliowego, 3 łyżki

Aga w kuchni
Kawowo chałwowe ciasto bez pieczenia 483

mnie zazwyczaj bywa. Nawet nie czekałam zbytnio aż każda warstwa odpowiednio się schłodzi.  Jedyne co wymaga czasu, to krem. Ale nie dlatego, że trzeba przy nim stać godzinami ;) Z nim to tak jak z drożdżowym ciastem, że powinien być wyrośnięty zaczyn i dopiero cała reszta. Z tym wyjątkiem, że tu zaczynu drożdżowego nie potrzebujemy, a jedynie śmietankę podgrzaną(...)chałwą i następnie mocno schłodzoną. Kilka godzin. Nawet kilkanaście- ale jak się domyślacie, chłodzi się sama, więc my mamy czas na coś innego. Z obserwacji na blogu wynika, że ciasta bez pieczenia cieszą się u Was powodzeniem, więc może warto i ten pomysł zapisać i wykorzystać w najbliższym czasie?  Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g herbatników kakaowych ciemnych

Kuchnia w czekoladzie
Biszkopt ala tiramisu 187

jajek pół szklanki cukru filiżanka dobrej kawy filiżanka likieru np. Amaretto kakao do posypania wierzchu ciasta Biszkopt najlepiej zrobić według przepisu na  biszkopt z kakao . Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy krem z serka i zaparzamy mocną kawę. Kiedy kawa wystugnie mieszamy ją z likierem. Krem z serka: Jajka parzymy i oddzielamy żółtka od białek. Mikserem ucieramy 6 żółtek z cukrem(...)blaty. Pierwszy blat nasączamy kawą z likierem i na to nakładamy masę serową. Przykrywamy dugim blatem i znów polewamy kawą i wykładamy ser i to samo z trzecim krążkiem ciasta. Na masę serową posypujemy kakao ( przez sitko ).  Ciasto wkładamy do lodówki

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania