ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:514/1282)

EKSPRESOWY KREM CYTRYNOWY NA BAZIE SERKA MASCARPONE 137

Pyszny, lekki krem cytrynowy, który doskonale nadaje się do przełożenia ciast, tortów czy babeczek. Nie za kwaśny, orzeźwiający smak, który na pewno zachwyci każdego. Krem przygotowałam dosłownie w kilka chwil z kilku składników. Jego wykonanie nie jest ani trochę skomplikowane.  Robiłam już maślany krem cytrynowy czy krem na bazie lemon curd, ale o tym kiedy indziej w osobnych postach

Zrób to smacznie
Ciasto kokosowo-cytrynowe 158

Puszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować! 🙂 Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g szklanki maki ziemniaczanej 140g szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy partiami

AleTorcik
Malinowe ciasto z orzechami włoskimi 302

mojej Babci. Tym razem przygotowałam z tej okazji Malinowo-czekoladowe ciasto z orzechami włoskimi. Smak powala. Gorzki spód połączony z kwaskiem malin i słodyczą kremu czekoladowego. Jeżeli lubicie połączenie różnych smaków to ciasto na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki : 5 jajek 100 g cukru 2 łyżki golden syrop 100 g rozpuszczonego masła 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku

Słodkie Przyjemności
kakaowe ptysie z kremem mascarpone 174

Witam Kochani :-) Dziś  przychodzę do Was z przepisem na ptysie z kremem, ale ptysie w troszkę innym wydaniu, a mianowicie ptysie kakaowe :-) Wyglądają i smakują wspaniale. Polecam i zapraszam :-) SKŁADNIKI CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -2 szklanki wody -250g masła lub margaryny -6 jajek -1 czubata łyżka ciemnego kakao KREM -500ml śmietany(...)ciasto jest zbyt gęste i np nie da się go szprycować, można dodać trochę mleka. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia  wyciskamy niewielkie ptysie. Można też nakładać ciasto łyżką. Wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy 15 minut, potem obniżamy temperaturę do 180 i pieczemy 10-15 minut. Ptysie studzimy, kroimy na pół. * ptysi wychodzi z podanych

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Mini ptysie 149

Zawsze mi się wydawało, że zrobienie ciasta parzonego to trudna i skomplikowana sprawa. Pierwszy raz odważyłam się je zrobić przy podejściu do  pączków portugalskich. Wyszył idealne, więc tym razem, już bez obaw zrobiłam mini ptysie wypełnione delikatnym kremem budyniowym. Uwielbiam ptysie, niestety wiele razy na tych kupionych w cukierni się rozczarowałam, właśnie ze względu na krem o sztucznym smaku(...)budyniowy jest idealny.  A takie mini ptysie na jeden kęs są przemiłym akcentem niedzielnego popołudnia. PTYSIE Składniki:  ciasto: 125 ml mleka3,2% 125 ml wody 115 g masła 140 g mąki 1 szczypta soli 4 jajka krem: 1,5 szklanki mleka3,2% 3 żółtka 80 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyża mąki pszennej 1 łyża mąki

Bon appetit mon amie
Ciasto marchewkowe 375

Ciasto podzielić na dwie części i każdą wyrównać. Piec około 20-25 minut do suchego patyczka. Przestudzić. 4. Masło utrzeć. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Kremem przełożyć blaty i resztę użyć do udekorowania ciast. Wierz udekorować borówkami, skórką z limonki i posypać cynamonem.Smacznego źródło: Sainsbury’s Magazine Kwiecień 2014Post Ciasto marchewkowe pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Babka kawowa z kremem makowym 167

zakochać w tym prostym, ucieranym wypieku, uzupełnionym o pyszną śmietankową masę i posypanym tartą skórką pomarańczy. Dziś u mnie pachnie naprawdę cudownie!  Babka kawowa z kremem makowym. Składniki na keksówkę 40 cm. Ciasto (składniki temperatura pokojowa): 2 szklanki cukru 4 jajka 40 dag mąki pszennej tortowej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 4 łyżki Inki(...)składniki - kakao, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Dodajemy je stopniowo do ciasta, stale ucierając.  Gotowa masa jest gęsta. Wylewamy ją do natłuszczonej foremki i wstawiamy do piekarnika na 80 minut (lub do suchego patyczka). Temperatura pieczenia to 170 stopni.  Gdy babka ostygnie, wykonujemy krem. Składniki na krem: 150 ml śmietany kremówki (schłodzona) 150 g serka mascarpone (schłodzona

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort kokosowy 111

wierzchu ciasta)  oraz wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół. Nasączamy ponczem dolny blat. Smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki. Na to wykładamy krem. Przykrywamy drugim blatem który również nasączamy. Smarujemy wierzch ciasta resztą rozpuszczonej czekolady. Dekorujemy według uznania. Schładzamy w lodówce kilka godzin przed podaniem

Smaki Natalii
Tropikalne ciastko czekoladowe z ananasem 203

aromaty lub po prostu ich nie lubią. Bazą jest niezawodne ciasto bananowo-czekoladowe, na wierzchu znajdziecie twarożek cytrynowy i kawałki słodkiego ananasa :) Ciasto: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao   Krem: 3 łyżki twarożku 1 łyżeczka soku z cytryny  1 łyżka jogurtu naturalnego  Składniki na ciasto zmiksować i przelać do dwóch foremek

Chocolate Muffin Blog
777. Dyniowa owsianka & ciasto na Halloween. 110

Kakaowa dyniowa owsianka  z kremem karmelowo-czekoladowym; borówkami i figą   Ciasto upieczone, mam tylko nadzieje, że je dowiozę w całości do szkoły xd Ps. Nie patrzcie na ten "porządek" dookoła

More food, love and dreams
Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami 168

zmieniła zdanie i zrobiłyśmy misz masz. Biszkopt z przepisu Małej cukierenki , tylko zamieniłyśmy białą czekoladę na mleczną, mus z Cakes by Kejt , a wzorem mama się zainspirowała z Passionfruit. Ciasto zachwyciło gości. Na początku chcieli po jednym maleńkim kawałeczku podzielonym jeszcze na pół, a później chcieli dokładki. Biszkopt był bardzo lekki i puszysty, ze wspaniałym posmakiem czekolady, masa delikatna(...)cukrem pudrem i mascarpone ubić na sztywną masę. Ciasto rozwinąć ze ścierki i przełożyć do keksówki na spód wyłożyć część masy malinowej i krem ze śmietany i mascarpone (odrobinę zostawić na zdobienie góry ciasta), na masę wyłożyć pozostałą część malin i resztę masy malinowej. Ciasto zamknąć (to będzie spód). Odwrócić keksówkę na talerz i włożyć do lodówki

Lili w kuchni
Pora na ciasto dyniowe 91

piekarnika na 20 minut i pomaszerowałam do sklepu chcąc nie chcąc. W okresie dyniowym przyrządzam mnóstwo dyniowego puree , z którego między innymi gotuję krem dyniowy . Najczęściej jednak dodaję dyniowe puree do wszelkich wypieków. Ciasto z dynią jest pyszne, nie mówiąc już o wspaniałym kolorze, które mu nadaje dynia. Mam sentyment do dyniowych ciast i piekę je często. Jeśli(...)przygotowałam dzisiejsze ciasto. Dyniowe ciasto jest w dynię! Uwielbiam ja piękny kolor, smak i łatwość w przyrządzeniu. Ciasto z dynią jest również bardzo aromatyczne. Nic dziwnego znajdziecie w nim mnóstwo korzennych przypraw, w tym mój ulubiony cynamon, którego dzisiaj zrobiłam pokaźne zapasy. Lubię wilgotne ciasto z dodatkiem czekolady, więc dodałam jej sporo. Całość zakończyłam cynamonową posypką. To ciasto to moja

codojedzenia
CIASTO BISZKOPTOWE AMARETTO 157

się w karmelową nirwanę.Bardzo polecam.Dodałabym jeszcze tylko ,że dobrze by było biszkopt nasączyć wodą z cukrem i amaretto.Dla mnie był trochę za suchy,ale krem i polewa zasłoniły te niedociągnięcia.   Ciasto: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 szkl.mąki 3/4 szkl.cukru 6 jajek 1 op.budyniu czekoladowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem.Ubijając dodajemy powoli

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tarta z musem rabarbarowym, bitą śmietaną i pistacjami 391

rabarbarowego (ja zostawiłam na całą noc). Śmietanę kremówkę ubijać na wysokich obrotach, aż zgęstnieje. Dodać cukier puder i ubijać jeszcze 2-3 minuty, aż powstanie gęsty krem. Wyłożyć bitą śmietanę na schłodzone ciasto i posypać posiekanymi pistacjami

Kulinarne Inspiracje
Angielskie ciasto ucierane 195

umieściła na blogu, gdybym dzisiaj nie postanowiła zrobić małego przeglądu zdjęć, które mam na dysku. Pamiętacie jeszcze mój  torcik w kształcie lalki ? Ciasto powstało zaraz po nim, by wykorzystać pozostały krem i okazało się naprawdę dobre. Przepis pochodzi ze strony BBC , ale trochę go doprecyzowałam  i wyszło świetne. Puszyste, mięciutkie i wilgotne. Idealne do lekkiego kremu lub bitej(...)przekładamy je np. dżemem i bitą śmietaną, owocami i bitą śmietaną lub lemon curd. Tak naprawdę możemy użyć dowolnego nadzienia i to jest fajne, a ciasto może być za każdym razem inne. Ja wykorzystałam kremy z  tego przepisu , a udekorowałam je dżemem wiśniowym. Może nie wyszło najpiękniejsze, ale za to jak smakowało! Ciasto ma bardzo przyjemny smak i jest

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania