Dzień dobry :) Pączki hiszpańskie inaczej wiedeńskie z ciasta parzonego, wszyscy je znamy i lubimy. Proste w przygotowaniu. Nie potrzeba do nich dużo składników. Przepis tradycyjny i dobrze znany. Składniki: 1 szklanka wody 1 kopiasta szklanka mąki tortowej 4 duże lub 5 małych jajek 1 łyżeczka cukru 1 cukier waniliowy 90 g masła Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy.Gdy składniki się rozpuszczą wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy,musi powsta... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)