ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:483/1282)

Zosia. 967

przełożone masą serową. Wykonanie jest nieco pracochłonne (kto choć raz piekł miodownik przyzna, że proces wałkowania ciasta jest odrobinę "kłopotliwy"), ale reszta to już bajka! Blaty ciasta są po upieczeniu twarde, ale przełożone kremem, miękną i całość tworzy kremową, spójną, idealną kombinację. Bardzo polecam! Składniki na ciasto Zosia: na formę o wymiarach 28x40 cm CIASTO: 3 jajka 150 g cukru

Rozpustne gotowanie
Drożdżówki z białym serem i czereśniami 144

pudru 100g miękkiego masła + czereśnie Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta wyrobić na dość rzadkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Składniki masy serowej utrzeć na gładki krem. Odstawić. Czereśnie umyć i wypestkować. Kiedy ciasto wyrośnie, zarobić je ponownie, formować niewielkie kule, spłaszczać lekko i używając szklanki zanurzonej w mące robić dołki w każdej kulce. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem

Cakes By Kejt
Drożdżowe ślimaczki z marcepanem i rodzynkami 119

prostokąt o wymiarach 40x50 cm. Posmarować płynnym masłem. Przygotować nadzienie: marcepan pokroić na kawałki, utrzeć z jajkiem i mlekiem na kremową masę i równomiernie rozsmarować na cieście. Cynamon wymieszać z cukrem i posypać krem. Sam wierzch posypać rodzynkami i posiekanymi migdałami. Zagiąć do środka krótsze krawędzie ciasta o szerokości około 2 cm i zaczynając od jednego z dłuższych boków, całość

In my kitchen
Ciasto bananowo-czekoladowe 152

Fantastyczne ciasto, mocno czekoladowe z pysznym kremem. Dość proste w przygotowaniu . Myślę, że będziecie do tego przepisu często wracać. Składniki 6 bananów pokrojonych w plasterki 25 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej 350 g mąki pszennej,przesianej 200 g margaryny Kasi,rozpuszczonej 10 g proszku do pieczenia 200 g cukru 200 ml gorącej wody … Czytaj dalej Ciasto bananowo

gotuj ze mną
Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką 170

połączenie nie może nie smakować!  Swoją drogą, nie mam pomysłu na nazwę dla tego ciasta, może ktoś coś podpowie? :) SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm) Biszkopt z makiem 6 jajek 1 cukru 1szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl suchego maku Krem czekoladowy 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru 3 szkl mleka 200g masła 200g nutelli Ponadto: 1 opakowanie(...)kremu czekoladowego. Ułożyć na niej ptasie mleczko. 6. Przestrzenie między kostkami ptasiego mleczka zalać tężejącą galaretką. Odstawić na chwilę do lodówki.  7. Rozsmarować resztę kremu (zostawiając ewentualnie 3-4 łyżki do posmarowania wierzchu ciasta) i położyć drugą połowę biszkoptu. 8. Udekorować według uznania (u mnie: cieniutka warstwa kremu, posiekana drobno pomarańczowa galaretka i płatki migdałowe

Kto ugości moich gości?
Brownie z ciecierzycy (ciasto czekoladowe paleo) 136

dodać do ciasta nieco mleka (zwykłego albo roślinnego) albo samej wody – zależnie od tego, jakie jedzenie tolerujesz. Najprościej wszystkie składniki poza sodą zblendować razem. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję dość gęstego kremu – nie za rzadkie, bo zakalec gwarantowany! Gdy masz rozgrzany piec i wszystko gotowe, dodaj sodę, dobrze wymieszaj, przełóż ciasto do foremki i piecz przez

PaleoSMAK
Ciasto słonecznikowy karmelek-z prażonym słonecznikiem i kremem karmelowym 321

Następnie dodajemy wódkę.  SKŁADANIE CIASTA pierwszy blat biszkopta ponczujemy,  następnie wykładamy na niego 2/3 masy, i przykrywamy drugim blatem.  Następnie ponczujemy, wykładamy resztę kremu, wyrównujemy, całość posypujemy obficie słonecznikiem. Ciasto najlepiej by poleżało noc w lodówce. I gotowe.  Ciasto jest rewelacyjne, bardzo polecam!!! SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Eklerki (eklery) z kremem budyniowym 197

Ciasto na eklerki, ptysie i karpatkę jest to samo, różnią się jedynie nadzieniem, gdyż eklerki i karpatka mają krem budyniowy, a ptysie krem bezowy(...)śmietankowy. W każdym razie mam do nich niesamowitą słabość i nigdy nie przechodzę obok nich obojętnie :) Najczęściej robię eklerki podłużne, tym razem zrobiłam inaczej :) Ciasto ptysiowe/ eklerkowe: 6dag margaryny ¼ litra wody 12dkg mąki 4 jajka Krem budyniowy: 500ml mleka ½ szklanki cukru 3 żółtka 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 10dag

Smakowy Raj
CIASTO CAPPUCCINO NA BISZKOPTACH 136

Lekkie ciasto cappuccino na biszkoptach.Biszkopty przełożone kremem i polane polewą kakaową. Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI 200g okrągłych biszkoptów niepełna szklanka kawy lub mocnego cappuccino 200g masła 3 żółtka pół szklanki cukru pudru 2 szklanki mleka w proszku 500g serka homogenizowanego 3 łyżki żelatyny  Polewa 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 100g masła WYKONANIE Foremkę

Mała w garnku miesza
Kawowa delicja. 230

połowie rozpuszczamy budynie, cukier i mąkę. Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy mieszankę, gotujemy tak długo aż budyń będzie gęsty. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładki krem, na końcu dodajemy likier.  Ciasto ciemne przecinamy na pół. W  cieście jasnym i w jednym górnym  ciemnym wycinamy kieliszkiem kółeczka robiąc około 1,5 cm odstępu. Kółeczka w obydwu ciastach

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta waniliowa 128

boków tarty). Przykrywamy tarte papierem i pieczemy 15 min w 180 stopniach. Po tym czasie ściągamy papier i pieczemy jeszcze 5 min . Tak upieczone ciasto zostawiamy do ostudzenia. Spód upieczony więc można się brać za krem Gotujemy śmietankę razem z ziarenkami wanilii (ja wrzuciłem tez całą – po wydrążeniu ziarenek – laskę wanilii). Gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu(...)stężenia. Po stężeniu tarta była gotowa aby ją posypać starta czekoladą i można wcinać   Spostrzeżenia: - nie dodawałbym soli do ciasta bo było ją lekko czuć co nie przeszkadzało ale tez nie bardzo mi pasowało do tego waniliowego kremu - najlepiej do tej ilości składników użyć formy 26 cm - można by było piec tartę deczko dłużej (choć różnie może być

Kuchenne Wariacje
FISTASZKOWIEC 108

Przyznam się, że nie jestem fanką kremów typu nutella, czy masła orzechowego, ale wpadłam na pomysł, aby z niego upiec ciasto. Robiąc je zakładałam, że wyjdzie mocno słodkie, a jak zauważyliście nie lubię słodkich ciast i deserów. A tu miła niespodzianka babka wyszła przepyszna i wbrew pozorom jakby się wydawało nie jest słodka. Tak aromatyczne i pachnące orzechami ciasto można(...)przygotować w chwilę. Idealne ciasto do kawy, czy popołudniowej herbatki.    Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 110 g margaryny 230 g kremu czekoladowo - orzechowego 420 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 190 g jogurtu naturalnego 200 g orzeszków ziemnych (arachidowe), czyli popularnych fistaszków Dodatkowo: ok. 50 g gorzkiej czekolady 50 pokruszonych orzeszków ziemnych Przygotowanie

Ciastka - domowe słodkości
Co zrobić gdy ciasto się nie uda? 158

ciasto się nie uda? Nie raz zdarzyło mi się upiec ciasto, w którym coś poszło nie tak! Przydarzyło mi się wszystko: surowe ciasto w środku, ciasto, które nie wychodzi z formy i oczywiście ciasto przypalone! Ale na wszystko jest sposób! Zobacz, jak łatwo można poprawić najczęstsze błędy popełniane podczas przygotowywania ciast. Ciasto niedopieczone w środku Często ciasta(...)ciasto jest surowe?  Pokrój ciasto na małe pojedyncze porcje, oczywiście odrzucając pozostałą surową część ciasta, udekoruj odrobiną cukru pudru i ciasto (przynajmniej częściowo) zostaje uratowane! Możesz z niego zrobić również tiramisu, zastępując biszkopty ciastem Ciasto spalone Każdy przynajmniej raz w życiu spalił ciasto! Ale to nie problem, nawet w tym przypadku jest rozwiązanie! Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć

365 dni dookoła kuchni
Prosta Tarta Czekoladowa z Malinami 555

apetycznie, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosta Tarta Czekoladowa z Malinami Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 150g schłodzonego masła 70g cukru pudru 3 żółtka Krem czekoladowy: 450ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego 350g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady(...)miseczki, zalać je gorącą śmietanką. Odstawić na około 20 sekund i po tym czasie mieszać, aż czekolada się roztopi i powstanie jednolity krem. 6. Ostygnięty spód posmarować konfiturą malinową i na wierzch wylać ciepłą masę czekoladową. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. 7. Schłodzoną tartę wyjąć z lodówki i na wierzchu poukładać maliny, ja ułożyłam

Mała Cukierenka
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 192

drobno z powodzeniem można zrobić tortillę i naleśniki, a także desery, placuszki i kluski. Jest najbardziej naproteinowaną mąką posród mąk niechlebowych – warto ją wykorzystywać do pieczenia elastycznych ciast, jak ciasto drożdżowe na słodkie i wytrawne bułki oraz chleb – będzie się zachowywać jak średnioglutenowa mąka pszenna. Grubiej mielona jest idealna do panierowania produktów przed smażeniem. Można nią zagęszczać zupy i sosy(...)cukrami złożonymi. Dodane do mieszanki tych mąk poprawiają zdecydowanie lepkość, ciągliwość ciasta i jego formowanie. MOJE PRZEPISY BEZ GLUTENU Ciasteczka owsiane- owies nie tylko dla konia Owsiane ciasto z mleczno-cytrynowym kremem Crumble migdałowo-owsiane Ciastka z dwóch składników Pyzy ziemniaczane Clafoutis na mące migdałowej i kukurydzianej

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania