ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:480/1282)

Jak przygotować ciasto parzone – karpatka 132

ponieważ jego powłoka nie stwardniała jeszcze wystarczająco. Gotowe wypieki wyjąć z piekarnika, zdjąć z blachy i ułożyć na podstawkę do wystudzenia. Ostudzone wypieki zależnie od przepisu napełniać kremem itp. Artykuł Jak przygotować ciasto parzone – karpatka pochodzi z serwisu Podstawy Gotowania

Podstawy Gotowania
Słomki ptysiowe 175

przynosiła mi takie ptysiowe paluszki obsypane cukrem. Razem z siostrą zajadałyśmy się nimi w ogromnych ilościach. Słomki robione są z ciasta parzonego. Ja skorzystałam z przepisu na ciasto parzone z eklerków z kremem budyniowym , które jakiś czas temu pojawiły się na blogu. Najlepiej smakują z rozpuszczoną czekoladą lub sosem karmelowym. Choć na sucho też są pyszne. Polecam!   Składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Tort leśny mech z kremem pomarańczowym i malinami 142

mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać pomarańczowy, schłodzony krem i wymieszać krótko mikserem. Teraz krem można dosłodzić do smaku, jeśli będzie za mało słodki dodać jeszcze 1 łyżkę cukru pudru. 14. Do rozpuszczonej, ciągle ciepłej żelatyny dodać 1 łyżkę soku z cytryny, wymieszać. Dodać 2-3 łyżki kremu śmietanowego i rozmieszać łyżką. Następnie w 3 partiach, cały czas(...)każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Do kremu dodać maliny i wymieszać szpatułką. 15. Na biszkopt w blaszce wyłożyć 1/3 kremu, wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą część biszkoptu i nasączyć go połową pozostałego ponczu. Wyłożyć połowę pozostałego kremu, wyrównać. Ułożyć trzecią część biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Wyłożyć pozostały krem i uformować mały kopczyk, patrz FILM . Tort posypać

Mała Cukierenka
Kakaowe babeczki z czekoladowym kremem i karmelowymi śliwkami 176

słodkie smakołyki, bo owocowy sezon w pełni, a ja nie wyobrażam sobie ciast bez owoców. W końcu zebrałam się i tak powstał pomysł na babeczki. Ciasto kakaowe zawiera cukinię, dzięki czemu babeczki są wilgotne. Krem na bazie mascarpone i czekolady wprost rozpływa się w ustach. A śliwki, lekko kwaśne, zatopione w słodkim karmelu, to uwieńczenie całości. Ciasto: 2 szklanki mąki(...)wraz z cukinią. Mokre produkty najlepiej energicznie wymieszać trzepaczką. Do suchych wlać mokre i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do papilotek lub silikonowych foremek do 2/3 wysokości. Piec ok. 30 minut. Najlepiej sprawdzić wykałaczką czy są upieczone. Babeczki ostudzić przed nałożeniem kremu. Na patelni rozpuścić masło, dodać cukier i wodę. Wymieszać aż cukier wchłonie cały płyn, podgrzewać na małym ogniu

Czerwień i błękit
Czekoladowe cupcakes 139

potrzebują czekolady. Bardzo dużo czekolady. Dodaje mnóstwo pozytywnej energii i niestety też kalorii, ale przecież warto czasem pogrzeszyć Cupcakes są proste w wykonaniu, a kluczem do udanego kremu jest odpowiednie ubicie masła. Ciasto samo w sobie jest proste i standardowe dla tego typy wypieków. Składniki: 150 g mąki pszennej 110 g masła 2 jajka 110 g drobnego cukru do wypieków(...)papilotkami. Ciasto wykładamy do każdej formy. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy i ostawiamy do wystudzenia na kratce. W tym czasie przygotowujemy masę czekoladową. Śmietanę kremówkę (36%) podgrzewamy w małym rondelku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy do tego posiekaną czekoladę. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej i gładkiej polewy. Odstawiamy do lodówki, krem powinien

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Oponki z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi 157

łyżeczką.... Taki jest pyszny, że trudno mu się oprzeć :) Szybciutko musiałam go schować aby móc przygotować dla Was jakiś nowy i super czekoladowy przepis :)  Kremy doskonale smakują na waflach, kanapce, jako dodatek do ciast i deserów.  Z racji tego, że karnawał w pełni, mam dla Was dzisiaj propozycję na oponki serowe z cudownym kremem orzechowym i orzechami laskowymi(...)szkl cukru z prawdziwą wanilią 2 jajka 3 łyżki śmietany 18 % 3 łyżki octu cukier waniliowy 125 g margaryny opakowanie kremu orzechowego Terravita 50 g orzechów laskowych Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę, dodać resztę składników i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość ok 1,5cm (można lekko podsypać mąką) i szklanką wykrawać kółka. W środku kieliszkiem-małe. Smażyć

Smakołyki Asi
Tradycyjna brytfanka do pieczenia 178

brytfanki Upieczenie karpatki wiąże się z dużym skupienie i użyciem jedynie tych składników i w takiej ilości, jakie podane są w przepisie – w innym wypadku ciasto po prostu się nie uda. Wykonanie kremu też nie należy do prostych – od samego początku trzeba zwracać uwagę na to, czy krem przygotowywany na ogniu się nie przypala. Jeśli tak się stanie(...)cały będzie do wyrzucenia, ponieważ jego delikatna konsystencja przejdzie zapachem spalenizny. Ciasto karpatki dzieli się na dwie części i każdą z części piecze się osobno tak, aby powstały dwa blaty, które później będą przekładane kremem. Dobrze wypieczona karpatka będzie miała wygląd pola pokrytego pagórkami, a jej kolor będzie brązowo złocisty. Kształt tradycyjnej karpatki to właśnie prostokąt z brytfanki. Brytfanka nadaje

Trochę smaku
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 281

łyżeczka żelatyny, odrobina wrzątku Dodatkowo: 2-3 banany, sok z cytryny, kakaowe herbatniki , masa krówkowa, wiórki czekoladowe WYKONANIE Ciasto: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy(...)sztywno, dodajemy serek a następnie żelatynę. Krem toffi: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy krówkę, a następnie żelatynę. Przełożenie ciasta : Biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy pokrojonego w plastry banana, skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy kremem śmietanowym, układamy warstwę biszkoptów, które można lekko nasączyć, smarujemy kremem tofii, posypujemy wiórkami z czekolady. Wstawiamy do lodówki, aby masy stężały

słodki bratek
Bajaderka z zakalca 206

łyżki mleka 60 g cukru pudru 25 g kakao * jeśli używamy suchych ciastek, należy dodać 3 - 4 łyżki kremu czekoladowego lub serka homogenizowanego Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Wrzucamy żurawinę i odstawiamy, aby całość nieco przestygła. Ciasto kruszymy albo mielimy na drobne kawałki. Odkładamy szklankę. Herbatniki dzielimy na dwie równe części. Połowę milimy na dość drobno, drugą kruszymy(...)wykładamy dno blachy. Do reszty ciasta dodajemy dżem, pokruszone herbatniki i przestudzoną masę kakaową wraz z bakaliami. Jeśli masa jest sucha dodajemy również serek lub krem czekoladowy. Mieszamy wszystko i przekładamy na blaszkę. Wyrównujemy ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto po kilku godzinach kroimy na kawałki i oblewamy polewą. Wedle uznania posypujemy kandyzowanymi owocami, bakaliami lub wiórkami kokosowymi. POLEWA: Margarynę

Kuchnia od dwojga
Ciasto mleczna kanapka, mmmmmm :) 501

Wasze słodycze z dzieciństwa? poniżej przepis na ciasto ala "mleczna kanapka" :) Składniki  na ciasto: 6 jajek szczypta soli 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej  3 łyżki dobrego kakao 2 łyżki oleju 3/4 szklanki białego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem: 300 g masła  2 szklanki mleka w proszku (niebieskie opakowanie ) 2/3 szklanki cukru(...)masłem i śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tak by salaterka nie dotykała wrzątku).  Ostudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż i przekładamy mlecznym kremem. Na końcu polewamy rozpuszczoną czekoladą. Ciasto wkładamy na 1 godz do lodówki. mleczna kanapka

Bon Appetit Małgorzaty
Miodowy sernik z masłem orzechowym, czyli wyjątkowe ciasto na wyjątkową okazję 192

zrobiłam, a wszystkie moje obawy okazały się zbędne Już sam zapach ciasta nie pozostawia żadnych wątpliwości, co do użytych składników. Mimo dość długiego czasu pieczenia (ale w niskiej temperaturze), sernik jest wilgotny i bardzo delikatny. Wyraźnie orzechowy spód i lekko słodka masa serowa przełamana miodowo-orzechowym kremem, tworzą bardzo ciekawą kompozycję. Zagorzałym wielbicielom słodkości polecam dodać większą ilość miodu, aczkolwiek(...)ostygnięcia *W trakcie pieczenia warto skontrolować ciasto, bo może być gotowe nieco wcześniej, zależnie od piekarnika; wystarczy lekko poruszyć tortownicą- jeśli sernik nie jest upieczony, środek ciasta po poruszeniu będzie ewidentnie "płynny" Krem orzechowy: 50g masła orzechowego 75g miodu 70g serka śmietankowego Philadelphia light 20g orzeszków bez soli do dekoracji Masło orzechowe wymieszać z miodem, a następnie połączyć z serkiem

peanutbuttermonster
SZARLOTKA PO KASZTELAŃSKU 130

szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa jabłkowa 2 kg jabłek 2-3 łyżki cukru 2 opakowania galaretki np.cytrynowej Krem 500 ml śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 80 g startej gorzkiej czekolady WYKONANIE Białka oddzielamy od żółtek.W miseczce miksujemy(...)miksujemy na najwyższych obrotach,gdy śmietana zaczyna gęstnieć wsypujemy cukier puder,cukier waniliowy i miksujemy dalej.Następnie partiami dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Krem wykładamy na zupełnie wystudzone ciasto wyrównujemy i posypujemy startą gorzką czekoladą. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Torcik „Panczo” 186

Składniki: Ciasto:   6 jajek, 2 szklanki cukru, 4 łyżki kakao, 2 szklanki mąki,1/2 łyżki proszku do pieczenia,1/2 łyżki soku z cytryny. Krem: 1 puszka ananasa(krążki), 800g śmietany 20% – 30%, 1,5 szklanki cukru, Polewa: 50 g ciemnej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 łyżka masła Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę(...)krem. Śmietanę ubić z cukrem (można dodać cukier waniliowy). Włożyć do lodówki. Oba upieczone krążki przekroić wzdłuż. Na duży talerz położyć jasny krążek, przykryć kremem a na wierzch położyć po krążku z ananasa.Pozostałe ciasto jasne i 2 ciemne pokroić w grubszą kostkę. Każdy z nich zanurzać w śmietanie lub po prostu z nią wymieszać.Na wierzch układać ananas.Następnie

kulinarnajamka.blogspot.com
TARTA Z JAGODAMI 153

zakamarkach zamrażarki znalazłam jeszcze trochę jagód, więc postanowiłam zrobić kruchą tartę z jagodami, pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: ½ kostki margaryny, 1i 1/3 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka kakao Krem: 200 g sera kremowego philadelphia, 200 g śmietany 36 %, 3 łyżki cukru pudru, ½ szkl. jagód 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Dodatkowo: gorzka czekolada lub polewa(...)średnicy 26 cm smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą.Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciastem wylepiamy formę, nakłuwamy widelcem, wkładamy do lodówki na 20 minut. Schłodzone ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy 20 minut. Krem: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, a następnie serek. Na końcu dodajemy jagody oraz przestudzoną żelatynę. Wylewamy na ostudzone ciasto, wierzch polewamy

słodki bratek
Beza Pavlova 196

Beza Pavlova Prosty, a zarazem bardzo efektowny i przepyszny torcik bezowy z kremem i owocami. Beza jest chrupiąca z zewnątrz oraz delikatna i piankowa w środku. Wykonanie wcale nie est trudne, należy tylko ściśle trzymać się przepisu, a efekt WOW murowany. Na pieczenie (suszenie) bezy są dwa sposoby, które podałam Wam poniżej, sami wybierzcie, który wolicie.     Składniki: Beza(...)Przed samym podaniem przygotowujemy krem. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, a później cukier puder – do smaku, mieszamy. Uwaga beza wychodzi bardzo słodka więc lepiej nie słodzić za bardzo kremu *** *** Bezę wypełniamy kremem i dekorujemy owocami oraz listkami mięty *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania