minut. Potem odczekujemy aż wystygną. Mieszamy serek mascarpone z cukrem waniliowym (i jak nie możecie obejść się bez słodkości z cukrem). Rozprowadzamy tak przygotowany krem à la mascarpone po cieście francuskim. Z wierzchu układamy truskawki. Możemy jeszcze skropić kilkoma kroplami syropu z agawy dla posłodzenia. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Podobne desery: Tartelettki truskawkowe Deser truskawkowy Tartelettki z truskawkami Kaszka manna
MODA NA BIOpiekę około 35-40 minut w 180 stopniach, do tzw. "suchego patyczka", aż pięknie zbrązowieje. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Można posypać cukrem pudrem bądź podać z kremem na bazie mascarpone (moje ciasto nie zdążyło wystygnąć, zanim zostało w większości spożyte). SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie) - 200 ml oleju (np.słonecznikowego
W kuchni Karmel-itkipustkę w głowie, nie wiem co by tu napisać o tej tarcie...Może tak po prostu...maślany kruchy spód, cytrynowy, orzeźwiający, bardzo kwaskowaty krem cytrynowy i słodka puchowa beza, pychota. Dłużej reklamować nie będę. Składniki: ciasto: 250 g mąki 125 g masła 70 g cukru 2 żółtka szczypta soli krem cytrynowy: 4-5 średniej wielkości cytryn 15 g cukru(...)Ponakłuwać widelcem ciasto (ciasto wówczas równo nam wyrośnie) i wstawić do piekarnika na 20 minut do temperatury 180 stopni. Wycisnąć sok z cytryn. W rondelku wymieszać cukier z sokiem i mąką i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. W osobnej miseczce roztrzepać jajka i wlać do ciepłego soku, ciągle mieszając i czekając aż zgęstnieje. Krem zestawić z ognia, dodać masło
na moim stole...Puszyste i delikatne drożdżówki ze słodkim kremem czekoladowym. Świetne na śniadanie lub słodki podwieczorek. Z ciastem bardzo dobrze się współpracuje i długo zachowuje świeżość. Szybkie i łatwe do zrobienia, podbiją serca niejednego smakosza :) Polecam! Składniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka suchych drożdży 1 jajko 125 ml ciepłego mleka 25 g stopionego masła + krem(...)zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45 minut. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść, i rozwałkować. Wycinać prostokąty o wymiarach 7 x 12 cm. Na krótszym boku ponacinać kilka pasków, do 1/3 wysokości prostokąta. Na środku każdego nakładać łyżeczkę kremu czekoladowego, zwinąć, na wierzch nałożyć paseczki. Gotowe bułeczki ułożyć na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia
Domowa cukiernia Ewyzupełnie nowym pomysłem na te owoce. I nie jest to wino ani nawet galaretka... Jako że nadszedł długo oczekiwany przez niektórych weekend, mam dla Was ciasto, którym myślę, że Was zaskoczę! Nie dość, że krem przygotowany z kaszy manny, to jeszcze jego podstawą są świeżo wyciśnięte soki z ciemnych i jasnych winogron. Wszystko to bez odpalania piekarnika, z mikserem(...)uzyskania idealnie kremowej konsystencji. W wyłożonej folią spożywczą blaszce układamy pierwszą warstwę herbatników, nakładamy krem z ciemnych winogron, ponownie warstwa herbatników i krem z jasnych winogron. Układamy owoce i zalewamy tężejącymi galaretkami przeźroczystymi. Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej całą noc. Wyciskarkę wolnoobrotową możecie już teraz nabyć w atrakcyjnej cenie za pośrednictwem strony https://k-markt.pl/pl/p/Wyciskarka-wolnoobrotowa-MIDEA-MJ-JS2007AW1/38 Zdecydowanie warto
Kuchnia w czekoladzieNiecodzienny krem, ale efekt rewelacyjny Składniki na biszkopt jajka, 5 sztuk cukier, 5 łyżek mąka pszenna,5 łyżek Składniki na krem kajzerki, 2 sztuki wiórki kokosowe, 100g mleko, 3 szklanki cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 2 łyżki margaryna, 1 kostka dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Składniki na posypkę cukier, 1/2 szklanki wiórki kokosowe, 100g masło, 1 łyżka(...)masy bułkowej. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i smarujemy równo resztą masy. Skałdniki na posypkę smażymy w rondelku, aż do uzyskania złotego koloru. Jeszcze ciepłą wykładamy na wierzch ciasta i delikatnie wklepujemy. Schładzamy w lodówce
Gotowanie moimi oczamiszklanka Oleju Kujawskiego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, czubata, 1/2 łyżeczki sody oczyszczanej, 4 łyżki kakao, 2 jajka, 3 banany, Krem: śmietan-fixy, 500 ml śmietany 30%, 100g gorzkiej czekolady, 4 łyżki cukru pudru. Wykonanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrem na gładką, puszystą masę. Suche składniki (mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę) wymieszać. Do ubitych jajek(...)minut, do tzw. suchego patyczka. Jak już ciasto wystygnie należy delikatnie wydrążyć połowę miąższu tak, aby zostały brzegi ciasta i nietknięty spód. Na cieście układamy truskawki. Jeżeli są duże to należy je przekroić. Krem: Czekoladę kroimy na drobne kawałki. Śmietanę ubijamy na niskich obrotach razem cukrem pudrem i fiksem do śmietan. Jak już będzie ubita dodajemy czekoladę. Delikatnie
Passion of Cookingnastępnym razem na pewno użyję mniejszej tortownicy lub podwoję proporcję. Ciasto bezowo-migdałowe z białą czekoladą Składniki: 5 białek 50 g drobnego cukru 150 g białej czekolady 150 g płatków migdałowych 3 łyżki zmielonych migdałów 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny skórka otarta z ½ cytryny Krem jogurtowy: 150 g serka mascarpone 70 ml jogurtu greckiego 3 łyżki(...)ciasto w piekarniku. Przygotowujemy w międzyczasie krem. Skórkę z cytryny wyparzamy. Wszystkie składniki na krem mieszamy mikserem na niskich obrotach. Wkładamy do lodówki na około godzinę. Gotowy krem wykładamy na wystudzone ciasto. Przechowujemy ciasto w lodówce. insertCookd("46e69095d46ea3e814618495eeb2827d
Mania Gotowaniabitą śmietaną. Tym razem postanowiłam przygotować je z kremem z wykorzystaniem soku owocowego i wyszło naprawdę pysznie. Polecam upiec je na podwieczorek. Do przygotowania kremu użyłam pysznego soku Witaminka od HORTEX. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 25 dag mąki tortowej 12,5 dag masła lub margaryny 1 jajko szczypta soli pół szklanki śmietany 12 % Krem z soku: 2 i pół szklanki soku(...)wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o 2-3 cm szerokości. Paseczkami ciasta owijamy foremki. Układamy na blasze ( bez papieru ) i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone zdejmujemy z foremek i studzimy. 3. Krem: W szklance soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do zgęstnienia cały czas
IzabelawkuchniNajbardziej ulubione ciasto w naszej rodzinie. Przygotowuję je już od kilkunastu lat i nadal wszyscy proszą o cappuccino. Krem bardzo aksamitny i kawowe biszkopty pachnące amaretto to kwintesencja tego ciasta. Składniki: Biszkopt – 3 jajka – 3 czubate łyżki cukru – 3 czubate łyżki mąki pszennej – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)odpinaną obręczą wyłożyć papierem do pieczenia. Nie smarować boków, aby ciasto podczas pieczenia nie odstawało, przez co zmniejszy swoją objętość na obwodzie. – Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st.C przez 20 minut. – Po wystygnięciu nasączyć biszkopt kawą z alkoholem. Krem – Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody, dokładnie zamieszać i odstawić
To co kochamLubię zupy kremowe, staram się je robić z każdego warzywa jakie tylko jest. Naprawdę wychodzi z wszystkiego. Dzisiaj przepis na krem porowy, który otrzymałam od kolegi
Niezły Młynekdostatkiem, aż grzech tego nie wykorzystać. Posłuchaj The Brand Perry- All your life podczas przygotowywania. Wprawia w nastrój. Niedługo też podzielę się z Wami przepisem na pyszne ciasto marchewkowe. Do dzieła! ZUPA KREM MARCHEWKOWA-LOVA Składniki: Ok.1 kg marchewek ( ja tak naprawdę nigdy ich nie ważę, mam takie prosto z ogródka, dość małe, więc używam kilkunastu. Po posiekaniu
Gotowanie to kochaniekuchni poza miastem gorąco jak nigdy Tarta z kremem budyniowym powstała w kilka chwil. Łapiąc okazje na ostatnie prawie w sklepie śliwki mamy deser wspaniały. Tarta jest pyszna, kremowa, delikatna. Gorące śliwki posypane cukrem pudrem smakują obłędnie, dodatkowo na łonie natury a kawa nas rozgrzewa:) Pycha, mówię Wam! SKŁADNIKI NA CIASTO: 1,5 szklanki mąki 100 g masła, zimnego
Zasmakuj Kuchnidziś przedstawiam ciasto mocno miodowe ze słodkimi kremem z kaszy manny... Składniki: szkl. poj. 280ml Ciasto: 250 g margaryny 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanka cukru 2 jajek 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 7 łyżek kaszy manny 750 ml mleka 3,2% 3/4 szklanki cukru pudru(...)masę. Następnie, po jednej łyżce dodajemy ostudzoną kaszę mannę i miksujemy na gładki krem. Przekładamy ostudzone placki. Polewa: Wodę zagotowujemy z cukrem. Zmniejszamy ogień i dodajemy masło oraz kakao. Cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania - Lekko ostudzoną polewę rozprowadzamy na cieście
NaKońcuJęzykanieszczęsny biszkopt, który choć nie wygląda, to smakuje naprawdę dobrze. Rolada z dżemem i mascarpone, dekorowana ciastem cygaretkowym Składniki: (na blachę 40x35 cm) biszkopt: 4 jajka 85 g cukru 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej krem: 250 g mascarpone 120 ml śmietany kremówki (38%) 1 łyżka miodu 2 łyżki limoncello ziarenka z 1/2 laski wanilii dodatkowo(...)mascarpone, aż całość nabierze konsystencji gęstego kremu. Dodać miód, likier i wanilię, połączyć. Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować dżemem, a następnie kremem. Ciasno zwinąć, wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Smacznego! Do ozdobienia rolady wykorzystałam tylko połowę ciasta cygaretkowego. Niedługo opowiem, co można zrobić z resztą
Pożeraczka, czyli raz adobrze