cebulę, marchew, seler i tymianek. Gotujemy pod przykryciem od czasu zagotowania 30 minut a następnie wyjąc z wywaru i naciąć w kilku miejscach Przygotowujemy glazurę: Skórkę z pomarańczy i cytryny pokroić na drobno, dodać miód, sok z pomarańczy i 3 czubate łyżki musztardy. Wszystko dokładnie mieszamy. Szynkę nadziać goździkami i wysmarować glazura za pomocą pędzelka. Całość wstawić do nagrzanego
Na słodko lub wytrawnieDziś polecam przepis na pyszne muffiny o cytrynowym aromacie.Czytaj więcej
Ana Mari's worldpewnością Wam pomoże. Ma działanie moczopędne, więc pozwala na szybsze pozbycie się toksyn z organizmu. I ostatnia, najważniejsza zaleta - poprawia krążenie, dzięki czemu przyczynia się bezpośrednio do spalania tłuszczu.CYTRYNA - przede wszystkim jest zastrzykiem witaminy C, dzięki temu trzyma nasz organizm w ryzach i ma on więcej energii na pozbywanie się nadmiaru toksyn z organizmu.MIÓD - zabija bakterie, wspomaga leczenie
My Culinary Artskondensowanego słodzonego- 1 łyżeczka skórki otartej z limonek (tylko zielona część)- 1/4 szkl świeżo wyciśniętego soku z limonek (nie zapomnijcie najpierw otrzeć skórki)- 1/8 szkl świeżo wyciśniętego soku z cytryny- 1/8 szkl świeżo wyciśniętego soku z pomarańczyDodatkowo:500 ml śmietany kremówki ubitej z 2 łyżkami cukru i 1 op. cukru waniliowego” „W malakserze miksujemy herbatniki z masłem
mojewypiekiinietylkoUmieszczamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Wokół układamy ząbki czosnku i jałowiec. Posypujemy listkami tymianku.Pieczemy 20-30 minut w temperaturze 200°C. Po wyciągnięciu w piekarnika skrapiamy sokiem z cytryny
Przysmaki KarolkiInspiracja: forum katalogsmakow.pl Składniki Filet z łososia 300g Masło 100g Pieprz cytrynowy do smaku Sól do smaku Bazylia świeża lub suszona Pomidorki koktajlowe żółte lub czerwone, kilka sztuk Oliwa z oliwek do skropienia łososia Wykonanie: Łososia pozbawiamy skóry, kroimy na dwa kawałki. Moczymy go w osolonej wodzie (na pół litra wody dać sporą garść soli) […] The post Łosoś gotowany
Kulinarne Przebojemasła masa serowa: 800 g twarogu 3krotnie mielonego 100 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka ekstraktu z cytryny 250 g jagód (świeżych lub mrożonych) polewa śmietanowa: 500 ml kwaśnej śmietany (18%) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Masło rozpuścić i przestudzić. Ciasteczka dokładnie pokruszyć. Wymieszać
Pożeraczka, czyli raz adobrzemąki pszennej 40 g świeżych drożdży 240 ml letniego mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 125 g masła 1/3 łyżeczki soli nadzienie: 90 g cukru skórka otarta z 2 cytryn skórka otarta z 1 pomarańczy 65 g masła dodatkowo: 1 roztrzepane jajko Wymieszać drożdże z cukrem, 2 łyżkami mąki i 120 ml mleka. Odstawić w ciepłe miejsce
Pożeraczka, czyli raz adobrzespód: 115 g ciastek digestive 60 g masła masa serowa: 250 g serka mascarpone 500 g jogurtu waniliowego (0,1%) 50 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu z cytryny 6 płatków żelatyny 300 g borówek amerykańskich dodatkowo: 100 g borówek amerykańskich Masło rozpuścić i przestudzić. Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z masłem. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ugnieść palcami
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDrożdżowe rogaliki z powidłami śliwkowymi Składniki: (na 24 sztuki) ciasto: 500 g mąki pszennej 11 g suszonych drożdży 120 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego skórka otarta z 1 cytryny 1/2 łyżeczki soli 200 ml letniego mleka 4 żółtka 50 g masła nadzienie: 170 g powideł śliwkowych dodatkowo: 1 jajko Mąkę przesiać do miski, wymieszać z drożdżami, cukrem, cukrem waniliowym
Pożeraczka, czyli raz adobrzemascarpone 250 g jogurtu waniliowego 300 ml śmietany kremówki (38%) ziarenka z 1 laski wanilii 40 g cukru pudru 3 listki żelatyny 600 g truskawek poncz: sok z 1 cytryny sok z 1 pomarańczy 100 ml Cointreau masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 250 g truskawek kandyzowane plastry pomarańczy listki mięty Biszkopt: Białka ubić
Pożeraczka, czyli raz adobrzeblogu. Cóż, przypomnijmy więc sobie te pyszności... Dżem nektarynkowo-pomarańczowy z lawendą Składniki: (na 600-700 ml dżemu) 1,5 kg nektarynek sok z 2 pomarańczy sok z 1 cytryny 500 g cukru 2 łyżki suszonych kwiatów lawendy 1 łyżka masła Owoce umyć, przeciąć na pół, usunąć pestki. Pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka z pozostałymi składnikami. Zagotować, zmniejszyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzemąki pszennej 160 g cukru 20 g świeżych drożdży 240 ml letniego mleka 7 żółtek 65 g masła skórka otarta z 1 pomarańczy skórka otarta z 1 cytryny skórka otarta z 1 limonki Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru, wlać całe mleko i wsypać 1 łyżkę mąki. Dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut. Masło rozpuścić i przestudzić. Żółtka ubić
Pożeraczka, czyli raz adobrzenaprawdę pyszny. I wcale nie czuć, że zdrowy. Spróbujcie koniecznie. Mus czekoladowo-bananowy z awokado Składniki: (na 2 niewielkie porcje) 1 awokado 1 banan 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki miodu 3 łyżki kakao dodatkowo: 1 łyżeczka kakao Wszystkie składniki dokładnie zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do szklanek, schłodzić w lodówce
Pożeraczka, czyli raz adobrzeplacki* z chałwą** i malinami*** *częściowo na waniliowym napoju sojowym ** w środku i na zewnątrz ***maliny wymieszane z sokiem z cytryny Chałwa. Jak ja mogłam kiedyś jej nie lubić? O.o Plackuję do póki mam jeszcze czas i siłę z rana :P Aa, te nominacje i obiecane fakty dodam w weekend, wtedy będę miała odrobinę czasu, przynajmniej mam nadzieje. Teraz
More food, love and dreams