cytryna - 13435 przepisów (strona:471/896)

Lemon curd 167

deserów. Krem w przeciwieństwie do większości kremów jest przyjemnie kwaśny, zatem bardzo fajnie przełamuje słodkość ciasteczek;)  Konsystencją przypomina budyń, w sumie można powiedzieć że to taki domowy, cytrynowy budyń. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu.  Inspiracja przepisem Moje Wypieki .  Serdecznie polecam;)   Składniki: 3 cytryny  100 g cukru  2 jajka 2 żółtka łyżka mąki

Krakowskie smaki Ani
Triki, sztuczki i ciekawostki kulinarne cz. 1 236

mamy oraz znalezionymi w internecie. NO TO ZACZYNAMY :) 1# Kolorowe kostki lodu Możemy wykorzystać do tego owoce, zioła, kwiaty jak również barwniki spożywcze. 2# Aby skórka z pomarańczy lub cytryny nie przyklejała się do tarki wystarczy, że wcześniej posmarujemy tarkę odrobiną oliwy. 3# Chleb dłużej zachowa świeżość, jeśli umieścimy w chlebaku surowe jabłko. 4# Jeżeli chcemy zapobiec zalęgnięciu się szkodników

Kolejny blog o gotowaniu
Chwile jak bilety. Lemon rosemary bread i my cztery. 132

pełnego mleka  5 łyżek masła, krojonego na drobne kawałki  ¼ szklanki miodu (dałam więcej)  2 łyżeczki drobno posiekanego rozmarynu (sugeruję dać więcej) skórka starta z jednej dużej cytryny  2 jajka, roztrzepane  ¼ szklanki ciepłej wody  2 ¼ łyżeczki drożdży instant (lub 20 g świeżych - w tym wypadku należy zrobić wcześniej rozczyn)  ¾ łyżeczki soli  1 szklanka

KUCHARNIA
MAKOWIEC 139

włączając go na 175 stopni. Pieczemy ok.40-50 minut,aż makowce wyrosną i przypieką się z wierzchu. Jeszcze ciepłe lukrujemy lukrem z przesianego cukru pudru utartego z sokiem z wyciśniętej cytryny na gęstą masę. Pasta Fragile lievito

w mojej kuchni
SOK z sałaty rzymskiej 138

pół sałaty rzymskiej ,3 jabłka 1 cytryna. Pycha   .ps.. ... O dmiana rzymska jest bogata w szereg cennych składników odżywczych. W jej liściach znajduje się ogromne bogactwo witaminy C (najwięcej spośród wszystkich sałat), a także szereg innych witamin (A, B, PP) i soli mineralnych (wapń, żelazo, potas, magnez, fosfor

w mojej kuchni
trawa pszeniczna z sałatą i imbirem 135

jabłka,        1 cytryna,   garść trawy pszenicznej,   2 plasterki świeżego imbiru ,           pół główki sałaty lodowej

w mojej kuchni
Słoneczny koktajl z żółtych owoców 347

białka, 0,5 g tłuszczu, 41,5 g węglowodanów oraz 4,4 g błonnika. SKŁADNIKI: Na 4 szklaneczki. ½ ananasa ½ grejpfruta 2 pomarańcze 1 banan sok z cytryny 1 łyżka miodu do smaku (opcjonalnie) kilka listków mięty SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ananasa obieramy ze skórki, wycinamy zdrewniały środek. Miąższ owocu kroimy na mniejsze kawałki. 2. Grejpfruta i pomarańcze obieramy

W kuchni Katie
Szynka glazurowana 156

cebulę, marchew, seler i tymianek. Gotujemy pod przykryciem od czasu zagotowania 30 minut a następnie wyjąc z wywaru i naciąć w kilku miejscach Przygotowujemy glazurę: Skórkę z pomarańczy i cytryny pokroić na drobno, dodać miód, sok z pomarańczy i 3 czubate łyżki musztardy. Wszystko dokładnie mieszamy. Szynkę nadziać goździkami i wysmarować glazura za pomocą pędzelka.   Całość wstawić do nagrzanego

Na słodko lub wytrawnie
Muffiny z cytrynowym nadzieniem 151

Dziś polecam przepis na pyszne muffiny o cytrynowym aromacie.Czytaj więcej

Ana Mari's world
Koktajl wspomagający oczyszczanie organizmu 1612

pewnością Wam pomoże. Ma działanie moczopędne, więc pozwala na szybsze pozbycie się toksyn z organizmu. I ostatnia, najważniejsza zaleta - poprawia krążenie, dzięki czemu przyczynia się bezpośrednio do spalania tłuszczu.CYTRYNA - przede wszystkim jest zastrzykiem witaminy C, dzięki temu trzyma nasz organizm w ryzach i ma on więcej energii na pozbywanie się nadmiaru toksyn z organizmu.MIÓD - zabija bakterie, wspomaga leczenie

My Culinary Art
Key Lime Pie 155

skondensowanego słodzonego- 1 łyżeczka skórki otartej z limonek (tylko zielona część)- 1/4 szkl świeżo wyciśniętego soku z limonek  (nie zapomnijcie najpierw otrzeć  skórki)- 1/8 szkl świeżo wyciśniętego soku z cytryny- 1/8 szkl świeżo wyciśniętego soku z pomarańczyDodatkowo:500 ml śmietany kremówki ubitej z 2 łyżkami cukru i 1 op. cukru waniliowego”    „W malakserze miksujemy herbatniki z masłem

mojewypiekiinietylko
Polędwiczki w sezamie 148

Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Wokół układamy ząbki czosnku i jałowiec. Posypujemy listkami tymianku.Pieczemy 20-30 minut w temperaturze 200°C. Po wyciągnięciu w piekarnika skrapiamy sokiem z cytryny

Przysmaki Karolki
Łosoś gotowany na parze. Łosoś z masłem. 287

Inspiracja: forum katalogsmakow.pl Składniki Filet z łososia 300g Masło 100g Pieprz cytrynowy do smaku Sól do smaku Bazylia świeża lub suszona Pomidorki koktajlowe żółte lub czerwone, kilka sztuk Oliwa z oliwek do skropienia łososia Wykonanie: Łososia pozbawiamy skóry, kroimy na dwa kawałki. Moczymy go w osolonej wodzie (na pół litra wody dać sporą garść soli) […] The post Łosoś gotowany

Kulinarne Przeboje
Jagodowa miłość 134

masła masa serowa: 800 g twarogu 3krotnie mielonego 100 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka ekstraktu z cytryny 250 g jagód (świeżych lub mrożonych) polewa śmietanowa: 500 ml kwaśnej śmietany (18%) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Masło rozpuścić i przestudzić.  Ciasteczka dokładnie pokruszyć. Wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania