cytryna - 13435 przepisów (strona:479/896)

Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami 65

Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą , malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego na wielkanocnym stole. Polecam również mój ulubiony “ Świąteczny wieniec drożdżowy z makiem i lukrem “. Czytaj więcej: Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami The post Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą i malinami

Moja Delicja
ZUPA TAJSKA 79

sojowym. Ta zupa tajska jest niewiarygodnie łatwa do ugotowania i można ją przygotować na wiele sposobów. Doskonale smakuje z kurczakiem albo z krewetkami. Do zupy można dodać kawałki trawy cytrynowej i grzyby. Zupę tajską najlepiej podawać z ryżem albo z makaronem. Zupa tajska- składniki: 2 łyżki oleju lub masła klarowanego 1-1 1/2 łyżki tajskiej, czerwonej pasty curry 1 czerwona

Moja Książka Kucharska
Naturalny Zielony Koktajl od BlendyGo - 5 przepisów + recenzja 141

produkt bezglutenowy bez GMO odpowiedni dla wegan 10 kcal na porcję opakowanie zawiera 50 porcji bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie lub soku ma naturalny smak, o lekko słodko-cytrynowym posmaku Aby się cieszyć kompleksową kompozycją roślin i warzyw w jednym koktajlu zamów już dziś Naturalny Zielony Koktajl ze zniżką -10%! -10% zniżki na kod rabatowy*: MAGDALENA Link do strony

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak pieczony z figami 79

mnie miód gryczany), sok z 1/2 cytryny, ostra papryka mielona (około 1/2 łyżeczki), słodka papryka mielona (około 1 łyżeczki), Przygotować marynatę: w misce wymieszać musztardę z miodem i sokiem cytrynowym. Doprawić papryką słodką, ostrą i solą. Udka kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju na rumiano z obu stron. Gorące udka przełożyć do miski z marynatą. Wymieszać. Naczynie

królestwo garów
Zdrowe przepisy na cały dzień + nowości w mojej kuchni 150

duży ząbek czosnku  1 łyżka posiekanej natki pietruszki  sól i pieprz czarny  Przygotowanie: Rybę udusiłam na kilku kroplach oleju z solą, pieprzem czarnym i pieprzem cytrynowym.  Ziemniaki obrałam, pokroiłam w kształt frytek i wymieszałam z łyżeczką oleju, solą, papryką słodką oraz przyprawą do ziemniaków. Cukinię pokroiłam w średniej grubości plastry i wymieszałam z łyżeczką oleju, solą

Zdrowie na języku :P
Makowiec na krucho-drożdżowym cieście 75

ciasto: 500 g mąki pszennej 60 g drożdży świeżych 4 łyżki cukru 2 jajka 4 żółtka 250 g masła 4 łyżki kwaśnej śmietany gęstej szczypta soli Składniki na lukier cytrynowy: 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny Instrukcje Mak: Mak zalewamy gorącą wodą, płuczemy i odcedzamy. Ponownie zalewamy wrzątkiem i gotujemy na wolnym ogniu około pół godziny. W miarę potrzeby

To co lubię - gotuję i polecam
Pączki dyniowe. 85

cukru 30 g szczypta soli 1 łyżeczka spirytusu dodatek spirytusu sprawia, że pączki nie nasiąkają tłuszczem podczas smażenia Dodatkowo: 150 g ulubionego dżemu olej lub smalec do smażenia Lukier cytrynowy 0,5 szklanki cukru pudru sok z cytryny Instrukcje Ciasto na pączki: Dynię obieramy, kroimy na kawałki i pieczemy 25 minut w 180 C. Upieczoną dynię blendujemy lub przecieramy przez

To co lubię - gotuję i polecam
Tinto de verano 169

teraz robię go w domu. W sam raz na upał, bo drink jest lekki i orzeźwiający. Składniki: Proporcje: 1 część półwytrawnego czerwonego wina (lub innego) 1 część oranżady cytrynowej (typu Lemo/Sprite, może być też Fanta) kostki lodu opcjonalnie plasterek cytryny lub limonki Sposób wykonania: Do dowolnego szkła (kieliszki, szklanki) wrzucamy kostki lodu, wlewamy schłodzone czerwone wino i uzupełniamy całość schłodzoną

Kuchnia domowa Ani
Budyń kokosowy 77

też może Cię zainteresować: → Domowy budyń waniliowy z sosem malinowym → Kokosowy pudding z chia → Kokosowo – pomarańczowy pudding z tapioki → Kokosowy pudding z tapioki z imbirem i trawą cytrynową → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami Artykuł Budyń kokosowy pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Prosta tarta z bitą śmietaną i owocami 67

gram mąki pszennej tortowej 100 gram zimnego masła 1 jajko 3 łyżki cukru 1 łyżka wody szczypta soli Pozostałe składniki: 400 ml śmietany 30% 2 galaretki, u mnie cytrynowe ok 2 szklanki ulubionych owoców, u mnie czerwona porzeczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przygotowanie ciasta: do miski przesypujemy mąkę, dodajemy cukier, mieszamy suche składniki. Następnie dodajemy jajko, rozdrobnione masło oraz wodę

Blog kulinarny S9.PL
Poradnik. Alkohole a właściwości prozdrowotne 77

ciemne miejsce na tydzień. I gotowe. Drugi trunek to nalewka z mięty i cytryn. Powtarzamy dokładnie te same kroki z tym że cytryn musi być pięć, a mięty, najlepiej cytrynowej, dwa pęczki. Wszystko wkładamy do słoja, najlepiej warstwami i zasypujemy 1 kg cukru. Odstawiamy na tydzień. Wymienione wcześniej nalewki nie są jakoś bardzo popularne ze względu

ProstePesto.pl
Syrop z mięty 151

Jeszcze jeden z sezonowych syropów i chyba ostatni.     Składniki: -30 gałązek mięty -1,5 l wody -2 kg cukru -3 dkg kwasku cytrynowego Wodę, cukier i kwasek zagotowujemy. Wrzucamy opłukaną miętę, przykrywamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 3 doby. Odcedzamy,zagotowujemy syrop, wrzący przelewamy do butelek lub słoiczków, zakręcamy i gotowe. Przy okazji zrobiliśmy syrop lipowo - miętowo

Maminek kulinarny
Szarlotka kryzysowa 136

link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/szarlotka-sypana.html), szarlotkę na zimno z kremem i galaretką (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/mini-torcik-szarlotka-na-zimno.html), tradycyjną szarlotkę (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/10/szarlotka.html), szarlotkę owsianą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/szarlotka-owsiana.html) czy szarlotkę cytrynową (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/08/szarlotka-cytrynowa.html) SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Gruner Veltliner Terassen, Leth 99

prowadzona jest wyłącznie w stalowych tankach w kontrolowanej niskiej temperaturze. Najlepsze i najświeższe jest wino młode. Wino o jasnocytrynowym kolorze. Nos średnio intensywny z wyraźnymi aromatami cytryny, limonki, skórki cytrynowej, grapefruita. Po chwili pojawiają nuty zielne – delikatny tymianek i świeżo roztarty rozmaryn. Przyjemnie zaznaczona mineralność (aromat tzw. mokrych kamieni – wet stones). Gruner Veltliner Terassen, Leth. Fot. Kate

Kate's Kitchen
Ciasto Makowa Panienka 149

mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki zmielonego maku 1/2 szklanki oleju 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 1 litr mleka 3 budynie śmietankowe bez cukru 1 galaretka cytrynowa 200 gram masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru 100 gram białej czekolady 3 łyżki kwaśnej śmietany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie makowego biszkoptu: białka ubijamy wraz ze szczyptą soli

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania