Ciasto drożdżowe, cukrowo- śmietankowe

Ciasto drożdżowe, cukrowo- śmietankowe

Przepis na : śniadanie

Uwielbiam to delikatne, puszyste, baaaardzo proste do przyrządzenia i po prostu przepyszne ciasto drożdżowe. Dzięki dodaniu śmietanki pod koniec pieczenia, wydaję się, że ciasto to jest przełożone delikatnym kremem śmietankowym. Jeśli lubicie drożdżowe wypieki, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis Składniki na formę 21cm: – 250g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 100g mleka – 2 jajka – 15g świeżych drożdży (lub 2 łyżeczki drożdży instant) – 100g masła (o temperaturze poko...

Czytaj dalej na blogu Smaki Armine

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.