łyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy cukier brązowy Instructions Ubij pianę z białek. Margarynę utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania dodaj kolejno: żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Ciasto będzie bardzo gęste. Wymieszaj pianę z białek z ciastem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę wysmaruj grubo masłem i obsyp cukrem brązowym. Wyłóż wypestkowane połówki śliwek
Rusty Forkmasę kokosową: 200 g wiórków kokosowych 200 g masła 200 g cukru pudru 3/4 szklanki wrzącego mleka Wiórki zalewamy wrzącym mlekiem. Masło ucieramy z cukrem pudrem dodajemy ostudzony kokos i dokładnie mieszamy. Składniki na ciasto kakaowe: 600 g herbatników 1 szklanka ciepłego mleka 120 g masła 6 łyżek kakao Herbatniki mielimy i mieszamy z kakao. Dodajemy stopione masło oraz ciepłe
Słodka Kraina Wypiekówpozostałym mleku rozpuścić budynie z łyżką mąki. Ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia. Następnie rozetrzeć masło i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać do momentu, kiedy otrzymamy kremową masę. Krem rozsmarować na jednym z ciast i przykryć drugim. Rozprowadzając krem powinno się zachować 2 cm wolnego miejsca od brzegów. Gotowe ciasto odstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego
The Sweet Damselszklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny składniki na mus truskawkowy: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Jajka ucieram z cukrem i olejem na puszystą masę. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę (21x26) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę do suchego patyczka, około(...)minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam do wystudzenia. Żelatynę zalewam niewielką ilością wody i zostawiam do napęcznienia. Następnie rozpuszczam w kąpieli wodnej. Twaróg, jogurt i cukier puder ucieram mikserem na gładką masę. Na koniec wlewam rozpuszczoną żelatynę i dokładnie miksuję. Masę serową wykładam na ostudzony spód biszkoptowy. Całość wstawiam do lodówki, by masa stężała. Truskawki pozbawiam szypułek, kroję na ćwiartki
babka w formiesmakuje :). Miałam do wykorzystania dżem, a ten przepis z bloga zcukrempudrem.blogspot.co.uk od razu wpadł mi w oko, głównie przez ten słonecznik. Dałam za dużo dżemu, dlatego ciasto było miejscami dość zbite, ale zapisuję przepis, bo na pewno zrobię jeszcze nie raz. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 10 łyżek dowolnego dżemu lub marmolady 2 jaja 3/4 szklanki cukru(...)cukier) Masło ucieramy z cukrem, wbijamy jaja, wlewamy mleko, dodajemy dżem i miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, kakao i krótko ucieramy. Blaszkę smarujemy masłem, posypujemy kaszą manną lub bułką tartą, wylewamy ciasto i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka. Ciasto będzie dość niskie. Wyciągamy z piekarnika, studzimy, kroimy na dwa blaty
Na moim talerzusmakuje :). Miałam do wykorzystania dżem, a ten przepis z bloga zcukrempudrem.blogspot.co.uk od razu wpadł mi w oko, głównie przez ten słonecznik. Dałam za dużo dżemu, dlatego ciasto było miejscami dość zbite, ale zapisuję przepis, bo na pewno zrobię jeszcze nie raz. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 10 łyżek dowolnego dżemu lub marmolady 2 jaja 3/4 szklanki cukru(...)cukier) Masło ucieramy z cukrem, wbijamy jaja, wlewamy mleko, dodajemy dżem i miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, kakao i krótko ucieramy. Blaszkę smarujemy masłem, posypujemy kaszą manną lub bułką tartą, wylewamy ciasto i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka. Ciasto będzie dość niskie. Wyciągamy z piekarnika, studzimy, kroimy na dwa blaty
NA MOIM TALERZUcukru (3/4 szklanki) 250 g brzoskwiń (puszka) SKŁADNIKI BEZA: 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 szt. białek 3 łyżki cukru 1. Przygotowanie ciasta. Do mąki dodajemy margarynę, żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Całość ucieramy na jednolitą masę i wkładamy do lodówki. 2. Przygotowanie masy. Twaróg ucieramy z cukrem, masłem i jajkami. Dodajemy budyń i dokładnie mieszamy. 3. Przygotowanie bezy
karolgotujemleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mieszamy proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Wlewamy na wrzące mleko i zagotowujemy. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce budyniu. Złożenie ciasta : 1 placek, na niego połowa kremu, a następnie drugi placek, reszta kremu. Przykrywamy 3 i gotowe
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniajeśli ciasto byłoby zbyt gęste Składniki na masę: 2 budynie ( śmietankowy, malinowy bądź waniliowy ) mleko 800 ml. żelatyna 3 płaskie łyżeczki 0,5 szkl. gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny sok malinowy 3/4 kostki masła 1/4 szkl cukru pudru. Sposób przyrządzania: Żółtka oddzielamy od białek. Pianę z białek ubijamy i odstawiamy Do miski wrzucamy 0,5 kostki masła, ucieramy aż zbieleje(...)pieczenia i zawijam w rulon ciasto przy pomocy ściereczki. Robię to uważnie bo ciasto może popękać. Takie zawinięte ciasto pozostawiam do wystygnięcia. Przygotowanie kremu: Gotuję budynie na 800 ml mleka, odstawiam do wystygnięcia. W szklance rozpuszczam żelatynę. Pozostawiam do ostygnięcia. Ucieram masło. Do niego dodaję porcjami wystudzony budyń. Miksuję, dodaję cukier puder. Na koniec wlewam trochę soku malinowego
Proste Potrawyszklanki cukru 750 ml mleka 200 g miękkiego masła Dodatkowo: masło i mąka do formy cukier puder do posypania Przygotowanie ciasta: Masło roztopić w garnku, dodać wodę i zagotować. Następnie wsypać mąkę i przez chwilę ucierać drewnianą łyżką aż powstanie gęsta i gładka masa. Odłożyć na bok, ostudzić. Do wystudzonej masy dodać 5 jajek, proszek do pieczenia lub sodę, całość
Zasmakuj KuchniKREM 0,5 litra mleka 200g masła/margaryny budyń waniliowy/śmietankowy szklanka cukru (jeśli budyń jest słodzony- to mniej) Zacznijmy od ciasta. W garnku zagotowałam wodę do której dodałam masło. Do wrzącej wody dodałam mąkę, dokładnie ucierałam i gotowałam około 1 minuty. Mieszałam aż zrobiła się kleista masa. Odstawiłam ją do ostygnięcia. Do zimnej masy wbiłam jajka. Dodałam
potrawyregionalnezmielone orzechy i proszek do pieczenia. Mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Wykładamy na drugie ciasto i całość pieczemy około 40 minut. Masa kawowa: 4 żółtka 240 g cukru kryształu 1 szklanka mocnej zaparzonej kawy 1,5 łyżki mąki pszennej 500 g masła Żółtka ucieramy z cukrem. Zalewamy chłodną kawą (przelewamy przez sitko, żeby fusy nie dostały się do żółtek(...)gotujące wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Całość gotujemy około 3 minut, wyłączmy i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce kremu kawowego, otrzymując puszystą masę kawową. Wykonanie: Na ciasto kruche z pianą bakaliową wykładamy masę kawową. Przykrywamy drugim ciastem z pianą orzechową, pianą do środka. Lekko dociskamy i polewamy czekoladowym ganache
Made By Mom And Sonciasto jest zbyt kruche wystarczy dodać jedną łyżkę wody. Ciastem wylepiamy tortownicę, dno i boki . (patrz rada 2) Formę z ciastem wstawiamy do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników. Masa serowa: Jajka rozbijamy, oddzielamy żółtka od jajek. Ser ucieramy z żółtkami, budyniem, proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym. Pod koniec dodajemy rozkruszoną chałwę, skórkę z cytryny i ucieramy do momentu
Moniki Smakołykibiałego sera (najlepiej półtłustego twarogu) 2 łyżki cukru 30 dkg truskawek lub innych owoców Wykonanie: 1.Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy żeby „odpoczęło” 30 min. 2. Ser rozgniatamy widelcem, posypując w trakcie cukrem. Ucieramy na gładką masę. 3. Truskawki także rozgniatamy widelcem i dodajemy do posłodzonego sera. Mieszamy. 3. Patelnię smarujemy cieniutko olejem. Na dobrze rozgrzaną patelnię
Mama z miastałyżeczki proszku do pieczenia -2 jajka -1 szklanka cukru -0,5 szklanki oleju -1 tabliczka czekolady mlecznej (pół tabliczki do ciasta, pół na polewę) *dodatkowo do polewy łyżka masła i 3 łyżki mleka Jajka ucieramy na pulchną masę wraz ze szklanką cukru. Następnie dodajemy maślankę i miksujemy. Do masy dodajemy olej i miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku