ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:290/881)

Chlebek bananowy 112

oparciu o smak, który próbowałam i bazując na moim doświadczeniu z pieczeniem. Moje umiejętności i intuicja nigdy mnie nie zawiodły i wypieki tak wykonane zawsze przerastały moje oczekiwania. To ciasto dosłownie przerosło moje oczekiwania- było tak udane, że aż wyrosło i wyszło z foremki, a do tego było niesamowicie puszyste i delikatne. Składniki (na keksówkę o wymiarach 26x12x7cm): 4 bardzo(...)połączenia składników.   Do osobnej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól. Do mokrych składników dodajemy w 3 porcjach składniki suche i ucieramy mikserem na wolnych obrotach tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto wykładamy do formy i wyrównujemy wierzch.   Pozostałego banana obieramy i przecinamy wzdłuż. Przeciętego banana układamy na wierzchu ciasta i posypujemy całość równomiernie pozostawioną łyżką

Smaczna Strona
Najlepsze i Najprostsze Wilgotne Ciasto Marmurkowe 483

czubate łyżki kakao 2 łyżki mleka Polewa czekoladowa: 120 g deserowej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% łyżka wódki Najlepsze i Najprostsze Wilgotne Ciasto Marmurkowe - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie nie przestając ubijać kolejno wbijamy jajka (po każdym miksujemy minimum 1 minutę). Ciągle mieszając dodajemy mąkę wymieszaną

Słodka Strona
Prawie piernik, czy pyszne ciasto piernikowe 134

bardziej wilgotne. Przyprawy korzenne czynią je aromatycznym. Ciasto idealne. Jeśli dodacie trochę miodu, to przestanie udawać piernik. Stanie się piernikiem. Smacznego! Prawie piernik, czy pyszne ciasto piernikowe Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 12 Składniki 400 g mąka 2 łyżeczka soda oczyszczona 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżka kakao 100 g erytrol 120 g olej kokosowy 2 szt jajko(...)Suche składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Dodajemy przyprawy i skórkę z cytryny. Do masy jajecznej dodajemy powoli suche składniki na przemian z częścią mleka. Ucieramy na gładką masę. Na koniec wmieszać słoiczek 100% owoców - porzeczka. Ciasto przełożyć do keksówki. Piec 40-50 minut w 180 st. C - do suchego patyczka

Kucharzyca
Orzechowiec z delicjami 276

ziemniaczanej - 2 łyżki mąki pszennej - 1 kostka masła oraz - 2 opakowania delicji Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Orzechy mielimy i mieszamy z bułką tartą. Masę żółtkową delikatnie mieszamy z orzechami i przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Do całości dodajemy ubite na sztywno białka. Ciasto przekładamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy około(...)mleka zagotowujemy z cukrami. Do gotującego się mleka wlewamy masę żółtkową i gotujemy budyń. Masło ucieramy dodając stopniowo wystudzony budyń. Placek orzechowy kroimy na pół, przekładamy połową masy budyniowej, na której ciasno układamy delicje, przykrywamy je drugą połową masy a wierzch przykrywamy drugim kawałkiem ciasta

Zainspirowana w kuchni
Piernik marchewkowy z orzechami 114

przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1,5 szkl siekanych orzechów włoskich Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30% Ciasto: Do miski wlać olej, dodać cukier i zacząć miksować. Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Ucierać do czasu aż masa będzie jasna i puszysta. Dodać marchewkę, wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, przyprawą i kakao. Miksując ciasto

Smakołyki Asi
Ciasto Milky Way 470

ciasto kroimy wzdłuż na dwie części. Krem : Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie pozostawiamy je do ostudzenia. Margarynę ucieramy na puch dodając wystudzone mleko oraz mleko w proszku mieszając krem aż uzyuska jednolitą masę Polewa : Ciasto przekładamy masą a na górę polewamy czekoladową polewę , którą uzyskamy roztapiając czekoladę z 6 łyżkami mleka

W Moim Magicznym Domu
Placek z rabarbarem Babci Julii 198

rozpadł :) Kiedy będzie miękki dodajemy rozpuszczoną w zimnej wodzie (2 łyżki) mąkę ziemniaczaną. Studzimy naszą masę i przekładamy na upieczone ciasto. Polewa: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Kiedy będą ubite dodajemy cukier puder i ucieramy mikserem aż do połączenia składników. Do piany dodajemy zmielone orzechy i delikatnie mieszamy. Gotową polewę kładziemy na masę rabarbarową.  Całe ciasto

Lawendowe Niebo
Mazurek bakaliowy 120

stopni i piec około 20 minut. Polewa: jajko, żółtko, cukier i cukier waniliowy utrzeć na pulchną masę. Dodać sok z cytryny i dalej ucierać. Wlać stopione masło i wymieszać. Dodać migdały, bułkę tartą i wymieszać. Upieczone ciasto posmarować marmoladą, ułożyć bakalie. Na bakalie wylać polewę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 30 minut

królestwo garów
Mikser planetarny – zobacz, dlaczego jest tak wyjątkowy 53

niemu możemy wykonać nie tylko tradycyjne ciasto takie jak babka czy sernik (do których wykonania wystarczy zwykły mikser), ale też np. zagnieść ciasto na pierogi czy wyrobić ciasto drożdżowe. W tym między innymi tkwi jego przewaga nad tradycyjnymi mikserami kuchennymi ręcznymi , a nawet mikserami z misą. W niektórych przypadkach oprócz możliwości ubijania, ucierania, mieszania czy wyrabiania mają tak wiele dodatkowych(...)względem ziemi miał wpływ na nadanie urządzeniu określenia „planetarny”. Rozwiązanie to wymyślił inżynier jednej z czołowych amerykańskich firm produkujących sprzęt AGD. Miało ono imitować ruch ludzkich rąk podczas zagniatania ciasta. Szybko okazało się, że pomysł ten doskonale sprawdza się w kuchni. W ten sposób powstała marka amerykańskich robotów planetarnych KitchenAid , które do dziś cieszą się ogromną popularnością i uznaniem

Żyję by jeść
Ciasto szwedzkie z dżemem 162

Przepis znaleziony w internecie, wykonany, gdyż w domu zabrakło mi masła, aby wykonać inne ciasto. Ciasto wyszło znośne, jednak szaleć na jego punkcie nie będę. Dla

Moje pyszne gotowanie
Tradycyjny Apple Pie z ogromną ilością jabłek, cynamonu i karmelu/Tarta z jabłkami 117

CYNAMONU I KARMELU Składniki na ciasto: - 325 gram mąki - 4-5 łyżek cukru pudru - szczypta soli - 125 gram masła - 70 mililitrów zimnej wody Przygotowanie ciasta: Mieszamy mąkę z solą i cukrem. Dodajemy masło i ucieramy. Następnie wlewamy wodę. Formujemy kulę i lokujemy w lodówce na czas dalszych przygotowań. Składniki na nadzienie: - 1 kilogram obranych jabłek, jakieś 8 dużych sztuk (waga(...)Ponownie zagotowujemy. Potem zmniejszamy temperaturę i mieszamy tak długo, aż karmel zacznie kleić się do łyżki. Formę do tarty (koniecznie ceramiczną lub szklaną, nie jednorazową aluminiową) wykładamy połową schłodzonego ciasta. Na całość wrzucamy nadzienie z jabłek (utworzy sporą górkę). Całość zakrywamy ciastem w siateczkę (poniżej instrukcja zdjęcie po zdjęciu) - ciasto wałkujemy, wycinamy równe paski i układamy pierwszą ich warstwę

Życie zamknięte w smaku
Babeczki czekoladowo-serowe 97

proszek do pieczenia oraz kakao i wszystko razem mieszamy. Dodajemy składniki mokre – wodę, olej oraz ocet winny i ponownie dokładnie mieszamy *** *** Ciasto przekładamy do foremek na muffinki – do 3/4 wysokości foremki *** *** Przygotowujemy masę serową: ser ucieramy z cukrami, jajkiem i solą na jednolitą masę *** *** Na środku każdej babeczki układamy łyżkę masy serowej *** *** Za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków

Blog z Apetytem
Murzynek z mąką pełnoziarnistą, jabłkami na maślance i oleju. 190

Dziś ciasto z dedykacją..... dla Dostawcy słodkich jabłek. :) O tym cieście śmiało można powiedzieć klasyka. Proste, szybkie i do tego smaczne, nie wymaga długiego ucierania ani też wymyślnych składników, a to sobie bardzo cenię. I dziś między rosłem, a drugim postanowiłam sobie upiec. A że miałam zapas fajnych, słodkich jabłek  i lubię ciemne ciasta stanęło właśnie na tym wypieku

Dieta moja pasja
Styropian (sernik bez sera) 214

zamrażalki. Białka ubijamy ze szczyptą soli, gdy piana stnie się sztywna stponiowo dosypujemy cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy proszek budyniowy i ucieramy na jednolitą masę. Pianę łączymy delikatnie ze śmietaną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto ścieramy na tarce o grubych oczkach. Masę śmietankową wylewamy na ciasto. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170° przez 1 godzinę. Zostawiamy

magiczna kuchnia Kasi