ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:290/881)

Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 473

kokosowego (wstaw mleko kokosowe do lodówki na przynajmniej 1 dzień, a po otwarciu na wierzchu zbierze ci się śmietanka)   Przygotowanie:   Ciasto: Masło roztop w garnku, dodaj wodę i zagotuj.  Dosyp mąkę i przez chwilę ucierać drewnianą łyżką aż powstanie gęsta i gładka masa. Całość przełóż do miski i ostudź.  Dodaj jajka, proszek do pieczenia, a następnie

Smiling Shrimp
Babka z zajączkiem 224

margaryny lub masła 50 ml soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto ciemne: Margarynę rozpuścić. Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować końcówką do ucierania na jednolitą masę. Wylać do formy o wymiarach 36*26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 30 minut, do suchego

Ala piecze i gotuje
Kora Dębu 189

cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i mieszam z kawą cappuccino. Delikatnie  łącze  z masą jajeczną .Na końcu dodaję zmielone orzechy, przekładam ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w temp. 180°C przez 30-40 min. Upieczone kroję na dwa blaty. Na  wkładkę  ubijam białka dodając po jednym(...)żółtka  mieszam i wlewam na gotujący  się  sok, nakrywam folią spożywczą i odstawiam by masa wystygła. Masło  ucieram z  pozostałym  cukrem i dodaję porcjami zimny budyń. Na ciasto z galaretkami  wykładam   połowowe  masy budyniowej,  nakrywam blatem orzechowym,  przykrywam papierem do pieczenia następie  blaszką i odwracam otworami

Ciasteczkowy Potwór
Sernik 99

podanych składników zagniatamy kruche ciasto i wstawiamy je na godzinę do lodówki . Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułka tartą .Wkładamy ciasto do blachy i robimy kliku centymetrowy rant. Przygotowujemy masę serową . Żółtka i cukier  starannie ucieramy mikserem . Do masy żółtkowej dodajemy porcjami zmielony twaróg , olej, budyń a na końcu mleko i sól . Wszystko razem dokładnie mieszamy i wylewamy

Smakowite Dania
Chlebek bananowy 105

oparciu o smak, który próbowałam i bazując na moim doświadczeniu z pieczeniem. Moje umiejętności i intuicja nigdy mnie nie zawiodły i wypieki tak wykonane zawsze przerastały moje oczekiwania. To ciasto dosłownie przerosło moje oczekiwania- było tak udane, że aż wyrosło i wyszło z foremki, a do tego było niesamowicie puszyste i delikatne. Składniki (na keksówkę o wymiarach 26x12x7cm): 4 bardzo(...)połączenia składników.   Do osobnej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól. Do mokrych składników dodajemy w 3 porcjach składniki suche i ucieramy mikserem na wolnych obrotach tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto wykładamy do formy i wyrównujemy wierzch.   Pozostałego banana obieramy i przecinamy wzdłuż. Przeciętego banana układamy na wierzchu ciasta i posypujemy całość równomiernie pozostawioną łyżką

Smaczna Strona
Najlepsze i Najprostsze Wilgotne Ciasto Marmurkowe 481

czubate łyżki kakao 2 łyżki mleka Polewa czekoladowa: 120 g deserowej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% łyżka wódki Najlepsze i Najprostsze Wilgotne Ciasto Marmurkowe - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie nie przestając ubijać kolejno wbijamy jajka (po każdym miksujemy minimum 1 minutę). Ciągle mieszając dodajemy mąkę wymieszaną

Słodka Strona
Prawie piernik, czy pyszne ciasto piernikowe 128

bardziej wilgotne. Przyprawy korzenne czynią je aromatycznym. Ciasto idealne. Jeśli dodacie trochę miodu, to przestanie udawać piernik. Stanie się piernikiem. Smacznego! Prawie piernik, czy pyszne ciasto piernikowe Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 12 Składniki 400 g mąka 2 łyżeczka soda oczyszczona 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżka kakao 100 g erytrol 120 g olej kokosowy 2 szt jajko(...)Suche składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Dodajemy przyprawy i skórkę z cytryny. Do masy jajecznej dodajemy powoli suche składniki na przemian z częścią mleka. Ucieramy na gładką masę. Na koniec wmieszać słoiczek 100% owoców - porzeczka. Ciasto przełożyć do keksówki. Piec 40-50 minut w 180 st. C - do suchego patyczka

Kucharzyca
Orzechowiec z delicjami 274

ziemniaczanej - 2 łyżki mąki pszennej - 1 kostka masła oraz - 2 opakowania delicji Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Orzechy mielimy i mieszamy z bułką tartą. Masę żółtkową delikatnie mieszamy z orzechami i przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Do całości dodajemy ubite na sztywno białka. Ciasto przekładamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy około(...)mleka zagotowujemy z cukrami. Do gotującego się mleka wlewamy masę żółtkową i gotujemy budyń. Masło ucieramy dodając stopniowo wystudzony budyń. Placek orzechowy kroimy na pół, przekładamy połową masy budyniowej, na której ciasno układamy delicje, przykrywamy je drugą połową masy a wierzch przykrywamy drugim kawałkiem ciasta

Zainspirowana w kuchni
Piernik marchewkowy z orzechami 108

przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1,5 szkl siekanych orzechów włoskich Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30% Ciasto: Do miski wlać olej, dodać cukier i zacząć miksować. Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Ucierać do czasu aż masa będzie jasna i puszysta. Dodać marchewkę, wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, przyprawą i kakao. Miksując ciasto

Smakołyki Asi
Ciasto Milky Way 466

ciasto kroimy wzdłuż na dwie części. Krem : Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie pozostawiamy je do ostudzenia. Margarynę ucieramy na puch dodając wystudzone mleko oraz mleko w proszku mieszając krem aż uzyuska jednolitą masę Polewa : Ciasto przekładamy masą a na górę polewamy czekoladową polewę , którą uzyskamy roztapiając czekoladę z 6 łyżkami mleka

W Moim Magicznym Domu
Placek z rabarbarem Babci Julii 194

rozpadł :) Kiedy będzie miękki dodajemy rozpuszczoną w zimnej wodzie (2 łyżki) mąkę ziemniaczaną. Studzimy naszą masę i przekładamy na upieczone ciasto. Polewa: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Kiedy będą ubite dodajemy cukier puder i ucieramy mikserem aż do połączenia składników. Do piany dodajemy zmielone orzechy i delikatnie mieszamy. Gotową polewę kładziemy na masę rabarbarową.  Całe ciasto

Lawendowe Niebo
Mazurek bakaliowy 117

stopni i piec około 20 minut. Polewa: jajko, żółtko, cukier i cukier waniliowy utrzeć na pulchną masę. Dodać sok z cytryny i dalej ucierać. Wlać stopione masło i wymieszać. Dodać migdały, bułkę tartą i wymieszać. Upieczone ciasto posmarować marmoladą, ułożyć bakalie. Na bakalie wylać polewę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 30 minut

królestwo garów
Mikser planetarny – zobacz, dlaczego jest tak wyjątkowy 46

niemu możemy wykonać nie tylko tradycyjne ciasto takie jak babka czy sernik (do których wykonania wystarczy zwykły mikser), ale też np. zagnieść ciasto na pierogi czy wyrobić ciasto drożdżowe. W tym między innymi tkwi jego przewaga nad tradycyjnymi mikserami kuchennymi ręcznymi , a nawet mikserami z misą. W niektórych przypadkach oprócz możliwości ubijania, ucierania, mieszania czy wyrabiania mają tak wiele dodatkowych(...)względem ziemi miał wpływ na nadanie urządzeniu określenia „planetarny”. Rozwiązanie to wymyślił inżynier jednej z czołowych amerykańskich firm produkujących sprzęt AGD. Miało ono imitować ruch ludzkich rąk podczas zagniatania ciasta. Szybko okazało się, że pomysł ten doskonale sprawdza się w kuchni. W ten sposób powstała marka amerykańskich robotów planetarnych KitchenAid , które do dziś cieszą się ogromną popularnością i uznaniem

Żyję by jeść