ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:294/881)

Wilgotna babka cytrynowa 145

szklanki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wykonanie : Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy miękkie masło, serek, sok, skórkę i dalej ucieramy. Obie mąki i proszek przesiewamy do masy i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę, sprawdzając patyczkiem

Przepisy Mikołaja
Ekspresowy mazurek kawowo-kajmakowy 360

domowej 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej migdały, skórka pomarańczy do przybrania CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN+ studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Masło drobno siekamy lub ucieramy na tarce, dodajemy mąkę i cukier puder. Zagniatamy na jednolite ciasto, wylepiamy nim formę o średnicy 30 cm (bok wyklejamy na wysokość około 2 cm), nakłuwamy wielokrotnie widelcem i wstawiamy do lodówki na czas rozgrzewania

My Culinary Art
Budyniowy przekładaniec 165

mleka, w którym rozrabiamy budyń z mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotowujemy razem z cukrem, cukrem wanilinowym, ugotować budyń, odstawiamy do przestygnięcia. Margarynę ucieramy na puszystą masę dodając po łyżce ostudzonego budyniu.Wykładamy masę budyniową na ostudzone ciasto z dżemem porzeczkowym przykrywamy drugim ciastem. Posypujemy płatkami migdałów odstawiamy w chłodne miejsce, aby masa całkowicie stężała. Smacznego

kgwjanczewo
Ciasto "Szachownica" (jak Metrowiec) 400

temperaturze pokojowej Polewa Czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady gorzkiej łyżka wódki  Ciasto "Szachownica" (jak Metrowiec) - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Wlewamy wodę oraz olej - mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i znów delikatnie mieszamy do połączenia

Słodka Strona
Metrowiec - Najlepszy Przepis 3291

masła w temperaturze pokojowej   Polewa Czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady gorzkiej łyżka wódki Metrowiec - Najlepszy Przepis - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Wlewamy wodę oraz olej - mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i znów delikatnie mieszamy

Słodka Strona
Babka pomarańczowa 160

wysypanej bułką tartą formy na babkę. Piekę 50-55 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzoną babkę wykładam z formy. 4. Cukier puder ucieram z wodą do momentu, aż powstanie gęsty lukier. Przygotowanym lukrem polewam babkę. Wierzch ciasta posypuję owocami kandyzowanymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik ze śliwkami 211

śliwek węgierek Cukier puder Kruche ciasto: Ok 100g mąki 50g masła 2 łyżeczki śmietany 2 łyżeczki cukru pudru Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto zagniatamy, przekładamy do zamrażarki i chłodzimy przez ok 20 minut. Sernik- Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy ser oraz serek mascarpone, śmietankę i budyń rozmieszany wraz z mąką ziemniaczaną w mleku. Do masy serowej dodajemy masło, mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
3 bit z czarną porzeczką 362

Zapraszam kochani tym razem na ciasto bez pieczenia. Bardzo słodkie ciacho z masą kajmakową, bitą śmietaną, kremem budyniowym, przełamane kwaskowatym dżemem  z czarnej porzeczki.  Składniki(blaszka 23/33): masa budyniowa: mleko 500 ml, budyń śmietankowy 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, masło 200 g, bita śmietana: śmietanka 30% 500 ml, śnieżka w proszku 3 szt, do nasączenia: herbata(...)układamy warstwę ciastek (każdą warstwę ciastek nasączamy herbatą).  Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy ostygnięty budyń. Krem wykładamy na ciasto i ponownie przykrywamy go ciastkami.  Następnie ciastka smarujemy dżemem porzeczkowym i ponownie przykrywamy ciastkami.  Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy śnieżkę

kulinarne odsłony pati
Ciasto Mleczna Droga 810

Masło ucieram razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Wlewam zimne mleko. Ucieram. Następnie dodaję mleko w proszku. Wszystko razem ucieram. Masą mleczną przekładam upieczone biszkopty. 3. Orzechy laskowe prażę na suchej patelni. Uprażone orzechy siekam nożem. Wierzch ciasta smaruję kremem orzechowo- czekoladowym. Gotowe ciasto posypuję orzechami laskowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto bananowe 241

białek, również cały czas miksując. Następnie piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie gotową masę na ciasto przekładamy do blaszki. Pieczemy przez około 25 minut. W tym czasie przygotowujemy masę. Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz żółtkiem. Następnie 2 galaretki przygotowujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu i odstawiamy do stężenia. Następnie ostudzone i tężejące galaretki(...)tarce albo bardzo drobno kroimy. Następnie również dodajemy je do masy. Całość dokładnie ucieramy. Gotową masę wykładamy na upieczony i ostudzony biszkopt. Schładzamy w lodówce. Następnie zgodnie z zaleceniem na opakowaniu przygotowujemy 3 galaretkę. Gdy zacznie tężeć, banana obieramy ze skórki, kroimy na plasterki. Ciasto wyjmujemy z lodówki i następnie na masę wykładamy pokrojone w plasterki banany. Na końcu ciasto

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Brownie z Orzechami Pekan (Ciasto Czekoladowe z Pekan) 193

waniliowy 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli ok. 150-250 orzechów pekan cukier puder do posypania wierzchu Brownie z Orzechami Pekan (Ciasto Czekoladowe z Pekan) - Sposób przygotowania: Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i ekstraktem z wanilii i łączymy z rozpuszczoną czekoladą. Następnie dodajemy mąkę, sól i mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji

Słodka Strona
Babeczki budyniowe 144

jajku miksując po  każdym dodaniu około minuty. Wlewamy mleko i miksujemy. Na końcu dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Ciastem napełniamy foremki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20-25  minut w 180 stopniach. Cukier ucieramy z wodą lub sokiem z cytryny, lukrem dekorujemy babeczki. SMACZNEGO! Do pieczenia babeczek użyłam silikonowej formy marki Kinghoff dostępnej w sklepie Makowski

Smak mojej kuchni
Ucierany placek z owocami 170

Ciąg dalszy moich wypieków z owocami. Tym razem przepis na wspaniały, delikatny ucierany placek z owocami. Polecam, jest tak miękki i puszysty, że nie można się od niego oderwać. Przepis pochodzi z gazety "Ciasta na lato". Składniki na jedną blachę o wymiarach 36x24: 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła lub margaryny

Na słodko lub wytrawnie
Ucierane ciasto z jeżynami i malinami 262

jajka 250 g dowolnych owoców (mogą być mrożone) ja dałam mrożone jeżyny i maliny Dodatkowo 2 łyżki cukru pudru do posypania ciasta po upieczeniu. Sposób wykonania Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, pod koniec ucierania dodać całe żółtka nie przerywając ucierania. Mąkę przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do utartej masy, całość dokładnie zmiksować

Na słodko lub wytrawnie