Zapraszam kochani tym razem na ciasto bez pieczenia. Bardzo słodkie ciacho z masą kajmakową, bitą śmietaną, kremem budyniowym, przełamane kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. Składniki(blaszka 23/33): masa budyniowa: mleko 500 ml, budyń śmietankowy 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, masło 200 g, bita śmietana: śmietanka 30% 500 ml, śnieżka w proszku 3 szt, do nasączenia: herbata ok. 0,5 szklanki, dodatkowo: ciastka herbatniki 600 g, masa kajmakowa 510 g, dżem z czarnej porzeczki 3/4 słoika, czekola... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.