ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:292/881)

Ślimak drożdżowy z makiem 185

grzałka góra-dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika, pozostawić w formie do ostygnięcia - zbyt wczesne wyjęcie z tortownicy może sprawić, że ciasto straci kształt, bo nadzienia jest tu bardzo dużo . Po wystudzeniu polać lukrem. Lukier ucierać mikserem w wysokim naczyniu za pomocą pojedynczego trzepaka. Ilość dodanych łyżek płynów będzie zależała od tego, jak gęsty ostatecznie chcemy lukier uzyskać

Grunt to przepis!
Żona organisty 169

upieczone, jeśli nie całkiem to zostawiam w piekarniku na jakieś 10 min dodatkowo. Studzę i kroję na pół. Na mleku gotuję budyń, studzę. Ucieram masło z cukrem dodając porcjami zimny budyń. Połowę masy wykładam na spód ciasta, na tym układam biszkopty namoczone w kawie.Galaretki rozpuszczam w 3 szklankach gorącej wody i tężejącą wylewam na biszkopty. Na galaretce powinnam ułożyć kolejną

Ciasteczkowy Potwór
Piernik przekładany masą jogurtową 1207

pieczemy w rozgrzanym pierniku na 180 C przez 30 minut - dół, następnie ok 15-20 minut góra - dół.Ciasto ostudzamy, obcinamy brzegi i przekrajmy na 3 równe placki. masaW makutrze ucieramy masło z cukrem pudrem, powolutku dodajemy po jednej łyżce jogurtu, cały czas ucierając na jednolita masę ( jeżeli dodamy za szybko jogurt

Niezły Młynek
Makowiec japoński + film 46

Makowiec japoński to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto z masą makową i jabłkami dzięki, którym jego konsystencja jest przyjemnie wilgotna. To doskonały wypiek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole.     składniki na tortownicę 26 cm 3-4 średnie jabłka starte na tarce o dużych oczkach 5 jajek 200 g masła 1 puszka masy makowej z bakaliami(...)opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 10 łyżek kaszy manny 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jednolitą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, stale miksując. Do masy wsypujemy kaszę, mąkę, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia i wszystko miksujemy

Smakowite Dania
Karpatka 382

dobrze się połączą. Chwilę podgrzewać całość na wolnym ogniu (cały czas mieszać). Wyłączyć palnik. Ostudzić. Dodawać kolejno jajka i za każdym razem dobrze ucierać mikserem. Można dodać proszek do pieczenia, ale można pominąć ten składnik. Ciasto podzielić na pół. Połowę ciasta wyłożyć nierównomiernie na papierze do pieczenia w blaszce 25x30 cm. Na cieście widelcem lub łyżką porobić tzw. zadziorki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto maślane z truskawkami 82

Delikatne, puszyste ciasto pachnące słońcem i truskawkami. Można je jeść bez opamiętania. Przepis jest na blachę o wymiarach 28 x 36 cm Co potrzeba: 900 g truskawek średniej wielkości 5 jajek, 200 g miękkiego masła, ¾ szklanki cukru, 1 i ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 450, 1 łyżka płaska proszku do pieczenia, 2 łyżeczki płaskie cukru waniliowego, 6 łyżek mleka Wykonanie(...)misce na jednolitą masę, dodajemy kolejno po jednym jajku, ucieramy 1-2 minuty. Masa będzie wyglądała jak zwarzona. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, ucieramy na gładką masę. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ¾ ciasta, rozprowadzamy równomiernie. Ciasto będzie dość gęste. Na ciasto układamy truskawki jedna obok drugiej. Do pozostałego w misce ciasta dodajemy mleko, dokładnie mieszamy. Tak rozrzedzone ciasto

Bułka z Chlebem
Ciasto Kubuś 205

łyżki cukru pudru   Poncz: 100 ml wody sok wyciśnięty z połówki cytryny łyżka cukru Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x28cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika(...)minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Pół szklanki soku przecierowego odlewamy i mieszamy z budyniem w proszku. Resztę soku zagotowujemy. Rozrobione budynie wlewamy powoli do wrzątku, cały czas mieszając i gotujemy, aż budyń stanie się gęsty. Budyń odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na lekką masę. Następnie, cały czas ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu

e-PrzepisyKulinarne
Makowiec japoński 203

cytryny Wykonanie: Składniki na ciasto siekam, szybko zagniatam, zawijam w folię i wstawiam do lodówki na minimum 1 godzinę. Jeśli ciasto będzie zbyt kruche należy dodać odrobinę śmietany.  Mak zaparzam, odcedzam na sicie i mielę 3-krotnie. Masło ucieram z cukrem, dodaję żółtka i zmielony mak. Jabłka obieram i ścieram na tarce jarzynowej, dodaję do masy z makiem(...)mieszam drewnianą łyżką, aż połączą się z masą.  Zimne ciasto ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach do blaszki o wym 26x38 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wykładam masę makową i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 45 min.  Składniki na lukier ucieram, na gładką masę i smaruję wierzch upieczonego i ostudzonego makowca

Ciasteczkowy Potwór
Leniwe ciasto bez pieczenia z owocami (budyniowe, na herbatnikach) / Lazy No Bake Pudding Cake 409

poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto na zimno z budyniem i herbatnikami możecie nazwać ciastem leniwej gospodyni - to deser bez miksera i pieczenia , z błyskawicznym przygotowaniem masy budyniowej. Nie trzeba tu ucierać masła z budyniem, obawiać się, czy krem budyniowy wyjdzie taki jak trzeba. Gorący budyń ugotowany z masłem zawsze się udaje. Leniwe ciasto

Lekcje w kuchni
NAPOLEONKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 152

odkładamy do wystudzenia. Budynie gotujemy z przepisu na opakowaniu dodając do mleka 5-6 łyżek cukru.Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch ok.3-4 min.Porcjami dodajemy zimny budyń Miksujemy do połączenia się składników. Na jeden płat upieczonego ciasta wykładamy krem i przykrywamy drugim płatem ciasta.Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Ciasto Czarna Owca ;) 37358

pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut ( do suchego patyczka). Studzimy. Kroimy na 2 części (2 blaty). Krem: masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej. Miksujemy, aż powstanie gładki krem. Przełożenie ciasta: blat kakaowy cienka warstwa dżemu masa blat kakaowy cienka warstwa dżemu cienka warstwa masy pokruszone prażone orzechy Ciasto należy schłodzić w lodówce

Czerwona Porzeczka
sernik waniliowo-kawowy na kruchym spodzie... 165

sypkie kruche ciasto tortownica 24cm- dno wyłożyć papierem do pieczenia - boków nie smarować - do blaszki wsypać sypkie ciasto, dnem szklanki je przyklepać i schować do lodówki na godzinę ser waniliowy z wiaderka i cukier włożyć do misy robota i ucierać z 3 minuty następnie w trakcie ucierania dodawać po jednym całym jajku(...)palmę stopić, wlać mleko i wsypać kawę rozpuszczalną, dobrze wymieszać i ostudzić do masy serowej z jajkami wlać pomału w trakcie ucierania kawę następnie wsypać budyń z kaszą manną i chwilę wymieszać masę serową wlać do blaszki z ciastem piec w 200C około 45-50 minut, po upieczeniu sernik zostawić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika na 30 minut sernik na talerz

W Mojej Kuchni Lubię
Błyskawiczne ciasto ze śliwkami i kruszonką 163

garść płatków migdałowych 1/4 szklanki brązowego cukru 100 g zimnego masła szczypta soli Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni  2. Formę na ciasto natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia 3. W misce miksera ucieramy masło wraz z cukrem na puszystą i jasną masę 4. Wbijamy kolejno jajka wciąż ucierając  5. Do masy dodajemy serek i ucieramy tylko(...)masło łączymy z dwoma rodzajami mąki, szczyptą soli, cukrem i płatkami migdałów, rozdrabniamy za pomocą miksera lub kruszymy w dłoniach aż powstaną nam w miarę równe grudki 9. Posypujemy ciasto przygotowaną kruszonką i wstawiamy do piekarnika 10. Pieczemy ok 60 minut, do tzw. suchego patyczka

Słodki Kompromis
Tort Prince Polo 187

ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam na tortownicę (śr.24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzony biszkopt nasączam kawą parzoną. 2. Ciasto wafelkowe : Wafelki Prince Polo kroję w małą kostkę. Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal miksując stopniowo dodaję cukier. Następnie dodaję mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Na końcu do masy(...)kąpielą wodną. Masę odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram razem z kakao na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimną masę jajeczną. Na końcu wlewam spirytus. Dokładnie ucieram. 4. Połowę masy wykładam na biszkopt, wyrównuję. Na masie układam ciasto  wafelkowe. Pozostałą masą smaruję boki oraz wierzch tortu. Boki tortu obsypuję krokantem orzechowym. Wierzch tortu dekoruję czekoladowymi kuleczkami

Tradycyjna kuchnia Kasi