ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:287/881)

Ciasto ucierane z renklodami 166

drzewo w tym roku baaaardzo hojnie obdarowało nas owocami. Kompoty i dżemy stoją już w piwnicy stanowiąc zapas bynajmniej na 2 lata :P A ciasto też musi być :) Najczęściej takie jakie tu widzicie - proste ucierane, posypane z wierzchu cukrem i cynamonem, aby nie zabić smaku śliwek i tego pysznego soku, które puszczają w czasie pieczenia :) Tortownica 26 cm Składniki(...)pestki. Margarynę utrzeć do miękkości. Wsypać cukier z cukrem waniliowym i ubijać na puch. Następnie dodać jajka. Później partiami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać mleko. Jeżeli ciasto będzie bardzo gęste można dodać więcej mleka. Na końcu dodać skórkę i sok z cytryny. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Na wierzch poukładać śliwki

My simple kitchen
Ciasto czekoladowe z truskawkami 85

wykorzystać i zrobić miejsce na nowe truskawki. Ciasto jest bardzo smaczne i z każdym kawałkiem wciąga bardziej. Na wierzch zamiast truskawek można użyć maliny lub brzoskwinie z puszki. Zdecydowanie polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto czekoladowe z truskawkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Składniki Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej ¾ szklanki cukru ¼ szklanki oleju(...)proszkiem do pieczenia. Miksujemy, aż składniki się połączą. Przelewamy do foremki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C, pieczemy około 30 minut, do suchego patyczka. Ciasto studzimy. W tym czasie kiedy ciasto się piecze przygotowujemy budyń. Do garnka wlewamy szklankę mleka i zagotowujemy z cukrem. W drugiej szklance dokładnie mieszamy budyń śmietankowy i obie mąki (pszenną i ziemniaczaną), cały

To co lubię - gotuję i polecam
Kruche babeczki z budyniem 228

budyniem, które Paweł i Magda zaproponowali w kolejnym "Wypiekaniu na śniadanie". Ja tych babeczek nie znałam i nigdy nie jadłam, dlatego chętnie przyłączyłam się do wspólnego pieczenia. Kruche ciasto zrobiłam wg podanego przepisu, natomiast przepis na budyń zmieniłam. Powiem Wam, że te babeczki zostają wpisane na stałe do naszego menu. Są pyszne i szkoda, że ich wcześniej nie znałam. Babeczki(...)roboty klik 2 żółtka Przygotowanie: Mąkę przesiać do misy z miksera. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, cukier puder, śmietanę i żółtka. Końcówką do ucierania zmiksować składniki do momentu, aż zaczną się sklejać. Przełożyć ciasto na blat lekko podsypany mąką, zagnieść i uformować kulkę. Ciasto rozwałkować na blacie podsypanym mąką na grubość około 4mm i foremką wykroić krążki z ciasta

Ala piecze i gotuje
Orzechowiec 150

minuty. Upieczone ciasta pozostawiamy do wystudzenia. W garnku z grubym dnem zagotowujemy połowę mleka. Dodajemy do niego cukier i mieszamy aż się rozpuści. W drugiej części mleka rozpuszczamy dokładnie budyń. Dodajemy go do zagotowanego mleka i całość doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy go folią spożywczą, żeby nie powstał kożuch i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W misce dobrze ucieramy masło z margaryną(...)Dodajemy do nich budyń i dokładnie rozcieramy na gładką masę. W drugiej misce ubijamy na sztywno śmietankę. Dodajemy ją do masy budyniowej i chwilę ucieramy, tylko do połączenia składników, uważając żeby się nie zwarzyła. Wystudzone ciasto (to bez orzechów) smarujemy dokładnie powidłami i wykładamy na nie całą masę. Rozsmarowujemy ją równomiernie i przykrywamy drugim ciastem (tym z orzechami). Ciasto odkładamy

PatiGotuje
Orzechowiec 639

minuty. Upieczone ciasta pozostawiamy do wystudzenia. W garnku z grubym dnem zagotowujemy połowę mleka. Dodajemy do niego cukier i mieszamy aż się rozpuści. W drugiej części mleka rozpuszczamy dokładnie budyń. Dodajemy go do zagotowanego mleka i całość doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy go folią spożywczą, żeby nie powstał kożuch i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W misce dobrze ucieramy masło z margaryną(...)Dodajemy do nich budyń i dokładnie rozcieramy na gładką masę. W drugiej misce ubijamy na sztywno śmietankę. Dodajemy ją do masy budyniowej i chwilę ucieramy, tylko do połączenia składników, uważając żeby się nie zwarzyła. Wystudzone ciasto (to bez orzechów) smarujemy dokładnie powidłami i wykładamy na nie całą masę. Rozsmarowujemy ją równomiernie i przykrywamy drugim ciastem (tym z orzechami). Ciasto odkładamy

PatiGotuje
SERNIK Z MASĄ ORZECHOWĄ 131

budyń waniliowy, 200 g masy orzechowej Helio 1 łyżeczka kakao Dodatkowo: orzechy arachidowe 200 g masy orzechowej Helio WYKONANIE Ciasto: Składniki na ciasto szybko zagniatamy, wykładamy na blaszkę o wymiarach 20x24 cm. Masa serowa: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem, dodajemy zmielony twaróg, oraz budyń. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Masę dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy

słodki bratek
Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami. 174

cukier waniliowy i żółtka ucieramy na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy budynie, kakao i ser i dokładnie ucieramy, na koniec dodajemy rodzynki i dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto. 3. Pianka: Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, na koniec wsypujemy budynie w proszku

Izabelawkuchni
DWUKOLOROWE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 137

pszennej 1 łyżka kakao 2-3 łodygi rabarbaru truskawki WYKONANIE Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Mąkę i proszek przesiewamy i  dodajemy kokos i mieszamy.  Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao, delikatnie mieszamy. Formę smarujemy i wysypujemy bułką tartą. Nakładamy masę

Mała w garnku miesza
SERNIK Z ZIEMNIAKAMI 160

Siekamy a następnie dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wykładamy na blachę. Jeśli również chcecie zrobić kratkę na wierzchu należy zostawić sobie trochę ciasta. Podpiekamy ok. 15 minut w 180 st. C. SER: Masło ucieramy na puch, dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy skórkę i sok z cytryny. Ser mielimy razem

Pani na deser
Sernik Izaura 94

piekłam biszkopty albo pojawiały się jabłeczniki bądź inne ciasta z kremem. Sernik tradycyjny miał być wstępnie niedzielnym , dzisiejszym ciastem. Ale padło na Izaurę. Zobaczcie co z tego wyszło. Składniki : Ciasto :  * 25 dag masła * 1,5 szklanki cukru * 3 łyżki kakao * 5 łyżek wody * cukier waniliowy  * 4 jajka * 1,5 szklanki mąki pszennej  * 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masła * kg sera twarogowego  * 4 jajka * szklanka cukru Przygotowanie : Rozpuścić masło z cukrami , dodać wodę i kakao. Gotować 5 minut. Ostudzić. Wbić żółtka. Ucierać i dodawać po trochę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszać. Ubić pianę z białek. Delikatnie połączyć z ciastem. Wylać do formy nasmarowanej margaryną oraz posypanej kaszą manną. Przygotować masę serową ucierając masło

Magiczne Życie Marty
Mazurek kokosowy 80

ciasto – do miski wsypujemy mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Dodajemy do suchych składników pokrojone w kostkę masło. Palcami ucieramy suche składniki z masłem, do połączenia. Do tego dodajemy jajko i wyrabiamy w rękach na jednolite ciasto. Gotowym ciastem wyklejamy formy do pieczenia – możemy albo po kawałku palcami wyklejać lub rozwałkować ciasto między kawałkami papieru, na cienko

Smaczna Strona
Sernik z mleczkiem kokosowym na tartym cieście. 146

margaryny 1 puszka mleczka kokosowego Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym(...)żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser, oraz mleczko kokosowe, ale tylko białą część i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm, następnie wykładamy

Izabelawkuchni
Sernik z jabłkami i migdałami 217

się kleić do ręki Dno tortownicy o  średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia. Formę spinamy Dno tortownicy wylepiamy ciastem i pieczemy ok 7-10  minut w 180 stopniach. Następnie wyjmujemy z piekarnika i przestudzamy Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym Stale ucierając do masła dodajemy po jednym jajku. Gdy masa jest gładka i jednolita dodajemy(...)wszystko dokładnie ucieramy/ miksujemy Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny Masę serową wylewamy na ciasto. Na serze układamy jabłka. Oprószamy je cynamonem i posypujemy płatkami migdałowymi Pieczemy ok 50 - 60 minut w temperaturze 180 stopni

Swojskie jedzonko
Keks z lukrem królewskim i czekoladkami 115

ciasto wypełniło ją do 3/4 wysokości. Piec w nagrzanym piekarniku do 180-200 stopni C przez 45-55 minut. Białko ucieramy z cukrem pudrem, przy pomocy miksera lub trzepaczki, tak przygotowany lukier królewski wylewamy na wcześniej ostudzone ciasta, dekorujemy kawałkami czekoladowych cukierków

Moja smaczna kuchnia