ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:291/881)

Ciasto drożdżowe idealne - przepis podstawowy - prosty 156

śniadanie lub małe chałki i brioszki, maślane bułeczki drożdżowe lub inne wymyślne drożdżowe zaplatańce. Wszystko Ci się uda! Nie wiem dlaczego sądzi się, że ciasto drożdżowe jest trudne. Na pewno dużo łatwiejsze od zwykłego ucieranego, tu przynajmniej nie upieczesz zakalca. Chciałabym zachęcić niezdecydowanych, bo to jest naprawdę proste

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Świąteczny mini murzynek 199

Murzynek jest to jedno z wielu ciast do, którego z miłą chęcią wracam. Moim zdaniem ten ponadczasowy wypiek posiada same zalety. Szybki w przygotowaniu, smaczny i

Ciasta z tradycjami
Ciasto ze śliwkami i różaną kruszonką 155

Pamiętacie cukier różany, który przygotowywałam jakiś czas temu? Właśnie znalazłam kolejny pomysł na jego zastosowanie! Do kruszonki :) W zależności od tego czy damy go więcej, czy

Kuchnia w czekoladzie
Wilgotne ciasto z makiem 299

Dziś polecam Wam wilgotne ciasto z makiem . Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. U mnie gości na stole w święta, weekendy, jak i tak od po

Słodkie okruszki
Babka piaskowa 137

Babka piaskowa Dzisiaj do herbatki serwowana jest babka piaskowa prostą w wykonaniu moich dzieci. Składniki: 25 dag masła 2o dag cukru 4 jajka 12 ½ dag mąki

Pomysłowa kuchnia
Babka piaskowa 166

Babka piaskowa Dzisiaj do herbatki serwowana jest babka piaskowa prostą w wykonaniu moich dzieci. Składniki: 25 dag masła 2o dag cukru 4 jajka 12 ½ dag mąki

Pomysłowa kuchnia
PROSTE CIASTO UCIERANE IV Z TRUSKAWKAMI 155

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Lukier plastyczny oraz do ciast -praktyczne wskazówki 202

kremu c)średni stały: stała kremowa konsystencja 2) lukier cukierniczy: rzadki, płynny, do polewania ciast 3)lukier plastyczny: stała, gumowa, do tworzenia ozdób na ciasta i figurek. Rodzaje lukru ze względu na dodatki: 1) ucierany: z dodatkiem wody lub soku z cytryny 2)gotowany: na bazie cukru kryształu 3)królewski: z dodatkiem białek i soku z cytryny 4)plastyczny

Ciasta z tradycjami
Babka piaskowa 152

Dzisiaj polecam babkę piaskową, która jest bardzo łatwa w przygotowaniu, jak również w jedzeniu. Zanim zdążyłam   wyciągnąć aparat i zrobić

Pomysłowa kuchnia
Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 558

można równie dobrze wykleić spód foremki ciastem i dolepić brzegi ). Podpiekamy placek ok. 1o minut do momentu zarumienienia się ciasta w temp. 180 C. Odstawiamy do wystygnięcia. Masa makowa : Mak zalewamy wrzątkiem, odsączamy na sicie i dwukrotnie mielimy. Następnie ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy masło , rodzynki, tartą bułkę i aromat. Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Ucieramy margarynę

Różne smaki w kuchni
Chrust lany 176

mleka 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli olej do smażenia cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy na puch z cukrem waniliowym. Powoli dolewamy mleko i dodajemy mąkę. Do wyrobionego ciasta dodajemy kieliszek rumu. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i na rozgrzanym oleju porcjami smażymy nasze chruściki. Odsączone z nadmiaru tłuszczu posypujemy cukrem

Kuchnia w czekoladzie
Kruche babeczki z budyniem 201

waniliowego 2 żółtka Przygotowanie: Mąkę przesiać do misy z miksera.  Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, cukier puder, śmietanę i żółtka. Końcówką do ucierania zmiksować składniki do momentu, aż zaczną się sklejać. Przełożyć ciasto na blat lekko podsypany mąką, zagnieść i uformować kulkę. Ciasto rozwałkować na blacie podsypanym mąką na grubość około 4mm i foremką wykroić krążki z ciasta

Cukiernia Pychotki
Ciasteczka z nasionami chia 155

masła 2 żółtka aromat cytrynowy 350 g mąki 3/4 szkl cukru pudru 2 łyżki nasion chia Masło z cukrem ucieramy, dodajemy żółtka, aromat i mąkę stopniowo oraz nasiona chia. Ciasto wyrabiamy, nakładamy do maszynki i wyciskamy na blaszki bez papieru. Pieczemy do zrumienienia, ok 15 min. (obserwować

Gotowanie jest łatwe
wyborna babka marcepanowa... 158

użyć 5 sztuk, jajka dobrze rózgą blendera zmiksować do masy wsypać obie mąki z proszkiem, marcepan i dokładnie połączyć składniki w trakcie ucierania wlewać roztrzepane jajka i połączyć składniki na dość gęste ciasto nie za długo piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, forma silikonowa z kominkiem 22 cm, ciasto przełożyć do formy i piec około

W Mojej Kuchni Lubię