KARPATKA

KARPATKA

KARPATKA

Kremowo-budyniowo. Pyszne lekkie ciasto i puszysty budyniowy krem. Rozpusta na całego. Za każdym razem ciasto wychodzi inne. Te góry i doliny zawsze mnie zaskakują;-) Składniki: CIASTO: szklanka wody 125g margaryny szklanka mąki 5 sztuk jaj łyżeczka proszku do pieczenia  KREM 0,5 litra mleka 200g masła/margaryny budyń waniliowy/śmietankowy szklanka cukru (jeśli budyń jest słodzony- to mniej) Zacznijmy od ciasta. W garnku zagotowałam wodę do której dodałam masło. Do wrzącej wody dodałam mąkę, dokła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.