ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:578/932)

Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru) 109

ciasteczek: -2 szklanki mąki ryżowej -40 g roztopionego masła/oleju kokosowego -50 g wiórków kokosowych -1 jajo -niecałe pół szklanki wody -50 g gorzkiej czekolady -łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce i mieszamy do powstania gęstego i klejącego ciasta. 2. Część czekolady kroimy na kawałeczki, a część ścieramy na tarce o grubych oczkach

Zdrowie i pysznie na talerzu
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA (V) 250

łyżki czekoladowych dropsów Przepis: Ciasteczka przygotujemy podobnie jak ciasteczka cynamonowe.   Olej kokosowy i krem czekoladowy mieszamy ze sobą i następnie dodajemy cukier. Do miski dodajemy mleko i ponownie mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę.  Całość zagniatamy na gładkie ciasto.  Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego.  Tak przygotowane kulki

Emcia Pichci
Delikatne placuszki bananowe dla niemowląt (i nie tylko) 106

sztuk) 1,5 banana 3 łyżki kaszy manny (płaskie) 1 jajko Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia (można użyć masła) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor

Di gotuje
Jak odchudzić tradycyjne świąteczne potrawy? 128

ilość bakalii, a miód zastąpić na przykład syropem z away czy syropem daktylowym. Ciasta i inne słodkości Serniki, makowce, sękacze czy pierniki. Goszczą jak co roku na każdym stole świątecznym. Najczęściej wykorzystuję się białą mąkę, cukier i margarynę.  Mąkę zastąpmy: razową, orkiszową, gryczaną czy kokosową; cukier: ksylitolem lub erytrytolem, a margarynę: dobrym jakością masłem lub olejem kokosowym nierafinowanym

Truskawkowa Fiesta
Gryczano-ryżowe muffinki bezglutenowe :) 183

cukru kokosowego  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju kokosowego  150 ml mleka  krem pistacjowo-kakaowy (Super Krówka) Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz kremu przełóż do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą miksera lub łyżki. Do wybranych foremek przelej trochę ciasta, następnie wyłóż 1 łyżeczkę kremu pistacjowo-kakaowego , kolejno przykryj ponownie niewielką ilością ciasta.  Piecz

Zdrowie na języku :P
Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami 114

Posiekaj drobno wszystkie dodatki. Dodaj do masy. 4. Wyłóż formę papierem do pieczenia. Przelej ciasto do formy. Wyrównaj powierzchnię 5. Piecz około 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. 6. Wcinaj póki jest ciepłe,a czekolada przyjemnie płynna bądź półpłynna. Idealnie smakuje z kremem z mleczka kokosowego

U Fiolki
Przepis #17 Kruche fit ciasteczka - 3 odsłony 144

stolnicę wsypujemy mąkę owsianą oraz kokosową.  Następnie dodajemy jajka oraz rozpuszczony olej kokosowy. Całość mieszamy a na koniec dodajemy jogurt.   W zależności od wersji dodajemy cynamon lub kakao. Całość dokładanie zagniatamy i odstawiamy do lodówki na około 40 minut.  Po tym czasie wyjmujemy ciasto. Dzielimy na mniejsze części, rozwałkujemy.  Wycinamy ciasteczka ( trzeba to robić bardzo delikatnie

Health-Fit-Life
Babeczki kakaowe z kremem porzeczkowym 183

Składniki: Ciasto: – 1 szkl. mąki pszennej razowej – 0,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/4 szkl. ksylitolu (zastąpiłam nim cukier) – 2 jajka – 1,5 łyżki oleju kokosowego – 2/3 szkl. mleka – 1 łyżka miodu Krem: – 125g masła – 125g serka naturalnego Apetina – 2 łyżki

Podwójnaporcja
Pierogi z łososiem, szpinakiem i suszonym pomidorem 124

mieszamy z mąką, dodajemy żółtko, oraz oliwę i wyrabiamy do momentu, aż powstanie elastyczne ciasto. Formujemy kulę, oprószamy mąką i odstawiamy na ok. 15 minut. Farsz: opakowanie szpinaku baby około 300 g fileta z łososia 6 suszonych pomidorów sól pieprz 2 ząbki czosnku łyżeczka oleju kokosowego Szpinak myjemy, wrzucamy na rozgrzany olej, oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno pokrojony czosnek

kruche babeczki
Omlet biszkoptowy pieczony 181

łyżki mąki mała szczypta soli dodatki: dżem cukier puder masło orzechowe czekośliwka mleko kokosowe Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na tzw. kogel mogel. Białka ubijamy z dodatkiem soli sztywną piane. Łączymy białka z żółtkami, dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy.  Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy 7-8 minut w temperaturze

Życie zaczyna się w kuchni
Kruche pierniczki 167

mąki gryczanej 140 g miodu 100 g masła klarowanego lub oleju kokosowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika – mieszanki bez dodatku cukru i mąki lub samodzielnie wykonanej (przepis poniżej) Wszystkie składniki dokładnie ugniatamy na gładkie ciasto. Odrywamy po kawałku, dłonią formujemy kuleczki i lekko spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Kucharzyca
Bezglutenowe pierogi z jagodami i ricottą... gotowane na parze! 109

tapioki szczypta soli żółtko 60-70 ml ciepłego mleka ryżowego łyżeczka oleju kokosowego 150 g ricotty + 2 płaskie łyżki miodu wielokwiatowego + jagody Obie mąki przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dolewać mleko, mieszając łyżką.  Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać ciasto.  Odłożyć na około 15 minut i  przygotować nadzienie. Ricottę zmiksować z miodem

Poranek na słodko
Ekspresowy marchewkowiec z cynamonem 150

Mamy wprawdzie lato, ale gdyby ktoś tęsknił za zimowymi smakami zapraszam na błyskawiczne ciasto marchewkowe z mikrofali. Zrobicie je w niecałe 5 minut włączając czas pieczenie. Taki marchewkowiec idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Składniki: 2 średnie marchewki 1 jajko 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżeczka otrębów owsianych 1/2 łyżeczki cynamonu Małą foremkę ceramiczną smarujemy olejem kokosowym. Marchewkę ścieramy

Chocolate Muffin Blog
Puszyste naleśniki z mąki kokosowej (gluten free) 191

użyłam z Olejowego Raju ) 80 ml wody gazowanej 40 ml mleka 1 łyżka oleju kokosowego (roztopionego; użyłam nierafinowanego z Olejowego Raju ) 1 szczypta soli (solidna) Dodatkowo: olej do smażenia Opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cukru brzozowego (w zależności od dodatków) Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno wyglądać - tak jak na tradycyjne naleśniki z mąki pszennej. W razie potrzeby można

Di gotuje
Omlet ze śmietaną 96

łyżki mąki pszennej szczypta soli Rozgrzać patelnie z odrobiną oleju. Wszystkie składniki zmiksować, ciasto wlać na patelnie i smażyć na średnim ogniu przez około 3 minut z każdej strony. Omlet  ze śmietaną podawać z ulubionymi dodatkami, swój podałam z malinami, dżemem morelowym i wiórkami kokosowymi. smacznego

tost z dżemem

Proponowane wyszukiwania