ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:573/932)

Polewa czekoladowa 241

miski wkładamy czekoladę i olej kokosowy. Podgrzewamy całość. Dzięki takiej metodzie mamy pewność, że nie przegrzejemy czekolady. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestudzenia, ponieważ tortów nie można dekorować ciepłą polewą. Chłodną polewę czekoladową przekładamy do worka cukierniczego lub małego woreczka strunowego. Obcinamy mały rożek worka, wyciskamy polewę na brzeg tortu. Polewa czekoladowa na ciasto Aksamitna polewa czekoladowa idealna do oblewania ciasta

Ciastkozercy
Babka drożdżowa Panettone – Incola Gluten Free 114

jest fanem tego świątecznego ciasta to koniecznie przeczytajcie recenzję.          Nazwa: Bezglutenowe panettone z rodzynkami i kandyzowanymi owocami Firma: Incola Gluten Free Skład: zakwas (woda, skrobia kukurydziana, maka jaglana), woda, skrobia kukurydziana, rodzynki 8,2% (rodzynki, olej palmowy, dwutlenek siarki (SO2)), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, shea, kokosowy, w różnych proporcjach), woda, emulgatory(...)też wyglądać w formie prezentu na Mikołajki czy pod choinką! W środku ciacho znajduje się w foliowym woreczku oraz papierowej foremce. Po otwarciu folii od razu czujemy słodki zapach ciasta drożdżowego. Smak: Babka jest niesamowicie miękka i pulchna, zawiera sporo bakalii ale nie jest ich ani za dużo ani za mało, dla nas po prostu w sam raz. W smaku

Candy Pandas
Churros (Keto, Paleo, LowCarb) 173

Potrzebowałam przepisu, który uwzględnia użycie mąki kokosowej , a ta ze względu na brak właściwości wiążących nie jest specjalnie użyteczna w tego rodzaju wyrobach. Gdybym chciała zrobić churros tylko w wersji Paleo, to nie byłoby problemu, bo tu możliwości jest wiele, chociażby mąka z manioku (cassava flour) , która tak dobrze sprawdziła się w cieście na pierogi . Albo skrobia z tapioki(...)zarówno same, jak i z sosem czekoladowym. Muszę jednak przyznać, że niewiele miały one wspólnego z naszymi tradycyjnymi faworkami. Faworki są chrupiące, a moja wersja była za sprawą mąki kokosowej raczej miękka. Myślę, że równie ciężko znaleźć w nich podobieństwo do churros. Chyba jedyny wspólny element to fakt smażenia ich w oleju. Nie poddam się jednak i dalej będę szukała

Modern Cave Girl
Makowiec japoński z kokosowo-orzechowym karmelem - 2 wersje!! (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 143

skrobi -4 łyżki chia -ksylitol Karmel kokosowo-orzechowy -200ml tłustego mleka kokosowego (300ml w 2 wersji) -1 pełna łyżka oleju kokosowego (2 w 2 wersji) -4 łyżki cukru kokosowego (6 w 2 wersji) -4 pełne łyżki masła orzechowego z kawą NUTURA (6 w drugiej wersji) lub więcej :P Praliny -200g daktyli i rodzynków (lub innych suszonych owoców(...)odpowiednią ilością płynów. Gotować do miękkości i wchłonięcia płynu. Zostawić pod przykryciem na kilkanaście minut. 3. W tym czasie suszone owoce pociąć na mniejsze kawałki (duże będą utrudniać krojenie ciasta). Wsypać je do garnka wraz z chia, przemieszać i znów przykryć. 4. Pomarańcze umyć i sparzyć gorącą wodą. Zetrzeć na tarce o małych oczkach skórkę . Resztę owocu obrać i zmiksować

Candy Pandas
Faworki 160

należą, ale mamy przecież karnawał i raz w roku podczas ostatków można zgrzeszyć i pozwolić sobie na odrobinę rozpusty. Te domowe, które pamiętam z dzieciństwa, przygotowywane są na bazie ciasta z kwaśną śmietaną, które później musi zostać solidnie zbite, a wszystko po to by te wspomniane bąbelki się rzeczywiście pojawiły. Dzięki temu faworki są napuszone i lekkie, ale jednocześnie chrupiące(...)szklanki przesianej mąki pszennej duża szczypta soli i cukru łyżka octu lub spirytusu 4 żółtka 250 g kwaśnej śmietany (18%) dodatkowo: tłuszcz do smażenia (olej rzepakowy, smalec, olej kokosowy) – około 700-900 ml cukier puder do obsypania Czas przygotowania 60 minut Czas smażenia (całości) ok. 30 minut Liczba porcji ok. 100 sztuk Wielkość porcji 1 sztuka to około

Analiza Smaku
Lekkie ciasto z rabarbarem i orzechami 225

Rabarbaru u mnie w ogrodzie pod dostatkiem, więc otwieram sezon na wypieki z tymi badylami. Na pierwszy ogień łatwe i szybkie ciasto ucierane bez tłuszczu. Świeżość zachowa nawet po 3 dniach, idealnie nadaje się na wszelkie plenerowe imprezy. Nie za słodkie, ale z chrupiącą posypką Składniki na blachę o wymiarach 25×25 lub tortownicę 26 cm : 400 ml jogurtu(...)naturalnego (u mnie wegański z rozmnożony na bazie kupionego w Lidlu) 400 g mąki pszennej, z czego połowa może być pełnoziarnista cukru (u mnie kokosowy) 1 średni banan 100 g orzechów włoskich czubata łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 300 g rabarbaru łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Na gładką masę zblenduj jogurt, banana i cukier (odłóż 1/3 cukru) Rabarbar obierz

greenscarf
Marchewkowe mini ciacha z twarogowym kremem 176

lepszego od marchewkowego ciacha przełożonego kremem! <3 Składniki (3 ciacha/użyłam silikonowych foremek na mini tarty): 2 duże jajka 3 łyżki  organicznej mąki kokosowej 1/3 łyżeczka sody 1 łyżeczka  syropu z agawy 2 marchewki średniej wielkości 1/2-1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka serka homogenizowanego krem:  250g chudego twarogu ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku 3 łyżki serka homogenizowanego(...)mieszamy białko z jednego jajka ubijamy na sztywną pianę do marchewkowej masy dodajemy całe jajko, żółtko i ubite białko, delikatnie mieszamy tak przygotowaną masę przekładamy na silikonowych foremek wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut, studzimy wszystkie składniki (na krem) wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę mini ciasta przekrawamy i smarujemy w środku

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Torcik śmietanowo - malinowy z rafaello i czekoladkami 192

łyżka żelatyny 2 łyżki wody 500 g malin 4 łyżki cukru  do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki  wody 2 łyżki soku z malin około 1 szklanki wiórek kokosowych 7 Raffaello   6 czekoladek z marcepanem lu cukierków Michałki tortownica o średnicy: 20 cm       Wykonanie biszkoptu : Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę(...)ciągle mieszając mikserem dodajemy po jednym żółtku, olej i wodę.Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wygładzamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka. Wykonanie masy śmietanowo- malinowej: Żelatynę zalewamy 2 łyżkami wody i odstawiamy do napęcznienia. Maliny przekładamy do garnka

Sama słodycz i szczypta chili
USZKA Z GRZYBAMI NA MĄCE ORKISZOWEJ 229

wychodzi ok.150 sztuk. Składniki ciasta: - 550g mąki orkiszowej typ750   (lub 500g pszennej tortowej) - 10g masła klarowanego - 315g (ml) gorącej wody Składniki farszu: - 100-120g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) - 200g cebuli - sól i świeżo mielony pieprz - 1 liść laurowy (ja nie dałam) - szczypta pieprzu cayenne (nie dałam) - 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego Przygotowanie uszek zaczynamy od przygotowania(...)nadmiaru płynów. Doprawiamy solą (ok. 3/4 małej, płaskiej łyżeczki) i świeżo mielonym pieprzem (ok.1/2 łyżeczki) do smaku. Farsz powinien być dość wyrazisty. Gotowy farsz odstawiamy na bok i przygotowujemy ciasto. Mąkę wymieszać z solą. Do gorącej wody wrzucić masło, zamieszać i zalać tą mieszanką mąkę znajdującą się w misie miksera. Pozostawić na 2-3 minuty, a następnie przy użyciu haka

Smaczne Zdrowe
Pełnoziarniste ciasto orzechowe z cukinią 160

dawna. Okazja nadarzyła się kiedy mieli przyjechać moi teściowie a ja akurat miałam nadprogramowa cukinie. Przepis powstał z modyfikacji trzech innych przepisów pod mój gust i posiadane zaopatrzenie. Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne dzięki dodatkowi startych cukinii. Upieczone na pełnoziarnistej mące z dodatkiem pełnych magnezu orzechów i trzcinowego cukru jest pyszne i nie trzeba mieć po nim wyrzutów sumienia(...)orzechów włoskich 100g makie pełnoziarnistej typ 2000 140g cukru trzcinowego muscovado 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g czekolady (mlecznej lub gorzkiej wg gustu) 30g masła posiekane orzechy, wiórki kokosowe, posypka wg gustu WYKONANIE: Orzechy mielimy w blenderze lub młynku do kawy. Nie muszą być zmielone na pył. Będą sympatycznie chrupać między zębami. Cukinię obieramy ze skórki ścieramy na tarce

Pyry na Gaz
Przegląd spiżarni i obiad gotowy 81

ważne jest aby ciasto naleśnikowe z mąki cieciorki postało przynajmniej pół godziny. Mąka musi się dobrze rozpuścić i tylko wtedy ciasto naleśnikowe jest idealne do smażenia. Otwórz spiżarnię i zobacz co możesz wykorzystać na sobotni obiad Ta potrawa jest przygotowywana głównie z zapasów, które znalazłam w mojej spiżarni. Do nich należą ryż, fasola mung, curry, mleko kokosowe, mąka z ciecierzycy

codojedzenia
Sernik z bezą 107

Sernik z bezą według przepisu mojej mamy. Ciasto, którego zawsze gości na naszym stole w czasie świąt, imienin i innych przyjęć okolicznościowych. Zawsze wszyscy się nim

KuchniaWeDwoje.pl
Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce 139

mąki ryżowej żółtko 50 g dowolnego słodziwa 3 łyżki śmietany kokosowej pół łyżeczki esencji waniliowej 80 g masła klarowanego Sposób wykonania: Do miski przesiej mąkę mąkę jaglaną, ryżową i migdałową, następnie dodaj słodziwo. Do mąki dodaj żółtko, esencję waniliową oraz masło klarowane. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Następnie owiń je folią i włóż do lodówki na ok. godzinę. Następnie

365 dni dookoła kuchni
Syrniki kokosowo-waniliowe 142

twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 1 jajko – 20g wiórków kokosowych – 30g mąki ryżowej (plus odrobinę mąki do obtoczenia syrników) – ekstrakt wanilii wg smaku – cukier lub ulubione słodzidło wg smaku Twaróg rozetrzeć z jajkiem, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie oprószyć mąką, nabierać porcję ciasta, formować kulki, delikatnie spłaszczać formując syrniki. Tak przygotowane syrniki obtoczyć

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania