ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:577/932)

na biszkoptach seromakowiec... 137

ół około 70 minut, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach czekoladę białą z kokosowymi chrupkami stopić ze śmietaną w kąpieli wodnej i polać wierzch seromakowca, schować w chłodne miejsce najlepiej na całą noc - połączenie maku z twarogiem jest bardzo smaczne, aromatyczne i przy małym nakładzie pracy mamy świąteczne ciasto...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Babeczki czekoladowe z mandarynką 158

płatków jaglanych 1 łyżka kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu szczypta przyprawy piernikowej i cynamonu inne ulubione słodzidło do smaku lub sam miód Płatki zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie zagniatamy na jednolite ciasto. Odrywamy niewielkie fragmenty i wykładamy nimi spody foremek na babeczki. Podpiekamy

Kuchnia Ellie
Sernik cytrynowy (bezglutenowy) 107

cynamonem i miodem. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy na jednolite ciasto. Wykładamy nim spód natłuszczonej wcześniej formy.  Podpiekamy przez ok. 10-15 minut w temp. 200 stopni C.  na masę cytrynową 1,5 szklanki płatków ryżowych  1 szklanka mleka (może być roślinne) kilka łyżek wiórków kokosowych 150 g serka wiejskiego (lub chudego twarogu) 2 białka z jajek

Kuchnia Ellie
Idealny spód do pizzy (bez glutenu) 111

łyżeczka miodu 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju kokosowego garść drobno pokrojonego rozmarynu 1 ½ łyżeczki oregano kurki Przygotowanie: W ciepłej wodzie z miodem rozpuszczamy drożdże i odstawiamy na kilka minut. Mąkę, jajko, olej koksowy oraz sól wrzucamy do miski, dolewamy drożdże i mieszamy ciasto, aż przestanie się kleić do rąk, zrobi się dość elastyczne i będzie

PaleoLife
Wegańskie cytrynowe ciasteczka z migdałami 203

kokosowy) 100 ml mleka roślinnego ( u mnie było to akurat ryżowo-kokosowe)   Przygotowanie: Na gładką masę zblenduj banana, olej, mleko i cukier. Cytrynę wyszoruj, potraktuj wrzątkiem, skórkę zetrzyj na drobnych oczkach tarki, a sok wyciśnij i dodaj do do masy bananowej. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie. Powstałe ciasto jest gęste, ale lekko klejące, dlatego teraz umieść je w lodówce

greenscarf
pancakes gryczane – bezglutenowe, bez nabiału 121

około 0,5 cm warstwę ciasta. Smażymy do lekkiego ścięcia warstwy wierzchniej (ciasto uzyska lekko ciemny kolor). Musisz być cierpliwy, inaczej naleśniki będą się rozrywać podczas obracania. Gotowe. Smacznego! Naleśniki możemy podawać w wersji wytrawnej lub na słodko. U mnie podane z masłem orzechowym i posypane wiórkami kokosowymi ale równie dobrze sprawdzą się z owocami, konfiturą itp. Według tego przepisu

Gar Zdrowia
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI BEZ JAJEK I MLEKA 161

poziomem kasz. Miksujemy, dodajemy sól. Patelnię rozgrzewamy i wylewamy ciasto. Gdy brzegi naleśnika zaczną lekko odchodzić - przekręcamy na drugą stronę. Zacznijcie od małych naleśników, by wyczuć, jaka konsystencja będzie najlepsza. Mniejsze naleśniki łatwiej przewrócić na drugą stronę. Podajemy na słodko z owocami, bitą śmietaną kokosową, itp., lub na słono z ulubionym farszem. Dziś u nas  - z czekoladowym tahini (przepis

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ekologiczne produkty Allos! 118

samo. Porządna ilość cynamonu i zaskakująco wysoka zawartość miodu sprawia, że ciasto smakuje jak piernik. Co najlepsze, jest już pokrojone w plastry! Jak dla mnie, świetnie smakuje podpieczony w tosterze i posmarowany świeżym masłem... pychota. * Tartex Brotzeit Tomate - wegetariańska pasta kanapkowa z pomidorów. Skład:  woda, olej kokosowy*, koncentrat pomidorowy* (14%), tofu* (woda, soja*, koagulant: siarczan wapnia), pomidory

Poranek na słodko
Bezglutenowe ciasteczka z musli 91

mąki ryżowej bezglutenowej 25 g mąki kukurydzianej drobnej 20 g mąki kokosowej 80 g brązowego cukru 40 g sezamu 10 g chia 1 łyżka midou 1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 2 roztrzepane jajka  Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i kładź na blaszce wyłożonej papierem

Kuchnia bezglutenowa
Koktajl Jagodowy z Jarmużem, Mlekiem Kokosowym......, bez cukru 124

Jedyna uwaga była, żeby trzepaczką do ubijania piany nie próbować robić ciast typu brownie, bo można spalić silnik, a tak poza tym wszystko pisali na plus.  Wracamy do śniadania, znaczy się koktajlu. Składniki na 2 szklanki: duża garść jagód leśnych mniejsza garść malin 200 ml mleka kokosowego duża szklanka jarmużu, ale bez grubych łodyg 1 łyżka miodu wielokwiatowego

Blondynka Gotuje
Bezglutenowe ciasteczka kokosowo-ryżowe z czekoladą (z mąki ryżowej) 131

wiórek kokosowych 1 jajko  2-3 łyżki mleka 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki cukru pudru (w wersji dla diabetyków polecam zmielić ksylitol ) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 50g czekolady (dla diabetyków polecam gorzką) Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno być plastyczne i niezbyt suche.) Na końcu dodać posiekaną (na większe

Di gotuje
Materializm i ciasteczka. Cytrynowe z kokosem 104

pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 75 g cukru pudru 35 g wiórków kokosowych skórka otarta z 2 cytryn 180 g zimnego masła 1 żółtko Mąki i cukier puder przesiać, wymieszać z wiórkami i skórką cytrynową. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić żółtko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm, wykrawać ciastka dowolnymi foremkami. Układać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżówki z makiem 216

jabłko 1/2 szklanki zmielonych orzechów 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki wiórek kokosowych Wykonanie: Drożdże mieszam w garnuszku z ciepłym mlekiem, cukrem i odrobiną  mąki, nakrywam ściereczką i czekam, aż zaczną pracować, dodaję rozpuszczone masło i żółtka utarte z pozostałym cukrem. Dosypuję tyle mąki by zagnieść elastyczne ciasto. Wyrabiam, aż będzie gładkie i lśniące.  Ponownie nakrywam ściereczką i odstawiam

Ciasteczkowy Potwór
KOKOSANKI CYTRYNOWE 119

cytrynowej wersji. SKŁADNIKI: 2 białka 100 g cukru 200 g wiórków kokosowych  sok i skórka z 1 cytryny A jak to zrobić: Białka   ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier. Wsypać wiórki, otartą skórkę z cytryny i wlać sok. Całość delikatnie wymieszać, przy pomocy łyżki. Z powstałego ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je na blasze wyłożonej

Kuchnia w opałach
KURKUMA + PIEPRZ Dlaczego razem? KLUSKI Z KURKUMĄ I PIEPRZEM 187

łącznie z tą wyjętą na chwilę 1/4 ziemniaków) zagnieść na jednolite ciasto, - formować kulki, wciskać dziurki  Emotikon wink - gotowe kluski wrzucać do osolonego wrzątku, gotować kilka minut, aż wypłyną jak pierogi. Do tego sosik ze szklanki wody przegotowanej również z kurkumą i pieprzem, sosem sojowym, olejem kokosowym i na koniec zagęszczony śmietaną owsianą. Kurkumowe kluski wchodzą na stałe

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Bułeczki drożdżowe z cynamonem i cukrem kokosowym 161

jajko  50 g masła dodatkowo masło [stopione ] cynamon cukier kokosowy Mąkę wsypać do miski,wkruszyć na środek drożdże, zasypać cukrem i zalać mlekiem.Odstawić na kilka minut, potem dodać jajko, sól i wymieszać. Następnie dodać stopione masło i zagnieść ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Rozwałkować ciasto na kształt prostokąta.[ można podzielić na dwie części i wtedy będą mniejsze bułeczki

Moje domowe kucharzenie
Placuszki z ricotty 128

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia (u mnie kokosowy) ulubiony dodatek do placków: owoce, bita śmietana, konfitura itp. Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. W misce mieszamy ricottę, żółtka i mleko. Dodajemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sól i mieszamy delikatnie, by powstało gładkie ciasto. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy ją do mleczno

psgotujemy
Współpraca z IWishBAR :) 132

kierując się wyborem batonów zerkałam na ich kaloryczność. Po kakaowym i kokosowym zechciałam czegoś hmmm... "lżejszego". I znalazłam to cudo! :D Dla mnie faworyt! Najlepszy z całej trójki. Zachwycił mnie zarówno składem, niższą kalorycznością jak i smakiem! Toż to smakuje jak prawdziwa szarlotka! A ja uwielbiam ciasta jabłkowe, ba, ja kocham jabłka! I cynamon! I rodzynki również :D Ten baton

Zdrowie na języku :P
Mazurek różany z czekoladą 196

Oczywiście mieszamy od czasu do czasu by nie przypalić masy. Jeżeli nasze ciasto już jest zimne przekładamy blaty masą różana, ale pamiętamy by zostawić trochę do oblania góry. Przyozdabiamy migdałami ( ja akurat użyłam tych bo miałam je w domu, ale możecie użyć innych orzechów lub rodzynek, wiórków kokosowych). . Smacznego  ^ ^ u  mnie szybko zniknął

Panda i jej świat
Sernik z bezą 328

wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz rodzynki, dodajemy ser. Masę serową wylewamy na ciasto i pieczemy w temp. 160'C przez około 40 minut, 10- 15 minut przed końcem pieczenia, kiedy ser już się zetnie wylewamy na wierzch pianę z białek. Smacznego:) P.S. Do bezy można dodać wiórków kokosowych- z pewnością sprawi to że deser będzie ciekawszy i nabierze egzotycznego wyrazu

Luźna Kuchnia
Rogale "marcińskie" 206

białego maku [ dałam zwykły mak -mielony] 5 dkg wiórków kokosowych 1/4 szkl. śmietany kremówki lukier do dekoracji migdały do dekoracji Masło stopić, drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jajka utrzeć z cukrem, następnie wymieszać z masłem i mąką. Dodać rozpuszczone w mleku drożdże. Wyrabiać ciasto powoli i dodać resztę mleka. Gdy zaczną pojawiać się pęcherzyki, ciasto przykryć i odstawić

Moje domowe kucharzenie
Dyniowe muffinki z płatków owsianych z dodatkiem czekolady 133

łyżeczki proszku do pieczenie 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego- rozpuścić na małym godniu ½ łyżeczki cynamonu gorzka czekolada Instructions Płatki umieścić w mikserze kuchennym i rozdrobnić ( nie za drobno - nie może powstać mąka) Dodać do nich cynamon, proszek i sodę - wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać/zmiksować na ciasto. Czekoladę posiekać na drobne kawałeczki - ¾ wmieszać do ciasta

Cooking for Emily
Mix śniadaniowy: ciasteczka z musli 116

mąki z ciecierzycy   lub  -90g mąki kukurydzianej + 70g mąki z ciecierzycy + 20g kakao -50g ksylitolu -40g słodu ryżowego (lub miodu) -40g oleju kokosowego -1 jajko Dodatkowo -mieszanka MOJE MUSLI u nas FIT1 ,  można użyć mieszanki bezglutenowej np.  MALINOWA LEKKOŚĆ  lub  JAGODOWY CZAR -napój roślinny/mleko/jogurt/kefir W kąpieli wodnej(...)mikrofali) rozpuścić olej, dodać słód, ksylitol i wymieszać do prawie całkowitego rozpuszczenia składników. Mąki i kakao wymieszać, dodać olej ze słodem oraz roztrzepane jajko, całość dobrze wyrobić. Jeśli ciasto jest za suche można dodać łyżkę oleju i słodu. Ciasto wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować między dwoma foliami (np. reklamówka jednorazowa)   i wycinać dowolne kształty

Candy Pandas
Ciasto leśny mech - runo leśne 667

Przymierzałam się do tego ciasta od dłuższego czasu, głównie ze względu na jego piękny zielony kolor. Przepisów jest mnóstwo, więc postanowiłam stworzyć taki najbardziej pasujący do mnie. Wypróbowałam kilka wersji i zdecydowanie najbardziej odpowiada mi połączenie mąki z kaszą manną. Składniki: 2 jajka 200g kaszy manny 150g mąki szklanka cukru trzcinowego (może być biały) 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szklanki oleju (użyłam oleju kokosowego, może być też rozpuszczone masło) 400g rozdrobnionego szpinaku (waga mrożonego brykietu) 200g kremówki 30% 200g mascarpone 2 łyżki cukru pudru granat Jajka ubijamy z cukrem na gęsta masę, zajmuje to nieco dłużej niż ubijanie samych żółtek. Do masy dodajemy olej, kasze i miksujemy przez 3-4minuty. Zwalniamy obroty miksera do najniższych, dodajemy proszek

Gotowanie i blogowanie
trufle daktylowo orzechowe 114

składniki: 100 g daktyli suszonych 50 g orzechów włoskich 2 łyżki kakao 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

Domowy Smak Jedzenia
Napój z mlekiem kokosowym – Rebel Kitchen 114

Od dawna nie pojawiła się tutaj recenzja roślinnego napoju, więc nastał ten czas! Jednak nie jest to "zwykłe mleko roślinne" a napój z mlekiem kokosowym oraz

Candy Pandas
Wysokobiałkowy serniczek z musem truskawkowym 125

ksylitol, olej kokosowy, odżywkę białkową i dwa opakowania budyniu waniliowego . Miksujemy całość przez ok. 1-2 minuty na małych obrotach.  Do białek (w oddzielnej misce) wsypujemy szczyptę soli i ubijamy do uzyskania sztywnej piany.  Stopniowo, łyżka po łyżce, delikatnie mieszając, dodajemy ją do masy sernikowej. Powinna być bardzo puszysta i lekka.  Formę do ciasta delikatnie natłuszczamy olejem(...)wierzchu już ostudzonego sernika, tak aby powstała cieniutka warstwa. C iasto wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę przed podaniem.  Sernik podajemy z pozostałym musem, truskawkami i wiórkami kokosowymi.     Smacznego! 🌸 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Blondie - sernik z kaszy jaglanej z gruszkami (bez sera, mleka, glutenu i jajek) 251

Ciasto jaglane, które trudno sklasyfikować - trochę przypomina sernik, a trochę brownie w wersji blond. Jest wilgotne, ma bogatą konsystencję i pachnie tak cudownie, że ciężko odmówić sobie kolejnego kawałka ;)  Składniki: kasza jaglana ugotowana na miękko 3 szklanki gruszki 3 szt mleko (ryżowe, sojowe, kokosowe lub inne) 0,5 szklanki mąka jaglana 1 szklanka skrobia z tapioki, kukurydzy lub ziemniaczana(...)wyłożonej papierem do pieczenia, lub natłuszczonej silikonowej formy. Wyrównujemy powierzchnię i układamy na wierzchu plasterki trzeciej gruszki. Pieczemy w temperaturze 180-190 stopni około godziny.  Po ostygnięciu wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem roztartym ze szczyptą cynamonu

głodny alergik
Ekspresowe ciasto bez pieczenia 136106

polewą morelową (na bazie ciasta francuskiego, do kupienia w sklepach Lidl podczas tygodnia włoskiego) 250g margaryny lub masła 2 budynie śmietankowe 750ml mleka 2% 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru pudru ok 250g czekoladowych herbatników 50g płatków migdałów (może być więcej) 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 10 łyżek likieru kawowego 100g wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Kawę rozpuszczalną rozpuszczamy(...)warstwę herbatników czekoladowych. Do pozostałej masy wsypujemy płatki migdałów. Połowę wykładamy na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą, na którą rozsmarowujemy resztę kremu. Całość posypujemy uprażonym na patelni kokosem.  Ciasto schładzamy w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc.  W mieszance kawy i likieru możemy także namaczać herbatniki.  Zapraszam do sieci sklepów Lidl- włoski tydzień trwa nadal

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto marchewkowo buraczane 124

trzcinowy 1 szklanka Olej 1 szklanka Buraczki ćwikłowe starte 1 szklanka Marchewka starta 1 szklanka Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Przyprawa do piernika 1 łyżka Tłuszcz do formy Wiórki kokosowe do formy Cukier puder do posypki Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem, wlać olej i dodać szczyptę soli. Następnie ucierać dalej i stopniowo dodawać marchewkę, buraczki, mąkę i proszek do pieczenia(...)przyprawą do piernika i ubitą na sztywno pianą z białek. Przełożyć do podłużnej foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone, w razie potrzeby dopiec. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem

Tradycyjna Kuchnia