ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:577/932)

Izaura -sernik pieczony 139

wspomnieniem wróciłam do serialu....:) Składniki: Na ciasto: * 1 i 1/2 szklanki mąki * 1 i 1/2 szklanki cukru * 3 łyżki kakao * 1 kostka margaryny * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * cukier waniliowy Ser: * 4 jaja * 5 łyżek wody * ekstrakt waniliowy * 70 dkg sera białego mielonego * 4 jaja * 1 szklanka cukru * 1/2 kostki masła * wiórki kokosowe do posypania Margarynę, cukier,cukier waniliowy, kakao(...)delikatnie wymieszałam. Do wyłożonej pergaminem do pieczenia formy wylałam masę czekoladową i piekłam w 200 stopniach przez 20 minut. Po tym czasie wylałam przygotowaną masę serową na podpieczone ciasto i piekłam jeszcze 50 minut. Ciasto wyciągnęłam z piekarnika i odstawiłam do całkowitego wystudzenia. Odlaną masą polałam po wierzchu ciasto i...okazało się, że nie mam wiórek do posypania :) Cóż jeszcze

Pieprzyć z Fantazją
Przekąski na imprezę – poznaj propozycje 38

całość dokładnie wymieszaj. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji, dołóż pokrojone warzywa i ponownie wymieszaj. Ciasto przełóż do foremek do muffinek, napełniając je do 3/4 objętości. Piecz muffinki w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok. 20 min. Po ostygnięciu Twoje przekąski na imprezę będą gotowe. Kokosowe kuleczki A słodkie przekąski na imprezę? Będą i takie! Do przygotowania kokosowych kuleczek potrzeba

Blog z Apetytem
Ciasteczka owsiano-bananowe z czekoladą i orzechami 120

orzechów (dałam włoskie) Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, cukrem i roztopionym masłem kokosowym. 2/3 szklanki płatków owsianych zmielić w młynku do kawy (nie za drobno), wsypać do masy bananowej. Dodać mąkę, proszek, płatki owsiane, wymieszać. Czekoladę i orzechy posiekać, śliwki pokroić, wsypać do ciasta, wymieszać. Ciasto powinno być lekko klejące, ale gęste. Blachę wyłozyć papierem. Z ciasta formować kulki

Obiad gotowy
naleśniki bez jaj 107

przepis. Składniki: 4-4,5 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki wody, 2 szklanki mleka kokosowego (może być też krowie jeśli ktoś nie ma alergii), szczypta soli, ok 50ml oleju. Do miski wlewamy wodę, mleko, olej oraz wsypujemy sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki, gdy za gęste wody. Odstawiamy na 15 minut

Słodki Zakątek
Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru) 78

ciasteczek: -2 szklanki mąki ryżowej -40 g roztopionego masła/oleju kokosowego -50 g wiórków kokosowych -1 jajo -niecałe pół szklanki wody -50 g gorzkiej czekolady -łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce i mieszamy do powstania gęstego i klejącego ciasta. 2. Część czekolady kroimy na kawałeczki, a część ścieramy na tarce o grubych oczkach

zdrowo i aktywnie
Bananowe tosty z cukinii, bez cukru i białej mąki 94

wyszło 6 tostów (pojedynczych trójkątnych) Pół cukinii Duży dojrzały banan Jajko Łyżka mąki kokosowej 2 łyżki mąki orkiszowej Cynamon Cukinię zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, odcisnąć z wody Banana rozgnieść widelcem i połączyć z jajkiem Dodać cukinię, mąki, cynamon i wymieszać Nakładać porcje ciasta do rozgrzanego opiekacza do kanapek Piec około 15 minut, otwierając ostrożnie sprawdzić czy tosty

HealthyCreations
Jaglane babeczki z truskawkami 161

Składniki (na ok 10 babeczek): 1 1/2 szklanki mąki jaglanej 1 szklanka wiórków kokosowych 2 jajka 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka miodu  ulubione owoce Wszystkie składniki  (poza owocami) dosłownie wrzucamy do naczynia i dokładnie mieszamy. Gotowym ciastem napełniamy foremki na muffiny lub papilotki (ja tradycyjnie użyłam silikonowych foremek

Cynamonowe szczęście
ZIELONE MUFFINKI KOKOSOWE 163

łyżki mleka wiórki kokosowe do posypania Do dużej miski wsypać suche składniki: mąkę, wiórki kokosowe,cukier oraz proszek do pieczenia - wymieszać. Do blendera wrzucić umyty,osuszony szpinak,wlać mleko,olej oraz ocet i zmiksować na jednolitą masę. Mokre składniki połączyć z suchymi i dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek umieszczonych w formie do muffinów.  Piec

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto cytrynowe 136

Delikatne, a zarazem słodkie ciasto z dodatkiem soku z cytryny. Słoneczną barwę zawdzięcza mące kukurydzianej, która idealnie nadaje się dla osób z problemem spożycia glutenu. Składniki: 2 jaja 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju kokosowego 6 łyżek mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia sok z cytryny Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej

Truskawkowa Fiesta
Orzechowe fit pralinki 133

oleju kokosowego 50 g preparowanej kaszy jaglanej Masło orzechowe, miód i olej kokosowy podgrzewamy w kąpieli wodnej do momentu, aż uda nam się je całkowicie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. Masę łączymy z kaszą jaglaną, robimy to bardzo dokładnie, najlepiej dłońmi. Powstałe "ciasto" upychamy do foremki na lód, najlepiej silikonowej, żeby łatwo było wyjąć z niej pralinki po schłodzeniu

MamaOskarka
Szybkie, owsiane ciasteczka z owocami FIT 120

ulubionych owoców (jagody, borówki, maliny) – szczypta soli Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy roztopiony olej kokosowy i miód lub syrop, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę truskawki lub inne owoce i delikatnie łączymy z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą łyżki, formując ręką kuleczki, wykładamy ciasteczka

Be Fit Be Strong
Delikatny sernik na zimno. 159

zimno, a w tym roku lato przyszło nieco wcześniej. Na upały takie zimne, delikatne ciasto jest niezastąpione. Na szczęście dziś zrobiło się trochę chłodniej, nawet trochę popadało. W każdym bądź razie upał czy nie, taki serniczek warto zrobić. Jest pyszny i delikatny, posypany uprażonymi wiórkami kokosowymi i białą czekoladą. Ja zrobiłam go na biszkopcie bo taki najbardziej lubimy, ale można

Agusiowe smakołyki
Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru) 114

ciasteczek: -2 szklanki mąki ryżowej -40 g roztopionego masła/oleju kokosowego -50 g wiórków kokosowych -1 jajo -niecałe pół szklanki wody -50 g gorzkiej czekolady -łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce i mieszamy do powstania gęstego i klejącego ciasta. 2. Część czekolady kroimy na kawałeczki, a część ścieramy na tarce o grubych oczkach

Zdrowie i pysznie na talerzu
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA (V) 254

łyżki czekoladowych dropsów Przepis: Ciasteczka przygotujemy podobnie jak ciasteczka cynamonowe.   Olej kokosowy i krem czekoladowy mieszamy ze sobą i następnie dodajemy cukier. Do miski dodajemy mleko i ponownie mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę.  Całość zagniatamy na gładkie ciasto.  Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego.  Tak przygotowane kulki

Emcia Pichci
Delikatne placuszki bananowe dla niemowląt (i nie tylko) 112

sztuk) 1,5 banana 3 łyżki kaszy manny (płaskie) 1 jajko Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia (można użyć masła) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor

Di gotuje