ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:580/932)

CHLEB ORKISZOWO-ŻYTNI JASNY Z ZIARNAMI NA DROŻDŻACH 228

oraz resztę wody . Zamieszać całość, najlepiej drewnianą kopyścią. Przełożyć do formy wysmarowanej lekko olejem kokosowym( przy silikonowych formach) lub posmarowanej i wysypanej mąką. Dokładnie poprzyduszać, wygładzić  łyżką maczaną w wodzie, obsypać makiem lub innymi ziarnami, spryskać wodą i odstawić na ok.15 minut.Po tym czasie ciasto powinno ładnie wyrosnąć.    Wstawiamy je do nagrzanego do 200*C piekarnika

Smaczne Zdrowe
Kokosowy puch 120

kokosowe, 100g mleko, 3 szklanki cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 2 łyżki margaryna, 1 kostka dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Składniki na posypkę   cukier, 1/2 szklanki wiórki kokosowe, 100g masło, 1 łyżka Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170st. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy przesianą mąkę, delikatnie mieszamy. Pieczemy około 20 minut(...)masy bułkowej. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i smarujemy równo resztą masy.  Skałdniki na posypkę smażymy w rondelku, aż do uzyskania złotego koloru. Jeszcze ciepłą wykładamy na wierzch ciasta i delikatnie wklepujemy. Schładzamy w lodówce

Gotowanie moimi oczami
FasoLOVE 174

przysmaków. No żeby nawet jajek nie było? Już nie mówiąc o dziwnych syropach i innych nieznanych mi składnikach, które akurat są. Przyznam się, że nie byłam od początku fanką ciasta fasolowego. Wszystko się zmieniło odkąd moja Ewelina <hejo!> powiedziała mi, że dodaje jogurt grecki. I wszystko stało się jasne! Teraz jest to jedno z moich ulubionych przysmaków. Robi(...)kokosowych - 2 łyżki płaskie dżemu truskawkowego 100% (chociaż cukier się tam czai pod nazwą " zagęszczony sok jabłk owy" ale zjadłam już wszystkie domowe dżemy truskawkowe:( smuteczek) - kilka truskawek           WYKONANIE: Wypłucz dokładnie fasolę pod bieżącą wodą. Wrzuć wszystkie składniki do blendera i zblenduj na gładką masę.  Powinno wyglądać jak ciasto

fitolarun.blogspot.com
Bezglutenowy mazurek z marcepanowymi jajkami, na wegańskim, kruchym spodzie. 154

kąpieli wodnej). Za pomocą trzepaczki łączymy masę czekoladową z mlekiem kokosowym, wlewając czekoladę do mleka i energicznie mieszając. Żeby wykorzystać całą czekoladę, to przelewamy połączone skłądniki spowrotem do miski, w której topiliśmy czekoladę. Takim sposobem nie zmarnujemy ani grama czekolady! Masę czekoladową odkładamy na bok. Wyciągamy surowe ciasto i wylepiamy nim tortownicę (najlepiej, żeby tortownica była pokryta papierem do pieczenia

Fill The Bowl
Gofry z mąki ryżowej 107

widelcem. Do misy miksera wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosowe – mieszamy wszystko. Następnie do miseczki wsypujemy mielone siemię lniane, zalewamy je 6 łyżkami wrzątku, mieszamy i odstawiamy na minutkę. Do miski dodajemy pozostałe składniki: wodę, mleko, zaparzone siemię lniane, aromat, olej.Potem miksujemy wszystko na gładkie ciasto. Następnie rozgrzewamy maszynę do wypieku gofrów i wylewamy porcje ciasta. Finalnie

Dorota Smakuje
Tarta cappuccino 366

przez zupełny przypadek. W związku z małą okazją potrzebowałam przygotować ciasto. Tylko jak to u mnie bywa chciałam, aby nie było banalne. Nie piekę często, ale gdy już to robię staram się stawiać na coś nowego lub moją sprawdzoną tartę. Tym razem było 2w1. Początkowo miałam przygotować tartę kokosową , którą już znacie. Jednak ostatecznie rano dostałam olśnienia - smak cappuccino(...)font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki na foremkę o średnicy 27 cm: Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 100 g cukru pudru 2 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli Masa cappuccino: 330 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cappuccino ½ szklanki

Fabryka pomysłów
Muffinki z czekoladą 127

Bardzo lubię muffinki. Po pierwsze bardzo szybko można przygotować słodkie conieco, po drugie przy niewielkiej modyfikacji przepisu  można mieć wiele różnych smaków: muffinki z owocami, czekoladą, dżemem, kokosowe itp., po trzecie muffinki bardzo łatwo zabrać ze sobą do szkoły/pracy, są w poręcznych jednorazowych papilotkach, nie wymagają krojenia, dzielenia.  Dzisiaj, korzystając z niewielkiego spadku temperatury, postanowiłam upiec muffinki(...)jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Następnie połączyć wszystko razem,  niedbale zamieszać (mają pozostać grudki). Dodać pokrojoną czekoladę bądź kropelki czekoladowe. Ponownie wymieszać. Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem bądź polać roztopioną czekoladą. Smacznego

Moja kraina smaków
Domowa granola 237

Granola ma wiele zastosowań. Można ją jeść na śniadanie w towarzystwie ciepłego mleka, jogurtu, można zajadać z miodem, bądź też na sucho. Sprawdzi się doskonale jako dodatek do ciast, deserów i domowych batoników. Charakteryzuje się chrupkością i co fajne, możemy dowolnie zmieniać ilość jej składników! Granola, którą Wam proponuję jest bardzo bogata w smaki: orzechy, migdały, rodzynki, suszone(...)tego przysmaku ;) Składniki: (na ok. 800 g granoli) 200 g płatków owsianych (ok. 2 szkl) 2 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki sezamu 4 łyżki słonecznika łuskanego 2 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki płatków migdałowych 100 g moreli suszonych, pokrojonych na mniejsze części 100 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki 2 łyżki płatków kokosowych 100 g dowolnych orzechów

Nastoletnie Wypiekanie
Babeczki jaglane z jabłkiem i rodzynkami 82

Babeczki to zawsze super pomysł robi się je szybko i można do ich przygotowania zatrudnić dzieci. te powstały na życzenie mojej córci, ja chciałam zrobić jakieś ciasto, ale ona oznajmiła, że chce babeczki i weź tu człowieku dyskutuj z trzylatką. Wymyśliłam kolejną zdrowszą wersję, bez glutenu i białego cukru, ale za to z jabłkami i rodzynkami. Nie muszę pisać(...)się nie tylko zamiast słodkości do kawy, ale też jako śniadanie czy podwieczorek.  Składniki (na ok 12 babeczek): 2 jaja 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 3/4 szklanki mąki jaglanej (polecam od Skworcu ) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki  ksylitolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu garść rodzynek 1 jabłko W misce mieszamy

Cynamonowe szczęście
Ciasto ucierane z rabarbarem 158

Składniki:300g rabarbaru180g masła2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki błonnika owsianego1 op. budyniu śmietankowego3 jajka2 łyżki serka homo 0%Kruszonka:2 łyżki

Emcia Pichci
Chałwowiec 234

Ciasto o bardzo ciekawym smaku i pięknej prezentacji. Chałwa wyśmienicie łączy się w smaku z nutellą - koniecznie spróbujcie ;) Zapraszam! Chałwowiec Składniki: (na małą blaszkę 20x24) biszkopt jasny: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia biszkopt ciemny: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki 1 łyżka kakao 1/2 proszku do pieczenia  masa(...)bezików polewa czekoladowa wiórki kokosowe Przygotowanie: Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać małymi partiami cukier. Następnie nadal ubijając dodajemy żółtka. Miksujemy na gładką masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy do blaszki z papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 180'C na 20 minut (sprawdzamy patykiem czy ciasto jest gotowe). Powtarzamy te czynności

Tagebuch po polsku
sernik kokosowy 130

składniki na spód ciasteczkowy: 180 g herbatników 80 g masła wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy roztopione masło i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do

Domowy Smak Jedzenia
Kulki mocy 64

Mamuśki i Tatuśki – pomysł na szybki deser dla naszych głodomorków. Wystarczy namoczyć w wodzie daktyle, dodać płatki owsiane, żurawinę czy rodzynki, coś chrupiącego, troszkę oleju

moj przepis na
Kulki mocy 195

Mamuśki i Tatuśki – pomysł na szybki deser dla naszych głodomorków. Wystarczy namoczyć w wodzie daktyle, dodać płatki owsiane, żurawinę czy rodzynki, coś chrupiącego, troszkę masełka

moj przepis na
kuleczki sezamowo kokosowe 123

składniki: 100 g daktyli suszonych 80 g wiórek kokosowych 60 g sezamu 1 łyżka masła kokosowego woda do namoczenia daktyli dodatkowo: ok. 20 g wiórek kokosowych

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania