ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:579/932)

Pełnoziarniste ciasto orzechowe z cukinią 125

dawna. Okazja nadarzyła się kiedy mieli przyjechać moi teściowie a ja akurat miałam nadprogramowa cukinie. Przepis powstał z modyfikacji trzech innych przepisów pod mój gust i posiadane zaopatrzenie. Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne dzięki dodatkowi startych cukinii. Upieczone na pełnoziarnistej mące z dodatkiem pełnych magnezu orzechów i trzcinowego cukru jest pyszne i nie trzeba mieć po nim wyrzutów sumienia(...)orzechów włoskich 100g makie pełnoziarnistej typ 2000 140g cukru trzcinowego muscovado 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g czekolady (mlecznej lub gorzkiej wg gustu) 30g masła posiekane orzechy, wiórki kokosowe, posypka wg gustu WYKONANIE: Orzechy mielimy w blenderze lub młynku do kawy. Nie muszą być zmielone na pył. Będą sympatycznie chrupać między zębami. Cukinię obieramy ze skórki ścieramy na tarce

Pyry na Gaz
Sernik z bezą 49

Sernik z bezą według przepisu mojej mamy. Ciasto, którego zawsze gości na naszym stole w czasie świąt, imienin i innych przyjęć okolicznościowych. Zawsze wszyscy się nim

KuchniaWeDwoje.pl
Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce 90

mąki ryżowej żółtko 50 g dowolnego słodziwa 3 łyżki śmietany kokosowej pół łyżeczki esencji waniliowej 80 g masła klarowanego Sposób wykonania: Do miski przesiej mąkę mąkę jaglaną, ryżową i migdałową, następnie dodaj słodziwo. Do mąki dodaj żółtko, esencję waniliową oraz masło klarowane. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Następnie owiń je folią i włóż do lodówki na ok. godzinę. Następnie

365 dni dookoła kuchni
Syrniki kokosowo-waniliowe 84

twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 1 jajko – 20g wiórków kokosowych – 30g mąki ryżowej (plus odrobinę mąki do obtoczenia syrników) – ekstrakt wanilii wg smaku – cukier lub ulubione słodzidło wg smaku Twaróg rozetrzeć z jajkiem, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie oprószyć mąką, nabierać porcję ciasta, formować kulki, delikatnie spłaszczać formując syrniki. Tak przygotowane syrniki obtoczyć

Smaki Armine
Czekoladowo-miętowy pudding chia 90

Uwielbiam desery z nasionami chia, co można zauważyć przeglądając bloga. Co jakiś czas staram się wrzucić nową wersję puddingu, zazwyczaj bazującą na mleku kokosowym. Tym razem

Programista w kuchni
Śnieżny puch z malinami 133

Niezwykle lekkie, puszyste i orzeźwiające ciasto. Robi się bardzo szybko.     SKŁADNIKI Spód: opakowanie ciasteczek kruchych cytrynowych Masa serowa: 500 g sera twarogowego z wiaderka, 2 galaretki cytrynowe, 500 ml wrzątku, 200 ml śmietany 30%, 1 śmietan-fix Posypka: ½ szkl. wiórek kokosowych, 2 łyżki masła, 1 łyżka cukru Dodatkowo: maliny z syropu WYKONANIE Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kokos

słodki bratek
Muffinki z czekoladą i orzechami 103

misce, dodać rozgniecione banany i dokładnie wymieszać. Wlać 3 łyżki oleju kokosowego i ponownie wymieszać. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem i dodać do mokrych składników. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Na koniec dodać posiekane orzechy oraz czekoladę i delikatnie wymieszać. Nakładać ciasto do foremek,   do ok. ¾ wysokości . Piec w temoobiegu przez około

Healthy food explorer
DESER CYTRYNOWY z galaretką (wegański) 362

Bardzo lubię wykorzystywać cytrynę do ciast i deserów – dzięki temu uzyskuję pyszne, świeże i bogate w witaminę C przepisy Jeśli również uwielbiasz smak cytryny, to ten deser na pewno przypadnie Ci do gustu. Połączyłam galaretkę i krem cytrynowy na bazie mleczka kokosowego. Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku z przepisem //   Składniki (na 2 duże desery): twarda część

Via Gusto
Czekoladowe serduszka. 151

czekoladowe serduszka: 150 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych 50 g mąki ziemniaczanej 50 g cukru pudru 2 łyżki  cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 150 g zimnego masła      Suche składniki mieszamy w misce, dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i szybko zagniatamy gładkie ciasto (w razie problemów dodajemy łyżkę zimnej wody). Gotowe ciasto chłodzimy

Rozpustne gotowanie
Chrupiące owsiane krakersy z sezamem - bez jaj 136

płatków owsianych 1 szklanka skrobi z tapioki/ziemniaczanej 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego lub innego oleju 1 i 1/2 szklanki wrzątku 1/2 szklanki sezamu Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Mieszamy mąkę owsianą z mąką z tapioki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy. Dodajemy olej i sezam. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy , kroimy na trójkąciki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Szkrab Je Sam
KRUCHE, PEŁNOZIARNISTE CIASTKA 114

bardzo kruche i pyszne.   Składniki: 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka pestek słonecznika 1 szklanka posiekanych orzechów szklanka  mąki 1 szklanka cukru 1 jajo 1 łyżeczka kakao 200g masła   Suche składniki wymieszać. Dodać masło i jajo zagnieść na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować i powycinać różne kształty. Piec 15 minut

Słodki Zakątek
Owsiane gofry 143

dodać cynamon, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wymieszać.  Olej kokosowy roztopić z syropem lub miodem na niewielkim ogniu. Dodać mleko i jajko wraz z ekstraktem z wanilii. Całość wymieszać za pomocą trzepaczki i dodać przygotowane suche składniki. Ponownie wymieszać i odstawić na 15 minut, aż ciasto napęcznieje, a następnie smażyć na dobrze rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor

Fabryka pomysłów
Czekoladowo-miętowy pudding chia 145

Uwielbiam desery z nasionami chia, co można zauważyć przeglądając bloga. Co jakiś czas staram się wrzucić nową wersję puddingu, zazwyczaj bazującą na mleku kokosowym. Tym razem

Programista w kuchni
Brownie z fasoli dla alergika 178

całych jaj (tylko żółtka), bez kakao. Wilgotne, słodkie dzięki daktylom, rewelacyjne ciasto fit. Moje dzieci zajadały się ze smakiem, nawet mąż stwierdził, że "może być" :) Polecam wszystkim alergikom oraz osobom na diecie.  1 puszka czerwonej fasoli 2 banany 4 żółtka 0,5 szklanki daktyli 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Marchewkowe brownie z wegańskim mascarpone (bezglutenowe, wegańskie, bez cukru) 162

Ciasto marchewkowe o strukturze brownie - wilgotne, zbite i słodkie, ale zdrowe :) Jednym zdaniem - najsmaczniejszy zakalec na świecie :) Lekkości dodaje mu smaczny serek à la mascarpone, przygotowany na bazie nerkowców. Smakuje wyśmienicie! Koniecznie spróbujcie! Składniki (na tortownicę o śr. 22 cm): 1 dojrzały banan  1 szklanka suszonych daktyli (wcześniej namoczonych przez godzinę) 4 większe marchewki (powinniśmy otrzymać 350 g startej(...)marchewki) 5 łyżek oleju kokosowego 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + 3 łyżki wody 150 g mąki gryczanej 2 płaskie łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka octu jabłkowego Wegańskie mascarpone: 1 szklanka nerkowców (wcześniej namoczonych przez min. godzinę) 1 szklanka mleka roślinnego kilka łyżek syropu klonowego (4-5) 1 łyżeczka agaru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Dodatkowo: kilka kostek gorzkiej

Domowa Cookierenka Agi
SERNIK KOKOSOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ BEZ PIECZENIA 195

Tak bardzo spodobał Wam się przepis na Sernik Straciatella , że postanowiłam przygotować jego blond wersję! Dziś mam dla Was przepis na pyszny Sernik kokosowy z białą

Ostra na Słodko
Słodki zielnik Lary – Lara Gessler – Książka na niedzielę 179

kminkowe ciasteczka doskonałe.  Czarnuszka .. mhmm uwielbiam, a Wy ? a kokosowy pudding chia z czarnuszką i mango, prażone orzechy z czarnuszką, miodem i sezamem.  Werbena towarzyszy na w przepisach na Arbuzowe slushie z limonką i werbeną czy syrop czereśniowy z werbeną.  Mak nasz świąteczny ulubiony w ciastach tu występuje jako składnik białych trufli z makiem, makowianki czyli czarne

Kuchnia na wzgórzu
Tarta czekoladowa z malinami 136

Składniki (na 8 porcji) - szklanka daktyli (ok. 100 g), - szklanka orzechów ziemnych (ok. 130 g), - szklanka nasion słonecznika (ok. 155 g), - szklanka wiórków kokosowych (ok. 100

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Naleśniki gryczane z sosem dyniowym i grillowaną kukurydzą. Pycha! 154

Hokkaido, bardzo mocno pomarańczowa, o gęstym miąższu, idealna do zup, sosów, ciast czy do wytwarzania syropu do kawy. Jest dość słodka a jej miąższ po upieczeniu aksamitny w smaku. Dzisiaj właśnie z takiej dyni przygotowałam pyszny i gęsty sos pomarańczowy o dość wyraźnym smaku, z dodatkiem mleczka kokosowego. Sos był mi niezbędny do cieniutkich naleśników gryczanych z dodatkiem ziół, całość

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-kokosowe (z mąki kokosowej) 205

gorzką) 1,5 łyżki kakao Do miski wbić jajko, dodać olej kokosowy (roztopiony), mąkę, wiórki i ksylitol. Całość dokładnie wymieszać (na początku łyżką, a potem za pomocą dłoni) i połączyć z kakao. Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. (Najlepiej, aby czekolada nie była zbyt mocno rozdrobniona.) Ciasto rozwałkować i wykrawać z niego dowolne kształty. (Można też ulepić kuleczki - następnie

Di gotuje
Torcik urodzinowy 197

Dziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt

Passion of Cooking
Ciasto rafaello na krakersach. 182

Składniki: 1l mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 10dag cukru, 25dag miękkiej margaryny do pieczenia, pół aromatu waniliowego, 35dag wiórków kokosowych  10dag płatków migdałów 

W kuchni u Moniki
.906. trzy smaki 143

jajka ~duży, dojrzały banan - rozgnieciony widelcem / zblendowany ~2 czubate łyżki wiórków kokosowych ~30g mielonego lnu (u mnie o smaku wiśniowym) ~1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia lub 1/3 łyżeczki sody i łyzka soku z cytryny Jajka ubijamy przez 30s. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Odstawiamy ciasto na ok. 10 minut aby zgęstniało. Następnie na lekko natłuszczonej patelni smazymy

breakfast of dreams
GNIAZDKA PTYSIOWE ZWANE PĄCZKAMI HISZPAŃSKIMI, WIEDEŃSKIMI 344

łyżeczka ekstraktu waniliowego   (można pominąć) - olej do smażenia (u mnie kokosowy bezzapachowy) Lukier: - puder trzcinowy - sok z cytryny (lub kilka kropli aromatu migdałowego) - słodka kremówka W średnim garnku zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Na gotujące się składniki wsypać przesianą mąkę i dokładnie mieszać aż ciasto będzie gładkie, lśniące i zacznie odchodzić od garnka. Masę odstawić do wystudzenia

Smaczne Zdrowe