Puszyste bezglutenowe ciasto z orzechami, gruszkami i jabłkami
Puszyste bezglutenowe ciasto z orzechami, gruszkami i jabłkami
Przepis na : deser
To ciasto było absolutnym eksperymentem, nawet nie liczyłam na to, że wyjdzie. Okazało się, że jest nie tylko puszyste, ale też nie jest suche jak większość bezglutenowych wypieków. W sam raz na październikową niedzielę. Polecam. Składniki: 2 łyżki mąki z quinoy 2 łyżki mąki z tapoki 2 łyżki mąki kokosowej 4 jajka 70 gram miodu gryczanego 100 ml roztopionego oleju kokosowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia mielony cynamon mielony kardamon 6 orzechów włoskich 10 orzechów laskowy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Quinoa Raz!
Autor
Celiak w podróży
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, ciasto, kokosowe, bezglutenowe, jabłka, ciasto z orzechami, polewa czekoladowa, lukier , gruszka, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, deser, desery, ciasta z masa, ciasto na niedziele, ciasto kokosowe, ciasto ucierane , ciasto z gruszkami, ciasta z jabłkami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, deser z owocami
Inne przepisy z Quinoa Raz!
Dodaj komentarz