ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:581/932)

Albańskie cytrynowe ciastka z semoliną 110

oleju roślinnego u mnie  nierafinowany olej kokosowy 4 wiejskie jaja 16 gramowe opakowanie proszku do pieczenia z wanilią opcjonalnie kilka jabłek pokrojonych w cząstki Syrop półtorej szklanki wody półtorej szklanki cukru sok z jednej dużej cytryny Ta porcja to około 12 ciastek Przygotujesz w 15 minut Pieczenie to 45 minut Ciasto Jaja,jogurt,płynny olej oraz cukier zmiksuj

Z Kuchni Do Kuchni
Kawałek szczęścia, czyli ciasto z rabarbarem, orzechami z chrupiącą skórką 180

rabarbarem, ja mam jego tonę. Gdy tylko wróciłam Maniek i Misiek kategorycznie zarządali ode mnie normalnego (z podkreśleniem N O R M A L N E G O) ciasta z rabarbarem, a nie jakieś te moje wegewydziwiane. Się mówi i się ma. ps. Marcin stwierdził, że jak chcę to potrafię…aum…nie dam się sprowokować Składniki na dużą(...)mąki pszennej 200 g mąki żytniej razowej (może być nawet typ 2000, własnie takiej użyłam) 250 ml mleka roślinnego (polecam tu sojowe) 100 ml oleju roślinnego (słonecznikowy, rzepakowy lub kokosowy) 350-400 g rabarbaru obranego i pokrojonego w 1 cm kawałki 200 g cukru (3 łyżki odłóż do dekoracji) 100 g orzechów, mogą być: włoskie, laskowe lub pekan 1 duży banan

greenscarf
Nietypowy bananowy sernik 121

jajko kilka kropel olejku kokosowego (nie jest to konieczne) 2 łyżki kaszki manny firmy Kupiec ewentualnie do dosłodzenia ksylitol (wszystko zależy jak słodki i duży będzie banan, ja zawsze próbuję surowej masy przed wstawieniem do piekarnika) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na w miarę jednolitą masę tak przygotowane ciasto odstawiamy na około 5 minut, żeby kaszka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto czekoladowe z suszonymi figami 160

przełożyć powidłami, ulubionym dżemem, dodać przyprawy korzennej – postanie piernik lub zrezygnować z kakao i dodać skórkę z pomarańczy lub cytryny – będzie pysznie! Ciasto jedno a wiele inspiracji! Ciasto czekoladowe z suszonymi figami firmy Helio z serii Helio Natur znika u nas szybko! Smacznego U nas znika dość szybko, przygotowuję je także dla bliskich, dzielę się z kim mogę(...)jaja 2 czubate łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka cynamonu 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 szklanki oleju rzepakowego do dekoracji: płatki migdałowe, posiekane orzechy, inne bakalie, tarta czekolada, wiórki kokosowe Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej ok. 5 łyżek słodkiej śmietanki 18% – ewentualnie 30% kilka kropel syropu z agawy lub cukru pudru do smaku Przygotowanie: W misce mieszamy

Zasmakuj Kuchni
Rolada biszkoptowa z kawą Inką 118

Rolada biszkoptowa to bardzo delikatne i puszyste ciasto, jak chmurka. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszną roladę kawową z nadzieniem malinowym. Ciasto jest idealnym pomysłem na wypiek na Wielkanoc, wspaniale komponuje się z filiżanką gorącej kawy Inka. PRZEPIS NA KAWOWĄ ROLADĘ BISZKOPTOWĄ - 6 jaj zerówek - 9 łyżek mąki tortowej - 8 łyżek cukru trzcinowego - 3 łyżeczki kawy Inka klasyczna(...)sera mascarpone bądź śmietanki kokosowej - dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym - 2 łyżki żelatyny Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku. Pozostałe składniki zmiksuj blenderem dodaj żelatynę, całość wymieszaj. Wstaw do lodówki, jak masa zacznie tężeć wyjmij z lodówki i nadziej roladę. Mocno zroluj ponownie w papier i wstaw na godzinę do lodówki. Gotowe ciasto oprósz kakao, udekoruj malinami i jadalnymi kwiatami

SMYKWKUCHNI
Tort śmietanowy 343

mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 litr śmietanki 36% 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 śmietan fixy truskawki, wiórki kokosowe, barwnik spożywczy lub sok z truskawek Syrop do nasączenia biszkoptu: 1 szklanka wody 0,5 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny Do rondelka wsypać cukier, zalać wodą(...)ciasto będzie równe. Ułożyć na nim pokrojone truskawki i przykryć warstwą (ok. 1 cm) śmietany. Przykryć kolejnym blatem i docisnąć. I powtarzamy - truskawki, śmietana, blat, docisnąć. Ostatnią warstwę smarujemy tylko śmietaną. Następnie trzeba zdjąć obręcz i posmarować brzegi oraz wyrównać wierzch - najlepiej dużym nożem, moczonym w gorącej wodzie - góra powinna być gładka. Brzegi obsypujemy wiórkami kokosowymi. Tort wkładamy

Kulinarne Inspiracje
Brownie z fasoli (wegańskie, bezglutenowe) 244

Potrzeba matką wynalazków... Tak, popełniłam dziś ten przepis bo chodziło za mną coś czekoladowego. Eksperyment przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, śmiem nawet twierdzić, że jest to najlepsze wegańskie brownie ever. Ciasto jest mega czekoladowe, nie jest ciężkie i śmiało można sięgnąć po kolejny kawałek bez wyrzutów sumienia - słodzone jest daktylami i niewielką ilością ksylitolu. Spróbujcie i koniecznie podzielcie się opinią(...)puszka = 400 g, po odsączeniu z zalewy = 240 g) 2 szklanki suszonych daktyli (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 1 dojrzały banan pół szklanki płatków owsianych pół szklanki oleju kokosowego 1 szklanka kakao 1/4 szklanki soku pomarańczowego 1/4 szklanki ksylitolu pół łyżeczki soli pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia kilka kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury

Domowa Cookierenka Agi
,,Ananasowa chmurka” 175

szklanki wrzącej wody 3 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Studzimy i odkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojony w kostkę ananas. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Składniki masy mascarpone: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1  laski(...)wiórków kokosowych Helio Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera i ubijamy do momentu otrzymania sztywnej błyszczącej piany. Po łyżce dodajemy cukier. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilę miksujemy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni C. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt, posypujemy płatkami migdałowymi i kokoskami. Pieczemy około 1 godziny. Wystudzoną bezę wykładamy na ciasto. Schładzamy w lodówce

Podróż w kulinaria
#2 Malezja: i jej słodkości 117

żywieniowca tym bardziej go zaakceptował) Na stoiskach znajdziecie również ondeh ondeh - gotowane, zielone kuleczki z mąki ryżowej, ekstraktu z liści pandan, nadziane płynnym cukrem palmowym i otoczone w wiórkach kokosowych. Must eat w Malezji! Wybuchają tą słodką masą po nagryzieniu! 3. Bułeczki robione na parze dostępne na stoiskach z dim sum'ami. Ciekawa konsystencja i płynne nadzienie o różnych smakach(...)Mooncake -  czyli mokre zbite ciasto, a raczej masa z żółtkiem jajka w środku (stąd w ich nazwie księżyc). Dostępne w czasie trwania święta Środka Jesieni, które miałam szczęście zobaczyć. 7. Cendol - lekko słodkie, przyjemnie rozpływające się w ustach cienkie galaretki z mąki z zielonego groszku. Pod nimi kruszony lód z mlekiem kokosowym z dodatkami według uznania sprzedawcy (najczęściej jest

Gawron w rosole
Sernik z orzechowym spodem 103

czekoladowych herbatników 40 g roztopionego masła lub oleju kokosowego Warstwa orzechowa: 2/3 szklanki golden syrupu/syropu kukurydzianego/melasy trzcinowej 1 łyżka brązowego cukru 2 jaja 1/3 szklanki roztopionego masła lub oleju kokosowego 1 płaska łyżeczka mielonej wanilii lub 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1/3 łyżeczki soli 2 i 1/2 szklanki orzechów włoskich Warstwa serowa: 3 szklanki  twarożku kanapkowo - sernikowego "Mój ulubiony(...)Ponadto: cukier puder połówki orzechów włoskich Pokruszone herbatniki mieszamy razem z roztopionym tłuszczem i wykładamy tą masą formę wyłożoną papierem do pieczenia (forma o średnicy 24 cm). Kiedy spód ciasta mamy wyrównany, zabieramy się za dalszą część przygotowywania sernika. Orzechy lekko siekamy. W rondelku umieszczamy golden syrup, cukier, jaja, roztopione masło, sól i wanilię. Całość mieszamy ze sobą, aby jajko

MamaOskarka
Krem budyniowy do tortów 85

Krem budyniowy jest najlepszą bazą do przygotowania kremów, którymi można przełożyć torty. W zależności od dodatków uzyskamy pożądany kolor oraz smak. Domowy krem budyniowy można wzbogacić kakao, wiórkami kokosowymi, orzechami, pistacjami, owocami lub dodatkiem alkoholu. Do przygotowania nie potrzeba wielu składników, wystarczy mąka, jajka, mleko, cukier oraz masło, które odpowiednio przygotowane pozwolą nam cieszyć się lekkim i smacznym kremem budyniowym(...)minut. Następnie, miksując na średnich obrotach, dodawać po łyżce budyniu, każdą z nich przed dodaniem następnej dobrze wmieszać. Krem budyniowy można wzbogacić różnymi dodatkami lub od razu rozsmarować na cieście. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Krem budyniowy do tortów pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Domowa beza Pavlova 186

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańska chałka drożdżowa 139

dwie wielkie chałki: 500 g mąki (użyłam 100 g pełnoziarnistej i 400 g białej mąki pszennej) 300 ml mleka sojowego 100 g daktyli (20 szt. dokładnie) 100 g masła kokosowego szczypta soli 20 g świeżych drożdży dosłownie łyżeczka cukru do obudzenia drożdży (użyłam trzcinowego) 50 g rodzynek (namoczyć) Przygotowanie: w 200 ml ciepłego ale nie gorącego mleka rozpuść drożdże(...)dłużej tym lepiej lub po prostu wykończ swój blender) i zblenduj na idealnie gładką masę Do dużej miski wsyp mąki, sól, obudzone drożdże i papkę daktylową Zagnieć gładkie ciasto, po czym partiami dodawaj masło i wtłaczaj je zagniatając ciasto (trochę się pomęczysz, ale nie obiecywałam, że będzie lekko) Przykryj ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia aż podwoi swoja

greenscarf
PLACUSZKI Z RICOTTY 126

mgnieniu oka znikają z talerza. Łatwo się je przygotowuje, choć liczy się tutaj kolejność dodawania składników.  Mokre składniki dodajemy do suchych i krótko mieszamy, do połączenia w gładkie ciasto. Dzięki ubiciu piany z białek, placuszki wychodzą napowietrzone i puszyste. Nie jest to jednak konieczne, placuszki będą równie dobre, gdy do masy dodamy całe jajka. Świetnie smakują polane syropem klonowym(...)łyżeczka proszku do pieczenia 250 g serka ricotta 1/4 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki oleju lub roztopionego masła 3 łyżki cukru garść borówek olej do smażenia, np. kokosowy WYKONANIE Do miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy cukier i mieszamy. W drugiej misce mieszamy serek ricotta z mlekiem, olejem i żółtkami. Dodajemy do suchych składników i delikatnie mieszamy

cool and minty
Sernik z kokosową bezą 271

dodałam lekką jak chmurka kokosową bezę. Wyszło niebiańsko pysznie i do tego cudnie, może Wy upieczecie go na Wielkanoc? Spód: 1/2 kostki masła (100g) 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią (polecam ten z Skworcu )  Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, owijamy w folię spożywczą(...)ostrożnie mieszając. Masę serową wykładamy na zapieczony spód i pieczemy ok 50 minut w 170 st. C Beza: 7 białek  szczypta soli 3/4 szklanki cukru 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, a następnie dodajemy stopniowo cukier i ubijamy aż się całkowicie rozpuści. Wsypujemy wiórki kokosowe i mąkę i mieszamy. Gotową

Cynamonowe szczęście