gości! Składniki: Spód: 2 jaja 1 szklanka mąki orkiszowej 4 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki zimnej wody 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu Wierzch: 4 łyżki kremu orzechowego 3-4 łyżki suszonej żurawiny Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie zagniatamy. Jeśli ciasto będzie się lepić to oprószamy mąką. Formujemy kulę i wkładamy do zamrażalnika
Truskawkowa Fiestajajko 1 łyżka miodu Ponadto: olej/masło do smażenia (u mnie olej kokosowy Woj-Len ) Wszystkie składniki na placuszki wymieszać i odstawić na kilka minut, aby płatki odrobinę napęczniały. Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor
Di gotujedrożdży 100 ml mleka 1 duże jajko 1 łyżka cukru kokosowego 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 duże jabłko (u mnie 220 g po obraniu) 1 łyżka oliwy Przygotowanie: W misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, oprócz jabłek i odstaw na 10 minut. Zobaczysz, jak ciasto zacznie "pracować" poprzez pojawienie się pęcherzyków. W międzyczasie jabłko obierz
Zdrowie na języku :Pszklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego Wykonanie: Piekarnik nagrzać d o 180ºC. W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i ksylitol. Zrobić wgłębienie na środku, wlać mle ko, ekstrakt, jajko i olej. Wymieszać do połączenia się składników (na gładkie ciasto). Nakładać ciasto do foremek na muffinki do połowy wysokości (u mnie silikonowe). Dodać wybrane
Healthy food explorerkakao i zmiksować, dolewając troszkę wody, tak aby powstała konsystencja kremu.Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać lub zmiksować. Odstawić na kilka minut. Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę, smażyć na suchej patelni aż zmięknie. Pod koniec dodać cynamon. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, posmarowanej olejem kokosowym. Posmarować daktylowym kremem i kawałkami jabłka
Healthy food explorerorkiszową, proszek do pieczenia, mak oraz cynamon. W rondelku rozpuść miód z olejem kokosowym, odstaw do ostygnięcia. Do rondelka dodaj jogurt, mleko oraz jajko. Całość dokładnie wymieszaj. Do składników suchych dodaj składniki mokre. Masę dokładnie wymieszaj aż do połączenia składników. Do silikonowych foremek wyłóż po łyżce ciasta, tak aby przykryła dno foremki. Następnie do każdej z nich wyłóż łyżeczkę kajmaku
365 dni dookoła kuchninektarynką. Nie obraziłabym się, gdybym każdy wiosenny poranek zaczynała w ten sposób :) ciasto: 0/5 szklanki płatków żytnich 3/4 szklanki mąki orkiszowej (użyłam chlebowej, może być też pełnoziarnista lub jasna) szklanka kefiru jajko łyżka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią pół łyżeczki proszku do pieczenia odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia gofrownicy dodatkowo: 5-6 łodyg rabarbaru 2 łyżki cukru trzcinowego pół szklanki
Mienta blogporze roku. Sernik z truskawkami, zawsze cieszy się dużym powodzeniem. Ja lubię to "ciasto" za prostotę wykonania. Wystarczy kilka składników, blender i gotowe. Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych przepis: - 5 x serek waniliowy homogenizowany po 150 g każdy - 300 ml mleka (dowolne krowie, kokosowe - bez śmietanki, roślinne) - 200 g sera białego chudego - 3 małe dojrzałe banany
SMYKWKUCHNIGdy ostatnim razem publikowałem przepis na szwedzkie ciasto miłości, nie spodziewałem się, że będzie się on cieszył aż taką popularnością. Wielu Czytelników
Vegan TasteWegańskie "serniki" zrobione z kaszy jaglanej lub tofu nikogo już chyba nie dziwią. A co powiecie na ciasto z ziemniaków ? Przyznajcie, że wygląda jak
Kasia Sarnawraz z masłem do jego rozpuszczenia. Następnie dodajemy zaczyn do mąki, soli, wiórków kokosowych, skórki pomarańczowej, mleka oraz jajka. Mieszamy za pomocą łyżki. Odstwiamy na 30minut. Banana kroimy w plastry. Na patelnię wlewamy 2-3 łyżki oleju. Mocno podgrzewamy. Zmiejszamy ogień na najmniejszy. Zapomocą łyżki wykładamy ciasto na placki (po 3-4 sztuki) na patelnię. Po ok 1 minucie
Lena Gotujepszennej, można zastąpić bezglutenową sól, pieprz Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju kokosowym z niewielkim dodatkiem soli. Do miski wrzucamy soczewicę, kaszę, pokrojone w cienkie plasterki kabanosy, podsmażoną cebulę, jajko, jogurt, mąkę oraz przyprawy. Składniki dokładnie razem mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy po 1 łyżce ciasta. Smażymy z obydwu stron. Placki można smażyć bez lub z tłuszczem. Wioleta Gargula
MamaOskarkaPoezja. A bezglutenowa tarta ze szparagami może być gotowa w kilka chwil! Składniki: ciasto na tartę np. z tego przepisu (ja użyłem mieszkanki tapioki i kokosa) szparagi boczek por parmezan 2 łyżeczki wędzonej papryki 5-6 jajek szczypta soli szczypta pieprzu pietruszka 1,5 szklanki mleka (kokosowe lub migdałowe) olej kokosowy boczek Przygotowanie: Pora kroimy, podsmażamy na patelni przez około
PaleoLifebułek: 150 g śmietanki kokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu Sól himalajska do smaku Opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka Odważyć wszystkie składniki a następne dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi uformować
Ola la LCHFminut by zmiękły. Następnie odcedzamy je i miksujemy z mleczkiem kokosowym. Do tej mikstury dodajemy pozostałe mokre składniki i mieszamy. W drugiej misce łączymy ze sobą suche składniki i dodajemy do nich mokre. Na końcu dokładamy jabłko pokrojone w kosteczkę. Mieszamy i napełniamy ciastem foremki do muffinek. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni
Przysmaki Karolki