domowników tak samo i sprawiać im przyjemność.Ja lubię w sumie piec ciasta i bardzo dużo piekę, a moi domownicy lubią je jeść..więc przyjemność i zadowolenie jest obustronne.. I masa 400 ml mleka 2 opakowania Śnieżki 1 biała czekolada [ 100 g] 120 g wiórków kokosowych 1 wafel tortowy 1 galaretka cytrynowa 3/4 szkl.wody II masa
Moje domowe kucharzenieserek. Następnie zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe roladki podałam z kuskusem z dodatkiem soku pomarańczowego oraz surówką marchewkowo-jabłkową . Polecam też: Kurczaka nadziewanego camembertem i żurawiną zapiekanego w cieście francuskim
Monia miesza i gotujesoli 8 łyżeczek czubatych cukru dodatkowo rabarbar truskawki cukier kokosowy Masło roztopić, dodać letnie mleko. Dodać drożdże, rozpuścić. Dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Rozwałkować, pociąć na prostokąty. Z jednej strony położyć pokrojony rabarbar i truskawki , posypać cukrem. Z drugiej naciąć ciasto radełkiem i zwinąć.Ułożyć na blaszce [ ja zwinęłam je dodatkowo i włożyłam
Moje domowe kucharzeniepiekarnika odstawić do ostygnięcia. 2. Wymieszać razem mąkę migdałową i wiórki kokosowe. 3. Do rondelka przełożyć masło i miód, podgrzewać mieszając, aż miód się rozpuści i masa będzie ciepła. Dodać ją do mąki z wiórkami, wsypać pestki z sezamem i wymieszać (powstawanie ciepłe, dosyć plastyczne ciasto). 4. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać je na blaszce
Mała CukierenkaUwielbiam eksperymentować w kuchni niesamowite rzeczy. Tym razem upiekłam smaczne i szybkie ciasto z fasoli. Idealne wilgotne, aż rozpływa się w podniebieniu! Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 2 jajka 1 łyżka mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżka wiórek kokosowych aromat cytrynowy Sposób przygotowania: Fasolę płuczemy na sitku pod zimną wodą
Truskawkowa Fiestamasa. Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, sodą oraz wiórkami kokosowymi. Do zmiksowanych jajek dodajemy stopniowo jogurt naturalny, masę kakaową oraz mieszankę suchych składników. Najlepiej dodawać po łyżce na przemian. Mieszamy mikserem do połączenia składników. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy po jednej łyżce ciasta na to układamy ciasteczko Oreo i dopełniamy do 2/3 wysokości ciastem
Kolizje SmakówPo męczącym dniu zrobienie tarty odłożyliśmy sobie na piątek. Zamiast niej do kawy były banany w czekoladzie , a właściwie jeden banan, bo deser jest dosyć sycący
niecodziennikparybananami, orzechami włoskimi i cukrem pudrem. Podczas smażenia w domu unosi się piękny bananowo-orzechowy zapach, aż chce się jeść. Takie placuszki to idealne śniadanie, przekąska w ciągu dnia. Ciasto jest wdzięczne z dodatkiem maślanki, drobno tartych orzechów włoskich, szczypty cynamonu i mąki – możecie zamiast bananów dodać jagód, truskawek, jabłek, brzoskwiń, borówek czy suszonych owoców, takich jak: suszona żurawina(...)nich naturalna słodycz owoców – nie trzeba dodawać dodatkowo cukru, ja tego nie zrobiłam, jest tu zbędny. Wszystko obowiązkowo posypać cukrem pudrem albo kleksami gorącej czekolady z dodatkiem wiórków kokosowych, bitą śmietaną. Tak powstanie ciepły deser. Takie placuszki to danie, które możemy jeść na słodko lub jako pożywne śniadanie z dodatkiem owoców. Składniki: 3 szklanki mąki 2 duże banany
Zasmakuj Kuchnibananami, orzechami włoskimi i cukrem pudrem. Podczas smażenia w domu unosi się piękny bananowo-orzechowy zapach, aż chce się jeść. Takie placuszki to idealne śniadanie, przekąska w ciągu dnia. Ciasto jest wdzięczne z dodatkiem maślanki, drobno tartych orzechów włoskich, szczypty cynamonu i mąki - możecie zamiast bananów dodać jagód, truskawek, jabłek, brzoskwiń, borówek czy suszonych owoców, takich jak: suszona żurawina, daktyle(...)nich naturalna słodycz owoców - nie trzeba dodawać dodatkowo cukru, ja tego nie zrobiłam, jest tu zbędny. Wszystko obowiązkowo posypać cukrem pudrem albo kleksami gorącej czekolady z dodatkiem wiórków kokosowych, bitą śmietaną. Tak powstanie ciepły deser. Takie placuszki to danie, które możemy jeść na słodko lub jako pożywne śniadanie z dodatkiem owoców. Składniki: 3 szklanki mąki 2 duże banany 2 szklanki
Zasmakuj Kuchnizamienniki, które pozwolą nam odchudzić danie, potrawę czy wypiek niekoniecznie mocno zmieniając smak tradycji. Ja proponuję Wam mąkę lnianą oraz erytrol lub ksylitol ( ma dość intensywny posmak ) . Co do ciasta wyszło przepyszne i odchudzone ! Gdyby nie to, że było dla gości to zjadłabym wszystko. PRZEPIS mąka lniana 2 szkl. mąka jaglana 1 szkl. słodzik erytrol lub cukier(...)mały jogurt naturalny bez laktozy 180 g. proszek do pieczenia bezglutenowy 3 łyżeczki rabarbar ok. 8 łodyżek KRUSZONKA masło bez laktozy 2 łyżki mąka lniana 5 łyżek cukier kokosowy 2 łyżki Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Dodajemy roztopione i wystudzone masło oraz jogurt naturalny. Miksujemy. Dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Gotową masę przekładamy
Kuchnia PaulettesZapomniałam dodać przepis na babkę, którą piekłam na tegoroczne święta wielkanocne, więc żeby się "nie zawieruszyła"- wolę nadrobić i dodać po fakcie ;) Choć prawda jest taka, że takie ciasto możemy równie dobrze upiec w zwykłej formie keksowej i zjeść do porannej kawki ;) I nie trzeba świąt do tego... To kto ma w domu ananasy w puszce na zbyciu...?! Składniki(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża puszka plastrów ananasa 50g mielonych migdałów 2 łyżki likieru pinacolada Dodatkowo: 2 tabliczki białej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 20g płatków kokosowych czekoladowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Odsączony ananas zmiksować na gładki mus i również powoli dodawać do kremu. Mąkę
Kuchnia w czekoladzieszybkiej i niezawodnej mieszanki do biszkopta - np. firmy Delecta. Po przestudzeniu należy go przekroić na dwa równe blaty. Masa kokosowa: 1 1/2 szklanki mleka 1 budyń kokosowy - ewentualnie śmietankowy 1/2 tabliczki białej czekolady 3 łyżeczki cukru 100 gram wiórków kokosowych 1/2 kostki miękkiego masła Masa śmietanowa: 250 gram mascarpone 200 gram śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru(...)śmietan -fix ekstrakt z wanilii dodatkowo: 1 słoik dżemu ananasowego 1 opakowanie galaretki ananasowej kilka kostek białej czekolady - do posypania wierzchu ciasta na poncz : 1/2 szklanki wody z sokiem z 1/2 cytryny Wykonanie: Do większego garnka wlewamy szklankę mleka, wsypujemy cukier, połamaną na kostki białą czekoladę i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy kokos i gotujemy całość przez chwilkę
Kronika Piekarnikakokosowe Sposób przygotowania Biszkopt makowy: Mak zalewamy wrzącą wodą, mieszamy i pozostawiamy do całkowitego przestudzenia. Odciskamy z nadmiaru wody, mieszamy z miodem i orzechami. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki: mak, ziarenka kawy rozpuszczalnej, kaszę manną, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną, a na końcu delikatnie łączymy z pianą ubitą z białek. Ciasto przelewamy(...)pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 45 minut (grzałka góra-dół). Biszkopt sprawdzamy patyczkiem, jeśli po nakłuciu jest suchy, wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach. Zimny, dzielimy na trzy krążki. Krem pomarańczowy: Żelatynę zalewamy 50ml soku, pozostawiamy na kilka minut do napęcznienia. 250ml soku gotujemy z cukrem i skórką pomarańczową
Kuchnia w czekoladziejeden wieczór i pewnie zrobię kolejny...i kolejny. Polecam ! Składniki 2 szklanki maki poznańskiej typ 500 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka kakao 3 łyżki wiórek kokosowych Kresto pół szklanki maku mielonego BackMit 1 szklanka cukru trzcinowego nierafinowanego 1 szklanka mleka pół szklanki oleju 3 jaja 4 łyżki powideł śliwkowych orzechy włoskie ile chcesz rodzynki jumbo Kresto(...)cynamonem, sodą , makiem, kokosem oraz kakao. Następnie wsyp cukier. Wszystkie składniki suche zmiksować z mokrymi- mlekiem, jajami i olejem. Rodzynki i orzechy oprószyć delikatnie mąką i wmieszać w ciasto. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i piec nie więcej niż godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka. Jeśli chcecie, po upieczeniu polejcie piernik czekoladą. U mnie bez czekolady poszedł
Z Kuchni Do Kuchnipuree. Dodać mąkę, olej kokosowy, rozbełtane jajko, sól, przyprawy i wszystko zagnieść (jeśli robicie paluszki dodać pokruszony ser Tylżycki). Całość włożyć do lodówki na ok godzinkę. Następnie uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia dowolny kształt pizzy (lub wałki na paluszki), wstawić do nagrzanego do 180’C piekarnika na 20-25 minut. Gdy ciasto się ładnie zarumieni
Candy Pandas