ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:595/932)

Lekki sernik z nasionami chia i żurawiną na spodzie z daktyli 156

Serniki należą do jednych z najłatwiejszych ciast, ale idealny powinien być przygotowany z sercem. Postanowiłam obalić przepis i dodać nasiona chia oraz suszoną żurawinę. Słodki spód z daktyli świetnie komponuję się z lekko kwaśnym smakiem żurawiny. Polecam! Składniki: Masa: 2 opakowania serka twarogowego naturalnego np. typu President  2 jajka 1/2 szklanki erytrolu  2 łyżki nasion chia 50g suszonej(...)żurawiny + mąka do obtoczenia  aromat Spód: 100g (25 sztuk) suszonych daktyli 3 łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki mąki kokosowej  Sposób przygotowania: Daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 2 godziny, aby zmiękły. Po upływie czasu daktyle odlewamy z wody, następnie miksujemy z wiórkami kokosowymi i mąką kokosową. Masę przekładamy do natłuszczonej tortownicy. Spód zapiekamy w rozgrzanych piekarniku

Truskawkowa Fiesta
Tarta z indykiem i szpinakiem w sosie pieczarkowym z prażonym słonecznikiem i dynią 141

indykiem i szpinakiem jest dość tradycyjna, ale odpowiednio doprawiona staje się wyjątkowa!    Tarta z indykiem i szpinakiem w sosie pieczarkowym z prażonym słonecznikiem i dynią Składniki na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 3-4 łyżki jogurtu naturalnego sól Składniki na farsz: 7 dużych pieczarek 1 pierś z indyka 250 ml śmietanki 18% 400 g mrożonego szpinaku(...)łyżce oleju kokosowego z 1 łyżeczką ksylitolu. Następnie dodajemy szpinak i dusimy do całkowitego rozmrożenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dorzucamy zamarynowane mięso i dusimy całość, około 15 minut. Pieczarki kroimy w plastry i gotujemy. Przecedzone i opłukane dodajemy do farszu.  Całość zalewamy śmietanką i gotujemy przez 10 minut. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Do przesianej mąki dodajemy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
TORCIK OWOCOWY Z MASĄ BUDYNIOWĄ 144

ciemny:Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywno.Stopniowo dodajemy po 1 żółtku,dalej miksujemy. Dodajemy po trochu cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,oraz kakao dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok.25 minut. StudzimyMasa: Z mleka i proszku budyniowego przygotowujemy budyń, jeśli budyń jest niesłodzony dosładzamy 4 łyżkami cukru. Studzimy(...)dzielimy na 3 części, po 1 części wykładamy na placek biszkoptu, przykrywamy drugim, kolejna porcja masy itdOzdabianie:Boki i wierzch torta smarujemy serkiem mascarpone dość cienko. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi, przyczepiamy kolorowe perełki. Na wierzch układamy rząd pokrojonych w plastry kiwi,następnie truskawek i tak na zmianę do środka. Na środku kładziemy 3 całe truskawki, obkładamy plastrami cytryny

Z Majeczką w kuchni
Wegańskie KETO Krakersy z siemienia lnianego 10

Kiedy myślimy o przekąskach, które są nie tylko smakowite, ale także zdrowe, keto krakersy wyróżniają się jako idealna opcja. Dzięki użyciu mąki kokosowej i siemienia lnianego dostarczają one niezbędnych składników odżywczych, takich jak białko i błonnik, a jednocześnie są niskowęglowodanowe. To doskonały wybór dla osób stosujących dietę ketogeniczną, ponieważ są one produktem o wysokiej zawartości zdrowych tłuszczów, co wspiera utratę(...)szklanka siemienia lnianego (zmielonego) – 1/2 szklanki mąki kokosowej – 1/4 szklanki migdałów (zmielonych) – 1 łyżka sezamu – 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich – Szczypta soli – 1/2 szklanki wody Prosty przepis: Rozprowadzać suche składniki w misce. Dodaj wodę i mieszaj, aż masa stanie się gładka. Formować ciasto w kulkę, a następnie rozwałkować na cienki placek. Przenieść placek na wyłożoną

ZGruntuFit
Kakaowe muffinki z makiem i kokosem 103

Uwielbiam piec muffinki. Wystarczy wymieszać lub zmiksować składniki, do piekarnika i gotowe. Możliwości smakowych jest wiele. Tym razem upiekłam muffinki kakaowe z dodatkiem maku sypkiego i wiórek kokosowych. Wyszły idealne, trochę takie sypkie, bo z dodatkiem mąki krupczatki. Idealne na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik. Upieczcie :) I dajcie znać czy smakowało :) Potrzebujemy: 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy(...)pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka sypkiego maku 2 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie pysznych muffinek: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Wsypujemy suche składniki i całość dokładnie ucieramy. 2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Pieczemy w temperaturze

Izabelawkuchni
Brownie fasolowe z daktylami 123

wielbiciel brownie, a na dodatek warzywnego! Ciasto z warzywa? Kiedyś to było nie do pomyślenia, ale teraz to jest największy hit! Daktyle, są doskonałym zamiennikiem cukru, to one dodają największej słodyczy. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki ryżowej (lub innej) 1 łyżka kakao 240g (jedna puszka) odsączonej fasoli 10 daktyli szczypta proszku

Truskawkowa Fiesta
Bezglutenowe batoniki owsiane 104

płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi i ogromną ilością bakalii. Całość łączy miód, olej kokosowy i masło orzechowe, a aromatyczny cynamon dodaje świetnego posmaku. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Bezglutenowe batoniki owsiane -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Naleśniki w sosie pomarańczowym + nowości w mojej kuchni 149

jajko  200 ml mleka szczypta soli  1 łyżeczka oleju kokosowego 1 kostka sera twarogowego  1 małe opakowanie jogurtu naturalnego  wybrany słodzik (np. erytrytol, ksylitol, miód, syrop daktylowy) 1 pomarańcza  Przygotowanie: W misce wymieszaj mąkę, jajko, mleko oraz sól. Najlepiej za pomocą trzepaczki, aby ciasto było jedwabiście gładkie.  Na patelni (użyłam specjalnej PATELNI do naleśników

Zdrowie na języku :P
Kruche serca w czekoladzie (Keto, Paleo, LowCarb) 103

erytrytolu lub innego niskoweglowodanowego słodzidła 35 g masła klarowanego 35 g oleju kokosowego białko z jednego jaja 1/4 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 kostki czekolady gorzkiej min. 85% kakao Sposób przygotowania Wszystkie składniki oprócz czekolady wyrobić w malakserze na gładkie ciasto. Rozwałkować je i wykrawać serca foremką do ciastek. Piec w piekarniku nagrzanym

Modern Cave Girl
Tort prawie oreo z pralinami kokosowymi 113

natłuścić (nie   natłuszczać rantu). Przełożyć ciasto i wyrównać. Tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 45 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wystudzony biszkopt przeciąć na trzy równe części. Poncz: 2 łyżeczki wody kokosowej liofilozowanej pół szklanki gorącej wody Krem: 500 gram mascarpone mleczko kokosowe

AZgotuj!
Bezglutenowe batoniki owsiane 124

płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi i ogromną ilością bakalii. Całość łączy miód, olej kokosowy i masło orzechowe, a aromatyczny cynamon dodaje świetnego posmaku. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Bezglutenowe batoniki owsiane -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
WIELKANOC- przepisy na sernik 135

tuż tuż, u mnie w domu sernik to obowiązkowe ciasto, które musi się znaleźć na stole na każdej uroczystości. Jeśli jesteście fanami serników tak jak ja, to zapraszam na kilka moich propozycji :) Udanych wypieków 😊           1. Sernik Krakowski  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/sernik-krakowski.html 2. Sernik z kokosową chmurką  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/05/sernik-z-kokosowa-chmurka.html 3. Sernik z pianką

kulinarne odsłony pati
Kakaowo-pomarańczowy pudding z tapioki – Świąteczny FIT deser 130

jędrnych kuleczek podbije serca wszystkich i będzie miłą odmianą od ciężkich potraw i ciast. A jeżeli nie możecie doczekać się Świąt, zróbcie go już teraz. Spróbujecie? W międzyczasie skoczcie również po przepis na aromatyczne p omarańczowo-piernikowe ludziki. Składniki (2 porcje): 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego 1/2 szklanki (125 ml) wody 1/4 szklanki (ok. 50-55 g) tapioki

Fitsweet.me
Ciacho z kokosem i krówką 152

ciasto jest przepyszne i nadaję się na Dzień mamy :) Polecam wam zrobić.Pyszności i jeszcze raz pyszności.   Biszkopt: jaja 5 szt mąka tortowa 7 łyżek cukier 2 łyżki kakao 2 łyżki Masa 1 wiórka kokosowe 200 g mleko 500 ml cukier 2 łyżki budyń śmietankowy 1 szt (40 g) margaryna 125 g Masa 2 krówka, kajmak mała puszka ( smak

Różowa kuchnia
Mini babki jaglane z kawą i żurawiną 116

niewielką ilością mleka/dodajemy kilka łyżek mąki. Masa nie powinna być zbyt gęsta. Ciasto rozlewamy po 2 łyżki, do ok. 3/4 wysokości foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 20 minut. Upieczone zostawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu dekorujemy jogurtem naturalnym, żurawiną oraz wiórkami kokosowymi.    Smacznego! 🐰 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania