wody gazowanej 1 łyżka cukru kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego płynnego lub rzepakowego szczypta soli Dodatki: Luzik Arbuzik oraz Truskawkowy Rabarbar ( Małe Szczęścia ) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i zmiksuj. Patelnię dobrze rozgrzej (jeżeli chcesz możesz lekko natłuścić powierzchnię) i wylej porcję ciasta. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę. Podawaj z ulubionymi konfiturami
Zdrowie na języku :Pszklanki sezamu, 1/4 szklanki siemienia lnianego, 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy), 200 ml gorącej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka suszonej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Mąkę orkiszową mieszamy z gryczaną, przyprawami, sezamem i siemieniem. Zalewamy wodą. Dodajemy olej. Wyrabiamy ciasto. Posypujemy blat mąką. Wałkujemy ciasto na cieniutki prostokąt. Wycinamy prostokąty o wymiarach
Jeść, by żyć w zdrowiuśliwki miód + olej rzepakowy do smażenia Do miseczki przesiej mąkę owsianą i kokosową, dodaj proszek dopieczenia i mak. W drugim naczyniu wymieszaj jajo z maślanką. Składniki płynne dodaj do składników suchych, całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Następnie wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta. Na każdym placuszku połóż plasterki śliwki (lekko wciśnij je ciasto). Smaż
365 dni dookoła kuchniłyżeczki sody oczyszczonej Do miseczki wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę i cukier. Wszystko mieszamy. Masło roztapiamy (nie gotujemy) i do niego dodajemy miód. Sodę mieszamy z 4 łyżkami wrzącej wody, wlewamy do roztopionego masła i miodu. Łączymy z suchymi składnikami. Z przygotowanego ciasta robimy niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem
Pyszności SłodkościPonadto : Cukier puder Królewski do oprószenia 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego do smażenia Wykonanie : 1. Banany obieramy, odcinamy końcówkę z gniazdami nasiennymi i blendujemy na gładką masę. Wbijamy jajko dodajemy cynamon oraz mąkę gryczaną. 2. Całość mieszamy na dość gęste i spójne ciasto. Rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu na patelni. Wylewamy łyżką ciasto tworząc niewielki okręgi
vaniliowoczekoladowasię właśnie na tym torcie. Kolejny pyszny tort oblany czekoladową polewą jest kokosowy z czarną porzeczką. Ozdobiony jest kwiatem i liściem z czekolady. A tak nasze torty wyglądały w przekroju. Hitem kursu były kruche ciastka migdałowo – rumowe z bitą śmietaną, po prostu palce lizać! :). Delikatne, kruche ciasto, pyszny krem migdałowy, rum i polewa czekoladowa. Na koniec odbyło się wręczanie dyplomów
Mała CukierenkaCHLEB NA ŚWIECIE SKŁADNIKI: 2 żółtka 6 białek 2 duże łyżki mąki kokosowej duża szczypta soli 1/3 łyżeczki sody czarnuszka do posypania Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać żółtka i dalej ubijać, zmniejszyć obroty do minimum i dodawać po trochu mąki i sodę. Wlać ciasto do małej foremki posypać ziarnami i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st
harrisamasła 3 łyżki mleka 20 g gorzkiej czekolady, posiekanej opcjonalnie łyżka wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów Do misy miksera wsypujemy suche składniki oraz pocięte na kawałeczki masło. Rozdrabniamy masło mikserem lub nożem tak by stworzyło drobinki wśród maki. Dolewamy mleko, wsypujemy czekoladę i zagniatamy zwarte ciasto. Formujemy z niego wałek o średnicy ok 4 cm. Zawijamy w folie spożywczą
Dzieje kuchennej Wiewióryłyżki soku z cytryny 5 łyżek cukru pudru 100 g wiórek kokosowych Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże i cukier. Mieszamy i zostawiamy aby zaczęły pracować. Roztapiamy masło i pozwalamy mu ostygnąć. Jak widać w składzie, cukru jest niewiele, tyle aby nakarmić drożdże i waniliowym uperfumować ciasto. To wystarczy, dojdzie słodkie nadzienie, coś na wierzch i będzie ok. Żółtka lekko ucieramy
Dieta moja pasjaktóry się wytworzył, będzie potrzebny. Odlej go , podgrzej i wymieszaj z mlekiem kokosowym. Mięsko pokrój w kawałeczki, dołóż. Sos gotowy! Następnie ugotuj ziemniaki i odstaw do wystygnięcia. Gdy będą chłodne przemiel w maszynce do mięsa, a następnie zmiel twaróg. Dodaj parmezan, sól, jaja i mąki. Wyrób ciasto. Jak będzie się lekko kleić do ręki, podsypcie jeszcze mąką. Odkrawajcie po kawałeczku
Z Kuchni Do Kuchniproszkiem do pieczenia i solą. W osobnej misce należy wymieszać olej kokosowy (prawie rozpuszczony), cukier oraz opcjonalnie ekstrakt migdałowy. Dodać jajko i po dokładnym zmiksowaniu - wiórki i pozostałe składniki suche. Gotową masę schłodzić w lodówce - przez około 1 h. (Wtedy będzie łatwiejsza do wałkowania.) Zimne ciasto rozwałkować na placek o grubości 5-6 mm i wykrawać z niego dowolne kształty
Di gotujekilka łyżek wody kilka kropel aromatu waniliowego/ziarenka laski wanilii 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia na wierzch: owoce (maliny, borówki, jagody) stewia, miód Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masa powinna być lekko lejąca. Jeśli jest za gęsta dodać wodę. Rozgrzać olej na małej patelni i wlewać ciasto. Smażyć z jednej strony na małym ogniu około 4 min i przykryć. Następnie
Jaglusiaproszkiem do pieczenia. Zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Nakładać ciasto łyżką na rozgrzaną patelnię i wciskać do niego po kilka sztuk czereśni (u mnie wydrylowane połówki). Najlepiej smażyć na patelni beztłuszczowej (z nieprzywierającą powłoką) jeśli takiej nie mamy to polecam smażyć na oleju kokosowym nierafinowanym lub na maśle. Podawać bez dodatków lub polane miodem lub syropem klonowym
Mania Wypiekaniaszklanki słonecznika garść suszonej żurawiny garść wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego lub masła klarowanego, rozpuszczonego 2 jajka Masło lub olej roztopić na małym ogniu. Wlać do miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem
Chocolate Muffin Blogsłodki. Serowy środek puszysty i kwaskowaty. W połączeniu smakują wyśmienicie. Do ciasta nie dodajemy cukru ani innego słodziwa. Łasuchy mogą spróbować masy przed pieczeniem i ewentualnie dosłodzić, ale spód jest tak słodki, że równoważy mniej słodki środek. Daktylowy spód: 150 g daktyli 3 łyżki wiórek kokosowych lub 2 łyżki mąki kokosowej Masa serowa: 400 g serka naturalnego 3 łyżki mąki
Kucharzyca