wszelkimi ciastami ciasteczkami, stwierdziłam, że wykorzystam ten fakt i jeszcze raz tym okresie świątecznym przygotuje makówki, tym razem nie takie zabiegane. Składniki: wek krojony* 30 dag zmielonego maku 2 litry mleka 70 g masła 4 łyżki miodu 4 łyżki cukru** 100 g rodzynek 80 g płatków migdałowych (bądź posiekanych) 80 g orzechów włoskich 80 g orzechów laskowych wiórki kokosowe
My sweet a lifekokosowej Olejowe Smaki* 2 duże jajka 1 czubata łyżeczka płynnego miodu ok. 1/4 szklanki mleka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia olej do usmażenia (u mnie olej rzepakowy Olejowe Smaki* ) Mąkę, jajka, miód, mleko oraz proszek do pieczenia zmiksować i odstawić na ok 10 minut, aż masa zgęstnieje. Po tym czasie konsystencja powinna być taka jak ciasto(...)produkty są w 100% naturalne, z pierwszego tłoczenia oraz nierafinowane. W ofercie Olejowych Smaków znajdują się m.in. takie oleje jak: użyty przeze mnie olej rzepakowy, ale także lniany, kokosowy, słonecznikowy, sezamowy, konopny, z pestek dyni, z wiesiołka, czy też z czarnuszki oraz mąki: kokosowa, lniana. Z całą ofertą Olejowych Smaków można się zapoznać na stronie: olejowesmaki.pl
Simply Foodchociaż w sumie nie wiele ma z nim wspólnego:) Ciasto jest bez glutenu i laktozy! Jest bardzo lekkie i na prawdę zawiera bardzo mało kalorii. Jedna porcja to: 65 kcal w tym: W: 7,67 g; B: 4,5 g; T: 1,76 g. Składniki: Spód - 40 mąki kokosowej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżeczki(...)gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i delikatnie wlewamy do truskawek ponownie blendując. Tak przygotowany mus wlewamy na zastygłą piankę. Ponownie wkładamy do lodówki na 3-4 h. Ciasto jest niezwykle lekkie i puszyste. Po schłodzeniu smakuje jak lody! Idealne na letni podwieczorek! Smacznego
Health-Fit-Lifeprzepis. Post, jak i danie jeszcze gorące. Tak, był totalny chaos, bo i ciasto jeszcze robiłem, a to rosół, a to malowanie, pranie, sprzątanie i to, co lubię najbardziej, szopping. Ale wiecie co najśmieszniejsze było? Brak mąki. Zwykłej, pszennej mąki! Z samopszy, jest! Z płaskurki, jest! Kokosowa, grochowa, kasztanowa, z ciecierzycy...kufa, każda! tylko nie zwykła XD...dobrze
R'n'G KitchenSernik z laskową nutą i karmelowym spodem inspirowany znanymi słodyczami. Takie motywy w ciastach lubimy najbardziej 💛 Jeśli chcesz zobaczyć film z przygotowania, zapraszamy TUTAJ na nasz IG Składniki (śr: 18-20cm): Spód -30g poppingu z kaszy jaglanej -20g płatków kukurydzianych -100g cukru kokosowego -30g oleju kokosowego -70g mleka kokosowego (82% kokosa) -łyżka masła orzechowego
Candy Pandassklepach mamy „oszukane” wegańskie sery na bazie oleju kokosowego i skrobi. Jak nie możesz nabiału, to taka wegańska mozzarella powinna wystarczyć. A co ze spodem na pizzę? Tu właśnie ten przepis wchodzi w grę – niskowęglowodanowy spód na pizzę bez glutenu! Niskowęglowodanowe ciasto na bezglutenową pizzę – przepis: kalafior – 1 średni ser (prawdziwy lub wegański
PaleoSMAKstewii. Na koniec dodajemy do ciasta ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy delikatnie olejem rzepakowym. Ciasto wylewamy za pomocą chochelki i smażymy w zależności od rodzaju gofrownicy do zarumienienia gofrów. Gotowe gofry podajemy z serkiem naturalnym i sezonowymi owocami. Smacznego! Spróbuj także: domowe lody bananowe, ciasteczka cytrynowo-kokosowe. Jeśli chcesz być na bieżąco
Natka Pietruszkijajko, 2 łyżki rozpuszczonego masła, 1 banan, odrobina cynamonu, 1 łyżka wiórek kokosowych Wykonanie Kaszę zalewamy mlekiem na 10 minut. Z białek ubijamy pianę. Do kaszy dodajemy rozgniecionego banana, masło, wiórki, mąkę, cynamon, mieszamy. Na końcu dodajemy pianę z białek. Rozgrzewamy gofrownicę. Kładziemy łyżką porcje ciasta, smażymy ok. 5 minut. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami
słodki bratekCo powiecie na domowe batoniki Bounty? Czy mogą smakować tak samo dobrze jak te ze sklepu? Uwierzcie mi – TAK! Kokosowe szaleństwo Bounty pod warstwą kruchej czekolady
Kuchnia Łukaszapojawia się tutaj orzeźwiający kokos, pyszny mus malinowy, a to wszystko w postaci ciasta na zimno. Czy może być coś lepszego w ten pochmurny dzień :)? Zapewniam Was, że nie Ekspresowe serniczki na zimno przepis na 3 porcje Składniki spód: 100 g płatków owsianych 50 g oleju kokosowego 5 moreli suszonych 40 g wiórków kokosowych 40 g ziaren słonecznika Składniki
365 dni dookoła kuchniPrzygotowanie: W misce wymieszaj suche składniki. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i olej kokosowy. Orzechy posiekaj. Banana zblenduj lub rozgnieć widelcem. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Jeżeli możesz sobi na to pozowlić to odstaw nawet na pół godziny, aż suche składniki nasiąkną czekoladą Nabieraj dużą łyżka porcję ciasta, w dłoniach uformuj kulkę i kładąc na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia rozpłasz
greenscarfgości! Składniki: Spód: 2 jaja 1 szklanka mąki orkiszowej 4 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki zimnej wody 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu Wierzch: 4 łyżki kremu orzechowego 3-4 łyżki suszonej żurawiny Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie zagniatamy. Jeśli ciasto będzie się lepić to oprószamy mąką. Formujemy kulę i wkładamy do zamrażalnika
Truskawkowa Fiestajajko 1 łyżka miodu Ponadto: olej/masło do smażenia (u mnie olej kokosowy Woj-Len ) Wszystkie składniki na placuszki wymieszać i odstawić na kilka minut, aby płatki odrobinę napęczniały. Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor
Di gotujedrożdży 100 ml mleka 1 duże jajko 1 łyżka cukru kokosowego 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 duże jabłko (u mnie 220 g po obraniu) 1 łyżka oliwy Przygotowanie: W misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, oprócz jabłek i odstaw na 10 minut. Zobaczysz, jak ciasto zacznie "pracować" poprzez pojawienie się pęcherzyków. W międzyczasie jabłko obierz
Zdrowie na języku :Pszklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego Wykonanie: Piekarnik nagrzać d o 180ºC. W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i ksylitol. Zrobić wgłębienie na środku, wlać mle ko, ekstrakt, jajko i olej. Wymieszać do połączenia się składników (na gładkie ciasto). Nakładać ciasto do foremek na muffinki do połowy wysokości (u mnie silikonowe). Dodać wybrane
Healthy food explorerkakao i zmiksować, dolewając troszkę wody, tak aby powstała konsystencja kremu.Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać lub zmiksować. Odstawić na kilka minut. Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę, smażyć na suchej patelni aż zmięknie. Pod koniec dodać cynamon. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, posmarowanej olejem kokosowym. Posmarować daktylowym kremem i kawałkami jabłka
Healthy food explorerorkiszową, proszek do pieczenia, mak oraz cynamon. W rondelku rozpuść miód z olejem kokosowym, odstaw do ostygnięcia. Do rondelka dodaj jogurt, mleko oraz jajko. Całość dokładnie wymieszaj. Do składników suchych dodaj składniki mokre. Masę dokładnie wymieszaj aż do połączenia składników. Do silikonowych foremek wyłóż po łyżce ciasta, tak aby przykryła dno foremki. Następnie do każdej z nich wyłóż łyżeczkę kajmaku
365 dni dookoła kuchninektarynką. Nie obraziłabym się, gdybym każdy wiosenny poranek zaczynała w ten sposób :) ciasto: 0/5 szklanki płatków żytnich 3/4 szklanki mąki orkiszowej (użyłam chlebowej, może być też pełnoziarnista lub jasna) szklanka kefiru jajko łyżka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią pół łyżeczki proszku do pieczenia odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia gofrownicy dodatkowo: 5-6 łodyg rabarbaru 2 łyżki cukru trzcinowego pół szklanki
Mienta blogporze roku. Sernik z truskawkami, zawsze cieszy się dużym powodzeniem. Ja lubię to "ciasto" za prostotę wykonania. Wystarczy kilka składników, blender i gotowe. Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych przepis: - 5 x serek waniliowy homogenizowany po 150 g każdy - 300 ml mleka (dowolne krowie, kokosowe - bez śmietanki, roślinne) - 200 g sera białego chudego - 3 małe dojrzałe banany
SMYKWKUCHNIGdy ostatnim razem publikowałem przepis na szwedzkie ciasto miłości, nie spodziewałem się, że będzie się on cieszył aż taką popularnością. Wielu Czytelników
Vegan TasteWegańskie "serniki" zrobione z kaszy jaglanej lub tofu nikogo już chyba nie dziwią. A co powiecie na ciasto z ziemniaków ? Przyznajcie, że wygląda jak
Kasia Sarnawraz z masłem do jego rozpuszczenia. Następnie dodajemy zaczyn do mąki, soli, wiórków kokosowych, skórki pomarańczowej, mleka oraz jajka. Mieszamy za pomocą łyżki. Odstwiamy na 30minut. Banana kroimy w plastry. Na patelnię wlewamy 2-3 łyżki oleju. Mocno podgrzewamy. Zmiejszamy ogień na najmniejszy. Zapomocą łyżki wykładamy ciasto na placki (po 3-4 sztuki) na patelnię. Po ok 1 minucie
Lena Gotujepszennej, można zastąpić bezglutenową sól, pieprz Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju kokosowym z niewielkim dodatkiem soli. Do miski wrzucamy soczewicę, kaszę, pokrojone w cienkie plasterki kabanosy, podsmażoną cebulę, jajko, jogurt, mąkę oraz przyprawy. Składniki dokładnie razem mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy po 1 łyżce ciasta. Smażymy z obydwu stron. Placki można smażyć bez lub z tłuszczem. Wioleta Gargula
MamaOskarka