ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:583/932)

Jagodowa subtelność na spodzie z otrębami...Chwila zapomnienia ;-) 192

ucieraj robotem na wysokich obrotach mleko kokosowe, tak aby jak najbardziej się napowietrzyło. Jagody zmiksuj blenderem. Do jagód dodaj, spienione mleko, wymieszaj delikatnie, dodaj ziarenka wanilii i rozpuszczone galaretki. Wszytko bardzo dokładnie wymieszaj. Wylej na spód. Wstaw do lodówki na 12 godzin. Wierzch: - bita śmietana roślinna - maliny -cukier puder Ciasto zachwyci smakiem i wyglądem. Powiem

SMYKWKUCHNI
Pudding z tapioki z karmelizowanymi śliwkami i marakują 174

lata temu. Pamiętam ten dzień jak dziś – wraz z kilkoma zaprzyjaźnionymi bloggerami udaliśmy się na warsztaty cukiernicze do znajomego kucharza. To właśnie wtedy nauczyłam się jak przygotowywać najlepsze ciasto francuskie, poznałam sekretudanych makaroników oraz odkryłam te nieznane mi kulki. Dużo się w ten dzień nauczyłam. Dziś zostały tylko wspomnienia, brudne od jedzenia karteczki z zapisanymi przepisami i zdjęcia. Tapioka(...)osobami. Zapraszam Was na sentymentalną wariację na temat tapioki – jednego z najpyszniejszych deserów Pudding z tapioki z karmelizowanymi śliwkami i marakują porcja dla dwóch osób 400 ml mleka kokosowego łyżka miodu 45 g tapioki marakuja 3 duże śliwki łyżka masła klarowanego łyżka miodu cynamon Do rondla z grubym dnem wlej mleko kokosowe i gotuj na wolnym ogniu. Gdy mleko

365 dni dookoła kuchni
Fit placki z kalarepą i marchewką 180

pomysł na szybki obiad w domu, w szkole lub pracy, ale też świetne rozwiązanie dla osób, które jedzą wytrawne śniadania Placki dodatkowo nie zawierają glutenu, bo użyłam jedynie mąki kokosowej i kukurydzianej. Smak mnie zaskoczył, bo gdyby nie specyficzne przyprawy, te placuszki nadawałyby się do zjedzenia na słodko i pewnie kolejnym razem zrobię je np. z dodatkiem cynamonu lub dodam(...)jeszcze jabłko Mam nadzieję, że pomysł wam się spodoba i spróbujecie kiedyś je zrobić Jeśli macie ochotę na więcej przepisów z kalarepą, sprawdźcie koniecznie mój ostatni wpis , czyli pyszne ciasto. Polecam też profil bloga na Facebooku i Instagramie – wtedy nie przegapicie żadnego z przepisów pojawiających się na fitkot.pl Fit placki z kalarepą i marchewką 9-10 sztuk 2 niewielkie

Fitkot
Fit placki z kalarepą i marchewką 167

pomysł na szybki obiad w domu, w szkole lub pracy, ale też świetne rozwiązanie dla osób, które jedzą wytrawne śniadania Placki dodatkowo nie zawierają glutenu, bo użyłam jedynie mąki kokosowej i kukurydzianej. Smak mnie zaskoczył, bo gdyby nie specyficzne przyprawy, te placuszki nadawałyby się do zjedzenia na słodko i pewnie kolejnym razem zrobię je np. z dodatkiem cynamonu lub dodam(...)jeszcze jabłko Mam nadzieję, że pomysł wam się spodoba i spróbujecie kiedyś je zrobić Jeśli macie ochotę na więcej przepisów z kalarepą, sprawdźcie koniecznie mój ostatni wpis , czyli pyszne ciasto. Polecam też profil bloga na Facebooku i Instagramie – wtedy nie przegapicie żadnego z przepisów pojawiających się na fitkot.pl Fit placki z kalarepą i marchewką 9-10 sztuk 2 niewielkie

Fitkot
Ciasto Rafaello 259

prostu rozpływa się w ustach. CIASTO RAFAELLO Składniki: Biszkopt ( zrobić takie dwa ) 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 białe czekolady 3 śmietany śnieżki 1 szklanka śmietany 30 % 1,5 szklanki mleka 20 dkg wiórek kokosowych 15 dkg margaryny Palmy Wykonanie: 1. Biszkopt robimy(...)gorącego dodajemy śmietanę 30 % i energicznie mieszamy.  3. Śmietany śnieżki ubijamy w zimnym mleku, łączymy razem z czekoladami i dodajemy 15 dkg kokosu ( 5 dkg zostawiamy do posypania ciasta). Na jeden biszkopt wykładamy 3/4 masy. 4. Przekładamy drugim biszkoptem. 5. Smarujemy pozostałą masą i posypujemy kokosem.   SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Pełnoziarnista drożdżówka ze śliwkami i kokosową kruszonką 153

łyżki cukru, 4 łyżki wiórek kokosowych, 2 łyżki mąki   Drożdże rozkruszyć do miseczki, dodać łyżkę cukru i zalać ciepłym mlekiem. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce, aż zaczyn zacznie pracować.    Do miski przesiać obie mąki, dodać resztę cukru, sól, jajka, rozczyn i masło. Wszystko porządnie mieszać drewnianą łyżką przez kilka minut. Ciasto będzie dość rzadkie, więc

Simply Food
Tort w kształcie motyla 198

kokosowych marki Kresto100 g drażetek czekoladowych2 rurki z kremem czekoladowym1 bananPrzepis na biszkopt:Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodajemy stopniowo cukier puder ciągle miksując. Do masy dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i całość mieszamy delikatnie łyżką do całkowitego połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto(...)śmietany. Całość delikatnie mieszamy łyżką. Przepis na poncz:Gorącą wodę umieszczamy w garnuszku, dodajemy cukier puder oraz sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym ponczem zwilżamy blaty ciasta (ok. 5 łyżek ponczu na jeden blat).Spód tortu zwilżamy ponczem, następnie nakładamy warstwę dżemu i kremu. Nakładamy na to kolejny blat, również go zwilżamy i nakładamy dżem oraz krem

Emcia Pichci
PYSZNE MAKÓWKI + FILMIK 78

śląsku. Są smaczne, słodkie i pełne bakali. Przypominają deser lub ciasto, plecam przepis.  SKŁADNIKI :  400 g dobrze zmielonego maku  3/4 szklanki cukru 3-4 łyżki miodu  1 i 1/2 litra mleka 3/2 %  1 szklanka rodzynek  200 g orzechów włoskich  100 g wiórek kokosowych  1 paczka sucharów słodkich ( 290 g )  PRZYGOTOWANIE

Kulinarne Fantazje Marioli
Bezglutenowe brownie z czerwonej fasoli z orzechami 94

Nie ma to jak pyszne, zdrowe a na dodatek bez mąki ciasto, które na dodatek jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zapraszamy na bezglutenowe czekoladowe brownie

Kuchenne Wariacje
Śniadaniowe tartaletki z ekspandowanymi jagłami, jogurtem i owocami 162

orzechy, cynamon, sól i odciśnięte z wody daktyle. Krótko zmiksować. Dodać płynny olej kokosowy i syrop klonowy i zmiksować wszystko do uzyskania lepkiej masy. Dodać ekspandowane jagły i wymieszać wszystko dokładnie łyżką- nie miksować, aby nie jagły nie straciły swojej formy. Formy na tartaletki wylepić ciastem dociskając je mocno palcami do dna i brzegów. Warstwa powinna mieć

olalacooking
Przepis #120 Szarlotka pod daktylową pianką - FIT 132

lekko orzechowy kolor. Całość posypałam płatkami migdałowymi co jeszcze bardziej wzbogaciło smak ciasta. Musicie jej koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 107 kcal  w tym: B: 3 g; W: 18 g; T: 2 g.   Składniki: Spód - 120 g mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 60 g syropu daktylowego lub innego słodzidła - 140 ml mleka roślinnego/zwykłego

Health-Fit-Life
Przepis #120 Szarlotka pod daktylową pianką - FIT 167

lekko orzechowy kolor. Całość posypałam płatkami migdałowymi co jeszcze bardziej wzbogaciło smak ciasta. Musicie jej koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 107 kcal  w tym: B: 3 g; W: 18 g; T: 2 g.   Składniki: Spód - 120 g mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 60 g syropu daktylowego lub innego słodzidła - 140 ml mleka roślinnego/zwykłego

Health-Fit-Life
Najlepsze świąteczne wypieki i nie tylko 100

Przepis znajdziecie TUTAJ   Nr. 3 Kolejny makowiec tym razem na mące kokosowej, szybki i prosty. Przepis znajdziecie TU   Nr. 4 Tym razem nie wypieki, ale świąteczny napój, który tak kochają Amerykanie – Eggnog. A przepis TU Nr. 5 Rolada świąteczna. Jedno z moich ulubionych ciast, ten krem jest mega pyszny. A przepis TU Nr. 6 Maliny, czekolada

PaleoLife
Puszyste bezglutenowe ciasto z orzechami, gruszkami i jabłkami 159

ciasto było absolutnym eksperymentem, nawet nie liczyłam na to, że wyjdzie. Okazało się, że jest nie tylko puszyste, ale też nie jest suche jak większość bezglutenowych wypieków. W sam raz na październikową niedzielę. Polecam. Składniki: 2 łyżki mąki z quinoy 2 łyżki mąki z tapoki 2 łyżki mąki kokosowej 4 jajka 70 gram miodu gryczanego 100 ml roztopionego oleju kokosowego(...)łyżki kakao 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia mielony cynamon mielony kardamon 6 orzechów włoskich 10 orzechów laskowych pół gruszki ćwiartka jabłka szczypta soli Wykonanie: Olej kokosowy podgrzewamy, żeby się rozpuścił, ale nie za mocno, aby nie był gorący. Mieszamy go z kakao.  Owoce obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i obtaczamy mieszance kardamonu i cynamonu.  Oddzielamy żółtka

Quinoa Raz!
Wegańskie brownie 125

naprawić :) Częstuję Was brownie wegańskim, inspirowanym przepisem Jamiego Oliviera. Wegańskie brownie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Składniki 200 g gorzka czekolada bezmleczna 230 ml mleko migdałowe 130 g erytrol 60 g pistacje obrane 40 g orzechy pekan 5 łyżka olej kokosowy 1 szt laska wanilii 170 g mąka kukurydziana 0,5 łyżeczka proszek do pieczenia Sposób

Kucharzyca
Śnieżny puch - bez pieczenia 318

taką delikatną piankę? Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA Składniki 500 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy) 400 g śmietany kremówki (36%) 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka żelatyny ciastka herbatniki  cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki ) 1/2 szklanki wiórek kokosowych  Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić. Galaretka

O kuchni z uczuciem
Bezglutenowe czekoladowo-cynamonowe ciasteczka z mąki migdałowo-kokosowej 113

ciasteczek potrzebujemy: – 125 g mąki migdałowej – 100g mąki kokosowej – 100g masła – 5 łyżek poudre douce – 1 łyżeczkę cynamonu – 5 łyżek cukru – 1 jajko – 1 łyżkę kakao Sypkie składniki wymieszać w misce po czym dodać masło pokrojone w drobną kostkę. Wyrobić ciasto. Uformować kulę, umieścić ponownie w misce i schłodzić przez minimum

Szybko Tanio Smacznie
Gruszkowiec 171

okazji, że bardzo lubię te owoce postanowiłam przygotować bardzo smaczne i apetyczne ciasto z gruszkami. Gruszkowiec jest bardzo wilgotny, słodki i syty, więc śmiało się można nim najeść. :) Składniki: 2 jajka 1 banan 10 tabletek słodziku 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki mąki kokosowej szczypta proszku do pieczenia cynamon 2-3 łyżki wody gazowanej 1 lub 2 gruszki Sposób

Truskawkowa Fiesta
KRUCHE ROGALIKI Z MARMOLADĄ 125

śmietany, 1/3 szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki wiórek kokosowych, szczypta soli Dodatkowo: cukier puder, marmolada twarda wielowocowa Jamar , 1 białko WYKONANIE W misie malaksera umieszczamy suche składniki, dodajemy masło pokrojone w kostkę, żółtka oraz śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą. Ciasto dzielimy na 2 części, wkładamy do woreczków foliowych, umieszczamy w zamrażarce

słodki bratek
Naleśniki kukurydziane z warzywami :) 201

wody 2 jajka szczypta soli  1 łyżeczka oleju kokosowego  Składniki na farsz: quinoa czarna (Biogo) papryka zielona pomidorki koktajlowe  miks sałat  ziarna słonecznika  Przygotowanie: Składniki na naleśniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i wlej porcję ciasta. Smaż naleśniki z dwóch stron.  Quinoę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.  Ugotowaną

Zdrowie na języku :P
Placki z truskawkami i chia 182

łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli morskiej 2 łyżeczki nasion chia truskawki olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki oprócz truskawek umieścić w misce i delikatnie wymieszać, tak, by składniki się połączyły. Truskawki pokroić na plasterki. Patelnię z olejem rozgrzać, na niej kłaść po jednej łyżce ciasta, a w środek wkładać plasterki truskawek truskawki. Smaż z obu stron, aż się ładnie zarumienią

Domowa cukiernia Ewy
Muffinki leśny mech 134

śmietanę przekładamy do szprycy i wyciskamy na muffinki. Następnie posypujemy pokruszonym ciastem. Wypiekałam wspólnie z: Grunt to przepis -  najprostsze muffinki malinowe Domowa cukiernia Ewy -  babeczki z kolą i kremem śmietanowym Słodkie okruszki... -  małe szarlotki (muffinki) Smaczne przepisy -  muffiny pomarańczowe Na ciasteczkowych papierach -  Muffinki kokosowe z malibu Kulinarna Maniusia -  Muffinki cytrynowe z czekoladą Ewa Czarnik

Ewusiowe Smaki
PUSZYSTY KREM Z ORZECHÓW LASKOWYCH 176

ryżowego z zimną kawą zbożową. Dodajemy trochę kakao (do smaku) i trochę cukru kokosowego (do smaku) i blendujemy wszystko jeszcze raz. Powinien wyjść puszysty krem o konsystencji pewnego serka na "A", który cudownie lekko rozsmarowuje się np. na świeżo upieczonych bułeczkach drożdżowych (przepis na uniwersalne ciasto drożdżowe  tutaj ). Do tego szklanka mleka użytego do produkcji kremu (albo nawet

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kokosowe bułeczki 76

Masło wyciągamy z lodówki 2-3 godziny wcześniej, musi być bardzo miękkie. Mleczko kokosowe podgrzewamy, ma być lekko ciepłe. Wszystkie składniki mieszamy w sporej misce na gładką masę. Nakrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 2 godziny. Po tym czasie zgniatamy krótko ciasto i dzielimy na 12 części. Z każdej części formujemy kulkę i układamy w formie

Gotowanie moimi oczami
W orzechowej skorupce. 177

łyżeczka mielonego siemienia + 2 łyżki wrzątku cynamon coś do posłodzenia łyżeczka oleju kokosowego (stałego) spora garść orzechów (ok.30g) Siemię zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić na chwilę. W miedzy czasie wymieszać ze sobą resztę składników i dodać siemię. Schować na kilkanaście minut do lodówki. Gdy ciasto będzie w lodowce podprażyć pokruszone orzechy i odstawić na bok. Na lekko podsypanej mące

More food, love and dreams
Żytnie ciasteczka z kokosem, czekoladą i bakaliami 175

mąki żytniej (nie co mniej) 1/2 szklanki płatków żytnich 1/4 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki rodzynek    50g czekolady (użyłam gorzkiej z żurawiną) 1 jajko 50g masła/margaryny 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladę posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Z ciasta formować kulki (o wielkości nie co większej od orzecha włoskiego) i lekko spłaszczone

Di gotuje
kapucynek 230

Niezwykle lekkie i delikatne ciasto, w którym łączą się smaki cappuccino i kokosa. Polecam je na przyjęcia bo nie tylko świetnie smakuje ale też ciekawie wygląda. A do tego jest proste do zrobienia, nie wymaga ucierania mas i w zasadzie nie można go zepsuć.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru(...)łyżeczki proszku do pieczenia  łyżka kakao na warstwę kokosową: 200 g drobnego kokosu 3 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 1 kostka masła na warstwę cappuccino: 300 ml śmietanki 36% 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki sypkiego cappuccino opakowanie ptasiego mleczka (około 25 sztuk) Białka ubić z cukrem na sztywno, obijając dodawać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 148

kawałków mojej ukochanej baklavy, Obok tradycyjnej z orzechami włoskimi i pistacjami, gorąco polecam kokosową w formie bransolety. Każdy miłośnik kokosu będzie zachwycony. Nie mogąc się zdecydować na konkretny posiłek, wybraliśmy moją ulubioną pizzę od Happy Little Track . Lepszej margharity nie znajdziecie w całym mieście! Idealne ciasto pieczone w piecu opalanym drewnem, najlepsza mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia, to jest

Food Square
Orkiszowe nalesniki z musem rabarbarowym 182

roślinnego (lub krowiego) 100ml wody gazowanej szczypta soli 1 łyżka oleju rzepakowego lub kokosowego mus 2 łodygi rabarbaru 1 łyżka ksylitolu lub cukru 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej dodatkowo jogurt naturalny listki świeżej mięty kilka groszków gorzkiej czekolady/ 1-2 kostki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i miksujemy na gładką masę. Jeśli ciasto  jest zbyt

DefinicjaSmaku
Jedno-porcjowe ciasto marchewkowo-jabłkowe z cynamonową nutą 166

obiecałam ;) wczoraj jak to ostatnio często u mnie bywa naszła mnie ochota na ciasto marchewkowe, nie miałam w planach pieczenia jakieś blachy placka więc przygotowałam ekspresową mini porcję, w sam raz na śniadanie ;) Składniki (jedna porcja): jedno średnie jabłko jedna średnia marchewka 1 łyżka wiórków kokosowych 0,5 łyżeczki cynamonu 1 jajko 3-4 łyżki mielonych otrębów szczypta sody mini

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
ciasto dotyk anioła 26948

Pieczemy w 17 st. C. przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 ml śmietany 18 % 200 g białej czekolady 160 g śmietany w proszku – śnieżki (2 opakowania) 250 g wiórek kokosowych ok. 100 g płatków migdałowych (do posypania) wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko

Domowy Smak Jedzenia
Muffinka kurczaczek 118

mleko i jaja). Wymieszać wszystko łyżką. Nakładać do formy wyłożonej papierkami (najlepiej jak ciasta będzie do 2/3 wysokości) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około. 25 minut. Składniki do dekoracji: - 100 g twarożku lub serka homogenizowanego - 70 – 80 g czekolady białej - wiórki kokosowe - żółty barwnik - draże czekoladowe Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać pokruszony twarożek

dom-agi.pl
Pierś kurczaka w kokosie. 115

szklanki wody 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki wiórek kokosowych olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pociąć na wąskie paseczki. Oprószyć solą i pieprzem. Mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, wiórki, jajka, wodę zmiksować. Doprawić ciasto solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki kurczaka obtaczać w cieście i smażyć

O kuchni z uczuciem
Koperty drożdżowe z serem i malinami 247

bialej maki.Zawsze staram sie drozdzowki wzbogacic zdrowszymi zamiennikami, dodatkiem maki pelnoziarnistej,orkiszowej,czy mleka kokosowego i jak najbardziej odchudzic.Te z nadzieniem serowym to nasze ulubione.Tu koperty wioda prym,bo buleczki w tym ksztalcie mieszcza najwieksza ilosc serka.Dodatek malin dodaje im nieslychanego aromatu.Sa przepyszne.Bardzo polecam.Skladniki na ciasto ( 12 sztuk):400 g  maki (250 g maki 550+150 g maki pszennej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Racuszki z mleka w proszku z kremem jagodowym 121

borówek zrobi się ” masa ” ( absolutnie nie ma być gładka! ).Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku.RACUCHY:Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , cukrem i mlekiem w proszku.Dodajemy 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego , by uzyskać ciasto bardziej gęste  niż ciasto naleśnikowe.Odstawiamy na ok. 5 minut, by odpoczęło , a następnie smażymy średniej

Ostra na Słodko
RACUCHY TWAROGOWE 120

Skusi się na nie każde dziecko i dorosły łasuch także. Niezwykle proste bardzo aromatyczne danie.Składniki:2 jajka20 dag tłustego twarogu2/3 szklanki mąki1/2 szklanki mlekaopakowanie cukru

Z Majeczką w kuchni
RACUCHY TWAROGOWE 150

Gratka nie tylko dla dzieciaków...ciekawy smak, delikatnośc, takie lubię ... na kolację, śniadanko jak kto woliSkładniki:2 jajka20 dag tłustego twarogu2/3 szklanki mąki1/2 szklanki mlekaopakowanie cukru

Z Majeczką w kuchni