mojprzepisna.pl | Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT Kolejna propozycja na ciepłe dni, torcik bez pieczenia z truskawkami i rabarbarem. Torcik zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego
moj przepis najajka, olej rzepakowy, sól, syrop klonowy, ocet jabłkowy, nasiona chia, sodę oczyszczoną oraz mąkę kokosową. Włączamy robot i czekamy aż masa dobrze się połączy. Wsypujemy słonecznik i dynię. Mieszamy. Formę o wymiarach 11×29 cm wykładamy papierem do pieczenia i umieszczamy w niej nasze ciasto na chleb. Wierzch chleba posypujemy słonecznikiem i dynią. Piekarnik nastawiamy
Zdrowy Styl JoannySernik w którym zakochałam się. Chrupiący czekoladowy spód z migdałów, do tego świeże owoce, biała czekolada, mleczko kokosowe. Jest obłędny. Nie mogłam oderwać się od niego
wesoła kuchniamojprzepisna.pl | Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT Kolejna propozycja na ciepłe dni, torcik bez pieczenia z truskawkami i rabarbarem. Torcik zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego
moj przepis nakilkanaście minut aby trochę napęczniała i wchłonęła cały płyn. Następnie do kaszy dodałam wiórki kokosowe, mąkę tortową, cukier zwykły i waniliowy, miękkie masło i żółtko. Dokładnie wymieszałam wszystko mikserem na najniższych obrotach. Pozostałe białko ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodałam do ciasta. Teraz wymieszałam już ciasto delikatnie łyżką. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia. (adsbygoogle
Waniliowe ImprowizacjeCiasto, które robi się w kilka minut, a bym napisała, że jest błyskawiczne do wykonania! Bardzo delikatne i inne niż pozostałe! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka mąki kukurydziane 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki nasion chia 4-5 płaskich łyżek jogurtu naturalnego aromat Sposób przygotowania: Jaja
Truskawkowa Fiestanajbardziej możemy to robić. Ja tradycyjnie przetestowałam oczywiście na początek - jeden przepis. Będzie ich zapewne więcej bo znalazłam już kilka perełek które chciałabym spróbować. Dziś padło na bezglutenowe ciasto korzenne z nutą pomarańczy. U mnie w formie babki. Składniki; 1 szklanka mąki bezglutenowej ( ja użyłam mieszanki biszkoptowej) pół szklanki mielonych migdałów Skworcu 1/4 łyżeczki soli cytrynowej Skworcu 3/4 łyżeczki(...)pieczenia Skworcu 1/2 łyżeczki ziaren babki płesznik Skworcu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu Skworcu 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Skworcu 1/4 szkl. oleju kokosowego Skworcu 1/2 szklanki syropu z agawy Skworcu lub syropu klonowego Skworcu 3/4 szklanki mleka kokosowego lub ryżowego skórka otarta z jednej pomarańczy 1 łyżeczka esencji
Radość kipiąca uśmiechem.dyniowego właściwie każdy posiłek mógłby się składać z dyni . Bo przecież oprócz deserów i ciast z jej udziałem, można z niej przyrządzać mnóstwo innych dań, w tym także wytrawnych. Przepyszna i jakże rozgrzewająca jest zupa – krem z dyni , zwłaszcza taka na ostro z mlekiem kokosowym . Chyba zatem muszę odszczekać to, co ostatnio mówiłam, że nie przepadam za dynią
Modern Cave GirlFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Ciasto marchewkowe - idealna harmonia marchwi i orzechów! Nie ma tygodnia marchewkowego bez ciasta z marchewkowego! To
CRAVEmonkeyCiasto jest bardzo proste w przygotowaniu. Wykonana go nawet laik kuchenny! Idealny do niedzielnej kawy czy herbaty. Składniki: 2 jaja 2 białka jaj (opcjonalnie) 6 łyżek ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z ksylitolem na puszystą masę. Dodać białka, olej. Ponownie miksować. Kolejno
Truskawkowa Fiestanapęczniała. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki należy smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia się. Podawać solo lub z ulubionymi dodatkami. W przepisie użyłam masła orzechowego oraz oleju kokosowego do smażenia
Di gotujeświetnie się do tego nadają ;) Składniki: - szklanka płatków jaglanych, - szklanka cukru, - 2 łyżki wiórków kokosowych, - łyżeczka proszku do pieczenia, - 1 jajko, - 100g masła, - mąka do obtaczania. Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, odstawiamy na 15min. Mąkę wysypujemy na talerz, formujemy z ciasta kulki o średnicy 3cm oraz obtaczamy je w mące. Spłaszczamy do grubości 1cm, układamy
Przepisy MikołajaMięsiste i wilgotne ciasto bananowe z lukrem z marakui. Baz jajek, za to z dużą ilością puree z dojrzałych, pachnących bananów. O intensywnym zapachu przypraw korzennych. Z pokrojoną w kostkę gorzką czekoladą, wiórkami kokosowymi i tartym imbirem. Świetne na podwieczorek, można także zabrać do pracy lub szkoły. Trzymane pod przykryciem, będzie dobre przez kilka kolejnych dni. Przygotowanie jest
cool and mintySKŁADNIKI na ok. 15 ciasteczek: 1 łyżka siemienia lnianego 80 g płatków owsianych 15 g wiórków kokosowych 1 mocno dojrzały banan 20 g borówek (cranberry) lub
Sztuka gotowania w/g Samirykurkumy i gotujemy do czasu aż kasza wchłonie całą wodę. Do gorącej dodajemy olej kokosowy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Por, czosnek oraz przestudzony brokuł szatkujemy nożem na małe kawałki. Dodajmy pozostałe składniki. Za pomocą ugniatacza do ziemniaków rozgniatamy nasze ciasto. Ja najpierw rozgniotłam a następnie użyłam jeszcze miksera, dzięki czemu ciasto zaczęło się ładnie kleić
Szkrab Je Sam