ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:566/932)

TORCIK OWOCOWY Z MASĄ BUDYNIOWĄ 173

ciemny:Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywno.Stopniowo dodajemy po 1 żółtku,dalej miksujemy. Dodajemy po trochu cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,oraz kakao dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok.25 minut. StudzimyMasa: Z mleka i proszku budyniowego przygotowujemy budyń, jeśli budyń jest niesłodzony dosładzamy 4 łyżkami cukru. Studzimy(...)dzielimy na 3 części, po 1 części wykładamy na placek biszkoptu, przykrywamy drugim, kolejna porcja masy itdOzdabianie:Boki i wierzch torta smarujemy serkiem mascarpone dość cienko. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi, przyczepiamy kolorowe perełki. Na wierzch układamy rząd pokrojonych w plastry kiwi,następnie truskawek i tak na zmianę do środka. Na środku kładziemy 3 całe truskawki, obkładamy plastrami cytryny

Z Majeczką w kuchni
Wegańskie KETO Krakersy z siemienia lnianego 45

Kiedy myślimy o przekąskach, które są nie tylko smakowite, ale także zdrowe, keto krakersy wyróżniają się jako idealna opcja. Dzięki użyciu mąki kokosowej i siemienia lnianego dostarczają one niezbędnych składników odżywczych, takich jak białko i błonnik, a jednocześnie są niskowęglowodanowe. To doskonały wybór dla osób stosujących dietę ketogeniczną, ponieważ są one produktem o wysokiej zawartości zdrowych tłuszczów, co wspiera utratę(...)szklanka siemienia lnianego (zmielonego) – 1/2 szklanki mąki kokosowej – 1/4 szklanki migdałów (zmielonych) – 1 łyżka sezamu – 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich – Szczypta soli – 1/2 szklanki wody Prosty przepis: Rozprowadzać suche składniki w misce. Dodaj wodę i mieszaj, aż masa stanie się gładka. Formować ciasto w kulkę, a następnie rozwałkować na cienki placek. Przenieść placek na wyłożoną

ZGruntuFit
Kakaowe muffinki z makiem i kokosem 131

Uwielbiam piec muffinki. Wystarczy wymieszać lub zmiksować składniki, do piekarnika i gotowe. Możliwości smakowych jest wiele. Tym razem upiekłam muffinki kakaowe z dodatkiem maku sypkiego i wiórek kokosowych. Wyszły idealne, trochę takie sypkie, bo z dodatkiem mąki krupczatki. Idealne na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik. Upieczcie :) I dajcie znać czy smakowało :) Potrzebujemy: 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy(...)pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka sypkiego maku 2 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie pysznych muffinek: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Wsypujemy suche składniki i całość dokładnie ucieramy. 2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Pieczemy w temperaturze

Izabelawkuchni
Brownie fasolowe z daktylami 149

wielbiciel brownie, a na dodatek warzywnego! Ciasto z warzywa? Kiedyś to było nie do pomyślenia, ale teraz to jest największy hit! Daktyle, są doskonałym zamiennikiem cukru, to one dodają największej słodyczy. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki ryżowej (lub innej) 1 łyżka kakao 240g (jedna puszka) odsączonej fasoli 10 daktyli szczypta proszku

Truskawkowa Fiesta
Bezglutenowe batoniki owsiane 142

płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi i ogromną ilością bakalii. Całość łączy miód, olej kokosowy i masło orzechowe, a aromatyczny cynamon dodaje świetnego posmaku. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Bezglutenowe batoniki owsiane -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Naleśniki w sosie pomarańczowym + nowości w mojej kuchni 180

jajko  200 ml mleka szczypta soli  1 łyżeczka oleju kokosowego 1 kostka sera twarogowego  1 małe opakowanie jogurtu naturalnego  wybrany słodzik (np. erytrytol, ksylitol, miód, syrop daktylowy) 1 pomarańcza  Przygotowanie: W misce wymieszaj mąkę, jajko, mleko oraz sól. Najlepiej za pomocą trzepaczki, aby ciasto było jedwabiście gładkie.  Na patelni (użyłam specjalnej PATELNI do naleśników

Zdrowie na języku :P
Kruche serca w czekoladzie (Keto, Paleo, LowCarb) 147

erytrytolu lub innego niskoweglowodanowego słodzidła 35 g masła klarowanego 35 g oleju kokosowego białko z jednego jaja 1/4 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 kostki czekolady gorzkiej min. 85% kakao Sposób przygotowania Wszystkie składniki oprócz czekolady wyrobić w malakserze na gładkie ciasto. Rozwałkować je i wykrawać serca foremką do ciastek. Piec w piekarniku nagrzanym

Modern Cave Girl
Tort prawie oreo z pralinami kokosowymi 141

natłuścić (nie   natłuszczać rantu). Przełożyć ciasto i wyrównać. Tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 45 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wystudzony biszkopt przeciąć na trzy równe części. Poncz: 2 łyżeczki wody kokosowej liofilozowanej pół szklanki gorącej wody Krem: 500 gram mascarpone mleczko kokosowe

AZgotuj!
Bezglutenowe batoniki owsiane 162

płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi i ogromną ilością bakalii. Całość łączy miód, olej kokosowy i masło orzechowe, a aromatyczny cynamon dodaje świetnego posmaku. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Bezglutenowe batoniki owsiane -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
WIELKANOC- przepisy na sernik 169

tuż tuż, u mnie w domu sernik to obowiązkowe ciasto, które musi się znaleźć na stole na każdej uroczystości. Jeśli jesteście fanami serników tak jak ja, to zapraszam na kilka moich propozycji :) Udanych wypieków 😊           1. Sernik Krakowski  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/sernik-krakowski.html 2. Sernik z kokosową chmurką  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/05/sernik-z-kokosowa-chmurka.html 3. Sernik z pianką

kulinarne odsłony pati
Kakaowo-pomarańczowy pudding z tapioki – Świąteczny FIT deser 166

jędrnych kuleczek podbije serca wszystkich i będzie miłą odmianą od ciężkich potraw i ciast. A jeżeli nie możecie doczekać się Świąt, zróbcie go już teraz. Spróbujecie? W międzyczasie skoczcie również po przepis na aromatyczne p omarańczowo-piernikowe ludziki. Składniki (2 porcje): 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego 1/2 szklanki (125 ml) wody 1/4 szklanki (ok. 50-55 g) tapioki

Fitsweet.me
Mini babki jaglane z kawą i żurawiną 150

niewielką ilością mleka/dodajemy kilka łyżek mąki. Masa nie powinna być zbyt gęsta. Ciasto rozlewamy po 2 łyżki, do ok. 3/4 wysokości foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 20 minut. Upieczone zostawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu dekorujemy jogurtem naturalnym, żurawiną oraz wiórkami kokosowymi.    Smacznego! 🐰 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Bezglutenowe naleśniki gryczane :) 184

wody gazowanej 1 łyżka cukru kokosowego  2 łyżki oleju kokosowego płynnego lub rzepakowego  szczypta soli Dodatki: Luzik Arbuzik oraz Truskawkowy Rabarbar ( Małe Szczęścia ) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i zmiksuj.  Patelnię dobrze rozgrzej (jeżeli chcesz możesz lekko natłuścić powierzchnię) i wylej porcję ciasta. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę.  Podawaj z ulubionymi konfiturami

Zdrowie na języku :P
DOMOWE PALUSZKI GRYCZANO - ORKISZOWE 159

szklanki sezamu, 1/4 szklanki siemienia lnianego, 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy), 200 ml gorącej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka suszonej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Mąkę orkiszową mieszamy z gryczaną, przyprawami, sezamem i siemieniem. Zalewamy wodą. Dodajemy olej. Wyrabiamy ciasto. Posypujemy blat mąką. Wałkujemy ciasto na cieniutki prostokąt. Wycinamy prostokąty o wymiarach

Jeść, by żyć w zdrowiu
Owsiane placuszki z makiem i śliwkami 193

śliwki miód + olej rzepakowy do smażenia Do miseczki przesiej mąkę owsianą i kokosową, dodaj proszek dopieczenia i mak. W drugim naczyniu wymieszaj jajo z maślanką. Składniki płynne dodaj do składników suchych, całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Następnie wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta. Na każdym placuszku połóż plasterki śliwki (lekko wciśnij je ciasto). Smaż

365 dni dookoła kuchni
ANZAC 169

łyżeczki sody oczyszczonej Do miseczki wsypujemy płatki owsiane,  wiórki kokosowe, mąkę i cukier.  Wszystko mieszamy. Masło roztapiamy (nie gotujemy)  i do niego dodajemy miód. Sodę mieszamy z 4 łyżkami wrzącej wody, wlewamy do roztopionego masła i miodu. Łączymy z suchymi składnikami. Z przygotowanego ciasta robimy niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem

Pyszności Słodkości
3-składnikowe placuszki bananowo-gryczane (Gluten free) 202

Ponadto :  Cukier puder Królewski do oprószenia  2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego do smażenia Wykonanie :  1. Banany obieramy, odcinamy końcówkę z gniazdami nasiennymi i blendujemy na gładką masę. Wbijamy jajko dodajemy cynamon oraz mąkę gryczaną.  2. Całość mieszamy na dość gęste i spójne ciasto. Rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu na patelni. Wylewamy łyżką ciasto tworząc niewielki okręgi

vaniliowoczekoladowa
Dwudniowe szkolenie z mistrzem cukiernictwa – Bożeną Sikoń w szkole Ashanti 174

się właśnie na tym torcie. Kolejny pyszny tort oblany czekoladową polewą jest kokosowy z czarną porzeczką. Ozdobiony jest kwiatem i liściem z czekolady. A tak nasze torty wyglądały w przekroju. Hitem kursu były kruche ciastka migdałowo – rumowe z bitą śmietaną, po prostu palce lizać! :). Delikatne, kruche ciasto, pyszny krem migdałowy, rum i polewa czekoladowa. Na koniec odbyło się wręczanie dyplomów

Mała Cukierenka
Kruche Ciastka Digestive z czekolada czyli poWeekendowe Lakocie odc.150 252

masła 3 łyżki mleka 20 g gorzkiej czekolady, posiekanej opcjonalnie łyżka wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów Do misy miksera wsypujemy suche składniki oraz pocięte na kawałeczki masło. Rozdrabniamy masło mikserem lub nożem tak by stworzyło drobinki wśród maki. Dolewamy mleko, wsypujemy czekoladę i zagniatamy zwarte ciasto. Formujemy z niego wałek o średnicy ok 4 cm. Zawijamy w folie spożywczą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pączki ze starych archiwalnych przepisów. 194

łyżki soku z cytryny 5 łyżek cukru pudru 100 g wiórek kokosowych Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże i cukier. Mieszamy i zostawiamy aby zaczęły pracować. Roztapiamy masło i pozwalamy mu ostygnąć. Jak widać w składzie, cukru jest niewiele, tyle aby nakarmić drożdże i waniliowym uperfumować ciasto. To wystarczy, dojdzie słodkie nadzienie, coś na wierzch i będzie ok. Żółtka lekko ucieramy

Dieta moja pasja
Kopytka z gulaszem z pieczonego indyka 174

który się wytworzył, będzie potrzebny. Odlej go , podgrzej i wymieszaj z mlekiem kokosowym. Mięsko pokrój w kawałeczki, dołóż. Sos gotowy! Następnie ugotuj ziemniaki i odstaw do wystygnięcia. Gdy będą chłodne przemiel w maszynce do mięsa, a następnie zmiel twaróg. Dodaj parmezan, sól, jaja i mąki. Wyrób ciasto. Jak będzie się lekko kleić do ręki, podsypcie jeszcze mąką. Odkrawajcie po kawałeczku

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasteczka kokosowe z cukrem (lepsze od herbatników) 189

proszkiem do pieczenia i solą. W osobnej misce należy wymieszać olej kokosowy (prawie rozpuszczony), cukier oraz opcjonalnie ekstrakt migdałowy. Dodać jajko i po dokładnym zmiksowaniu - wiórki i pozostałe składniki suche. Gotową masę schłodzić w lodówce - przez około 1 h. (Wtedy będzie łatwiejsza do wałkowania.) Zimne ciasto rozwałkować na placek o grubości 5-6 mm i wykrawać z niego dowolne kształty

Di gotuje
Pancakes 189

kilka łyżek wody kilka kropel aromatu waniliowego/ziarenka laski wanilii 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia na wierzch: owoce (maliny, borówki, jagody) stewia, miód Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masa powinna być lekko lejąca. Jeśli jest za gęsta dodać wodę. Rozgrzać olej na małej patelni i wlewać ciasto. Smażyć z jednej strony na małym ogniu około 4 min i przykryć. Następnie

Jaglusia
Placuszki z czereśniami i mąką pełnoziarnistą 194

proszkiem do pieczenia. Zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Nakładać ciasto łyżką na rozgrzaną patelnię i wciskać do niego po kilka sztuk czereśni (u mnie wydrylowane połówki). Najlepiej smażyć na patelni beztłuszczowej (z nieprzywierającą powłoką) jeśli takiej nie mamy to polecam smażyć na oleju kokosowym nierafinowanym lub na maśle. Podawać bez dodatków lub polane miodem lub syropem klonowym

Mania Wypiekania
Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi, żurawiną i słonecznikiem 241

szklanki słonecznika garść suszonej żurawiny garść wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego lub masła klarowanego, rozpuszczonego 2 jajka   Masło lub olej roztopić na małym ogniu. Wlać do miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby  płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem

Chocolate Muffin Blog
Kokosowy sernik na daktylowym spodzie 161

słodki. Serowy środek puszysty i kwaskowaty. W połączeniu smakują wyśmienicie. Do ciasta nie dodajemy cukru ani innego słodziwa. Łasuchy mogą spróbować masy przed pieczeniem i ewentualnie dosłodzić, ale spód jest tak słodki, że równoważy mniej słodki środek. Daktylowy spód: 150 g daktyli 3 łyżki wiórek kokosowych lub 2 łyżki mąki kokosowej Masa serowa: 400 g serka naturalnego 3 łyżki mąki

Kucharzyca
Rafaello inaczej 173

domowników tak samo i sprawiać im przyjemność.Ja lubię w sumie piec ciasta i bardzo dużo piekę, a moi domownicy lubią je jeść..więc przyjemność i zadowolenie jest obustronne.. I masa 400 ml mleka 2 opakowania Śnieżki  1 biała czekolada [ 100 g] 120 g wiórków kokosowych 1 wafel tortowy 1 galaretka cytrynowa 3/4 szkl.wody II masa

Moje domowe kucharzenie
Roladki z camembertem i żurawiną 216

serek. Następnie zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe roladki podałam z kuskusem z dodatkiem soku pomarańczowego oraz surówką marchewkowo-jabłkową . Polecam też: Kurczaka nadziewanego camembertem i żurawiną zapiekanego w cieście francuskim

Monia miesza i gotuje
Babeczki zawijane z truskawkami i rabarbarem 217

soli 8 łyżeczek czubatych cukru  dodatkowo rabarbar  truskawki  cukier kokosowy Masło roztopić, dodać letnie mleko. Dodać drożdże, rozpuścić. Dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Rozwałkować, pociąć na prostokąty. Z jednej strony położyć pokrojony rabarbar i truskawki , posypać cukrem. Z drugiej naciąć ciasto radełkiem i zwinąć.Ułożyć na blaszce [ ja zwinęłam je dodatkowo i włożyłam

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka z sezamem, słonecznikiem i miodem, bez glutenu 245

piekarnika odstawić do ostygnięcia. 2. Wymieszać razem mąkę migdałową i wiórki kokosowe. 3. Do rondelka przełożyć masło i miód, podgrzewać mieszając, aż miód się rozpuści i masa będzie ciepła. Dodać ją do mąki z wiórkami, wsypać pestki z sezamem i wymieszać (powstawanie ciepłe, dosyć plastyczne ciasto). 4. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać je na blaszce

Mała Cukierenka
Ciasto z fasoli 197

Uwielbiam eksperymentować w kuchni niesamowite rzeczy. Tym razem upiekłam smaczne i szybkie ciasto z fasoli. Idealne wilgotne, aż rozpływa się w podniebieniu! Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 2 jajka 1 łyżka mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego  1 łyżka wiórek kokosowych aromat cytrynowy  Sposób przygotowania: Fasolę płuczemy na sitku pod zimną wodą

Truskawkowa Fiesta