ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:564/932)

Jaglany Tort Rafaelo bez glutenu i cukru fit 199

szklanki wiórków kokosowych - mus z  gruszek około 1 szklanka (zblendowane gruszki) - 3 owoce Persymony (kaki) Przygotowanie: Poniższe czynności wykonujemy dwa razy, pieczemy oddzielnie 2 biszkopty.  Do miski wbijamy 5 jaj oraz dodajemy 5 bananów pokrojonych na kawałki. Miksujemy na najwyższych obrotach około 10 minut. Dodajemy 1 i 1/2 szklanki mąki jaglanej , miksujemy około 3 minut. Ciasto wykładamy(...)najlepiej na sitku. Zalewamy 4 szklankami wody, gotujemy na małym ogniu do czasu aż kasza wchłonie całą wodę. Po ugotowaniu przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy mleko kokosowe, mieszamy i odstawiamy na około 15 minut. Część mleka zostanie wchłonięta przez kaszę. Dodajemy daktyle i wiórki kokosowe. Miksujemy około 10 minut. Jeśli wolicie jeszcze słodsze można dodać miód, syrop

Szkrab Je Sam
Kołacz śląski z rabarbarem i posypką 148

kołacz smakuje wybornie. Kołacz śląski z rabarbarem i posypką ciasto: około 2 i 1/2 szklanki mąkipszennej szczypta soli 1 łyżeczka cukru 40 g drożdży 10 dag masła 2/3 szklanki mleka 3 jajka 10 dag cukru posypka: 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka wiórek kokosowych Nadzienie: pęczek rabarbaru(6-8 szt) 3 łyżki cukru cukier(...)cukru. Dodaj wyrosnięty zaczyn drożdżowy do jaj oraz mąkę. Wyrabiaj ciastodopóki nie będzie gładkie i elastyczne. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkuj ciasto. Ułóż je na blasze. Rozłóż na nim rabarbar, posyp kruszonką. Pozostaw jeszcze około 10 min po czym wstaw do nagrzanego piekarnika (180 st C) i upiecz na złoty kolor.  Po ostudzeniu

Gotuj Sam!
Ciasto wegańskie z masłem orzechowym bez cukru, bez glutenu 334

dobrych kalorii na cały dzień. Polecam… (przepis ze strony asaucykitchen.com ) Ciasto wegańskie z masłem orzechowym bez cukru, bez glutenu Składniki: Spód: 200g suszonych daktyli 100g orzechów włoskich Nadzienie: 290g orzechów nerkowca zalane wodą i moczone przez około 4-5 godzin (można je moczyć przez całą noc) 120g mleczka kokosowego (tylko białą część, bez wody) 2 łyżki syropu klonowego 3 łyżki(...)roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii sok z 1/2 cytryny Karmel orzechowy: 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 2 spore łyżki masła orzechowego szczypta soli Dodatkowo: około 40-50g gorzkiej czekolady do ozdoby – (proszę użyć czekolady bez mleka w proszku, mleka) Spód: 1. Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na około 10-15 minut

Mała Cukierenka
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 84

łyżeczki bg proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) 150 g daktyli (1 szklanka) 250 g roślinnego mleka 1 łyżka octu jabłkowego 30 g oleju kokosowego, roztopionego 175 g konfitury z pomarańczy/jabłek (najlepiej bez cukru) 200 g czekolady 70%, pokrojonej na drobne kawałki (u mnie 50 g czekolady gorzkiej 70% ze skórką pomarańczy(...)naczynia umieścić odciśnięte daktyle, mleko, ocet, olej zmielić do powstania gęstego musu. Do musu dodać suche składniki, wymieszać szpatułką, następnie delikatnie wmieszać pianę ubitą z aquafaby, dodać konfiturę, wymieszać. Ciasto powinno być lekko lejące, o konsystencji kwaśnej śmietany, jeżeli wyjdzie gęstsze, należy dodać wodę z moczenia daktyli (ja dałam 80 g). Muffiny nie rosną dużo więc można nakładać ciasto prawie

moj przepis na
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 86

łyżeczki bg proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) 150 g daktyli (1 szklanka) 250 g roślinnego mleka 1 łyżka octu jabłkowego 30 g oleju kokosowego, roztopionego 175 g konfitury z pomarańczy/jabłek (najlepiej bez cukru) 200 g czekolady 70%, pokrojonej na drobne kawałki (u mnie 50 g czekolady gorzkiej 70% ze skórką pomarańczy(...)naczynia umieścić odciśnięte daktyle, mleko, ocet, olej zmielić do powstania gęstego musu. Do musu dodać suche składniki, wymieszać szpatułką, następnie delikatnie wmieszać pianę ubitą z aquafaby, dodać konfiturę, wymieszać. Ciasto powinno być lekko lejące, o konsystencji kwaśnej śmietany, jeżeli wyjdzie gęstsze, należy dodać wodę z moczenia daktyli (ja dałam 80 g). Muffiny nie rosną dużo więc można nakładać ciasto prawie

moj przepis na
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 154

łyżeczki bg proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) 150 g daktyli (1 szklanka) 250 g roślinnego mleka 1 łyżka octu jabłkowego 30 g oleju kokosowego, roztopionego 175 g konfitury z pomarańczy/jabłek (najlepiej bez cukru) 200 g czekolady 70%, pokrojonej na drobne kawałki (u mnie 50 g czekolady gorzkiej 70% ze skórką pomarańczy(...)naczynia umieścić odciśnięte daktyle, mleko, ocet, olej zmielić do powstania gęstego musu. Do musu dodać suche składniki, wymieszać szpatułką, następnie delikatnie wmieszać pianę ubitą z aquafaby, dodać konfiturę, wymieszać. Ciasto powinno być lekko lejące, o konsystencji kwaśnej śmietany, jeżeli wyjdzie gęstsze, należy dodać wodę z moczenia daktyli (ja dałam 80 g). Muffiny nie rosną dużo więc można nakładać ciasto prawie

moj przepis na
Torcik kokosowy 174

KREM: 330ml kremówki 250ml mascarpone (użyłam  tego ) 3 łyżki cukru pudru 100g wiórków kokosowych 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wrzątku DODATKOWO: 3 łyżki (lub więcej) wiórków kokosowych do posypania) Przygotowanie: BISZKOPT: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), a piekarnik rozgrzać do 170'C. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ze szczyptą soli ubić sztywną pianę, dodając(...)składników. Ciasto przelać do formy i piec w 170'C około 25 - 30 minut.  Po upieczeniu upuścić w formie z wysokości kolan, wystudzić, przekroić na 3 blaty. KREM: Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać mascarpone, wiórki i rozpuszczoną żelatynę. Odstawić do lekkiego stężenia, a następnie podzielić na 3 części i przełożyć biszkopt. Całość posypać wiórkami kokosowymi i schłodzić

Cakes By Kejt
Torcik Malinowe Raffaello (bez glutenu i białego cukru) 90

migdałowych Nutura -20g prażonych wiórków kokosowych Nutura -20-30g mąki kokosowej Nutura Polewa jogurtowa -200g jogurtu -20-30g ksylitolu Nutura -odrobinę kw. cytrynowego -proszek z liofilizowanego buraka (tyle aby uzyskać łady kolor) -2 łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. gorącej wody Dodatkowo -woda, kw. cytrynowy, ksylitol (do nasączania blatów) -maliny, wiórki kokosowe RÓŻOWY BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek(...)pieczenia i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 6. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 25 minut w temperaturze 160’C (Można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka. Temp nie może być za wysoka ponieważ biszkopt szybko straci kolor

Candy Pandas
Ciastka owsiane domowe do kawy 224

żółtka Dodatki: czekolady mlecznej pokrojonej na kawałki wiórków kokosowych prażonych migdałów Przygotowanie: W pierwszej misce wsypujemy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi. W następnej misce ucieramy mikserem masło z cukrem na puszystą masę, po czym dodajemy żółtka. W trakcie miksowania, powoli dodajemy wcześniej przygotowaną mieszankę mąki z płatkami.Ciasto powinno zacząć łączyć się w niewielkie kulki. Wtedy

Smaczne Potrawy
Tort kokosowo-czekoladowy z wiśniami 164

cukru pudru (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki agar agar Dodatki: dżem wiśniowy do przełożenia tortu mocna kawa lub woda z cytryną do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie) wiórki kokosowe do dekoracji (opcjonalnie) czekolada kokosowa do dekoracji Przygotowanie tortu zaczynamy od upieczenia biszkoptu. Nim zaczniemy trzeba pamiętać, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boki(...)otwieramy formę. Biszkopt przekrawamy ostrym nożem na dwa spody. Dolny blat ciasta nasączamy mocną kawą lub wodą wymieszaną z sokiem z połowy cytryny jeśli tort mają jeść dzieci. Na wierzch nakładamy warstwę dżemu wiśniowego. Układamy drugi blat i nasączamy go kawą lub wodą z sokiem cytrynowym. Z mleka kokosowego oddzielamy śmietankę (twardą część, która zbiera się na wierzchu po schłodzeniu

Dieta bez mleka
Podsumowanie Owsiankowej Akcji. 210

Szczerbicka | blog: Zafascynowane.. Owsianka z jagodami goji autorka: Edyta Szczerbicka | blog: Zafascynowane.. Owsianka z piekarnika autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! | blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! 467. Nocna, kokosowa owsianka autorka: Patryszja | blog: Jagodziana Coffee 546. Dyniowa owsianka z kaki, granatem, pestkami dyni, tahini autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 551. Jabłkowa owsianka ze smażoną marchewką, wiórkami, czekoladą i miodem autorka(...)blog: KasiekGotuje Truskawkowo-bananowa owsianka pieczona autorka: mjab | blog: Commit to be fit Orkiszowa owsianka z rodzynkami i bananem autor: BartPoplawski | blog: picante-jalapeno Mini protein cakes czyli mini ciasta białkowe | przepis z odżywką białkową autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Amarantusowa "Owsianka" z Bananem i Masłem Orzechowym / Amaranth Porridge with Banana and Nut Butter (vegan) autorka: Blue Almonds | blog: Blue

Chocolate Stop Tempting
Pieczone talarki z batatów nie tylko dla niemowląt 121

Świetnie smakują w wersji wytrawnej oraz na słodko w przeróżnych ciastach i deserach. Z pewnością na blogu nie raz  pojawi się przepis z użyciem batatów . Tym razem prezentuję proste talarki, które bardzo lubi Natalia. (Możecie też zrobić frytki - klik .) 1 średni bataty   1 łyżeczka oleju (np. rzepakowego, kokosowego )  Ponadto: ulubione zioła   Batata należy obrać, umyć

Di gotuje
Kostka czekoladowo-kawowa 162

Składniki: Ciasto: 5 jajek 2 czubate łyżki śmietany 18% 20 dag mąki tortowej 15 dag masła 10 dag cukru 10 dag cukru brązowego trzcinowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 50 ml naparu kawowego-razem z fusami 1 łyżka ciemnego kakao 3 łyżki mleka 3,2% 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Dodatkowo: polewa czekoladowa wiórki kokosowe białe Sposób

Wanilia i Kardamon
TARTA JABŁKOWA Z RODZYNKAMI INSPIROWANA AMERYKAŃSKIM APPLE PIE – pycha! 82

Jesień to zawsze taki czas, kiedy ze zdecydowanie większą przyjemnością sięgamy po wszystkie ciasta z dodatkiem jabłek. W zeszłym tygodniu pokazywałam Wam przepis na przepyszną szarlotkę tatrzańską , a dziś mam dla Was tartę z jabłkami inspirowaną ciastem znanym z filmów amerykańskich – APPLE PIE. Przepyszny kruchy spód i sporo słodko-kwaśnych jabłek pieczonych razem z dodatkiem przecieru jabłkowego 100% marki(...)Zjedliśmy fantastyczny sernik kokosowy z dodatkiem przecieru z mango oraz sernik na biszkopcie z galaretką z owoców leśnych. Wypiliśmy też rozgrzewająca lemoniadę z dodatkiem koncentratu cytrynowo-miodowo-imbirowego. Dziś pokazuję Wam kolejny produkt dostępny w poręcznych opakowaniach dla klientów indywidualnych. Przecier jabłkowy przygotowany został z soczystych, polskich jabłek – bez konserwantów i cukrów. Jest doskonałym składnikiem ciast, deserów, musów, koktajli

Ostra na Słodko
Marchewkowe z pomarancza 87

cukrem ma puszystą gładką masę . Nadal ubijając na wysokich obrotach dodać strumieniem olej. Do tak powstałej masy dodać zmiksowana pomarancze i marchewkę( ja to miksuje blenderem),orzechy,wiórki kokosowe, Całość wszystko wymieszać . Następnie dodać przesianą mąkę ,cynamon,sodę ,proszek do pieczenia,oraz sól. Delikatnie połączyć wszystkie składniki-ja na wolnych obrotach miksera.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia,przełożyć masę(...)wierzch serkiem śmietankowym zmiksowanym ze śmietankąna paste do smarowania  Wstawić na noc do lodówki.... serka ze śmietanka nie słodzimy,chyba ,że ktoś chce słodsze..     Ciasto jest puszyste, wilgotne,ale nie ciężkie

w mojej kuchni
Marchewkowe z pomarancza 120

cukrem ma puszystą gładką masę . Nadal ubijając na wysokich obrotach dodać strumieniem olej. Do tak powstałej masy dodać zmiksowana pomarancze i marchewkę( ja to miksuje blenderem),orzechy,wiórki kokosowe, Całość wszystko wymieszać . Następnie dodać przesianą mąkę ,cynamon,sodę ,proszek do pieczenia,oraz sól. Delikatnie połączyć wszystkie składniki-ja na wolnych obrotach miksera.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia,przełożyć masę(...)wierzch serkiem śmietankowym zmiksowanym ze śmietankąna paste do smarowania  Wstawić na noc do lodówki.... serka ze śmietanka nie słodzimy,chyba ,że ktoś chce słodsze..     Ciasto jest puszyste, wilgotne,ale nie ciężkie

mojej kuchni