ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:556/965)

Ciasteczka bananowo owsiane 156

płatków owsianych garść żurawiny (polecam od Skworcu ) opcjonalnie: pestki słonecznika, gorzka czekolada, rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe, migdały, sezam Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy płatki i czekamy chwilę aż napęcznieją. Następnie dodajemy pokrojoną żurawinę i ulubione dodatki. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy porcje ciasta, spłaszczamy łyżką, następnie pieczemy ok. 12 - 15 min. w temp. 180 stopni. Proponuję odrazu zrobić

Cynamonowe szczęście
Kokosowe babeczki z wiśniami / Coconut cupcakes with cherries 171

Wiórki kokosowe zmiel na mąkę. Wymieszaj je z mąką pszenną, proszkiem do pieczenia i cukrem kokosowym. Do wymieszanych sypkich składników wbij jajka, wlej mleko i olej. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników. Dodaj odciśnięte z soku rozmrożone wiśnie i wymieszaj. Nakładaj łyżką ciasto do papilotek. Piecz przez 22 minuty, do suchego patyczka. Wyjmij z pieca i ostudź na kratce

Delicious Place
Dżibuti - Placuszki bananowe 177

bananów - 3 łyżki mąki - 3 łyżki wody - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - olej - cukier puder, wiórki kokosowe (do podania) Przygotowanie: 1) Na patelni rozgrzewamy olej. 2) Banany dokładnie rozgniatamy widelcem. 3) Dodajemy mąkę, wodę i gałkę muszkatołową. Dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę.  4) Ciasto przekładamy na patelnię - 1 łyżka to 1 placuszek. Ciasta nie trzeba specjalnie na patelni formować

Roślinożerni urlopowicze
Słodkie trio 162

proste w przygotowaniu, z pewnością każdy sobie poradzi. Można upiec w formie tortu lub zwykłego ciasta. Nie jest przesadnie słodkie ,polecam:) Składniki Biszkopt 7 jajek 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka … Czytaj dalej Słodkie trio

gotuj ze mną
Kokosanki - wspomnień czar 180

Jeśli lubicie smak kokosa, to na pewno zachwyci Was smak dzisiejszych ciasteczek. Kokosanki kojarzą mi się z dzieciństwem i czasami kiedy w sklepach nie było słodkości

Tylko pysznie
Proste ciasto owsiane z jabłkami i orzechami 825

troszkę pieczoną owsiankę i dlatego świetnie sprawdzi się właśnie na śniadanie lub posiłek do pracy. Ciasto najlepiej smakuje posmarowane masłem orzechowym lub dżemem.  Składniki: 1 banan 2 małe jabłka 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + ok. 30 ml. gorącej wody 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka roślinnego 3 łyżki ksylitolu 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki owsianej

Healthy food explorer
Batoniki owsiane z nadzieniem daktylowym 194

dużej misce połączyć mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, ksylitol, cynamon, i sól. Dodać olej kokosowy i wymieszać aż do uzyskania kruszonki. Odebrać szklankę mieszanki i odłożyć (będzie potrzebna na wierzch). Wyłożyć masę na przygotowaną formę, wyrównać i bardzo mocno docisnąć, tak żeby ciasto się nie rozpadało.  Na to wyłożyć daktylową masę i posypać odłożoną kruszonką.  Piec

Healthy food explorer
Proste śniadaniowe gofry - tylko 4 składniki 149

gofrów. Jajko 50g mąki owsianej (u mnie zmielone na mąkę płatki owsiane) 20g mąki kokosowej 5g otrębów gryczanych Woda Opcjonalnie można dodać w zależności od wersji zioła/przyprawy lub odrobinę miodu/syropu klonowego Podane składniki wymieszać i dodać taka ilość wody, żeby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany Porcje ciasta nakładać na rozgrzaną gofrownicę

HealthyCreations
Placuszki bananowo-migdałowe :) 235

mąki migdałowej (Targroch) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko  1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch) dodatki: morele niesiarkowane (Targroch) i maliny  Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na "packę" i wymieszaj z pozostałymi składnikami.  Rozgrzej patelnię (możesz użyć odrobiny oleju) i nakładaj porcję ciasta (polecam smażyć malutkie placki, gdyż tak jest łatwiej). Smaż na średnim ogniu do pojawienia się

Zdrowie na języku :P
Czekoladowe ciasteczka z mąki z ciecierzycy 184

kokosowy, cukier waniliowy, posikane orzechy pistacjowe i czekoladę. Wymieszaj składniki. Dadaj jaja i płynny olej kokosowy. Całość wymieszaj na jednolitą masę. Następnie wyjmij masę na folię spożywcą i  zrób długi rulon ( ok. 5 cm średnicy). Wstaw do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki. Odwiń z filii i przetnij na równe kawałki ( ok 1 cm). Ciasto umieść

AZgotuj!
Kokosowe ciasto marchewkowe 193

warzywem? Dlaczego nie! Świetna alternatywa dla słodkich wypieków z owocami. Marchewka dodaje wspaniałego uroku dla ciasta, a w smaku w ogóle nie jest wyczuwalna. Polecam! Składniki: 2 jaja 1 łyżka ksylitolu 6 łyżek mąki jaglanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleczka kokosowego aromat marchewka Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek

Truskawkowa Fiesta
Najprostsze gofry wegańskie 207

składniki miksujemy w blenderze. Wylewamy porcję masy na rozgrzaną gofrownicę (można posmarować ją wcześniej olejem kokosowym) i pieczemy przez około 5-8 minut aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z domowym dżemem lub ulubionym syropem i owocami. Smacznego! * Przepis pochodzi od Anji . Dwuskładnikowe ciasto na gofry wymaga tylko zmiksowania Artykuł Najprostsze gofry wegańskie pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Drożdżowe racuchy z jabłkami i kokosem 196

drożdży  * 3 łyżki cukru trzcinowego  * 150ml mleka *2 jabłka  * 100g wiórek kokosowych  * olej do smażenia  * cukier puder Przygotowanie : Jajka rozetrzeć z cukrem. Dodać pokruszone drożdże i 150ml ciepłego mleka. Wymieszać z mąką. Jabłka pokroić w cienkie plasterki. Dodać do ciasta razem z wiórkami. Smażyć racuchy na dobrze rozgrzanym oleju. Odsączyć. Posypać cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
PROJEKT ŚNIADANIE: Śniadaniowe ciastko owsiane z kubka 221

banana dodaj masło orzechowe, mleko i miód - połącz dokładnie. 3. Dorzuć rodzynki, płatki owsiane i kokosowe wiórki. 4. Wstaw do mikrofali i 'piecz' przez 3 min., jeśli moc mikrofali to 800W lub 1min, jeśli moc mikrofali to 1200W - lub do momentu, gdy wierzch ciasta przestanie być kleisty. 5. Zjadaj na ciepło! Smacznego! Breakfast oat mugcookie 1 serve Ingredients: 1/2 banana

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Serowe placuszki kokosowe z kiwi i białkowym batonikiem czekoladowym 164

które równoważy słodycz batonika białkowego :)  Składniki: 100 g twarożku 1 jajko 1 łyżeczka mąki kokosowej 1 łyżeczka otrębów owsianych 1 łyżeczka mąki pełnoziarnistej np żyniej szczypta proszku do pieczenia  Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać porcje ciasta, formując małe placuszki. Smażyć ok 5 minut z każdej strony. Podawać z jogurtem naturalnym, plasterkami

Chocolate Muffin Blog
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 176

niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku). (Ciągle używałam malaksera, ale można ręcznie.) Jeśli masa nie nadaje się do formowania - należy ją schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe - przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Trufelki świetnie smakują

Di gotuje
Wegańskie maślane bułeczki 250

jest wystarczający, około 15 minut), po czym zblenduj je z dodatkiem reszty cukru i oleju kokosowego na idealnie gładką masę, powtarzam idealnie gładką. Przesiej mąkę, najlepiej 2 razy, wtedy bułeczki będą jeszcze lżejsze. Dodaj zaczyn drożdowy i paćkę z nerkowców i mleka. Zagniataj ciasto przez minimum 5 minut. Ciasto się nie klei, ale jest miękkie. Odstaw ciasto do wyrośnięcia

greenscarf
Dietetyczny przekładaniec 216

wymiar 32 cm , do tortownicy wykładam papier do pieczenie, smaruje papier olejem kokosowym i posypuję lekko mąką otrębową , następnie wylewam masę do tortownicy i wstawiam do piekarnika na grzanie góra dół , na 180 stopni , na 1 godzinę .   Po upływie godziny , ciasto wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia .  Masa z serka   Zaczynamy od rozpuszczenia żelatyny , do kubka

Mój Smak
Deser Delicja 188

Ostatnio zrobiłam ciastka w typie Delicji, ale przez wykrawanie krążków z ciasta i galaretki zostało mnóstwo skrawków, a że Wielkopolanie słyną ze sknerstwa, no powiedzmy oszczędności, to zrobiłam z nich deser. Dodatkowo ubiłam na sztywną pianę połowę puszki mleka kokosowego, które pozostało mi z obiadu, i tak oto powstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych resztek

greenscarf
CIASTO DOTYK ANIOŁA 240

pieczemy ok.20-25, na programie góra-dół lub na programie do pieczenia biszkoptów. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. A następnie przekrawamy na dwa blaty. Składniki na krem: - 500ml kwaśnej śmietany 18% - 200g białej czekolady - 120g śmietanki w proszku- 2 śnieżki - 250g wiórków kokosowych - 100g płatków migdałów (do posypania) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, do lekko przestudzonej dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy

Smaczne Zdrowe
Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem 191

godziny, jednak najlepsza jest na drugi dzień.   Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 8 porcji Porcje 8 porcji Składniki Spód 200 g orzechy nerkowca lub inne 100 g daktyle 30 g wiórki kokosowe 1 łyżka skórka z cytryny z połowy cytryny Nadzienie jaglane 200 g kasza jaglana 1 łyżka miód

Kucharzyca
Tort kokosowo-truskawkowy 200

ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez ok 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) 750 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru

kulinarnyswiatdomi
Pieczone pączki lub babeczki czekoladowe 269

babeczki lub donuty mamy gotową ;) Teraz wystarczy tylko wysmarować foremki niewielką ilością masła lub oleju kokosowego i ponakładać masę do foremek. Pieczemy około 15-20 minut (u mnie 17) w 160˚C, tryb góra-dół z wentylacją (u mnie nazywa się on ‘ciasto’). Sprawdzamy patyczkiem do szaszłyków czy już są dobre – patyczek wbijamy w środek babeczki – i jeśli

Jak gotować i nie zwariować
Bezglutenowe pączki w stylu azjatyckim 208

łącznie z jedzeniem. Składniki: 200 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego 50 g wiórków kokosowych 200 g brzoskwini (u mnie własnej produkcji ze słoika)/mango łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli   Owoce zblenduj na gładkie puree i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Ciasto jest miękkie i bardzo plastyczne. Schowaj do do zamrażalnika na czas podgrzania oleju. Ze schłodzonego

greenscarf
Ciasteczka z kleiku ryżowego z powidłami śliwkowymi 223

kleiku ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 3 jajka  kostka miękkiego masła (200g) powidła śliwkowe PRZYGOTOWANIE Na stolnicy mieszamy kleik z proszkiem, cukrem i wiórkami. Wbijamy jajka i dodajemy pokrojone masło. Dużym nożem siekamy ciasto do połączenia składników. Następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pierniki norymberskie 230

oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę, kakao, zmielone migdały, kakao, proszek do pieczenia, skórki, rodzynki i wiórki kokosowe. Stopniowo dodawać do masy jajecznej, miksować, a na końcu partiami wlewać mleko. 3. Jeśli zamierzamy piec pierniki na opłatkach, układamy je na blaszce i nakładamy grube porcje ciasta. 4. Jeśli pierniczki pieczone będą bez opłatków, należy blachę wyłożyć papierem do pieczenia i narysować

Kuchnia domowa Ani
Owsiane placki z dynią 167

łyżki puree z dyni (około 60 gram) jajko małe/średnie 2-3 łyżki mleka/wody olej kokosowy lub inny, masło do smażenia Płatki owsiane, sodę i przyprawy wymieszać. Dodać dynię i wbić jajko. Ponownie wymieszać. Całość przykryć talerzykiem, wstawić do lodówki na noc. Rano ciasto wymieszać z 2-3 łyżkami mleka/wody, usmażyć placki, podawać z ulubionymi dodatkami - najlepiej sprawdzi się

tost z dżemem
Bułeczki kokosowe 220

cukru 120 ml mleka kokosowego 50 ml mleka krowiego 70 ml ciepłej wody 30g wiórków kokosowych ½ łyżeczki soli 50 g masła lub margaryny 7g suchych drożdży Dodatkowo: Odrobina rozpuszczonego masła Brązowy cukier do posypania. Sposób wykonania: Z podanych składników zagnieść gładkie i jednolite ciasto a następnie odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko

Na słodko lub wytrawnie
725. Muffina na wynos. 221

mąkiłyżeczka kakao100g  cukinii startej na drobnych oczkach*jajko 20ml mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli, cynamonu coś do posłodzeniakilka jeżyn*odcisnąć z wody, wyjdzie tego jakieś ok.50g dodać to do ciasta + jakieś 30ml wody W jednej miseczce mieszamy mokre składniki. Do drugiej przesiewamy mąkę, łączymy

More food, love and dreams
Proste orkiszowe pierniczki 208

cukrem, sodą, przyprawą do piernika oraz nasionami wanilii. Dodajemy kakao i całość dokładnie mieszamy. Olej kokosowy rozpuszczamy i również dodajemy do mąki, po chwili wbijamy jedno jajko. Dokładnie mieszamy całość rękami, łyżką lub nożem i powoli dodajemy mleko (z pewnością nie wykorzystamy całego). Ciasto zagniatamy kilka minut, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto

Mango Papaja
Babeczki kokosowe z białą czekoladą i migdałami 318

Masło rozpuszczamy i studzimy. 2. Jajka ucieramy z cukrem. 3. Do jajek dodajemy wiórki kokosowe, jogurt naturalny, olej i wystudzone masło. Miksujemy. 4. Wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. 5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.  6. Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy przez ok. 20 minut (na złoty kolor). 7. Kiedy babeczki się

kuchnia do kwadratu
Ciasto owsiano - migdałowe z wiśniami 391

ulubionymi owocami. Ciasto nadaje się na deser, przekąskę, do kawy, do mleka i do pracy. Jest świetne, proste w przygotowaniu i całkiem fit :) Lubimy takie desery! A owoce mogą być mrożone, teraz trochę słabo ze świeżymi wiśniami, a mrożone dały sobie radę.  Składniki: 2 szklanki płatków owsianych  100 g płatków migdałów 50 g wiórków kokosowych 1 szklanka mąki(...)sobą z wyjątkiem wiśni. Odstawić na 10 minut. Naczynie przeznaczone do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Następnie wykładamy 2/3 masy do naczynia, układamy wiśnie i przykrywamy resztą ciasta. Przygotowanie jest naprawdę proste :)  Pieczemy w 200 C przez 35-45 minut, aż wierzch się zarumieni. Odstawiamy do ostygnięcia.  Smacznego

Niezły Młynek
Rafaello w malinowej otulinie 177

Składniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka do pieczenia ( ja wybrałam taką 30x25 ) Dodatki: Kakao, maliny, jogurt truskawkowy, cytryna, skórka z cytryny Przygotowanie: Blaszkę wykładamy krakersami, jeden obok drugiego. Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę, a pozostałe mleko gotujemy(...)Górną warstwę masy zasypujemy wiórkami  Odkładamy nasze Rafaello do lodówki. Ja zostawiłam je tam prawie 20 godzin, wtedy mamy 100% pewność ze całość nam idealnie stężeje. Do ciasta Rafaello można również dodawać migdały :) Smacznego

ClauditteMissCooking
Domowe batoniki wegańskie (Instagram cz. I) 153

pieczenia wymieszać. 5. Do mąk dodać mieszankę oleju z lnem i śmietankę kokosową, wymieszać. 6. Następnie dolewać stopniowo napój roślinny aby masa była gęsta ale nie sucha. 7. Masę wylać do formy i piec w 180°C przez 35-45 minut do tzw. suchego patyczka. 8. Kiedy ciasto ostygnie, podzielić na 6 prostokątów, które należy przeciąć w poprzek, czyli

Candy Pandas
Placek truskawkowo-poziomkowy 175

żółtko 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki cukru kryształu Oraz cukier puder do posypania (opcjonalnie) Składniki na kruszonkę wymieszaj w misce i "wygnieć" ręką, aż powstaną rozpadające się grudki. Truskawki umyj i osusz. Małe pozostaw w całości, większe przekrój na pół. Sypkie składniki na ciasto: mąkę, cukier puder, waniliowy i proszek do pieczenia wymieszaj na stolnicy

Delicious Place
Ziemniaczane drożdżówki kokosowe 193

świeżych drożdży 450 g mąki pszennej 100 g ugotowanych dzień wcześniej ziemniaków 100 ml mleka 250 ml mleczka kokosowego 50 g stopionego masła 2 żółtka 30 g wiórków kokosowych 50 g cukru 0/5 łyżeczki soli dodatkowo: łyżka roztopionego masła łyżeczka grubego cukru do posypania Pokruszone drożdże zasypujemy łyżeczką cukru i łączymy z 2 łyżkami mleka i łyżką mąki po czym(...)resztę składników. Zagniatamy na gładkie ciasto, przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Wyrośnięte dzielimy na 12 części, formujemy bułeczki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztopionym masłem, posypujemy odrobiną cukru i odstawiamy na kolejne pół godziny. Pieczemy około 10-15 minut w 200 stopniach. Smacznego :)   Artykuł Ziemniaczane drożdżówki kokosowe pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ciasto Izaura, czyli murzynek z serem. 495

serem, z nieznanych mi powodów nazwane Izaurą. Mięciutki, kakaowy murzynek skrywający kremowe, serowe serce. Jest bardzo wdzięcznym ciastem, gdyż jest proste w wykonaniu i zawsze zachwyca! Polecam! Składniki na ciasto Izaura, czyli na murzynka z serem na foremkę o wymiarach  125 g margaryny 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżki kakao 1 łyżka cukru waniliowego 1/4 szklanki wody 2 jajka(...)kokosowe lub płatki migdałowe       Margarynę, cukier, kakao i wodę podgrzewamy, aż do zagotowania, następnie studzimy.       Gdy syrop jest już ostudzony przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.      Do letniej masy dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy, dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto

Rozpustne gotowanie
Brzdąc kokosowo truskawkowy 458

ciasto czekoladowo brzdącowe z nutą kokosu i truskawek. Ciężko jest mu się oprzeć i na jednym kawałku nie poprzestaniemy. Wbrew pozorom jest proste do zrobienia. Zalecam dodać czekoladę gorzką, ciasto ma lepszy smak. Nie dodaję już cukru do kremu bo rurki są słodkie, a czekolada też. biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki pszennej tortowej(...)szklanki/ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia warstwa czekoladowa: 1 litr śmietany 30 % 250 g mascaropne 200 g czekolady gorzkiej 4 łyżeczki płaskie żelatyny 280 g rurek z nadzieniem kokosowym dekoracja: truskawki czekolada starta melisa Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno mikserem, dodaję cukier po łyżce stopniowo, kolejna łyżka cukru jak przedni rozpuści się. Jak piana będzie

wesoła kuchnia
Pączki z jabłkami 133

już nie ma, jednak sentyment pozostał. Karnawał bez pączków z jabłkami, nie byłby dla nas karnawałem.  Najlepsze pączki z jabłkami, taki smak pamiętam z czasów mojego dzieciństwa. Doskonale puszyste ciasto i najlepsze polskie jabłka z Grójecczyzny.   Pączki z jabłkami  proporcje na 16-18 owalnych pączków, wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 250 ml letniego mleka(...)wyjątkiem masła. Wyrabiaj ciasto mikserem z hakiem do ciasta, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Zajmuje to około 10 minut. 3. Dodaj roztopiony tłuszcz i wyrabiaj, aż ciasto go całkowicie wchłonie. Odstaw ciasto na pączki do wyrośnięcia na około 60-90  minut w cieple miejsce. Przykryj, je ściereczką, żeby nie wysychało na powierzchni.  4. Wyrośnięte ciasto wyjmij na stolnicę

Cztery Fajery
Piernik przedświąteczny 143

najczęściej na bazie jabłek z dodatkiem wiśni, porzeczek....itp. Ciasto w zależności od użytego rodzaju i wilgotności  tegoż wymaga uważnej obserwacji  przy dosypywaniu mąki. Nie może być ani zbyt rzadkie ani zbyt gęste. Dotyczy to również dodania żelatyny do masy owocowej  do przełożenia ciasta. Piernik przedświąteczny ciasto: 1 łyżka czubata miodu 3/4 szklanki  cukru 2 duże(...)czekoladowa deserowa  wiórki kokosowe   Jaja zmiksuj z cukrem i miodem dodając pod koniec mus owocowy i olej. Przesiej mąkę do miski. Dodaj kakao, przyprawy korzenne oraz sodę i proszek do pieczenia - wymieszaj po czym wsyp  do miksowanej   masy. Wymieszaj wszystko i  jeśli potrzeba dodaj więcej mąki, by ciasto nie było zbyt rzadkie. Wylej ciasto

Gotuj Sam!
Sernik z twarogu homogenizowanego 147

Bardzo często używam twaróg homogenizowany zamiast tradycyjnego białego sera, ze względu na jego delikatną konsystencję oraz łatwość i szybkość w przygotowaniu ciasta. Trzeba jednak uważać na producenta gotowych wyrobów homogenizowanych. Kaloryczność serka/ twarożku homogenizowanego jest często dużo wyższa niż chudego twarożku (160- 180 kalorii w 100 gramach). Jeżeli chcemy aby nasz serniczek nie był bombą kaloryczną to warto zwrócić uwagę(...)pomarańczowy Herbatniki lub biszkopty Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy (lub papier do pieczenia) Dowolne bakalie Wykonanie: Twarożek homogenizowany włożyć do miski i połączyć z mąką ziemniaczaną, kaszą manną i proszkiem do pieczenia. Następnie utrzeć żółtka z cukrem i wymieszać z resztą składników. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć delikatnie z ciastem i przełożyć do formy lekko natłuszczonej i wysypanej

Tradycyjna Kuchnia
Tofurnik z polewą krówkową 135

erytrytolu 50g oleju kokosowego 30ml zimnej wody Masa tofurnikowa 540g (3 kostki) tofu naturalnego 80g erytrytolu 400ml mleczka kokosowego 30g mąki ziemniaczanej sok z jednej cytryny 50g czekolady z orzechami + 5g mąki ziemniaczanej Polewa 150g krówek   25g płatków czekoladowych Sposób przygotowania: Spód W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, erytrytolem, olejek kokosowym i zimną wodą. Całość dokładnie zagnieść(...)włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Masa tofurnikowa Do miski wrzucić odsączone tofu, erytrytol, mleczko kokosowe, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Całość dokładnie zblendować za pomocą blendera ręcznego. Czekoladę posiekać i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Dodać do masy tofurnikowej i wymieszać za pomocą szpatułki. Po upływie czasu wyjąć z lodówki spód. Rozprowadzić w formie wyłożonej papierem do pieczenia

Truskawkowa Fiesta
Naleśniki orzechowe 297

dodatku niezdrowe (zobacz więcej: Rośliny strączkowe ). Do miseczki daj banany, jajka i olej kokosowy (roztopiony, tylko te 3 łyżki, a nie ten do smażenia) i ubij blenderem. Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj (łyżką albo blenderem). Formuj małe naleśniki, najlepiej po jednym z kopiastej łyżki ciasta i smaż z obu stron – gotowe! Mi z podanych powyżej ilości wychodzi najczęściej(...)choć banany muszą być naprawdę dojrzałe. Niestety ze względu na orzechy i jajka te naleśniki nie są dozwolone na protokole autoimmunologicznym . Zobacz inne naleśniki paleo: Naleśniki bananowe z mąką kokosową , Czekoladowe naleśniki oraz Najprostsze naleśniki – tylko 2 składniki . Smacznego! Więcej o składnikach: Czy orzechy są paleo? Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone 1 naleśnik

PaleoSMAK
Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Prosty przepis na kruszonkę 146

bardzo wielu wypieków takich jak ciasta i drożdżówki, nieodłącznym dodatkiem jest kruszonka. Dodaje ona niesamowitego smaku domowym wypiekom. U mnie kruszonka ozdobiła wegańskie ciasto z borówkami , które Wam serdecznie polecam. W dzisiejszym wpisie pokażę Ci, że jej ukręcenie jest dziecinnie proste. Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Przepis na kruszonkę jest naprawdę niesamowicie prosty, a do jej przygotowania wystarczą trzy łatwo(...)Możesz użyć między innymi margaryny lub oleju kokosowego . Dzięki użyciu składników bez mleka, wyjdzie nam wegańska kruszonka , czyli idealna dla każdego ! Jak przechowywać kruszonkę? Gotową kruszonkę umieść w szczelnym pojemniku i przechowuj w lodówce maksymalnie przez kilka dni. Jeśli chcesz, to kruszonkę możesz również zamrozić ! Artykuł Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Prosty przepis na kruszonkę pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie

Blendman
Ciasto ze śliwkami węgierkami z orzechami włoskimi 205

węgierek już bez pestek(około 400 - 500 g) Ciasto: 1 cytryna 115 g masła 2 łyżki creme fraiche lub gęstej słodkiej śmietany 1/2 szklanki mleka 1 i 1/2 szklanki mąki 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenie 3/4 szklanki cukru pudru Kruszonka 60 g masła 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki mąki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google(...)śmietanę, mleko, skórkę otartą z cytryny przesiewamy proszek i mąkę przez sitko. Całość dokładnie miksujemy. Przygotowujemy kruszonkę zagniatając masło, cukier, mąkę i wiórki. Tortownicę wykładamy papierem. Na to wylewamy ciasto. Wykładamy na to śliwki. Rozprowadzamy orzechy włoskie z miodem, na to kruszymy naszą kruszonkę. Wstawiamy na 45 - 50 minut do pieca rozgrzanego do 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google

Delusional Trine